Ειλικρινής
Πολύ δραστήριο μέλος

Υποθετικά και μόνο η ύπαρξη Θεού η η μη υπαρξή του θα με επηρρέαζε τόσο όσο και η αποδεδειγμένη ύπαρξη η μη εξωγηϊνων!
Η αποδεδειγμένη ύπαρξη εξωγήϊνων θα αποδύκνειε ότι ο Θεός δεν έπλασε το σύμπαν με κεντρικό αποδέκτη-παρατηρητή τον άνθρωπο,θα άλλαζε άρδην τις αντιλήψεις-κοσμοθεωρίες όλων των θρησκειών και φυσικά θα ήταν μια έμμεση απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός!
Κατά τη γνώμη μου αν υπάρχει Θεός,θα πρέπει να είναι η ένα παιδί που παίζει με μια μυρμηγκοφωλιά η ένας μάγειρας στην αρχή της εκπαιδευσής του!(Αυτό αν θέλετε το αναλύουμε σε άλλο thread)
Πάντως χιουμοριστικά:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xmavidis
Νεοφερμένο μέλος

Μη συγχέουμε το αν οι θρησκείες περιγράφουν τον Θεό με την ύπαρξη του ή μη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειλικρινής
Πολύ δραστήριο μέλος

O Θεός έπλασε τον άνθρωπο (κατα τις θρησκείες πάντα) "κατ'εικόνα και ομοίωσιν" του και σαν κεντρικό και μόνο αποδέκτη του κόσμου του και του "παράδεισού" του!Για ποιο λόγο θα ήταν έμμεση απόδειξη η ύπαρξη εξωγήινων ότι δεν υπάρχει θεός;
Μη συγχέουμε το αν οι θρησκείες περιγράφουν τον Θεό με την ύπαρξη του ή μη.
Όπως γράφω,η ύπαρξη εξωγήϊνων θα κατέρριπτε όλες τις θρησκευτικές αντιλήψεις-θεωρίες περί Θεού(στη μορφή του ανώτερου πλάσματος που κρίνει,κατακρίνει,εξουσιάζει,τιμωρεί,επιβραβεύει κ.λπ.)!
Τότε θα παραδεχόμασταν ότι και ο άνθρωπος,όπως και κάθε άλλη μορφή ζωής δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα μιας εξελλικτικής διαδικασίας του σύμπαντος-φύσης!
Αν τώρα κάποιοι το σύμπαν-φύση το ονομάζουν "Θεό",τότε η ερώτηση <<Θα σας επηρεάσει η απάντηση στο ερώτημα "υπάρχει θεός" ;>> είναι άστοχη,μιας και δεν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει "σύμπαν-φύση"!
Πιστεύω να γίνομαι κατανοητός...
Hakuna Matata
Πολύ δραστήριο μέλος

Το γνωστό ερώτημα της "Μαργαρίτας" δεν μπορεί να απαντηθεί!
Υποθετικά και μόνο η ύπαρξη Θεού η η μη υπαρξή του θα με επηρρέαζε τόσο όσο και η αποδεδειγμένη ύπαρξη η μη εξωγηϊνων!
Η αποδεδειγμένη ύπαρξη εξωγήϊνων θα αποδύκνειε ότι ο Θεός δεν έπλασε το σύμπαν με κεντρικό αποδέκτη-παρατηρητή τον άνθρωπο,θα άλλαζε άρδην τις αντιλήψεις-κοσμοθεωρίες όλων των θρησκειών και φυσικά θα ήταν μια έμμεση απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός!
Κατά τη γνώμη μου αν υπάρχει Θεός,θα πρέπει να είναι η ένα παιδί που παίζει με μια μυρμηγκοφωλιά η ένας μάγειρας στην αρχή της εκπαιδευσής του!(Αυτό αν θέλετε το αναλύουμε σε άλλο thread)
Πάντως χιουμοριστικά:
![]()
Αυτο με την μυρμηγκοφωλια το λεω εγω εδω και χρονια...
Ειναι πολυ νωρις ακομα για να αναπτυξω την σκεψη μου. Ση γιου λεητερ.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

O Θεός έπλασε τον άνθρωπο (κατα τις θρησκείες πάντα) "κατ'εικόνα και ομοίωσιν" του και σαν κεντρικό και μόνο αποδέκτη του κόσμου του και του "παράδεισού" του!
ναι... μόνο που αυτά τα λέει ο ίδιος ο άνθρωπος με την ξετσιπωσιά του εγωκεντρισμού του και της εγωπάθειας, ότι μόνο αυτός - ο άνθρωπος - υπάρχει στο σύμπαν....
Ειλικρινής
Πολύ δραστήριο μέλος

