wonderfool
Νεοφερμένο μέλος

Και αν προσπαθούσε να με απομακρύνει για να με προστατέψει, δε θα του άφηνα κανένα απολύτως περιθώριο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

ναι θα έκανα. Θα προσπαθούσα η ζωή μας να είναι όσο γίνεται πιο φυσιολογική σε όλα.
Και αν προσπαθούσε να με απομακρύνει για να με προστατέψει, δε θα του άφηνα κανένα απολύτως περιθώριο.
ακριβώς το ίδιο θα έκανα και εγώ,
μόνο που θα έκοβα και το σωληνάκι των φρένων στο αμάξι.
υγ. οι αρνητικές φαινονται
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παντως αν μου τυχαινε εμενα,
μονο νορμαλ ζωη και ορεξη δεν θα ειχα.
Τωρα ο καθενας το βιωνει αλλιως, δεν ξερω κιολας.
Θα εκπλαγεις απο το ποσο ανθεκτικα πλασματα ειναι οι ανθρωποι. Υπαρχουν πολυ χειροτερα πραγματα απο το AIDS εχε υποψη σου
wonderfool
Νεοφερμένο μέλος

ακριβώς το ίδιο θα έκανα και εγώ,
μόνο που θα έκοβα και το σωληνάκι των φρένων στο αμάξι.
υγ. οι αρνητικές φαινονται
λοιπόν αν γλιτώσετε από το aids, προσοχή μη τη βρείτε στο δρόμο από τα κομμένα φρένα του αυτοκινήτου του/της συντρόφου του rempeskes..
prime
Πολύ δραστήριο μέλος

Όπως στην αντίθετη περίπτωση -αν ήμουν εγώ ο φορέας- δεν θα έκανα με κανέναν που είναι υγιής, ΟΣΟ απειροελάχιστη περίπτωση μετάδοσης και αν υπάρχει και ΟΣΟ και αν δεν είχε πρόβλημα.
olga_serb
Εκκολαπτόμενο μέλος

prime
Πολύ δραστήριο μέλος

Όσο ρομαντικά και αν τα βλέπουμε τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Πόσο μπορεί να αντέξει κανείς χωρίς σεξ?
Δε μιλάω μόνο για τη φυσική ανάγκη.
Μιλάω και για την ολοκλήρωση του συναισθήματος.
Σκέψου λοιπόν να αγαπάς, να ποθείς, να λαχταράς κάποιον και να υπάρχει κοινή απόφαση αποχής.
Κάποια στιγμή αναποφευκτα η αγάπη αυτή θα σταματήσει να είναι ερωτική και ασυναίσθητα θα αρχίσει κανείς να ψάχνει αλλού για να καλύψει τις ανάγκες του (όπου ανάγκες δε μιλάω μόνο για σεξουαλικές).
Περαιτέρω, (δεν ξέρω αν ειπώθηκε πιο πριν)... πόσο εύκολο νομίζετε ότι είναι να ζεις με κάποιον που φέρει μια εν δυνάμει θανατηφόρα ασθένεια, στιγματισμένη ακόμα δυστυχώς με κοινωνικές προκαταλήψεις, με μεγάλη πιθανότητα να μην μπορέσει ποτε να κάνει οικογένεια (αν δεν έχει ήδη) κοκ και γενικά να μην μπορεί να ορίσει τα ψυχοσωματικά του αν δεν λάβει ειδικής βοήθειας (και ψυχολογικής και ιατρικής)?
Με αυτά και τα άνω δεδομένα, η προσπάθεια που θα πρέπει να καταβληθεί για να διατηρηθεί η σχέση είναι υπερτιτανοτεράστια και πολύ πιθανόόσο καλές προθέσεις και αν έχει κανείς, η επιβίωση της σχέσης είναι το outsider. Sad but true.
Psychologist
Διάσημο μέλος

Οταν δυο ατομα αγαπιούνται πραγματικα η σχεση τους θα επιβιωσει και χωρίς σεξ!....
Ναι και όχι...Υποθέτω έχει να κάνει με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε σχέσης και τους εμπλεκόμενους συντρόφους.Κάθε δεύτερη ερωτική,σεξουαλική,φιλική ή διαπροσωπική σχέση είναι διαφορετική και αυτό εξετάζεται στη βάση της πολυπλοκότητας της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Αυτό που νομίζω είναι σημαντικό να τονιστεί είναι πως ο ιός του HIV είναι πλέον διαχειρίσιμος,είμαστε πολύ κοντά να μεταπηδήσει σε μια χρόνια ασθένεια (το προσδόκιμο ζωής αυξάνει ραγδαία ) ή να βρεθεί θεραπεία που θα οδηγήσει σε ίαση.Ακόμα πιο σημαντικό είναι να δούμε πως μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή με οροθετικό σύντροφο είναι ήδη μια πραγματικότητα σε χιλιάδες ζευγάρια παγκοσμίως.Η επιμόρφωση γύρω από το ζήτημα είναι ουσιαστική καθώς και η απάλειψη του στίγματος και στερεοτύπων που συνοδεύουν τον ιο του HIV.
Mε λίγα λόγια μια ουσιαστική,λειτουργική σχέση και υγιή σεξουαλική ζωή με έναν οροθετικό σύντροφο είναι απόλυτα θεμιτή,συμβαίνει εκτενώς στην κοινωνία (ιδιαίτερα στα ζευγάρια ομοφυλόφιλων αντρών) και μπορώ να την καταμαρτυρήσω στα πλαίσια της επαγγελματικής μου εμπειρίας.
olga_serb
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η σχέση τους θα επιβιώσει χωρίς σεξ ( μεταξύ τους. )
Όσο ρομαντικά και αν τα βλέπουμε τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Πόσο μπορεί να αντέξει κανείς χωρίς σεξ.
Δε μιλάω μόνο για τη φυσική ανάγκη.
Μιλάω και για την ολοκλήρωση του συναισθήματος............
Kαι ομως, .......γίνεται .
...γνωριζω δυο ζευγαρια, που ειναι μαζι και αγαπημενοι πανω απο εικοσι χρονια, χωρις σεξουαλικες επαφες (για αλλους λογους )....
Eξάλου, yπαρχουν αλλα σεξουαλικα παιχνιδια και κολπακια χωρίς ανάμειξη διαφόρων υγρών μεταξύ συντρόφων

