Θεσμοθέτηση της μέτρησης του δείκτη IQ

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 784 μηνύματα.
Γνωρίζουμε όλοι ότι πρόκειται για ένα σημαντικό ψυχομετρικό δείκτη, ο οποίος όμως φέρει και μία κοινωνική προκατάληψη στις ακραίες τιμές του. Επομένως, αναρωτιέμαι αν θα ήταν κοινωνικά ωφέλιμη η υποχρεωτική μέτρησή του σε πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με τα καθιερωμένα ηλικιακά πρότυπα.
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.909 μηνύματα.
Aμφισβητείται η εγκυρότητά τους
Όχι, τίποτα δεν πρέπει να μετριέται υποχρεωτικά
 

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Δεν πιστεύω σε αυτούς τους δείκτες.
Υπάρχουν πολλά είδη νοημοσύνης που δεν καλύπτει αυτός ο δείκτης όπως social skills, γενικότερη κοινωνική αντίληψη και πολλά άλλα.
Αν είναι δυνατόν αν κρίνεται το σύνολο της αντίληψης του ανθρώπου μόνο απο την δυνατότητά του να βρίσκει τον επόμενο αριθμό σε μία ακολουθία και απο pattern recognition που πολλά απο αυτά είναι επίτηδες φτιαγμένα να σε μπερδεύουν.
Μπούρδες
 

Luke87

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Luke87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 971 μηνύματα.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.366 μηνύματα.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.706 μηνύματα.
Τα τεστ IQ υπό την τωρινή τους μορφή δεν εξετάζουν πλήρως το πόσο ικανός/έξυπνος είναι κάποιος. Σίγουρα αποτελούν έναν δείκτη λογικής, όμως δεν είναι απολύτως αξιόπιστα, καθώς ο όρος εξυπνάδα δε συνδέεται απαραίτητα με το αν μπορείς να παρατηρήσεις ένα αριθμητικό ή όχι μοτίβο. Είναι και άλλες πτυχές που πρέπει να εξετάζονται ώστε να καταλήγουμε σε ένα όσο το δυνατόν πληρέστερο συμπέρασμα σχετικά με τη νοημοσύνη κάποιου.
Και αλήθεια, πώς ακριβώς ορίζεται ο όρος "εξυπνάδα"; Αφορά μόνο το πόσο λογικός είναι κάποιος; Αυτά τα τεστ σε αυτό εστιάζουν. Παραβλέπουν όμως μορφές ευφυίας όπως είναι η φαντασία και η δημιουργικότητα. Η συναισθηματική νοημοσύνη. Η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Και φαντάζομαι και άλλες μορφές.
Όπως και να 'χει, αποτελεί έναν πρώτο οδηγό στο να εξάγουμε κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με κάποιον, παρόλ΄αυτά δεν είναι ένα απολύτως αξιόπιστο εργαλείο ώστε να έχουμε μια καθολική εικόνα για την ευφυία κάποιου.
 

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Ξέρω άτομα που τα παίζουν στα δάχτυλα τέτοια τέστ και δεν μπορούν να γράψουν ενα μέιλ ή να μιλήσουν στο τηλέφωνο( και όχι λόγω δυσλεξίας ξέρω γώ)

Είναι πανέξυπνοι; it depends θα πω
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top