με πολλά

δεν μιλάμε, δεν λαλάμε! Ο σωστός χρήστης νομίζω ότι πρέπει να ανιχνεύει το στυλ ενός post ή γενικότερα ενός forum και να προσαρμόζεται ανάλογα.
Αυτό που είχα κι εγώ (και ίσως έχω ακόμα) και χαρακτηρίζει πολλούς συμπατριώτες μας, είναι η τάση να νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα και έχουμε άποψη για όλα. Θυμάμαι στην Αγγλία όταν ήμουνα έκανα μια εργασία και ήθελα να γράψω την άποψή μου (κάτι σαν τις ʽΕκθέσεις Ιδεώνʼ που μας μαθαίνανε στο σχολείο). Οπότε γυρνάει ο supervisor και μου λέει: «Δεν με ενδιαφέρει η άποψή σου»! Γκρρρρ….είχα θυμώσει. Και εξηγώντας μου λέει: «Τι έχεις διαβάσει εσύ για αυτό το θέμα; Υπάρχουν άλλοι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους πάνω σε αυτό….δεν νομίζεις ότι η γνώμη τους μετράει περισσότερο;» Και είχε δίκιο! Συμπέρασμα: Ο σωστός συνομιλητής, διαβάζει πρώτα όλα όσα έχουν ειπωθεί και αν έχει κάτι καινούργιο να πει ή μια εμπειρία του να καταθέσει….. συμμετέχει.
Αν δεν βρει κάτι καινούργιο, μπορεί να κάνει απλά παράθεση σε μια ωραία πρόταση που έγραψε κάποιος άλλος (μία πρόταση όμως όχι όλο το post) και να τη σχολιάσει έτσι ώστε να τονιστεί στη συζήτηση. Απλό, σοφό και όμορφο!
Καλή και η ανίχνευση της ψυχής που κρύβεται πίσω από ένα nick, αλλά η υπερβολική κατάθεσή της…. «μπουκώνει» το μυαλό!