H-M
Δραστήριο μέλος

«Τι μέλλον να δω για το παιδί μου και για μένα;», αναρωτιέται η 33χρονη Ιταλίδα που βλέπει ακόμα και την ελπίδα μιας στέγης να εξανεμίζεται μια και από τις εργατικές κατοικίες μένουν ελεύθερα μόνο μερικές εκατοντάδες διαμερίσματα καθώς η ζήτηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.
Σε χειρότερη κατάσταση όμως βρίσκεται ο 52χρονος Γκάσπαρε Τουμινέλο που εδώ και δύο χρόνια ζει στο αυτοκίνητό του στην πρωτεύουσα της μόδας, του design, της χλιδής, το Μιλάνο. Δεν είναι προφανώς όλα όμως βουτηγμένα σε χρυσόσκονη στην ιταλική πόλη. Παρότι στο παρελθόν λοιπόν ο Γκάσπαρε είχε δικό του καφενείο και πλήρωνε τους φόρους, έφτασε η στιγμή που τα χρέη τον έπνιξαν οδηγώντας τον να εγκαταλείψει το σπίτι που νοίκιαζε και να μετακομίσει στο αμάξι του.
Πρόσφατα δε, του διαγνώστηκε κακοήθης καρκίνος στομάχου και μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε κάθε ημέρα πηγαίνει στο νοσοκομείο για χημειοθεραπεία και το βράδυ επιστρέφει στο μηχανοκίνητο σπίτι του δίνοντας αγώνα με τη ναυτία, τον πόνο και την φτώχεια. «Δε βλέπω μέλλον για εμένα. Στα 42 του ένας άνδρας θεωρείται μεγάλος για να βρει νέα δουλειά, πόσο μάλλον εγώ που είμαι 52», δήλωσε ο Γκάσπαρε.
Πηγή : Xrimanews.gr
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akritas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Έχει δε, τα ίδια ακριβώς θεσμικά προβλήματα με εμάς, αλλά όμως έχει παραγωγή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

...
Έχει δε, τα ίδια ακριβώς θεσμικά προβλήματα με εμάς, αλλά όμως έχει παραγωγή.
Καλά, παραγωγή έχει και ...η Νιγηρία, αλλά ο λαός της ζει χειρότερα κι απ' τους ...Κινέζους!
akritas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Οι Κινέζοι όμως δεν έχουν το επίπεδο διαφθοράς αλλά ούτε γραφειοκρατίας στο βαθμό που έχουμε εμείς, οι Ιταλοί και οι Νιγηριανοί. Γιατί δεν απέχουμε και πολύ να γίνουμε Νιγηρία. Άλλωστε το ότι γίναμε Κολομβία δεν νομίζω να είναι και επίτευγμα.Καλά, παραγωγή έχει και ...η Νιγηρία, αλλά ο λαός της ζει χειρότερα κι απ' τους ...Κινέζους!
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

Οι Κινέζοι όμως δεν έχουν το επίπεδο διαφθοράς αλλά ούτε γραφειοκρατίας....

akritas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γιατί συγκρίνεις ανόμοια πράματα;Αντίθετα, έχω τη γνώμη, ότι στην Κίνα η Γραφειοκρατία βρίσκεται στην αποθέωσή της, με τέτοιο προνόμιο στη διαφθορά, ώστε ο κινέζικος λαός να ζει σε τρισχειρότερος από τις δικές μας συνθήκες! Δεν άκουσες ,που ακόμη και Αλέκα λέει: "Όχι στη κινεζοποίηση του ελληνικού λαού...";;;
![]()
Μιλάμε για την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και όχι το βιοτικό επίπεδο του λαού.
Εμείς εδώ έχουμε-είχαμε ένα πολύ καλό βιοτικό επίπεδο ζωής λόγω του κράτους-πρόνοιας αλλά ανταγωνιστικά είμαστε ο προτελευταίος πάτος της ΕΕ λόγω της Διαφθοράς και της Γραφειοκρατίας.
Αυτό πέθανε διότι πέθανε και το κράτος.
Γι'αυτό ή θα φτιάξουμε λοιπόν τους Θεσμούς του κράτους και την συμπεριφορά μας προκειμένου να διατηρήσουμε αυτά που μας έμειναν ή θα γίνουμε Νιγηρία. Απλά είναι τα πράματα.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ όταν γράφω Θεσμούς με κεφαλαία.
Νωεύς
Τιμώμενο Μέλος

Γιατί συγκρίνεις ανόμοια πράματα;
Μιλάμε για την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και όχι το βιοτικό επίπεδο του λαού.
...

Εμείς εδώ έχουμε-είχαμε ένα πολύ καλό βιοτικό επίπεδο ζωής λόγω του κράτους-πρόνοιας αλλά ανταγωνιστικά είμαστε ο προτελευταίος πάτος της ΕΕ λόγω της Διαφθοράς και της Γραφειοκρατίας.
Αυτό πέθανε διότι πέθανε και το κράτος.
...

Γι'αυτό ή θα φτιάξουμε λοιπόν τους Θεσμούς του κράτους και την συμπεριφορά μας προκειμένου να διατηρήσουμε αυτά που μας έμειναν ή θα γίνουμε Νιγηρία. Απλά είναι τα πράματα.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ όταν γράφω Θεσμούς με κεφαλαία

akritas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εσύ την λες «εργασία», εγώ την αποκαλώ «απασχόληση». Αυτό σημαίνει ότι απασχολούμαι για να παράγω, δηλαδή αναδιανομή δηλαδή μέρους των κερδών του κεφαλαίου στις κατώτερες τάξεις. Επίσης ανταγωνιστικότητα σημαίνει επένδυση, δηλαδή ένας μηχανισμός αύξησης της απασχόλησης άρα και του εισοδήματος. Αυτό προσδιορίζει την αποταμίευση άρα πόροι για καλύτερο βιοτικό επίπεδο ζωής.
Εμείς δεν παράγαμε, δεν είχαμε μηχανισμό αύξησης της απασχόλησης -εισοδήματος μέσω των επενδύσεων, αλλά μέσω δανεικών. Οι Ιταλοί έχουν όμως τους μηχανισμούς αύξησης μέσω μέσω των επενδύσεων, κάτι που δεν το έχουμε εμείς. Αυτό που λένε ότι δεν είναι μόνο το κρατικό έλλειμα που πρέπει να μειώσουμε αλλά και αυτό το εμπορικό, είναι σωστό. Και αιτία για αυτό δεν είναι το μισθολογικό κόστος, αλλά άλλοι Θεσμοί, όπως η Γραφειοκρατία και η Διαφθορά-Δικαιοσύνη.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.