Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 236)
  • Ναι

Ψήφοι: 191 80,9%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 18,2%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 2 0,8%

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.380 μηνύματα.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.416 μηνύματα.
Καλα οσοι γνωστοι μου εχουν παει για προπτυχιακο εξω εχουν πολυ χρημα απο πισω οποτε δεν μ λεει κατι

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.380 μηνύματα.
Καλα οσοι γνωστοι μου εχουν παει για προπτυχιακο εξω εχουν πολυ χρημα απο πισω οποτε δεν μ λεει κατι
Ακριβώς κι εγω αυτο θα έλεγα. Προφανώς για να το κάνει αυτο κανείς ειτε εχει σπίτι ηδη έτοιμο στο εξωτερικό πχ απο αδερφο ή συγγενείς, ειτε έχουν αρκετα λεφτά οι γονείς του να τον στηρίζουν, ειτε παίρνει υποτροφία. Βεβαια υπάρχει μια σπάνια περίπτωση να το κάνει παράλληλα με δουλειά, αλλά το βρίσκω πολυ απίθανο στα 18 του να παει έξω μόνος του απο το μηδέν να σπουδάσει και να δουλεύει εκει κατευθείαν. Στην Ελλάδα φυσικά και ειναι πολύ λογικό να σε σπουδαζουν οι γονείς σου πχ να σου καλύπτουν έξοδα ενοίκιο κλπ, ομως άλλα λεφτά απαιτούνται για Ελλάδα και άλλα για εξω. Οπότε συνολικά μπράβο ασφαλώς στο παιδί που έκανε τη μαγκια αυτη να γραψει και να περασει με 18+ μονο και μονο για να πει οτι ορίστε αξίζω αλλα επιλέγω να παω εξω, ομως στην τελική μάλλον αυτο δεν δείχνει και κατι αν όντως έχουν τσέπη οι δικοί του, δεν είναι γενικευσιμο παράδειγμα προς μιμηση που να μπορούν να εμπνευστουν να το κανουν κι άλλοι εφόσον δεν έχουν τόσα λεφτα.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.439 μηνύματα.
Εννοείται πως θέλει πολύ χρημα, εδω απλα relocation να κάνεις ενω δουλεύεις θες 8-9 χιλιάρικα.

Άρα ας μη το παρουσιάζουμε σαν μια αντικειμενική λύση που θα ήταν διαθέσιμη σε όλους

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.719 μηνύματα.
Μεγαλος μαγκας. Εγραψε 18+, και εφυγε κατευθειαν εξω αποφευγοντας τον καρκινο των ελληνικων ΑΕΙ.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.416 μηνύματα.
Οπότε συνολικά μπράβο ασφαλώς στο παιδί που έκανε τη μαγκια αυτη να γραψει και να περασει με 18+ μονο και μονο για να πει οτι ορίστε αξίζω
Καλά για μένα αυτό έχει και 2η ανάγνωση. Φίλος μου το 2017 εδωσε πανελλήνιες για πλάκα καθως ηξερε οτι θα παει να σπουδασει Γερμανία (ΕλληνοΓερμανικο σχολειο ειχε βγαλει κ ηταν κ οικονομικα ανετοι) . Χωρις κανενα απολυτως αγχος αντιμετωπισε την εξεταση σαν μια τυπικη εξεταση και εγραψε 16Κ-17Κ αν θυμαμαι καλά. Φιλοι του με αγχος και πανομοιοτυπο διαβασμα εγραψαν 13-14Κ

Οπότε για μένα αν δεν εχεις αγχος σε εξετασεις γενικα μπορεις να πας πολυ καλυτερα απο οτι αν εχεις αγχος. Ακόμα και στο πανεπιστημιο εγω που γενικα αγχωνομαι σε εξετασεις, υπαρχουν μαθηματα που ειχα διαβασει μετρια (ας πουμε 6,5/10) και εγραψα 8-9 γιατι ημουν ανετος. Υπαρχουν συμφοιτητες μου που τους κυριεψε το αγχος και με πολυ καλυτερο διαβασμα απο μενα εγραψαν 5-6 .
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μεγαλος μαγκας.
Μεγάλος μάγκας να έχεις λεφτοδεντρο απο γονείς

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.719 μηνύματα.
Μεγάλος μάγκας να έχεις λεφτοδεντρο απο γονείς
Ε ναι. Αφου δεν τα εκλεψε απο κανεναν,καλα κανει(ελπιζω δηλαδη :laugh:) . Μακαρι να μην χρειαζοταν να δουλεψω και ποτε μου και να ασχολουμαι μονο με τα χομπι μου.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Οχι θα κατσει να σκασει με τον καθε δημοσιο υπαλληλο που λογω της ασυλιας του, κανει οτι γουσταρει. Πειρεργο παντως που δεν επελεξε τα νεα σουπερ ντουπερ κολλεγια-ΑΕΙ :laugh:

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Άρα ας μη το παρουσιάζουμε σαν μια αντικειμενική λύση που θα ήταν διαθέσιμη σε όλους
Θυμάμαι έναν καθηγητή μου στο λύκειο μας έκανε μια χαζομάρα που λεγόταν project-λιγο πριν τον κοβιντ (1η καραντινα) . Καποια στιγμη πιανουμε κουβεντα για πανελληνιες και ολοι ειχαμε το αγχος μας και την αγωνια μας κ καποιοι αγχωνονταν και για τα οικονομικα της οικογενειας τους αφου τα κοστη σε φροντιστηρια κλπ ηταν πολλα...

Και ο "γατος" καθηγητης αναφωνεί : Ρε παιδια,χαλαρωστε λιγο...δεν εγινε και κάτι...εγω δεν πήγα καλά πανελλήνιες αλλά πήγα Αγγλία για Bachelor το 90' και εκει τα πανεπιστημια ειναι σουπερουαου κλπ

Υ.Γ Κανένας/μια απο τη τάξη μου δεν δηλωσε σχολη επαρχιας σε λογική σειρά στο μηχανογραφικό (απο οσους εδωσαν σοβαρα πανελληνιες) γιατι δεν το αντεχαν οικονομικα. Περασαν ολοι Αθηνα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια