marina289, μη συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Όπως δύσκολα θα σύναπτα σχέση με κάποιον που θέλει να του κάνω τη νοσοκόμα, έτσι δύσκολα θα έπαιρνα ανάπηρο γατάκι (εκτός αν βρισκόταν στο δρόμο μου). Δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε την όρεξη να κάνω σε κανέναν τη νοσοκόμα, όπως κι αν ακούγεται. Ωστόσο σχέση με ΑΜΕΑ που ήταν αυτοσυντηρούμενο θα έκανα ανετότατα.

Ένα κουτσό γατάκι χρειάζεται κάποια παραπάνω περίθαλψη από ένα ¨φυσιολογικό¨;;; Δεν νομίζω... Ένα καμμένο σε ασβέστη γατάκι χρειάζεται κάποια παραπάνω περίθαλψη από ένα ¨φυσιολογικό¨; Πάλι δεν νομίζω....Γιατί να πρέπει να του κάνεις τη νοσοκόμα; Oι πληγές έχουν γιάνει, άλλο θέμα ότι απλά την αισθητική ίσως μας χαλάει η στραπατσαρισμένη μουρίτσα του, και την τελειότητα στο σαλόνι μας και στον καναπέ μας, ή ότι δεν γουστάρουμε και δεν αντέχουμε καν να το κοιτάμε πχ την ώρα του φαγητού... Το οποίο και πάλι δεν ενοχοποιώ και σέβομαι, επαναλαμβάνω, σαν στάση...
Η τάση για το όμορφο και το καλαίσθητο είναι έμφυτη θεωρώ, δεν νομίζω ότι πρέπει να ενοχοποιείται κανείς κιόλας δηλώνοντάς το, και να αναζητάει δικαιολογίες στο γιατί προτιμάει κάτι όμορφο και αρτιμελές... για μένα είναι κάτι το αυτονόητο και το πλήρως απενοχοποιημένο...Τώρα αν καταφέρει και κάνει καποιος την υπέρβαση και συνάψει σχέση με αμεα, πολύ απλά μαγκιά του...
Όσοι κάνουμε γυμναστική το κάνουμε μόνο για να υπηρετούμε την υγεία μας, ή και το σορτσάκι μας, το μαγιό μας και το τζιν το κολλητό;;;

Εγώ προσωπικά και πλήρως απενοχοποιημένα δεν γυμνάζομαι μόνο για την υγεία μου...
Και έπειτα τί ¨αμεα¨;;; Γιατί στον χαρακτηρισμό ¨αμεα¨ έχουμε τσουβαλιάσει όλα τα είδη αναπηρίας...
Αυτοσυντηρούμενος μπορεί να είναι και ο μανιοκαταθλιπτικός,και να μην χρειάζεται να του κάνεις την νοσοκόμα, και ο σχιζοφρενής,αυτοσυντηρούμενος είναι, από την στιγμή που λαμβάνουν και οι δύο την φαρμακευτική τους αγωγή...Η πάθηση είναι ελεγχόμενη και οριοθετημένη... Νοσοκόμα δεν θα έκανες, στο εγγυώμαι, αλλά δεν μπαίνουν και άλλοι ενδοιασμοί πέρα από το κάνω ή δεν κάνω την νοσοκόμα;;;
Και ένας βραδύγλωσσος, κοινώς ¨κεκές¨ , πάλι δεν νομίζω να χρειαζόταν να του κάνεις την νοσοκόμα, αλλά πάλι δεν μπαίνουν -ίσως- άλλοι ενδοιασμοί;;;;
Και ένας άνθρωπος με ένα πόδι, δεν θα χρειαζόταν να του κάνεις την νοσοκόμα, έχει μάθει να αυτοεξυπηρετείται, αλλά...
μόνο το ¨κάνω ή δεν κάνω την νοσοκόμα¨ είναι κριτήριο για να σκεφτώ ένα τέτοιο ενδεχόμενο;;;
Και ένας κωφάλαλος έχει μάθει να είναι αυτάρκης, δεν θα ήθελε νοσοκόμα, αλλά μόνο αυτό είναι;
(Δεν ανέφερα για αναπηρικό καροτσάκι για να μην αναφέρω το πιο ακραίο παράδειγμα, που οκ, δεν είναι αυτοεξυπηρετούμενο το άτομο...ανέφερα περιπτώσεις που αυτοσυντηρούνται άνετα...)
Ίσως λοιπόν αν μιλούσαμε πιο συγκεκριμένα, και όχι γενικά και αόριστα, να βοηθούσαμε περισσότερο την έκβαση της συζήτησης...Τί αντιλαμβανόμαστε ως αμεα,τί αντιλαμβάνεται ο καθένας ως αμεα, ή μάλλον τί αντιλαμβάνονται ως αμεα όσοι δηλώνουν διαθέσιμοι και ανοιχτοί στο ενδεχόμενο σύναψης σχέσης;; Κάποιον που δεν έχει απλά το μικρό του το δαχτυλάκι; Τί; Διερωτώμαι...

Και κάτι τελευταίο , που ξέρω εκ των προτέρων ότι ίσως είναι -και- αυτό άκρως παρεξηγήσιμο, μα θα τολμήσω να το αναφέρω και αυτό, γιατί απλά είναι και αυτό μια πραγματικότητα...Η πλειοψηφία και συχνά και η ολότητα των ερωτικών-σεξουαλικών σχέσεων πολλών , πολλών αμεα είναι πληρωμένες ερωτικές σχέσεις... (αντιλαμβάνεστε τί εννοώ...)
Μήπως αυτό είναι ενδεικτικό κάποιας πραγματικότητας , ή πολύ απλά αυτοί οι άνθρωποι είχαν την σατανική ατυχία να μην βρίσκονται σε μέρη που βρίσκονται οι ανοιχτοί και δεκτικοί στο ενδεχόμενο σύναψης σχέσης μαζί τους;;;;

Τες παν , επειδή τα αμέα είναι ένας πολύ γενικός όρος ,σαν να λέμε πολύ απλά ¨άνθρωποι¨, δεν μπορούμε να τσουβαλιάζουμε όλες τις αναπηρίες σε κοινό παρανομαστή...
Οπότε, όποιος δηλώνει ανοιχτός στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας σχέσης, καλό θα ήταν να αναφέρει σε τί τύπο αμεα αναφέρεται.... Υπάρχουν διαβαθμίσεις και κατηγορίες....Ή αναφέρεται σε όλα τα αμεα;;; Παραπληγικούς,τετραπληγικούς, κωφάλαλους, κουτσούς, μανιοκαταθλιπτικούς, νοητική υστέρηση.... χωρίς διάκριση καμία...