Ακριβώς! Το ίδιο λέμε!ναι... μόνο που αυτά τα λέει ο ίδιος ο άνθρωπος με την ξετσιπωσιά του εγωκεντρισμού του και της εγωπάθειας, ότι μόνο αυτός - ο άνθρωπος - υπάρχει στο σύμπαν....
Τον Θεό τον δημιούργησε ο ίδιος ο άνθρωπος και γι'αυτό θεωρεί εαυτόν "κατ'εικόνα και ομοίωσιν" και γι'αυτό πιστεύει ότι τα ζώα δεν έχουν ψυχή η ότι είναι ο μοναδικός εν σύμπαντι αποδέκτης του "θεϊκού" μυνήματος!
mania
Επιφανές μέλος

Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Ακριβώς! Το ίδιο λέμε!
Τον Θεό τον δημιούργησε ο ίδιος ο άνθρωπος και γι'αυτό θεωρεί εαυτόν "κατ'εικόνα και ομοίωσιν" και γι'αυτό πιστεύει ότι τα ζώα δεν έχουν ψυχή η ότι είναι ο μοναδικός εν σύμπαντι αποδέκτης του "θεϊκού" μυνήματος!
δεν λέμε ακριβώς το ίδιο

εσύ μιλάς για τον "Θεό" που οι άνθρωποι του έβαλαν και οδηγίες χρήσεως....
Εγώ μιλάω για ένα Θεό που ίσως υπάρχει και που καμία σχέση με αυτά που λένε οι μαυροφόρες γενιάδες

Ειλικρινής
Πολύ δραστήριο μέλος

Αυτό που λέω (και πιστεύω) είναι ότι ο Θεός είναι δημιούργημα των ανθρώπων!δεν λέμε ακριβώς το ίδιο
εσύ μιλάς για τον "Θεό" που οι άνθρωποι του έβαλαν και οδηγίες χρήσεως....
Εγώ μιλάω για ένα Θεό που ίσως υπάρχει και που καμία σχέση με αυτά που λένε οι μαυροφόρες γενιάδες![]()
Όπως είπε και ο Ουμπέρτο Έκο (αν δεν κάνω λάθος) ακόμα κι αν δεν υπάρχει Θεός, ο άνθρωπος θα έπρεπε να τον εφεύρει!
Τέλος πάντων επειδή μάλλον θα θεωρηθεί off topic το "σε ποιόν Θεό και αν πιστεύουμε" απλά λέω ότι ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι υπάρχει (σε μένα που δεν το πιστεύω)σε τίποτα δεν θα με επηρρεάσει γιατί απλά δεν θα είναι ο Θεός των μαυροφόρων (όπως είπες) που είναι εκδικητικός,τιμωρός,εκφοβιστικός κ.λπ.
MonaXoS
Διάσημο μέλος

Λοιπόν να πώ κάτι ένας άθεος στην απάντηση υπάρχει θεός δεν θα επιρεαστεί ένας θρήσκος δεν θα φοβηθεί και κάποιος που απλά πιστέυει θα φρεικάρει και θα αρχίσει τις μετάνιες έτσι πιστέυω
Καλά τα άλλα, αλλά ο άθεος πως δεν θα επηρεαστεί; Ο άθεος πιστεύει ότι δεν υπάρχει Θεός. Από τη στιγμή αποδειχθεί πως 100000% υπάρχει, πως είναι δυνατόν να μην κλονιστεί, από τη στιγμή που πάει στράφι η πίστη του (ή κοσμοθεωρία του, όπως θες πες το)..;

Rempeskes
Επιφανές μέλος

Από τη στιγμή αποδειχθεί πως 100000% υπάρχει, πως είναι δυνατόν να μην κλονιστεί, από τη στιγμή που πάει στράφι η πίστη του (ή κοσμοθεωρία του, όπως θες πες το)..;![]()
Moναχός, πρώτ' απ' όλα υπέροχη η υπογραφή σου, με διαφορά η καλύτερη στο φόρουμ.
Δεύτερο από τα όλα (δηλ. συνολικά τα δύο που είχα να πω), δεν θεωρώ τον εαυτό μου άθεο, αλλά μπορώ ν' απαντήσω στο ερώτημα.
Όπως είναι τα πράγματα τώρα, ζούμε σε ένα κόσμο κάθε άλλο παρά τέλειο, και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν όλα γίνονται με το θέλημα ενός θεού.
Αν όμως αποδειχτεί ότι θεός υπάρχει, τότε όλα αλλάζουν. Σημαίνει ότι ο θεός ανέχεται την κατάσταση και δεν έχει κάνει τίποτα να τη βελτιώσει. Τότε τα πράγματα για έναν άθεο ξεκαθαρίζουν αμέσως: Αυτός ο θεός είναι ένα κυνικό κτήνος, και προς χάριν της ανθρωπιάς μας, δεν πρέπει να κείμεθα στην αγκαλιά του.
MonaXoS
Διάσημο μέλος

deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Wishful
Δραστήριο μέλος

Αυτό που λέω (και πιστεύω) είναι ότι ο Θεός είναι δημιούργημα των ανθρώπων!
Όπως είπε και ο Ουμπέρτο Έκο (αν δεν κάνω λάθος) ακόμα κι αν δεν υπάρχει Θεός, ο άνθρωπος θα έπρεπε να τον εφεύρει!
Τέλος πάντων επειδή μάλλον θα θεωρηθεί off topic το "σε ποιόν Θεό και αν πιστεύουμε" απλά λέω ότι ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι υπάρχει (σε μένα που δεν το πιστεύω)σε τίποτα δεν θα με επηρρεάσει γιατί απλά δεν θα είναι ο Θεός των μαυροφόρων (όπως είπες) που είναι εκδικητικός,τιμωρός,εκφοβιστικός κ.λπ.

Αν πήγες οφφ,ας πάω κι εγώ,συμπληρώνωντας πάνω στο πνεύμα που γράφεις,οτι : Οτι επίπεδο εχει ενας λαός,τέτοιο θεό πλάθει (π.χ.τοτέμ ) ! Αλλά,το επίπεδό μας είναι...ακόμη ανθρώπινο ! Το θεικό είναι ...κάτι λίγο παραπάνω.Δεν υπόκειται στις δικές μας κρίσεις,αντιλήψεις του κόσμου & των πραγμάτων.Γνωρίζουμε ακόμη πολύ λίγα για τον κόσμο μας & μόνο οσα "βλέπουμε" κι "ακουμπάμε".Για μένα,ερχεται λιγο παράξενα στο μυαλό οταν ακούω το "Υπάρχει Θεός ? ".
Μ'έναν παράξενο συνειρμό που δεν μπορώ να εξερευνήσω,ερχεται το ερώτημα "υπάρχω εγώ ?"

Τώρα, σαν χαρακτήρα δεν νομίζω ότι θα με άλλαζε, όχι τουλάχιστον πρακτικά. Αν δεν υπάρχει θεός, δεν θα άλλαζα καθόλου, ούτε θεωρητικά ούτε στην πράξη, ούτε στις απόψεις μου, αφού αυτό πιστεύω ήδη. Αν μάθαινα, ότι υπάρχει θεός, πάλι δεν θα άλλαζα, πιστεύω πολύ ο χαρακτήρας μου. Λίγο ίσως θα προβληματιζόμουν στην αρχή.
Όσο για το αν με επηρεάσει, αυτό η απάντηση είναι μάλλον θετική. Σε περίπτωση, μόνο που αποδειχθεί ότι υπάρχει όμως. Θα με κανεί να αναρωτηθώ πολλά, έστω και αν δεν το δείξω, ή φαινομενικά παραμείνω η ίδια....
Πάντως αν αποδειχθεί όσο ζω κάτι τέτοιο, που το θεωρώ μάλλον απίθανο, δεν πιστευώ ότι θα είναι κάτι που θα με φέρει σε δύσκολη θέση ή θα με κάνει να προβληματιστώ. Πιστεύω ότι θα είναι κάτι που θα με δικαιώσει απόλυτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υποθέτουμε ότι την αύριο το πρωί διαβάζετε στην εφημερίδες ότι κάποιοι επιστήμονες απέδειξαν ότι υπάρχει θεός ή ότι δεν υπάρχει θεός.
Δεν εχει νοημα η θεση σου, δεν μπορεις να αποδηξεις κατι αρνητικο και ο μονος τροπος να αποδηχθει οτι υπαρχει θεος ειναι να ερθει ο ιδιος να μας το πει πραγμα που ειναι αντιθετο στο δογμα της ιδιας της εννοιας θεος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Δεν εχει νοημα η θεση σου, δεν μπορεις να αποδηξεις κατι αρνητικο
Σαφώς και μπορείς να αποδείξεις κάτι αρνητικό (εν γένει, όχι οτιδήποτε). Πχ το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό, ότι δεν υπάρχουν ακέραιοι m,n ώστε m/n = √2.
gandalf
Εκκολαπτόμενο μέλος

αν διάβαζα πώς υπήρχε θεός από την άλλη θα πήγαινα στην εκκλησία περισσότερο lol

LongTom
Νεοφερμένο μέλος

Εγώ πάλι δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα γιατί δεν είμαι και πολύ πιστός να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.
D_G
Πολύ δραστήριο μέλος

Εκτός από αυτό, οι επιστήμονες αλλάζουν γνωματεύσεις κάθε λίγο και λιγάκι, οπότε μένω στις προσωπικές μου εμπειρίες και στην προσωπική μου γνώμη περί αυτού του θέματος.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.