Subject to change
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος

Πάντως εγώ δεν νομίζω να ξεκινήσω ποτέ κουβέντα στο παιδί μου για το σεξ, δεν βρίσκω νόημα. Απλά όταν με ρωτάει θα απαντάω την αλήθεια. Εκτός αν δω οτι μπαίνει στην εφηβεία και ακόμα δεν έχει ρωτήσει. Ε τότε, θα αναγκαστώ να ξεκινήσω κουβέντα. Αν και τα παιδιά γενικώς είναι περίεργα, οπότε λογικά μέχρι τότε θα έχει ρωτήσει.![]()
Θα διαφωνήσω.

Αν περιμένεις να φτάσει στην εφηβεία, θα του έχουν εδραιωθεί αντιλήψεις που συνηγορούν στο να θεωρεί το σεξ ταμπού. Και βέβαια, αν κάνεις κορίτσι, δεν πρέπει να περιμένεις στην εφηβεία, επειδή μην ξεχνάς ότι πρέπει να εξηγήσεις το θέμα της περιόδου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

tirogaridaki_23
Εκκολαπτόμενο μέλος

viki_thess
Διακεκριμένο μέλος

οτι εμαθα το εμαθα μονη μου απο περιοδικα και απο αλλα μεσα ενημερωσης. ο τροπος που το χειριστηκε η ρουμανα με την κορη της νομιζω ειναι ο καλυτερος για να ξεκινησεις μια κουβεντα περι σεξ στο παιδι σου.
Kakerlak
Περιβόητο μέλος

Εγω δυσκολεύτηκα πολύ να μιλήσω με την κόρη μου. Η αρχή για μένα ήταν πολύ δύσκολη γιατί μεγάλωσα σε πολύ πουριτανή οικογένεια... ούτε την λέξι φιλί δεν λέγαμε. Εννοείται ότι ήθελα η κόρη μου να μπορεί να μου μιλήσει ελεύθερα για να μπορώ να την ενημερώνω και να την προστατεύω αλλά ήταν δύσκολο γιατί ντρεπόμουν.
Έπρεπε να βρω μια λύση. Οπότε πήγα στο βιβλιοπωλείο, έχει παρα πολύ καλά βιβλία παιδικά(εφηβικά) φτιαγμένα από ψυχολόγους που έχουν πείρα στην προσέγγιση του παιδιού σε τέτοια θέματα. Πήρα λοιπόν το βιβλίο που δείχνει πώς και γιατί ξεχωρίζουν τα αγόρια από τα κορίτσια, κλπ κλπ…και το διαβασε.
Ήταν η αρχή. Αφού πείρε τις πρώτες πληροφορίες η περιέργεια την έκανε να ανοίξει συζητήσεις και συνέχιζα σαν να μιλάμε για κάτι εντελώς καθημερινό και ασήμαντο.(η καρδούλα μου το ξέρει πώς έτρεμα να μην με πάρει χαμπάρι ότι ντρέπομαι)
Αυτό της έδωσε κουράγιο να ρωτήσει πολλά και διάφορα.
Σημασία έχει λοιπόν να το παρουσιάζεις ως κάτι απλό και νορμάλ. Και αφού κάνουμε εμείς οι γονείς την αρχή σίγουρα θα ψάχνουν και μόνοι τους για πληροφορίες.
Το θέμα είναι να μην σταματήσουν το ψάξιμο σε δυο τρία βιντεακια και να πουν «οκ τώρα ξέρουμε πώς γίνεται» αλλά να μάθουν και τις συνέπιες, πώς πρέπει να προφυλάσσονται, κλπ.α
Mπραβω πολυ σωστη

