Η συγγενέστερη επιστήμη προς τα μαθηματικά

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 8)

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Ιστορικά τα μαθηματικά υπήρξαν συνυφασμένα με τη φιλοσοφία και τη φυσική, ωστόσο η μαθηματική λογική συνέβαλλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της πληροφορικής.
 

Guest 749981

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Και η φυσική και η πληροφορική έδωσαν ώθηση στα μαθηματικά. Σε ένα βαθμό είναι δύσκολο να διακρίνεις και τα όρια ανάμεσα σε μαθηματικά-φυσική, μαθηματικά-πληροφορική. Ο συσχετισμός πληροφορικής και μαθηματικών γίνεται συνεχώς ισχυρότερος (π.χ. απόδειξη θεωρημάτων με χρήση AI).

Η φυσική φιλοσοφία και η λογική ομοίως έδωσαν ώθηση στα μαθηματικά, αλλά η φιλοσοφία στο σύνολό της έχει απομακρυνθεί αρκετά από τον συλλογισμό για τον φυσικό κόσμο, ήδη από την αρχαιότητα.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,845 μηνύματα.
H επιστήμη των ιδιαίτερων. Έχει ψωμί η δουλειά. Οπότε βάλε και τρίτη επιλογή: καμία από τις τρεις. :) Στην Ελλάδα η επιστήμη των μαθηματικών είναι η επιστήμη των ιδιαίτερων.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top