Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 239)
  • Ναι

    Ψήφοι: 195 81.6%
  • Όχι

    Ψήφοι: 43 18.0%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 1 0.4%

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,856 μηνύματα.
Χωρίς να υπερβάλλουμε, καλό θα ήταν να στηρίζουμε την Ελλάδα και ναι, η Ελλάδα πάει καλά.
Η Ελλάδα πάει καλά και η Γερμανία άσχημα. Οπότε είναι λογικό να προτιμάς την Ελλάδα.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Γνωριζω για εδώ όμως πολύ καλά, ότι υπάρχει ένας ενδόμυχος ναζισμός. Τι εννοώ μ αυτό; Ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε ντόπιοι, και ξένοι. Ότι, ο,τι και αν κανείς, δεν θα γίνεις ποτε μέρος της κοινωνίας αυτής, πλήρως. Και με τον όρο ξένος συμπεριλαμβάνονται όλοι όσοι δεν έχουν γερμανικό αίμα , ανεξαρτήτως αν είναι ευρωπαίοι, Ασιάτες, μαύροι, γυφτοι, μοικανοι, 1ης, 2ης,3ης,4ης, 176ης γενιάς.

Επιτέλους, η αλήθεια όπως πρέπει να είναι.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,271 μηνύματα.
Ευχαριστώ Φώτη. Σε καμία περίπτωση δεν εξωραΐζω ξαφνικά την Ελλάδα αλλά ούτε και μειώνω τη Γερμανία. Η κάθε χώρα έχει τη δυναμική της, έχει τα θετικά, και τα αρνητικά της και εννοείται ότι σαν εμπειρία αξίζει η παραμονή σε μια άλλη χώρα κυρίως για το κομμάτι του τρόπου σκέψης αλλά και η αλληλεπίδραση με κουλτούρες εκτός των Βαλκανίων ή βόρειας Αφρικής. Γενικά η αγορά εργασίας είναι λιγάκι γρήγορο φαγητό και αυτό έχει επηρεάσει και τις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, κάτι με το οποίο διαφωνώ.

Χωρίς να υπερβάλλουμε, καλό θα ήταν να στηρίζουμε την Ελλάδα και ναι, η Ελλάδα πάει καλά. Οι Έλληνες θα έπρεπε να στηρίζουν την Ελλάδα και συμβάλλουν στην απομόνωση των αρνητικών ιδιαιτεροτήτων που χαλάνε την καθημερινότητα του κόσμου. Αυτό θα έπρεπε ως νέα γενιά να κάνουμε και να συμβάλλουμε με φρέσκιες ιδέες στην βελτίωση της χώρας μας, από τη γειτονιά μας μέχρι στην βελτίωση των υποδομών του Πανεπιστημίου ή της δημόσιας υπηρεσίας. Η Ελλάδα δεν είναι Ηνωμένο Βασίλειο και είναι λογικό, αλλά κάποτε θα πρέπει να σταματήσουμε το κόμπλεξ κατωτερότητας ότι για παράδειγμα, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι καλύτερο, χωρίς να λέμε σε τι ακριβώς με επιχειρήματα (εφόσον κάποιος ζει μόνιμα στην Αγγλία και όχι από φήμες τρίτων) όταν από διάφορους λαούς ακούω ότι η Αγγλία δεν θα ήταν μια καλή επιλογή ζωής και εργασίας. Σκεφτείτε ότι τα ίδια λένε και άλλοι λαοί για τα συγκεκριμένα στερεότυπα για συγκεκριμένες χώρες. Το καλύτερο ή χειρότερο έχει να κάνει με μια συγκεκριμένη εταιρία και το περιβάλλον εργασίας. Από εκεί και πέρα, η καθημερινότητα ως προς το άγχος και το τρέξιμο, τα κόστη επιβίωσης και τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις δεν έχει και μεγάλες διαφορές με μια πόλη της Ελλάδας.

Ενημερωτικά η Ελλάδα αποτελεί πλέον και θα αποτελεί μια από τις πιο ανταγωνιστικές οικονομίες στην τεχνητή νοημοσύνη και στην ψηφιοποίηση του κράτους. Αυτό εννοείται ότι θα έχει θετικές συνέπειες στην μελλοντική οικονομία στον τομέα των υπηρεσιών παιδείας, υγείας, τουρισμού, αγροτικής παραγωγής, ανανεώσιμων πηγών, δικαιοσύνης και πολιτισμού. Δεν είναι η Ελλάδα του 1950 ούτε η Ελλάδα του 2005 όσο αν κάποιοι νομίζουν ότι είναι. Αυτό δεν γίνεται αισθητό όσο κάποιος μένει στην Ελλάδα και δεν έχει συγκριτική άποψη με μια χώρα του εξωτερικού. Τα κοινωνικά προβλήματα υπάρχουν, αλλά σε καμία περίπτωση η πρόοδος μιας χώρας δεν σχετίζεται με αυτά. Και η Αμερική είναι κοινωνικός βόθρος, έχει διαφθορά, αλλά έχει πολύ καλά Πανεπιστήμια και εκπαιδευτική ποιότητα σε μεγάλο φάσμα των επιστημών. Μέχρι και η έρευνα για την ιστορία των αρχαιοελληνικών μαθηματικών γίνεται από ιδιωτικά (ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ) αμερικάνικα Πανεπιστήμια και ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα.