μακαρι να σκεφτοντουσαν αρκετοι γονεις ετσι
Nosaltres
Δραστήριο μέλος

Αυτο ειναι ενα απλο παραδειγμα που δειχνει την νοοτροπια των ελληνων, μια νοοτροπια που για μενα ευθυνεται κατα μεγαλο ποσοστο η θρησκεια και η εκκλησια... Η θρησκεια η οποια εχει βαλει στο πισω (και στο μπροστινο) μερος του εγκεφαλου μας ιδεες που εχουν ριζωσει βαθια πλεον μεσα μας. Ακομα και στους οχι τοσο θρησκευομενους...
torry
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πειρατη ισως.![]()
Αληθεια, ποια ηλικια θεωρειτε καταλληλη για να φερουμε το παιδι σε επαφη με τετοια θεματα?
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Η κατάληλη ηλικία είναι εκείνη κατά την οποία μπορείς πλέον να συνενοηθείς με το παιδί σου.Πειρατη ισως.![]()
Διαβαζοντας και τις αλλες απαντησεις, μου αρεσε πολυ ο τροπος που το χειριστηκε η ρουμανα και νομιζω πως κι εγω κατι τετοιο θα κανω αυριο μεθαυριο με το παιδι μου. Θα του παρω ενα βιβλιο και ο,τι απορια εχει θα ειμαι εκει να του την λυσω με απλο και κατανοητο τροπο. Αληθεια, ποια ηλικια θεωρειτε καταλληλη για να φερουμε το παιδι σε επαφη με τετοια θεματα?
Μα κι αυτό κουβέντα είναι. Πολύ απλά στη δική σου περίπτωση, εσύ πρέπει να πάρεις την πρωτοβουλία σαν γονέας και όχι το παιδί.Πάντως εγώ δεν νομίζω να ξεκινήσω ποτέ κουβέντα στο παιδί μου για το σεξ, δεν βρίσκω νόημα. Απλά όταν με ρωτάει θα απαντάω την αλήθεια. Εκτός αν δω οτι μπαίνει στην εφηβεία και ακόμα δεν έχει ρωτήσει. Ε τότε, θα αναγκαστώ να ξεκινήσω κουβέντα. Αν και τα παιδιά γενικώς είναι περίεργα, οπότε λογικά μέχρι τότε θα έχει ρωτήσει.![]()
Ετσι θα του δείξεις οτι το θέμα δεν είναι ταμπού, ενώ αντίθετα αν δείξεις οτι αποφεύγεις να πάρεις πρωτοβουλίες θα το θεωρήσει "απαγορευμένο"
Που κολάει τώρα αυτό;Αυτο ειναι ενα απλο παραδειγμα που δειχνει την νοοτροπια των ελληνων, μια νοοτροπια που για μενα ευθυνεται κατα μεγαλο ποσοστο η θρησκεια και η εκκλησια... Η θρησκεια η οποια εχει βαλει στο πισω (και στο μπροστινο) μερος του εγκεφαλου μας ιδεες που εχουν ριζωσει βαθια πλεον μεσα μας. Ακομα και στους οχι τοσο θρησκευομενους...

Nana
Δραστήριο μέλος

Πάμε σπίτι μετά όπου εκεί ανακαλύπτει ο πατέρας μου ότι είναι βιβλίο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για μικρά παιδιά... και λέει: "Τι είναι αυτό; Τέτοιο πήραμε;"

Πάντως εγώ διαπαιδαγωγήθηκα, όταν ήμουν μικρή, από αυτό το βιβλίο. Λίγο μεγαλύτερη από τις τσόντες και αργότερα από τις εκπομπές του Ασκητή...

(Πάντως ΜΕΓΑΛΟΣ παράγοντας για τη θεώρηση του σεξ ως ταμπού είναι η Εκκλησία... ακόμα και η "καθώς πρέπει" στάση λέγεται ιεραποστολική!

underwater
Περιβόητο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

torry
Εκκολαπτόμενο μέλος

parafernalia
Περιβόητο μέλος

Εμείς οι άνδρες έχουμε την τάση να απλουστεύουμε λίγο τα πράγματα και καλό για όλους είναι αυτό! Σε αντίθετη περίπτωση οι γυναίκες θα είχαν σεξ στη ζωή τους μόνο αν ήταν από μοντέλα και πάνω!
Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί χρειαζόμαστε όλο αυτό τον «βομβαρδισμό» σεξουαλικής διαπαιδαγώγισης. Ταινίες, περιοδικά, site, γυμνά από εδώ και από εκεί. Περισσότερο μπλέκουν τα πράγματα παρά τα κάνουν καλύτερα. Ας βρούμε τρόπους να φέρουμε ελεύθερα τους ανθρώπους πιο κοντά, και από εκεί και πέρα....θα μιλήσει το ένστικτο!
Αν παρόλα αυτά είστε από τους maniac της πληροφόρησης, ας συνεισφέρω κι εγώ σε αυτή με ένα κατατοπιστικό link: Η αλήθεια για την γυναικεία εκσπερμάτωση.
tirogaridaki_23
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγώ θεωρώ ότι η καταλληλη στιγμή είναι όταν θα γίνει και η πρώτη ερώτηση από το παιδί. Η απάντηση πρέπει να είναι σαφής και αληθινή.Καλό είναι να απαντάμε σε ότι μας ρωτάνε τα παιδιά. Από την στιμγή που την πρώτη φορά του δώσουμε την αληθινή απάντηση , πάντα θα γυρνάει σε μας και θα μας συμβουλεύεται σε τέτοια θέματα. Τα παιδιά της τάξης μου στο σχολείο πλέον δεν χαζογελάνε όταν κάποιο παιδί ρωτήσει κάτι περι τούτου και μάλιστα χρησιμοποιόύν και σωστά τις λέξεις και τα ονόματα. Όταν τα έχεις βρεί με τη σεξουαλικότητα τη δική σου και δε τη θεωρείς ταμπού νομίζω ότι μπορείς να το μεταφέρεις στο παιδί με τον πιο απλό και φυσικό τρόπο.Η κατάληλη ηλικία είναι εκείνη κατά την οποία μπορείς πλέον να συνενοηθείς με το παιδί σου.
Nana
Δραστήριο μέλος

Το μόνο που θυμάμαι να έλεγα ήταν "Έλα ρε, γίνεται και αυτό????"

