μα εσύ μπερδεψες αυτα που ειπα στα προηγουμενα μηνυματα. Εγω ειπα οτι αν καποιος ΔΕΝ ασχοληθει με τιποτα, θα φτασει στο σημειο ειτε εδω ειτε στο Εξωτερικο να ζει χωρις αξιοπρεπεια, γιατι οι εποχες εχουν αλλαξει και δεν ζουμε στα χρονια των παππουδων μας οπου και εργατες που δουλευαν ειχαν μια αξιοπρεπη ζωη με τη σκληρη δραχμουλα
Τα υπολοιπα ειναι κοινωνικα στερεοτυπα της χωρας και δυστυχως αυτα υπαρχουν. Εδω υπαρχουν γονεις που λενε " σιγα μη παρει η κορη μου γιατρος, εναν υδραυλικο. Θα παει να παρει εναν της δικη της ταξης". Δεν τα λεω εγω. Οι γονεις τους τα λενε. Εξου κα το σηριαλ Love sorry. Ο σκηνοθετης προβαλε το στερεοτυπο που εχει η Ελληνικη κοινωνια. Μα καλα ειναι δυνατον η Λιλη να τα εχει με εναν υδραυλικο?
Και σε ρωτω τωρα. γιατι αυτα τα πραγματα στο Εξωτερικο δεν υφιστανται και εδω υφιστανται? Ξερεις γιατι?
Γιατι εδω ειμαστε βασισμένοι στο " τι θα πει ο κοσμος", " αχ ο υδραυλικος δεν ειναι στην ιδια κοινωνικη ταξη με μενα ως γιατρο" και αλλα πολλα. Πρότυπα Βαλκανιων με τουρκικα καθεστωτα και μη σου πω χειρότερα από Οθωμανικής αυτοκρατοριας
Εγώ δεν τα μπέρδεψα καλό μου όσο αφορά τον λόγο που επιμένεις απλα εγώ μίλησα καθαρα για αξίες και αξιοπρέπεια
Τελοσπαντων δεν έχει και τόσο σημασία ,ειλικρινά στο λέω γιατί όπως είπα και πριν, δεν γράφω για να αλλάξω την γνώμη κανενος ,ούτε για να χαρακτηρίσω κάποιον ,απλά δεν είναι όλα τα πράγματα όπως τα βλέπει ο καθένας από την δική του σκοπιά και ούτε φυσικά μπορεί κάποιος να με κρίνει εμένα ή εσένα γιατί δεν θες να τα δεις με τις αξίες που τα έχει τοποθετήσει ο καθένας μας στο μυαλό του...
Και όπως λέω κάτι πολλές φορές, άσε με να δω την ζωή σου και έλα να δεις την δική μου και αν πραγματικά εισαι καλά και γεμάτος και εγώ δεν είμαι(ή το αντίθετο) να είσαι σίγουρος ότι θα σε ρωτήσω πως τα κατάφερες και θα προσπαθήσω να πάρω πολλά από εσένα μήπως και πετύχω αυτό που μου μπορεί να μου λείπει .
Ξέρεις κάτι ?
Δεν ξέρω τι ηλικία είσαι αλλά για ποιες οικογένειες μιλάς ?
Τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια που μεγαλώνω τα παιδιά μου όπως είπα και πριν έχω πολύ διαφορετική αντίληψη και για πολλούς άλλους γονείς πως μεγαλώνουν τα παιδιά τους και τι θέλουν από αυτά ..
Ειλικρινά στο λέω δεν ζω σε κάνα χωριό ,ζω σε μια κανονική πολη και πολλά από αυτά που διαβάζω εδώ μέσα τα ακούω μόνο εδώ κυρίως κυρίως από ανθρώπους που δεν έχουν παιδιά και απλά είναι θεατές ..
Ξέρεις τι διαφορά έχει όλο αυτό?
Μάλλον δεν έχετε πλέον επαφές με γονείς και δεν βλέπετε τι συζητήσεις γίνονται όσο αφορά το επαγγελματικό τους κομμάτι .
Σίγουρα ο καθένας για το παιδί του θέλει πολλά, ίσως και πολύ περισσότερο ικανοποιώντας έτσι μέσο αυτων κάποια δικά του θέλω , εγώ ομως δεν γνώρισα ως τώρα ποτέ κανέναν γονιο που δεν είχε το παιδί του τις δυνατότητες να περάσει νομική αλλά το έσπρωχνε εκεί ..
Αυτές οι αντιλήψεις είναι πολύ παλιές και στην τελική τα ίδια τα παιδιά πλέον δεν σου δίνουν αυτή την δυνατότητα να το κάνεις .
Ξέρουν πολύ καλά τι είναι ,ποιες είναι οι δυνατότητες τους και θέλουν να βγουν στην αγορά εργασίας όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί έτσι νομίζουν ότι θα ανεξαρτοποιηθουν πλήρως .
Όπως και βλέπω πολλά παιδιά να αντιλαμβάνονται την δυσκολία που έχουν οι γονείς τους να τα βοηθήσουν ώστε να φύγουν έξω και πολύ συνειδητά πλέον διαλέγουν αντίστοιχες σχολές εδώ και δεν το έχουν μετανιώσει ποτέ ,ούτε ρίχνεται στο τραπέζι θέματα αξιοπρέπειας επειδή το διάλεξαν αναγκάστηκα ...
Αυτή την ταξική νοοτροπία ανάλογα με το τι δουλειά κάνει ο καθένας μαλλον μόνο εκεί στην Αθήνα την έχετε που πραγματικά για να ζήσεις εκεί θες μόνο ένα μισθό για τις μετακινήσεις σου .
Ελλάδα όμως δεν είναι μόνο Αθήνα ή Θεσσαλονίκη είναι και άλλα μέρη.
Υπάρχουν πολλές δυνατότητες πλέον στις επαρχίες ειδικά στο θέμα των εναλλακτικών καλλιεργειών ..
Πολλά τα παραδείγματα ανθρώπων κυρίως νέων παιδιών που έφυγαν από όλο αυτό, γύρισαν στα χωριά τους και στράφηκαν σε όλο αυτό και τώρα πλέον απολαμβάνουν και ποιότητα ζωής και χρήματα !
Αν όμως κάποιος το να παρατήσει το πτυχίο που έβγαλε γιατί δεν του αποδίδει και να στραφεί είτε στην γεωργία είτε στην κτηνοτροφία το βλέπει σαν αποτυχία ή καταπάτηση αξιών και αξιοπρέπειας εγώ δεν μπορώ να πω ότι έχει δίκιο
Τώρα για την νοοτροπία του εξωτερικού με εδώ ας την καλύτερα γιατί πολλά μπορούμε να τα κάνουμε και στην Ελλάδα αλλά δεν τα κάνουμε και μόνο όταν πάμε έξω τα εφαρμόζουμε .
Ας κάνουμε λοιπόν την αρχή από τον ίδιο μας τον ευατο και από τα παιδιά μας και μόνο τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάποτε θα αλλάξει όλο αυτό και εδώ ..
Το να συνεχίζεις όμως την μιζέρια και την σύγκριση δεν βοηθάει πίστεψέ με