Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 243)
  • Ναι

Ψήφοι: 198 81,5%
  • Όχι

Ψήφοι: 42 17,3%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 3 1,2%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    243
Γιατί δεν σ' αρέσει σαν επιστήμονας να μεταναστεύσεις @eupalinaros; Αφού είναι στη μόδα.. :hmm:Παίζουν πολλά βίντεο στο διαδίκτυο με Έλληνες που διαφημίζουν πόσο καλά και τέλεια είναι στο εξωτερικό.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Νομίζω ότι είναι κάπως λογικό εφόσον οι πανεπιστημιακές σπουδές όσο περνάνε τα χρόνια έχουν χάσει λίγο την αίγλη τους. Η μανία για περισσότερη εξειδίκευση, νέες τεχνολογίες και ακατανόητη έρευνα με δημοσιεύσεις έχει μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε χώρους σπουδών εκτός πραγματικότητας. Οι εταιρίες από την άλλη ψάχνουν για σκλάβους με πτυχία. Δεν το λένε έτσι, αλλά το λένε «καριέρα» και την ίδια στιγμή χρηματοδοτούν ένα δίκτυο από ψεύτικες ειδήσεις και επιτυχημένες συμβουλές με ειδικούς που δημιουργούν μια ψευδαίσθηση για τον κόσμο του επιχειρείν. Επίσης προκαλούν ενοχές σε νέους ανθρώπους να μην τολμήσουν κάτι διαφορετικό ή αν δεν ακολουθήσουν την συγκεκριμένη πορεία να θεωρούνται αποτυχημένοι. Έτσι βλέπουμε τη νέα μόδα με τις ημέρες καριέρας, τις πιστοποιήσεις κτλ, και όλοι να ψάχνουν για μια δουλειά.
Καριέρα = χολέρα

Καριέρα = χολέρα

Eν τω μεταξύ δεν λέει κανένας μια καθημερινότητά του. Όλοι μιλούν με ακατανόητες ορολογίες και υπονοούμενα περί επαγγελματικής επιτυχίας, διασυνδέσεων, ομαδικών εργασιών χωρίς να έχουν ιδέα ακριβώς τι κάνουν οι ίδιοι. Για παράδειγμα, ένας καθηγητής χημείας θα πει ότι διδάσκει χημεία σε μαθητές σε κάποιο σχολείο ή φροντιστήριο, διορθώνει γραπτά, κτλ. Ένα στέλεχος μιλάει με αγγλοελληνικούς όρους και με αοριστολογίες.

Μπήκα να γράψω διότι μου μεταφέρθηκαν κάτι ασυναρτησίες από τον Κοέλιο του φόρουμ.

Μάγκες όσο μπορεί και όσο θέλει ο καθένας. Δεν εξαναγκάζεται κανείς.

Αν ήταν η ζήλια ψώρα.....

Προχθές πήγε ένας γνωστός μου στην ημέρα καριέρας της ΔΥΠΑ. Μου μετέφερε τα εξής: Η ανακοίνωση έγραφε για 30 εταιρίες και 1,000 θέσεις εργασίας. Ο εκθεσιακός χώρος ήταν σχεδόν άδειος και "φτωχός". Συμμετείχαν αρκετά ταξιδιωτικά γραφεία και καταστήματα-αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Για μια Πάτρα, δεν υπήρχε καμία εταιρία που να ζητάει ανθρώπους με πτυχία και εξειδικευμένες δεξιότητες. Οι θέσεις εργασίας απευθύνονταν "σε όσο μικρότερο βιογραφικό, τόσο το καλύτερο". Καμία εταιρία ούτε από το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών. Οι υπάλληλοι της ΔΥΠΑ απλά βρήκαν μια ωραία ευκαιρία για βόλτα και καφέδες. Για όποιον έχει πάει σε ημερίδα καριέρας σε χώρα της Δ.Ευρώπης, απλά χαμογελάει με πίκρα. :/:

Προχθές πήγε ένας γνωστός μου στην ημέρα καριέρας της ΔΥΠΑ. Μου μετέφερε τα εξής: Η ανακοίνωση έγραφε για 30 εταιρίες και 1,000 θέσεις εργασίας. Ο εκθεσιακός χώρος ήταν σχεδόν άδειος και "φτωχός". Συμμετείχαν αρκετά ταξιδιωτικά γραφεία και καταστήματα-αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Για μια Πάτρα, δεν υπήρχε καμία εταιρία που να ζητάει ανθρώπους με πτυχία και εξειδικευμένες δεξιότητες. Οι θέσεις εργασίας απευθύνονταν "σε όσο μικρότερο βιογραφικό, τόσο το καλύτερο".
Σαν τι ανθρώπους να ζητάνε στην Πάτρα χριστιανέ μου, έχει καμιά παραγωγική εταιρεία αυτή η πόλη;
Εκεί κάτω οι μισοί κάνουν δουλειές του ποδαριού κι οι άλλοι μισοί καλοζούν από τα έτοιμα!:rolleyes:

Πέρα απ' την Πάτρα όμως, αυτό το άνευ ουσίας καραγκιοζιλίκι με τις «ημέρες καριέρας» που μόνο ταλαιπωρία είναι και για τους υποψήφιους και για τους εργαζόμενους των εταιρειών που συμμετέχουν (που καίνε κάθε φορά το ΣΚ τους) πρέπει να σταματήσει (και όχι μόνο στην Ελλάδα) ή τελοσπάντων ν' αλλάξει format και να πάει 100% προς το χλιαρό networking, την καβλάντα μεταξύ κορποραίων και πάει λέγοντας...

