Piskantrila
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Piskantrila αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 141 μηνύματα.
Στην αρχη και εκεινον τον καλο καιρο, ο Δημος ήταν μαζι με τον Βελο και τον Καρατζαφυρερ, αλλα απ ότι καταλαβα μετα οι δυο τελευταιοι μειναν εκπληκτοι οταν συνειδητοποιησαν τι πιστευε ο Δημος και....λακισαν...σε παρέσυρε ο Δημοσθένης. είχες έρωτα με αυτόν. σε δικαιολογώ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.071 μηνύματα.
Το πρόβλημα δεν είναι οι ιδεολογίες ακριβώς, αλλά οι πρακτικές υλοποιήσεις και οι εκπρόσωποι τους.
Οπότε το ερώτημα μου είναι κατά πόσο έχουμε αριστερές/δεξιές δυνάμεις και όχι άκρα πλέον.
Anyways, αυτή την στιγμή έχουμε μια εντελώς κατακερματισμένη αντιπολίτευση, γεγονός το οποίο κάνει τους εγκληματίες της ΝΔ να τρίβουν τα χέρια τους. Αλλά αφού αυτοί που παρουσιάζονται ως προοδευτικοί δεν το κατανοούν αυτό, καλά να πάθουμε.
Δεν νομίζω πως θα δούμε ποτέ άσπρη μέρα tbh. Χώρες όπως η Αμερική και η Ελλάδα έχουν ψηφοφόρους που κατά μέσο όρο είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου ή/και μειωμένης αντίληψης και ευφυΐας. Η ρήση πως κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν δεν είναι λάθος.
Οπότε το ερώτημα μου είναι κατά πόσο έχουμε αριστερές/δεξιές δυνάμεις και όχι άκρα πλέον.
Anyways, αυτή την στιγμή έχουμε μια εντελώς κατακερματισμένη αντιπολίτευση, γεγονός το οποίο κάνει τους εγκληματίες της ΝΔ να τρίβουν τα χέρια τους. Αλλά αφού αυτοί που παρουσιάζονται ως προοδευτικοί δεν το κατανοούν αυτό, καλά να πάθουμε.
Δεν νομίζω πως θα δούμε ποτέ άσπρη μέρα tbh. Χώρες όπως η Αμερική και η Ελλάδα έχουν ψηφοφόρους που κατά μέσο όρο είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου ή/και μειωμένης αντίληψης και ευφυΐας. Η ρήση πως κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν δεν είναι λάθος.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.924 μηνύματα.
Η Αμερική που ειναι ηγεμονική δύναμη δηλαδή έχει χαμηλής μόρφωσης αντιληψης και ευφυίας ανθρωπους; (που έχει ΚΑΙ τετοιους, αλλα οχι ΜΟΝΟ τετοιους).Το πρόβλημα δεν είναι οι ιδεολογίες ακριβώς, αλλά οι πρακτικές υλοποιήσεις και οι εκπρόσωποι τους.
Δεν νομίζω πως θα δούμε ποτέ άσπρη μέρα tbh. Χώρες όπως η Αμερική και η Ελλάδα έχουν ψηφοφόρους που κατά μέσο όρο είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου ή/και μειωμένης αντίληψης και ευφυΐας.
Τι θα έκρινε κατα την άποψή σου, το αν κάποιος είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, αντιλήψεως και ευφυίας; Πρακτικά, πως ψηφίζει αυτός στην κάλπη, κατα τη γνώμη σου;
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.071 μηνύματα.
Καμία χώρα με μορφωμένους πολίτες δεν θα έβαζε ποτέ κάποιον σαν τον Trump στο τιμόνι της χώρας.Η Αμερική που ειναι ηγεμονική δύναμη δηλαδή έχει χαμηλής μόρφωσης αντιληψης και ευφυίας ανθρωπους; (που έχει ΚΑΙ τετοιους, αλλα οχι ΜΟΝΟ τετοιους).
Δεν μπορώ να το εκφράσω με λόγια και πόσο μάλλον χωρίς να παρεξηγηθώ. Μπορώ όμως να σου δώσω ένα αντιπαράδειγμα. Πως είναι ο Μπέος ; Εε αυτός είναι ένα αντιπαράδειγμα ατόμου υψηλού μορφωτικού επιπέδου με αντίληψη και ευφυία.Τι θα έκρινε κατα την άποψή σου, το αν κάποιος είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, αντιλήψεως και ευφυίας; Πρακτικά, πως ψηφίζει αυτός στην κάλπη, κατα τη γνώμη σου;
dum dum boy
Περιβόητο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.394 μηνύματα.
Στην αρχη και εκεινον τον καλο καιρο, ο Δημος ήταν μαζι με τον Βελο και τον Καρατζαφυρερ, αλλα απ ότι καταλαβα μετα οι δυο τελευταιοι μειναν εκπληκτοι οταν συνειδητοποιησαν τι πιστευε ο Δημος και....λακισαν...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
επιχειρηματίες δεξιοί είναι όλοι αυτοί. έχουν μύτη. αφουγκράζονται που παίζουν περίπου τα μυαλά του μέσου έλληνα, αφουγκράζονται σε πια περιοχή δεν έχει μαγαζάκι, και ανοίγουν ένα να εξυπηρετήσουν το κοινό.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.924 μηνύματα.
Αυτό είναι η άποψή σου, η οποία αν και σεβαστή έρχεται σε αντίθεση με την δημοκρατική απόφαση των αμερικάνων πολιτών.Καμία χώρα με μορφωμένους πολίτες δεν θα έβαζε ποτέ κάποιον σαν τον Trump στο τιμόνι της χώρας.
