Έχω 2 μέρες που δεν καπνίζω (κάπνιζα επί 1 χρόνο) και νιώθω έντονα στερητικά συμπτώματα, γνωστά ως cravings.
Όποιος/α το έχει κόψει επιτυχώς, ας μου γράψει μερικές συμβουλές για να αποσπώ το μυαλό μου από αυτόν τον βλαβερό εθισμό.
Στη παρούσα φάση, είμαι στην μέθοδο ακαριαίας διακοπής, γνωστή και ως "cold turkey smoking" , δηλαδή αυτό που λέμε "το έκοψα μαχαίρι" , όχι δηλαδή την σταδιακή ελάττωση (π.χ. από 10 τσιγάρα την ημέρα σε 9 για καμιά βδομάδα, μετά 8, κ.ο.τ.κ. ώστε να ρυθμιστούν σιγά σιγά τα επίπεδα της νικοτίνης στο αίμα).
Έχω διαβάσει πάρα πολλά άρθρα και posts που λένε αυτοί που τα έγραψαν ότι είναι εφικτή αυτή η μέθοδος, το θέμα είναι τι κάνουμε με τα cravings που μας επισκέπτονται συνέχεια σαν ενοχλητικοί και ανεπιθύμητοι πλασιέδες... ;
Αυτά που δοκίμασα έως τώρα:
1) Περπάτημα
2) Να διαβάζω βιβλία και να γράφω που και που καμιά μικρή ιστορία/διήγημα
3) Να παίζω με ένα μπεγλέρι που έχω όταν νιώθω έντονη την επιθυμία να καπνίσω
4) Να μασάω τσίχλες χωρίς ζάχαρη
Και τα 4 βοηθάνε εν μέρει αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ για πολύ ώρα, κάποια στιγμή θα νιώσω τόσο πολύ την ανάγκη να καπνίσω που δεν θα μπορώ να λειτουργήσω αν δεν κάνω ένα τσιγάρο.
Να σημειώσω πως είναι η 3η φορά που προσπαθώ να το κόψω, τις πρώτες 2 άντεξα για 4-5 ημέρες.