yperoxi
Δραστήριο μέλος

Δεν έχω δει την προφανή απάντηση έως τώρα: "πού το βρήκες ξαφνικά το AIDS, το κόλλησες από πεταλούδα;"
Εφόσον κολλάει από σεξουαλική επαφή και δεν το είχε πιο πριν ... κάποιος άλλος της το κόλλησε, οπότε εδώ εφαρμόζω την πολιτική μου περί κεράτου.
Υποθέτοντας φυσικά ότι δεν ήταν από πριν φορέας και δεν είχε ενεργοποιηθεί/εντοπιστεί ο ιός και δεν έκανε μετάγγιση αίματος σε κάποιο ελληνικό νοσοκομείο...
Συμφωνώ με τα παραπάνω.
Βέβαια, όπως κ αν κολούσε ο άλλος HIV/AIDS (είτε αν ήταν από πριν φορέας είτε αν με 'κεράτωνε' κ το κόλαγε) μία είναι η πιθανή κατάληξη: ούτε που θα το διαπραγματευόμουν να κάνω σεξ μαζί του. Δεν θα έθετα ποτέ σε κίνδυνο την υγεία μου όσο απειροελάχιστες κ αν ήταν οι πιθανότητες. Το ξέρω ότι θα ακουστεί ρατσιστικό αλλά θα ήταν πολύ εύκολο να έχω και σύντροφο που να μην είναι οροθετικός

Δυστυχώς όμως, η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι κ η άσχημη πλευρά του HIV: ότι ο φορέας του βιώνει αποκλεισμό από οικογενειακό/φιλικό κλπ περιβάλλον κ από επίδοξους ή νυν ερωτικούς συντρόφους. Θεωρώ ότι δεν είμαι ρατσίστρια εν γένει αλλά δεν θα δεχόμουν για σύντροφό μου έναν οροθετικο.

Σεξ κάνεις για να το απολαύσεις όχι για να σε σκοτώσει.
Το καλύτερο από όλα θα ήταν η υποστήριξη πάνω στο θέμα αυτό.
Άλλωστε είναι αδιανόητο να έχει η άλλη να στο έχει πει και να θέλει να κάνετε αφού θα ξέρει τις επιπτώσεις. Άρα δε μπορεί να γίνει........
Psychologist
Διάσημο μέλος

Δε θα έκανα βέβαια.
Σεξ κάνεις για να το απολαύσεις όχι για να σε σκοτώσει.
Επειδή αυτό αναφέρετε συνεχώς...
Ξέρεις η απόλαυση στο σεξ και ένας οροθετικός σύντροφος δεν είναι mutually exclusive έννοιες.Ειδικά από τη στιγμή που με ένα προφυλακτικό και κατάλληλη αγωγή για τον οροαρνητικό σύντροφο ( αν ο θεράπων Ιατρός κρίνει ότι είναι επιβεβλημένη προληπτικά) οι πιθανότητες να κολλήσει είναι απειροελάχιστες.
Μην ξεχνάμε ότι σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των οροθετικών ατόμων ζουν φυσιολογικές ζωές με πολύ υψηλή ποιότητα λόγο της καθοριστικής συμβολής της συμβατικής Ιατρικής.Τα οροθετικά άτομα πλέον παγκοσμίως μπορούν και διεκδικούν πλήρη και ποιοτική ζωή όπως όλοι μας.
lili.
Εκκολαπτόμενο μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

το aids πλεον ειναι μια χρονια νοσος, οχι επαρατη, ουτε ανιατη οπως πιστευουν πολλοι
Επαρατη μπορει να μην ειναι, ανιατη ομως ειναι!Δεν υπαρχει τροπος να γιατρευτει καποιος! Μπορει με διαφορους τροπους να παραμεινει σε λανθανουσα κατασταση ο ιος για παρα πολλα χρονια, δεν θα καταπολεμιθει ομως ποτε απο τον οργανισμο, ουτε με φυσικο ουτε με τεχνιτο τροπο.
lili.
Εκκολαπτόμενο μέλος

Iliaso
Περιβόητο μέλος

Σπυρακος (^^)
Περιβόητο μέλος

δεν γιατρευεται ναι συμφωνω αλλα δεν πεθαινεις πια! και επειδη διαβασα ολα το ποστ , το γενικοτερο κλιμα ειναι πως το aids οδηγει κατευθειαν στον θανατο! και δεν ισχυει αυτο!
Με οσα φαρμακα και αν παρεις..οδηγει αργα και σταθερα εως και ταχυτατα στον θανατο!!!!
MakingMirrors
Εκκολαπτόμενο μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

δεν γιατρευεται ναι συμφωνω αλλα δεν πεθαινεις πια! και επειδη διαβασα ολα το ποστ , το γενικοτερο κλιμα ειναι πως το aids οδηγει κατευθειαν στον θανατο! και δεν ισχυει αυτο!
Πεθενεις, 7-20 χρονια αφοτου γινεις φορεας.
lili.
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πεθενεις, 7-20 χρονια αφοτου γινεις φορεας.
ΛΑΘΟΣ!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.