Δε διαφωνω πως εκτος χορου πολλα τραγουδια λεγονται...
Επισης δε διαφωνω με το οτι γενικοτερα τα ατομα με ειδικες αναγκες βιωνουν τον κοινωνικο ρατσισμο σε πολυ μεγαλο ποσοστο απο τους συνανθρωπους τους...
Διαφωνησα με το οτι χαρακτηρισες υποκριτικες τις απαντησεις καποιων ή των περισσοτερων (δεν εχει σημασια) μελων, οι οποιοι εστω και αβιαστα, οπως παρατηρησες, δηλωσαν πως θα δημιουργουσαν σχεση, απο τη στιγμη που αυτα τα μελη δεν τα γνωριζεις, οποτε δεν μπορεις να ξερεις και πως κατεληξαν σε αυτην τους την αποψη. Τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο...
Εκτος πια, εαν δεν σε αντιληφθηκα και δεν αναφεροσουν στις απαντησεις των μελων, αλλα στο συνολο της κοινωνιας μας.
Ειδικά η πρώτη πρόταση που έγραψες με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη!

(περί χορού και τραγουδιών)
Και εκεί συνοψίζεται γενικότερα η θέση μου όταν ακούω συζητήσεις για gay, για αμεα, για άτομα με¨διαφορετικότητα¨, κτλ ... Ασυνείδητα και εντελώς αυθόρμητα μου βγαίνει να κρατήσω μια πισινή και μια απόσταση (και αμφισβήτηση) από τα τραγούδια που λέγονται...

Πιστεύω -στην πλειοψηφία- ότι άλλη θα ήταν η θέση κάποιου αν μιλούσε για τα αμεα ως μια μακρινή ομάδα που δεν αγγίζει τον μικρόκοσμό του (¨αποδέχομαι , αγαπώ, θα μπορούσα να ερωτευτώ¨ μπλα,μπλα, μπλα, κτλ ) , και άλλη θα ήταν η στάση του στο ενδεχόμενο της σκέψης να γίνει γονιός ενός αμεα....

Φαντάζομαι δεν θα ήταν το ίδιο δεκτικός στην ιδέα, όσο ήταν όταν μιλούσε για αμεα που δεν τον αγγίζουν ΑΜΕΣΑ και που είναι σε απόσταση ασφαλείας από αυτόν... Όπως και για τους gay... Άλλη, ίσως, η τοποθέτηση κάποιου για τους gay γενικά, (¨αποδέχομαι,no problem ¨μπλα,μπλα,μπλα, κτλ), και άλλη η στάση του ίδιου ανθρώπου όταν διαπιστώσει ότι ο γιος του είναι gay...

Ίσως!
Αν το εκφράζω απόλυτα, ή αν το ερμηνεύεις ότι το εκφράζω απόλυτα, νομίζω λίγη σημασία έχει τελικά σε σχέση με ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό θέμα, ή σε σχέση με την ευρύτερη στάση μας απέναντι σε αυτό, που είναι somehow συνιστώσα κοινωνικής παθογένειας......
Επίσης, λίγη σημασία σε σχέση με το τεραστιο αυτό θέμα, έχει αν αναφερόμουν στις απαντήσεις των μελών ή στο σύνολο της κοινωνίας μας... Και στα δύο ίσως,γιατί να πρέπει να διαχωριστούν; -το ίδιο και το αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ;;; - Αναφερόμουν λοιπόν αμφίδρομα, αφενός, στις απαντήσεις των μελών ως αντιπροσωπευτικού ( ; ) δείγματος και υποσυνόλου της κοινωνίας μας και στις απαντήσεις του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, ως καθρέφτη του υποσυνόλου των μελών -εσένα, εμένα κτλ...-.
Το αντικείμενο που επέλεξα να εξειδικευτώ είναι τα αμεα, και ήταν
συνειδητη επιλογή μου... Τώρα αν όταν δούλευα με αμέα, με ρωτούσαν συνεχώς ¨πώς μπορείς και κάνεις αυτή τη δουλειά;;;¨, με κοιτούσαν σαν εξωγήινη όταν απαντούσα ¨μου δίνει ζωή¨... τί να πω...(μεγάλη ιστορία και ψυχαναλυτικό το πώς και το γιατί, που να εξηγώ τώρα... ) ή όταν δούλευα στον ξενώνα με τους φορείς του aids (συνειδητή, συνειδητότατη επιλογή και
επιθυμία, όχι ¨έκατσε¨ να πάω εκεί και πήγα- αν και μη νομίζεις ότι το συγκεκριμένο πλαίσιο είχε και την τρελλή ζήτηση... γιατί άραγε?

) με ρωτούσαν ¨πώς μπορείς και το κάνεις αυτό;;;¨ και απαντούσα ¨μου δίνει ζωή, γεμίζω τις μπαταρίες μου από αυτούς τους ανθρώπους , με το να συμβάλλω στο να γεμίζουν και αυτοί τις δικές τους¨... Ακούγεται λίγο διαστροφικό, αλλά και εκεί , και εδώ (για να μην βάζω απόσταση)είναι δουναι και λαβείν...
Έχω πολύ δρόμο να διανύσω ακόμα σε σχέση με τα αμεα , έχω πολλά να μάθω, και να διαχειριστώ, και να αναθεωρήσω ξανά και ξανά... το βασικότερο είναι ότι μου αναγνωρίζω θετική προδιάθεση... και αυτό είναι μια καλή αφετηρία για όλους μας... τώρα συζητήσεις περί έρωτος με αμεα μου φαίνονται παρακινδυνευμένες... πώς να ζητήσεις σε μια κοινωνία να τρέξει, όταν δεν έχει μάθει καν να περπατάει σχετικά;;;;
Αυτά!

Καλημέρα!

υγ. ετοιμάζομαι-και έχω αργήσει- να συνοδέψω ¨αμεα¨ σε νοσοκομείο... Τα γύρω βλέματα και η αντιμετώπιση είναι αυτά που με ¨εξοπλίζουν¨ με αυτή τη στάση, που ερμήνευσες ως απόλυτη... και ίσως και να έχεις δίκιο... μπορεί και να μου έχει ξεφύγει και να είναι... Όταν θεωρείς κάτι-κάποιους πολύ αγαπημένο-ους, ίσως υπεραμύνεσαι, και σου βγαίνει με απόλυτο τρόπο!

Αυτό δεν το θέλω , δεν είναι πάντως στις αρχικές προθέσεις μου...