Η Ελλάδα έκανε αρκετές μεταρρυθμίσεις την περίοδο της κρίσης με αποτέλεσμα να γίνει σιγά σιγά ανταγωνιστική σε μερικούς κλάδους, κλάδους όπως η πληροφορική, το consulting , data science και σιγά σιγά το Risk analysis. Δεν λέω ότι γίναμε Ευρώπη καθώς οι μισθοί και οι υποδομές που έχουμε έχουν πολύ δρόμο ακόμη. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είμαστε στο χαλι του 2011-2018 ούτε η Ευρώπη είναι αυτό που ήταν μέχρι το 2020 καθώς τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά. Όσο αφορά την Βρετανία έχω να πω ότι πλέον δεν αξίζει ούτε απέξω να περάσεις εκτός αν θέλεις να εργαστείς στο Finance και μόνο στο Λονδίνο. Στους υπόλοιπους τομείς η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με την Βρετανία πλέον, η οποία Βρετανία μετά το Brexit έπαψε να είναι ελκυστικός προορισμός με αποτέλεσμα να γεμίσει άτομα από την Ινδία τα οποία αποτελούν cheap labour force για τις επιχειρήσεις. Γενικά οι χώρες που αξίζουν είναι λίγες και πρέπει να έχεις κάνει προετοιμασία πριν φύγεις καθώς αν δεν είσαι προσεκτικός θα ζεις χειρότερα από την Ελλάδα. Οι χώρες που αξίζουν για καριέρα πλέον είναι οι Ελβετία, Νορβηγία, Γερμανία, Αυστραλία, UAE, Κύπρος και προφανώς οι ΗΠΑ που είναι το κέντρο του πλανήτη και προσωπικά είναι ο στόχος μου.

Στην Ελλάδα αν είχαμε αξιοποιήσει σωστά τα δισεκατομμύρια που λάβαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση την περίοδο 1981-2004 σήμερα θα είμασταν ισάξιοι της Βόρειας Ευρώπης σε όλους τους τομείς. Όμως τα σπαταλήσαμε από εδώ και από εκεί για να κάνουμε βίλες και Porsche, ελπίζω τώρα να βάλαμε μυαλό καθώς είναι η τελευταία μας ευκαιρία.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Στην Ελλάδα αν είχαμε αξιοποιήσει σωστά τα δισεκατομμύρια που λάβαμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση την περίοδο 1981-2004 σήμερα θα είμασταν ισάξιοι της Βόρειας Ευρώπης σε όλους τους τομείς. Όμως τα σπαταλήσαμε από εδώ και από εκεί για να κάνουμε βίλες και Porsche, ελπίζω τώρα να βάλαμε μυαλό καθώς είναι η τελευταία μας ευκαιρία.

Nαι αλλά αν τα Κρατικά Πανεπιστήμια γίνουν μη Κρατικά, το Μαξίμου θα μας παρακολουθεί με ειδικό εμβόλιο με μάτι, τσιπ, τσιπς με αλάτι, με το μάτι του Πορτοσάλτε. :hmm:

Θα χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Παιδείας που ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς σημαίνει δημόσιος χαρακτήρας όταν για ένα σκατόχαρτο στη γραμματεία έπρεπε να πάω εν ώρα μαθήματος καθώς 5 λεπτά πριν τις 13.00 είχε κατεβάσει ρολό στο γκισέ και θυμάμαι οι υπάλληλοι να σπρώχνουν φοιτητές έξω από την "ιερατική" πόρτα δίπλα, γιατί έληξε ο χρόνος εξυπηρέτησης του κοινού.

Και ούτε και υπάρχει και λόγος. Από τη στιγμή ειδικά που από ο,τι κατάλαβα δεν έχεις στην ευθύνη σου άλλα άτομα, δεν έχεις να δωσεις αναφορά σε κανέναν.

Μαγκιά να φύγει κανείς από την χώρα του, μαγκιά κι να γυρίσει.
Καλή επιτυχία ο,τι κι αν κάνεις!

Ευχαριστώ πολύ. :) Βέβαια, ξέρεις, ότι όποτε ξεκινήσεις μια νέα καριέρα πάντα θα ακούσεις σχόλια, μια γενικευμένη δυσπιστία, μια έλλειψη μακρόπνοης σκέψης. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκάνε να πουν μια γνώμη με βάση το σήμερα ή με βάση την αλήθεια τους, χωρίς να χαίρονται ότι εσύ που αλλάζεις, εξελίσσεσαι. Αυτό νομίζω είναι λίγο έξω από την Ελληνική κουλτούρα. :hehe:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top