Δλδ, μην πω, ότι με αυτές είδα πολλές εκδοχες του σεξ (όχι μόνο σε ποικιλία στάσεων

Και ίσως έχει δίκιο η torry που λέει "ίσα-ίσα που με βοήθησε να ανακαλύψω το σωμμα μου και να χαρώ τον έρωτα απο την έναρξη της σεξουαλικής μου ζωής(σε αντίθεση με πολλές κοπέλες που θέλουν μερικά χρόνια για να αρχήσουν να απολαμβάνουν πραγματικά το σεξ)"
Nosaltres
Δραστήριο μέλος

Που κολάει τώρα αυτό;![]()
Γιατι, δεν κολλαει? Δεν καταλαβαινω την απορια σου...

Και από πού «ουρούν» ρε παιδιά;Χιχι… Λίγο πάνω, λίγο κάτω, λίγο ανάμεσα....μια λέξη υπάρχει που το περιγράφει (αρχίζει από «μ»
).
Εμείς οι άνδρες έχουμε την τάση να απλουστεύουμε λίγο τα πράγματα και καλό για όλους είναι αυτό! Σε αντίθετη περίπτωση οι γυναίκες θα είχαν σεξ στη ζωή τους μόνο αν ήταν από μοντέλα και πάνω!
Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί χρειαζόμαστε όλο αυτό τον «βομβαρδισμό» σεξουαλικής διαπαιδαγώγισης. Ταινίες, περιοδικά, site, γυμνά από εδώ και από εκεί. Περισσότερο μπλέκουν τα πράγματα παρά τα κάνουν καλύτερα. Ας βρούμε τρόπους να φέρουμε ελεύθερα τους ανθρώπους πιο κοντά, και από εκεί και πέρα....θα μιλήσει το ένστικτο!
Αν παρόλα αυτά είστε από τους maniac της πληροφόρησης, ας συνεισφέρω κι εγώ σε αυτή με ένα κατατοπιστικό link: Η αλήθεια για την γυναικεία εκσπερμάτωση.
Συμφωνω παρα πολυ μαζι σου στο οτι το σημαντικοτερο ειναι να γινει κατι με την κριση στις ανθρωπινες σχεσεις, με την φοβια και την απροσιτοτητα και μετα ειναι ολα τα αλλα. Ας φερουμε τους ανθρωπους ποιο κοντα, να εξερευνησει ο ενας τον αλλον, τοσο πνευματικα οσο και σωματικα, χωρις ταμπου και προκαταληψεις και ολα τα υπολοιπα θα ερθουν μονα τους με φυσικο τροπο.
Οσο για τις τσοντες για τις οποιες εγινε λογος, εγω προσωπικα δεν τις θεωρω σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση για τους νεους. Και αυτο γιατι αυτα που παρουσιαζονται σε αυτες δεν ειναι φυσικα. Παρεξηγειται πολυ η εννοια του σεξ καθως παρουσιαζεται το σεξ ως "σπορ". Πολυ σπανια βλεπεις φυσικους ανθρωπους, παρα μονο βλεπεις γυναικες με ψευτικα στηθη, χειλη κλπ, αντρες με πεη υπερφυσικου μεγεθους (κατι το οποιο κανει τα μικρα αγορακια να ανησυχουν αδικα για το αν το δικο τους μεγεθος ειναι φυσιολογικο), κορμια μεχρι αηδιας γυμνασμενα κλπ
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι σχέση έχει η εκκλησία με τη σεξουαλική άγνοια των ελλήνων μαθητώνΓιατι, δεν κολλαει? Δεν καταλαβαινω την απορια σου...![]()

torry
Εκκολαπτόμενο μέλος

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι σχέση έχει η εκκλησία με τη σεξουαλική άγνοια των ελλήνων μαθητών![]()

Ρε καλά λέω εγώ πως οι παπάδες είναι χειρότεροι κι από δικτάκτορες! Και κάνουν πλύση εγκεφάλου στον κόσμο για να έχουν εξουσία!(τεσπα αυτό κωλάει σε άλλο topic)
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.