Nick890
Επιφανές μέλος
Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.867 μηνύματα.

06-05-23

20:04
Anecdotal evidence κατηγορία......εδώ μιλάμε για meta-analysisΜε αλλά λογια δεν μπορώ να το πω, συγγνώμη. Αποτελεί εμπειρια την οποία κάποιος βλέπει μονο εάν βρίσκεται ενεργά εντός επαγγέλματος.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.659 μηνύματα.

06-05-23

20:18
Δεν διαφωνώ καθόλου σε όσα λες . Προσωπικά εφόσον δεν υπάρχουν αρκετά αξιόπιστες αποδείξεις δεν θεωρώ ότι ο βελονισμός έχει κάποια αξία , χωρίς να σημαίνει αυτό όμως ότι εάν κάποιος αποζητά τόσο πολύ την θεραπεία σε ένα θέμα όπως το κόψιμο του τσιγάρου , δεν πρέπει να το δοκιμάσει . Και ας δουλέψει όπως είναι να δουλέψει έστω και σαν placebo .Μονο που ολα ειναι σχετικά και ειδικά η ιατρικη κάθε αλλο παρα ασπρο-μαύρο λόγω του ανθρώπινου παράγοντα. Δεν μιλαμε για βίδες και ρόδες αλλά για μια πολύπλοκη βιοχημική «μηχανή» για την οποία γνωρίζουμε σχετικά ελάχιστα.
Οι γνώσεις που έχουμε ειναι πολυ περιορισμένες και δεν εξηγούνται ολα με τις απτές, γνωστές επιστημονικές μεθόδους, τουλάχιστον στην παρούσα φαση, σε πολλα θέματα της ιατρικης επιστήμης. Εάν αυτο κάποτε αλλάξει, προφανως θα αποτελεί μια τεράστια εξέλιξη στον τομέα της έρευνας και της περαιτέρω προόδου. Μέχρι τοτε, εξαντλούμε κάθε δυνατή μέθοδο για την ευεξία και υγεία κάθε ανθρώπου και ειδικά του πάσχοντα.
Απλά ήθελα να τονίσω το ότι ένας ερευνητής για να πάει μπροστά την επιστήμη δεν μπορεί να σκέφτεται βάσει των όσων βλέπει στην πράξη μόνο . Το να θέτει ερωτήματα είναι κρίσιμο . Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διακατέχεται από καμία μισαλλοδοξία ή κακεντρεχια . Αλίμονο να μην χαιρόμαστε που βλέπουμε τον συνάνθρωπο μας καλύτερα . Απλώς δεν πρέπει να επαναπαυομαστε γιατί πρέπει να κυνηγάμε συνεχώς τις λύσεις εκείνες που θα βοηθήσουν όσους περισσότερους γίνεται .
Pak
Επιφανές μέλος
Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 11.863 μηνύματα.

06-05-23

21:28
Εδώ και ώρες θέλω να κάνω μία χαζή ερώτηση. Λοιπόν, κάποιος εθίζεται από το 1ο τσιγάρο που κάνει; Δεν έχω καπνίσει ποτέ μου, μόνο ναργιλέ έχω κάνει, αλλά ώρες ώρες μπαίνω στον πειρασμό να δοκιμάσω από περιέργεια.
Joji
Επιφανές μέλος
Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.450 μηνύματα.

06-05-23

21:37
Όχι. Το θέμα είναι μην γίνει δεύτερο και τρίτο μετά.κάποιος εθίζεται από το 1ο τσιγάρο που κάνει;
Soulgazer
Νεοφερμένο μέλος
Ο Soulgazer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 13 μηνύματα.