Εκεί κάτω οι μισοί κάνουν δουλειές του ποδαριού κι οι άλλοι μισοί καλοζούν από τα έτοιμα!:rolleyes:
Απο τους φοιτητες ζουν. Ειτε αμεσα (ενοικια) ειτε εμμεσα(σουβλατζιδικα και μπαρς).

Μαλακες ειναι να δουλευουν σε αλλους τομεις κιολας? Καλα κανουν.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τα ιδια και στα γιαννενα που σπουδαζω εγω.

Είναι μεγάλη ξεφτίλα ρε συ, μιλάμε για την 3η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας!
Οι ιδιοι το επελεξαν τις δεκαετιες 80 και 90. Ξερεις ποσα εργοστασια υπηρχαν στην περιοχη?

Και να σου πω και κατι αλλο? Αμα ειναι να εισπρατω απο τη βιομηχανια φοιτητων 2-3 ενοικια το μηνα απο τις σκατοτυπες που κληρονομησα βρεξει χιονισει, γιατι να δουλεψω σοβαρα και να κυνηγησω καριερα?

Οι ιδιοι το επελεξαν τις δεκαετιες 80 και 90. Ξερεις ποσα εργοστασια υπηρχαν στην περιοχη?
Όχι...αυτό που ξέρω είναι ότι τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα κι από Πάτρα δε μου 'χει έρθει ποτέ ούτε καν μια ζήτηση της πλάκας (του στυλ πήγαινε π.χ. μια μέρα να κάνεις verification μια παραγγελιούλα της π@@τσας που φορτώνεται στο λιμάνι)...
Και να σου πω και κατι αλλο? Αμα ειναι να εισπρατω απο τη βιομηχανια φοιτητων 2-3 ενοικια το μηνα απο τις σκατοτυπες που κληρονομησα βρεξει χιονισει, γιατι να δουλεψω σοβαρα και να κυνηγησω καριερα?
Εννοείται πως όλα είναι θέμα έλλειψης κινήτρων για σοβαρή απασχόληση/παραγωγή...

Όχι...αυτό που ξέρω είναι ότι τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα κι από Πάτρα δε μου 'χει έρθει ποτέ ούτε καν μια ζήτηση της πλάκας (του στυλ πήγαινε π.χ. μια μέρα να κάνεις verification μια παραγγελιούλα της π@@τσας που φορτώνεται στο λιμάνι)...
Εννοείται πως όλα είναι θέμα έλλειψης κινήτρων για σοβαρή απασχόληση/παραγωγή...
Μα αμα εχεις λυμενο το βιοποριστικο σου και ελλειψη κινητρου οπως λες , καθεσαι στα ετοιμα και ζεις σαν αρχοντας.

Μα αμα εχεις λυμενο το βιοποριστικο σου και ελλειψη κινητρου οπως λες , καθεσαι στα ετοιμα και ζεις σαν αρχοντας.
Καλά δεν πάει ακριβώς έτσι (ειδικά το «ζω σαν άρχοντας» είναι μεγάλη υπερβολή), όση και να 'ναι μια περιουσία από γενιά σε γενιά μοιράζεται και φθίνει και κανείς δεν εγγυάται ότι π.χ. η ζήτηση που υπάρχει σήμερα για ένα μικρό διαμέρισμα στην Πάτρα θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και τα επόμενα χρόνια ώστε ν' αποδίδει τα ίδια οικονομικά οφέλη!
Είναι πολύ επικίνδυνο για μια τόσο μεγάλη πόλη να μην έχει σοβαρή οικονομική/παραγωγική δραστηριότητα και ξεφτίλα μόνο και μόνο σαν εικόνα (ακόμη και στα Γιάννενα π.χ. που είσαι εσύ κάτι κινείται, δεν έχουν αυτά τα χάλια)...

π.χ. η ζήτηση που υπάρχει σήμερα για ένα μικρό διαμέρισμα στην Πάτρα θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και τα επόμενα χρόνια ώστε ν' αποδίδει τα ίδια οικονομικά οφέλη!
Η καλυτερη επενδυση ειναι κατι τετοια ακινητα. Δεν σταματανε ποτε να εχουν ζητηση. Οι φοιτητες δεν σταματανε ποτε να ερχονται στην πολη.

