Εχεις καποια ψυχολογικα θεματα οπως ολοι μας, το εχεις αποδεχτει αυτο και το αντιμετωπιζεις με ψυχολογο οπως λες. Ειδικα μετα απο το θανατο του συντροφου σου. Ολα αυτα σε καμία περιπτωση δεν θα πρεπει να σε κανουν να πιστευεις πως εσυ ευθυνεσαι για το να σε βριζει ο αλλος και να σηκωνει χερι πανω σου, μη λες τετοια πραγματα. Ειναι ακρως τοξικη και χειριστικη η συμπεριφορα του, οσο πιο συντομα φυγεις μακρια του τοσο πιο καλά θα ειναι για σενα να αρχισεις να θεραπευεις τον εαυτο σου. Μενοντας ομως μονη σου για αρκετους μηνες, το οποιο ξερω πως ειναι ο,τι χειροτερο σκεφτεσαι αυτη τη στιγμη. Ομως το χειροτερο δεν ειναι το να μεινεις μονη σου αλλά το να σε σκοτωσει πανω σε καβγα, τοσα ακουμε γινονται καθε μηνα δεν παιζεις με αυτα.
Αυτο το "εγώ τον ανάγκασα να σηκώσει χέρι" ειναι ο,τι πιο εξοργιστικο εχω ακουσει, το να σε κανει να πιστευεις οτι εσυ φταις για κατι που εκεινος οχι απλα ειναι υπευθυνος και πρεπει να μαθει να διαχειριζεται (τα νευρα του και τη συμπεριφορα του) αλλά σε κανει να νιωθεις πολλαπλα ασχημα μονο και μονο για να ενισχυσει τον εγωισμο του και να δικαιολογησει το να σε χτυπαει. Ελεος οχι, ξυπνα. Μια φορα το εκανε μπορει, αλλά ειναι ενα red flag που οταν το ξεπερνας τα εχεις δει ολα, δεν υπαρχει "α μμωρε ο γλυκουλης μου μια φορα με χτυπησε πανω στα νευρα του, ειναι καλο παιδι δε θα το ξανακανει, ετυχε / τον προκαλεσα". ΟΧΙ.
Ωστοσο θα πρεπει να σκεφτεις καλά το πώς θα φυγεις μακρια του, να το κανεις με ασφαλη τροπο, με ανησυχει το πώς μπορει να αντιδρασει απεναντι σου πχ αν ειστε μονοι σας σπιτι κλπ. Ή αν θα σε πετυχει καπου εξω μονη σου κλπ, να εχεις το νου σου συνεχεια εκτος αν φυγεις σε αλλη πολη για μια νεα αρχη.
Οσο για το θανατο του συντροφου σου, δεν ξερω τι να πω πραγματικα με αρρωστιες και υγεια δεν μπορει κανείς να σου πει κατι παρηγορο, πρεπει να κλαψεις, να ξεσπασεις, να θυμηθεις, να το βιωσεις ολο αυτο με τη θλιψη για να περασεις στο επομενο σταδιο του να μπορεσεις να προχωρησεις παρακατω, με τη βοηθεια ψυχολογου οπως και κανεις, ομως φροντιζε τον εαυτο σου. Θα πρεπει να μεινεις μονη σου με τις σκεψεις σου και τις αναμνησεις σου, αυτο δεν μπορεις να το αποφυγεις, ειναι μερος της διαδικασιας επουλωσης. Και ναι ηταν λαθος που μπηκες σε μια σχεση μονο και μονο για να μην εισαι μονη σου, ομως δεν ειναι κατακριτεο.