Έχω 2 μέρες που δεν καπνίζω (κάπνιζα επί 1 χρόνο) και νιώθω έντονα στερητικά συμπτώματα, γνωστά ως cravings.
Όποιος/α το έχει κόψει επιτυχώς, ας μου γράψει μερικές συμβουλές για να αποσπώ το μυαλό μου από αυτόν τον βλαβερό εθισμό.
Στη παρούσα φάση, είμαι στην μέθοδο ακαριαίας διακοπής, γνωστή και ως "cold turkey smoking" , δηλαδή αυτό που λέμε "το έκοψα μαχαίρι" , όχι δηλαδή την σταδιακή ελάττωση (π.χ. από 10 τσιγάρα την ημέρα σε 9 για καμιά βδομάδα, μετά 8, κ.ο.τ.κ. ώστε να ρυθμιστούν σιγά σιγά τα επίπεδα της νικοτίνης στο αίμα).
Έχω διαβάσει πάρα πολλά άρθρα και posts που λένε αυτοί που τα έγραψαν ότι είναι εφικτή αυτή η μέθοδος, το θέμα είναι τι κάνουμε με τα cravings που μας επισκέπτονται συνέχεια σαν ενοχλητικοί και ανεπιθύμητοι πλασιέδες... ;
Αυτά που δοκίμασα έως τώρα:
1) Περπάτημα
2) Να διαβάζω βιβλία και να γράφω που και που καμιά μικρή ιστορία/διήγημα
3) Να παίζω με ένα μπεγλέρι που έχω όταν νιώθω έντονη την επιθυμία να καπνίσω
4) Να μασάω τσίχλες χωρίς ζάχαρη
Και τα 4 βοηθάνε εν μέρει αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ για πολύ ώρα, κάποια στιγμή θα νιώσω τόσο πολύ την ανάγκη να καπνίσω που δεν θα μπορώ να λειτουργήσω αν δεν κάνω ένα τσιγάρο.
Να σημειώσω πως είναι η 3η φορά που προσπαθώ να το κόψω, τις πρώτες 2 άντεξα για 4-5 ημέρες.
Όποιος/α το έχει κόψει επιτυχώς, ας μου γράψει μερικές συμβουλές για να αποσπώ το μυαλό μου από αυτόν τον βλαβερό εθισμό.
Στη παρούσα φάση, είμαι στην μέθοδο ακαριαίας διακοπής, γνωστή και ως "cold turkey smoking" , δηλαδή αυτό που λέμε "το έκοψα μαχαίρι" , όχι δηλαδή την σταδιακή ελάττωση (π.χ. από 10 τσιγάρα την ημέρα σε 9 για καμιά βδομάδα, μετά 8, κ.ο.τ.κ. ώστε να ρυθμιστούν σιγά σιγά τα επίπεδα της νικοτίνης στο αίμα).
Έχω διαβάσει πάρα πολλά άρθρα και posts που λένε αυτοί που τα έγραψαν ότι είναι εφικτή αυτή η μέθοδος, το θέμα είναι τι κάνουμε με τα cravings που μας επισκέπτονται συνέχεια σαν ενοχλητικοί και ανεπιθύμητοι πλασιέδες... ;
1) Περπάτημα
Και τα 4 βοηθάνε εν μέρει αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ για πολύ ώρα, κάποια στιγμή θα νιώσω τόσο πολύ την ανάγκη να καπνίσω που δεν θα μπορώ να λειτουργήσω αν δεν κάνω ένα τσιγάρο.
Να σημειώσω πως είναι η 3η φορά που προσπαθώ να το κόψω, τις πρώτες 2 άντεξα για 4-5 ημέρες.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.352 μηνύματα.

Ωραιος και συγχαρητηριαΈχω 2 μέρες που δεν καπνίζω (κάπνιζα επί 1 χρόνο) και νιώθω έντονα στερητικά συμπτώματα, γνωστά ως cravings.
1) Περπάτημα
Τρικς που βοηθανε.
-μπεγλερι ευελικτο για αποσχοληση χεριων ( το κανεις).
- η ποση καφε ,χυμων, αλκοολ,μπυρες κλπ ( το νερο ειναι οκ).. κρατα στο στομα δροσερο και η ωραια γευση ζητα τσιγαρο.. φροντιζουμε να εχουμε στιφη γευση..πχ μασουλωντας στραγαλια αναλατους ξηρους καρπους, φρυγανια΄σκετη .Οι αλατισμενοι θα ζητησουν υγρα μετα και μετα τσιγαρο.
- πλενουμε τα δοντια ..σε κριση... με οδοντοκρεμα που αφηνει διαρκει γευση...πχ oral B artic fresh.
- η τσιχλα δεν ξερω αν βοηθα γιατι αφηνει ωραια αισθηση στο στομα. Ισως η γευση μεντα να ειναι οκ ..καλυτερα παρε τις ειδικες nicorete.
Και συμφωνα με τους φαρμακοποιους το νεο φαρμακο Τocovis φυτικης προελευσης (νομιζω) .. δινει εξαιρετικα αποτελεσματα, κοβει παρα πολυ την επιθυμια και ειναι μια θεραπεια μηνος των 60 € και δουλευει εξαιρετικα στους αποφασισμενους.
Η πρωτη εβδομαδα ειναι η κρισιμη...μετα το διασκεδαζεις και σαρεσει με τα οχι.
Προσεξε μετα μηνα-2 μηνες κλπ μην υποκυψεις στο μαλακα που θα σου προσφερει τσιγαρο και εσυ θα το παρεις ετσι για πλακα και επειδη εισαι σιγουρος οτι πλεον ειναι παρελθον για σενα το τσιγαρο..την πατησες.. χοντρα... μετα θα ζητησεις εσυ αλλο και την αλλη μερα αγοραζεις πακετο
Καλη επιτυχια
Soulgazer
Νεοφερμένο μέλος
Ο Soulgazer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 13 μηνύματα.

Προσεξε μετα μηνα-2 μηνες κλπ μην υποκυψεις στο μαλακα που θα σου προσφερει τσιγαρο και εσυ θα το παρεις ετσι για πλακα και επειδη εισαι σιγουρος οτι πλεον ειναι παρελθον για σενα το τσιγαρο..την πατησες.. χοντρα... μετα θα ζητησεις εσυ αλλο και την αλλη μερα αγοραζεις πακετο
Πάρα πολύ σημαντικό αυτό, ευχαριστώ που το ανέφερες, είχα σκοπό να το γράψω κεγώ αλλά το ξέχασα μάλλον.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 93 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- AggelikiGr
- Soulgazer
- charmander
- Kate1914
- bibliofagos
- Reader
- Fernando_A
- Natsuko
- Varus
- johnsala
- rafaela11
- cris cris