Michelle,
καταλαβα πολυ καλα με το παραδειγμα με το πηγαδι,αλλα μην ξεχνας οτι αυτο ειναι ενα τελειο παραδειγμα οτι ο καθενας αντιλαμβανεται το οτιδηποτε με το
δικο του/της μυαλο,δεν ειμαστε ολοι ιδιοι.
Εγω προσωπικα δεν θα εβρισκα κατι περιεργο για το πηγαδι,ειναι καθαρα θεμα λογικης και κατανοησης,κατι το οποιο δεν ισχυει με την θρησκεια,γιατι αυτα που εχω δει προσωπικα εχουν σπασει τα ορια της λογικης μου,με αποτελεσμα να βρεθω σε κατι το οποιο ΔΕΝ εξηγειται επιστημονικα.
Δεν ειναι ο Ηλιος που ηταν καποτε Θεος,ξεραν οι αρχαιοι ελληνες για παραδειγμα οτι πρεπει να ειναι ενα ειδος αστρου,αλλα δεν τον λατρευαν

Εγκειται και στον πολιτισμο και στην εποχη.
Ακομα εν ετη 2005 με την τεχνολογια που κατεχουμε δεν γνωριζουμε και δεν εχουμε αποδειξει ακομα τιποτα.Ουτε η επιστημη μπορεσε να καταλαβει καποια θαυματα ή παραφυσικα φαινομενα που εχουν σχεση με την θρησκεια.
Ο ερωτας που αναφερεσαι δεν παυει για ακομη μια φορα να ειναι ενα λαμπρο παραδειγμα της αντιληψης και της ερμηνευσης καποιον πραγματων απο τον καθενα/καθεμια.
Για μενα ομως δεν ειναι λογικο να βλεπω μπροστα μου καρα αγιου που να χρονολογειται οτι εζησε ο εν λογω αγιος πριν απο 400 χρονια και να την βλεπω αθικτη μπροστα μου,λες και ειναι ψευτικη.Ο χρονος δεν αλλοιωσε τιποτα πανω του,που αυτο αντικρουει την λογικη μου και τις ως τωρα γνωσεις μου.
Ενα πολυ απλο παραδειγμα τι εννοω οτι για αυτο που μιλαμε ειναι εξω απο τα ορια της ανθρωπινης λογικης