Καλά δεν πάει ακριβώς έτσι (ειδικά το «ζω σαν άρχοντας» είναι μεγάλη υπερβολή), όση και να 'ναι μια περιουσία από γενιά σε γενιά μοιράζεται και φθίνει και κανείς δεν εγγυάται ότι π.χ. η ζήτηση που υπάρχει σήμερα για ένα μικρό διαμέρισμα στην Πάτρα θα συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και τα επόμενα χρόνια ώστε ν' αποδίδει τα ίδια οικονομικά οφέλη!
Είναι πολύ επικίνδυνο για μια τόσο μεγάλη πόλη να μην έχει σοβαρή οικονομική/παραγωγική δραστηριότητα και ξεφτίλα μόνο και μόνο σαν εικόνα (ακόμη και στα Γιάννενα π.χ. που είσαι εσύ κάτι κινείται, δεν έχουν αυτά τα χάλια)...

H Πάτρα ζει σαν φάντασμα του χαμένου της εαυτού μεταξύ αριστερών ιδεοληψιών της μεταπολίτευσης (με ΚΚΕ δημοτική αρχή), ότι "λάσπη" υπάρχει από πολιτικούς της ΝΔ, Πασοκ και ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά μιας διαπλοκής μεταξύ της Εκκλησίας, τοπικών αρχών και "τζακιών" που κρατάνε την πόλη δέσμια στην βιομηχανική απραξία. Η Πάτρα ήταν κάποτε βιομηχανική πόλη με 4 παροικίες Ευρωπαίων (Αυστριακοί, Άγγλοι, Γερμανοί, Ιταλοί) και Εβραίων ενώ ήταν η πόλη της σταφίδας, επεξεργασίας δέρματος, χημικών προϊόντων και λαδιού. Αυτό είχε μεγάλη επίδραση στην οικονομική ανάπτυξη.

Πλέον μας έμεινε το Καρναβάλι ως "τουριστικό" θέαμα. Ιστορικά επειδή η Πάτρα έχει ισοπεδωθεί κάπου 7 φορές από τους κατακτητές ανά τους αιώνες, το Υπ.Πολιτισμού προσπαθεί να την αναδείξει μόνο ως μια παλιά Ρωμαϊκή πόλη επειδή διασώζονται κυρίως μνημεία της Ρωμαϊκής περιόδου. Ο αστικός χαρακτήρας της πόλης του 19ου-20ου αιώνα είναι σε αργό θάνατο. Μετά από πολλά χρόνια πρόσφατα βγήκε ένα ΦΕΚ για την εμπορική αξιοποίηση του λιμένα ενώ το τρένο παραμένει ένα παζλ κομματικών συμφερόντων για δυνατούς λύτες. Η αστική και περιφερειακή ανάπτυξη έχει υποβαθμιστεί με το κλασικό μοντέλο "όπου θέλουμε φυτεύουμε και μια πολυκατοικία", μόνιμα μποτιλιαρίσματα στους κεντρικούς δρόμους, ξαφνικές πεζοδρομήσεις με πολλά δέντρα στο κέντρο, ενώ τα νεοκλασικά είναι προς κατάρρευση καθώς υποστηλώνονται από εξωτερικές σιδεριές ενώ πολλά τέτοια κτίρια είναι επικίνδυνα για πτώση σοβάδων ή μαρμάρων. Η πόλη ζει από τους φοιτητές (μετά τη απορρόφηση του ΤΕΙ Πατρών), έχει πολλά μικρομάγαζα καταναλωτισμού και φυσικά στηρίζεται στην οικονομία της μπυροκαφετέριας. Δεν είναι πόλη αντάξιας οικονομίας για πόλη με λιμάνι για το 2026. Αυτό έχει αντίκτυπο και στην αγορά εργασίας.

Η καλυτερη επενδυση ειναι κατι τετοια ακινητα. Δεν σταματανε ποτε να εχουν ζητηση. Οι φοιτητες δεν σταματανε ποτε να ερχονται στην πολη.
Πόσο να πιάσει μια μικρή φοιτητική γκαρσονιέρα/στούντιο στην Πάτρα σήμερα;300€;400€;Άντε 500€ άμα είναι καινούργια/περιποιημένη;
Πόσες τέτοιες γκαρσονιέρες πρέπει να έχει κάποιος για να πούμε ότι είναι εισοδηματίας ο οποίος «ζει σαν άρχοντας» μόνο απ' αυτές;

Πόσο να πιάσει μια μικρή φοιτητική γκαρσονιέρα/στούντιο στην Πάτρα σήμερα;300€;400€;Άντε 500€ άμα είναι καινούργια/περιποιημένη;
Πόσες τέτοιες γκαρσονιέρες πρέπει να έχει κάποιος για να πούμε ότι είναι εισοδηματίας ο οποίος «ζει σαν άρχοντας» μόνο απ' αυτές;

Είναι όλα λάθος. Σωστή σαν ιδέα του Paragontas, όμως το πρόβλημα είναι ο σχεδιασμός και η επενδυτική πρόγνωση. Ξαφνικά όλοι "μυρίστηκαν" χρήμα από τις γκαρσονιέρες και τα ενοικιαζόμενα στούντιο για φοιτητές. Δεν υπάρχει καμία πολιτική σε αυτό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back