Και αυτό το λέω εγώ που, έχω σοβαρές αμφιβολίες για το αν παίρνει σωστές αποφάσεις τώρα τελευταία.
Άσε που και οι άνθρωποι που τον ψηφίζουν μπορούν να σου πουν κάτι ανάλογο ότι καμία χώρα με μορφωμένους πολίτες δεν θα έβαζε liberals στο τιμόνι της χώρας. Η υποκειμενική φύση της συζήτησης αυτής δεν θα βγάλει κάπου όταν συγκρούονται δύο τέτοιες απόψεις.
Ωραία. Σύμφωνοι, και εγώ σου λέω ναι είναι ένα κακό παράδειγμα. Τι πιστεύεις όμως ότι φταίει στο παρόν πολίτευμα, για το ότι δεν έχουμε ένα παράδειγμα και πρέπει να φέρνουμε αντιπαραδείγματα; Άλλο ανάλογο αντιπαράδειγμα είναι η σκέψη στις εκλογές ότι ψηφίζω τον Χ για να μην βγει ο Ψ. Γιατί δεν υπάρχει ένας καλός Ζ εξ αρχής;Δεν μπορώ να το εκφράσω με λόγια και πόσο μάλλον χωρίς να παρεξηγηθώ. Μπορώ όμως να σου δώσω ένα αντιπαράδειγμα. Πως είναι ο Μπέος ; Εε αυτός είναι ένα αντιπαράδειγμα ατόμου υψηλού μορφωτικού επιπέδου με αντίληψη και ευφυία.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Καλά προφανώς δεν μπορώ να ακυρώσω το τι θέλουν στην χώρα τους. Ωστόσο επειδή κάποιος έχει εκλεχθεί δεν σημαίνει πως είναι κατάλληλος. Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα των πολλών, όχι των σωστών(απαραίτητα). Βέβαια εαν όλα δεν πάνε κατά διαόλου η λογική λέει πως οι πολλοί θα επιλέξουν κατά μέσο όρο και το "σωστό".;Αυτό είναι η άποψή σου, η οποία αν και σεβαστή έρχεται σε αντίθεση με την δημοκρατική απόφαση των αμερικάνων πολιτών.
Και αυτό το λέω εγώ που, έχω σοβαρές αμφιβολίες για το αν παίρνει σωστές αποφάσεις τώρα τελευταία.
Άσε που και οι άνθρωποι που τον ψηφίζουν μπορούν να σου πουν κάτι ανάλογο ότι καμία χώρα με μορφωμένους πολίτες δεν θα έβαζε liberals στο τιμόνι της χώρας. Η υποκειμενική φύση της συζήτησης αυτής δεν θα βγάλει κάπου όταν συγκρούονται δύο τέτοιες απόψεις.
Σίγουρα το ίδιο επιχείρημα ισχύει και απο την ανάποδη. Ο μόνος τρόπος να βγει άκρη σε αυτά είναι να υπάρχει πραγματική διάθεση για διάλογο και επίλυση προβλημάτων. Δυστυχώς η ιστορία έχει αποδείξει πως αυτό σπάνια συμβαίνει και συνήθως επικρατεί φανατισμός.
Πολύ περίπλοκη και δύσκολη ερώτηση.Ωραία. Σύμφωνοι, και εγώ σου λέω ναι είναι ένα κακό παράδειγμα. Τι πιστεύεις όμως ότι φταίει στο παρόν πολίτευμα, για το ότι δεν έχουμε ένα παράδειγμα και πρέπει να φέρνουμε αντιπαραδείγματα; Άλλο ανάλογο αντιπαράδειγμα είναι η σκέψη στις εκλογές ότι ψηφίζω τον Χ για να μην βγει ο Ψ. Γιατί δεν υπάρχει ένας καλός Ζ εξ αρχής;
Προσωπικά δεν πιστεύω πως η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που στην πράξη είναι υλοποιήσιμο. Έχει στόχους που έρχονται σε σύγκρουση με τους φυσικούς νόμους και τα διαφορετικά συμφέροντα εντός μιας κοινωνίας. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν αξίζει να προσπαθούμε, αλλά θεωρώ πως το ο,τι το σύστημα αποτυγχάνει περιοδικά είναι εγγενές χαρακτηριστικό του.
Piskantrila
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Piskantrila αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 141 μηνύματα.
Νομιζω οτι δεν το βλεπεις σωστα, και οι τρεις τους επηρεασαν ενα μεγαλο πληθος συνελληνων και ιδιως την ελληνικη νεολαια και πιστευω οτι καλως το εκαναν επειδη η παιδεια απο τα χρονια του πασοκ ειχε αρχισει να παραπαιει και να χωλαινει. Τόνωσαν δηλ το πατριωτικο και εθνικο μας φρόνημα που "καποιοι" θελησαν να το ριξουν στα ταρταρα!επιχειρηματίες δεξιοί είναι όλοι αυτοί. έχουν μύτη. αφουγκράζονται που παίζουν περίπου τα μυαλά του μέσου έλληνα, αφουγκράζονται σε πια περιοχή δεν έχει μαγαζάκι, και ανοίγουν ένα να εξυπηρετήσουν το κοινό.
Απο τους τρεις αυτους εγω ξεχωρισα τον Δημοσθενη. Τον θεωρω φαινομενο της εποχης μας, που καταφερε να δωσει γνωση στον κόσμο καταφερνοντας να ξεφυγει απο την πιεση των παγκοσμιοποιητων. Σιγουρα ομως τον ξερουν και τον παρακολουθουν για το εργο του και ο ιδιος εχει πει οτι καποτε θα τον μαγκωσουν...Πιστευω οτι θα τα δουμε ολα στην γενια μας!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool