amarelia
Διακεκριμένο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.657 μηνύματα.

21-01-24

23:50
Βλέπω πέρα απο ψυχιατρική γνωμάτευση πάντως κολλήσατε και μια ταμπέλα στα βρωμοζάκια που στάνταρ σφάζουν υπο την επήρεια.
Μπορεί να κλείσει η υπόθεση με ασφάλεια
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.474 μηνύματα.

21-01-24

23:50
Εγω πάντως μετά από όλα αυτά που βλέπω τελευταία έχω αρχίσει και φοβάμαι αρκετά.
Όντως η χρήση ναρκωτικών παίζει σημαντικό ρόλο όμως από μόνη της δεν ξέρω αν μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιου είδους πράξεις, καθώς δεν μιλάμε για φόνο που έγινε από ατύχημα αλλά για φρικιαστική δολοφονία.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής μας, ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Παλαιότερα η ζωή μας ήταν πιο απλη και χαιρόμασταν με τα λίγα. Τώρα το κυνήγι του χρήματος και ή σημαντική αύξηση της οικονομικής ανισότητας έχει δημιουργήσει ανθρώπους ψυχικά άρρωστους και όχι μόνο. Στην εποχή μας ο πλούτος έχει σημασία και όχι ο Άνθρωπος. Χάσαμε τις αξίες μας ως άνθρωποι, αυτό πάθαμε..
Αν παίρνεις ναρκωτικά δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο.. ξεχάσατε τον πατέρα της μικρής ΄'Ανυ υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών την πετσόκοψε και την έβρασε..
Όντως η χρήση ναρκωτικών παίζει σημαντικό ρόλο όμως από μόνη της δεν ξέρω αν μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιου είδους πράξεις, καθώς δεν μιλάμε για φόνο που έγινε από ατύχημα αλλά για φρικιαστική δολοφονία.
Wonderful
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.621 μηνύματα.

21-01-24

23:59
εξαρτάται τα ναρκωτικά που παίρνεις και με τι τα ανακατεύεις... δεν το λέω εγώ οι έρευνες το λένε..Βλέπω πέρα απο ψυχιατρική γνωμάτευση πάντως κολλήσατε και μια ταμπέλα στα βρωμοζάκια που στάνταρ σφάζουν υπο την επήρεια.
τι φοβάσαι? πιστεύεις ότι σε έχει βάλει κάποιος στο μάτιΕγω πάντως μετά από όλα αυτά που βλέπω τελευταία έχω αρχίσει και φοβάμαι αρκετά.

Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.881 μηνύματα.

22-01-24

00:01
Κοίτα, δεν είναι και απίθανο. Αλλά νομίζω πως κάτι τέτοιο επικαλέστηκε και ο κρεοπώλης, όχι φυσικά για το έγκλημα, με τις τοξικολογικές του να βγαίνουν καθαρές. Ο οποίος μάλιστα έπεσε και σε αντιφάσεις απ' ό,τι διάβασα. Θα δείξει, λογικά από αύριο που θα απολογηθεί θα μάθουμε περισσότερα.Όντως η χρήση ναρκωτικών παίζει σημαντικό ρόλο όμως από μόνη της δεν ξέρω αν μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιου είδους πράξεις, καθώς δεν μιλάμε για φόνο που έγινε από ατύχημα αλλά για φρικιαστική δολοφονία.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.474 μηνύματα.

22-01-24

00:06
εξαρτάται τα ναρκωτικά που παίρνεις και με τι τα ανακατεύεις... δεν το λέω εγώ οι έρευνες το λένε..
τι φοβάσαι? πιστεύεις ότι σε έχει βάλει κάποιος στο μάτι![]()
Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται εκεί έξω με αυτά που βλέπουμε καθημερινά.
Wonderful
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.621 μηνύματα.

22-01-24

00:08
Σύνελθε..!! Μη νομίζεις ότι τα θύματα σε αυτά τα εγκλήματα είναι αθώα!! Να το λέμε και αυτό...Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται εκεί έξω με αυτά που βλέπουμε καθημερινά.
American Economist
Επιφανές μέλος

22-01-24

00:08
Κοίτα, δεν είναι και απίθανο. Αλλά νομίζω πως κάτι τέτοιο επικαλέστηκε και ο κρεοπώλης, όχι φυσικά για το έγκλημα, με τις τοξικολογικές του να βγαίνουν καθαρές. Ο οποίος μάλιστα έπεσε και σε αντιφάσεις απ' ό,τι διάβασα. Θα δείξει, λογικά από αύριο που θα απολογηθεί θα μάθουμε περισσότερα.
Το θέμα είναι ότι αν δεν βρεθεί το σώμα του νέου το κτήνος παίζει να αφεθεί ελεύθερος. Για κάτι τέτοια άτομα κανονικά έπρεπε να υπάρχει θανατική ποινή και όχι να τους πληρώνει το κράτος τσάμπα φαγητό και τσάμπα ύπνο. Μακάρι αύριο να μάθουμε περισσότερα όπως λες και εσύ.
Wonderful
Πολύ δραστήριο μέλος

22-01-24

00:10
Γιατί δεν μας αφήνεις να εξιχνιάσουμε το έγκλημα με την ησυχία μας..Βλέπω πέρα απο ψυχιατρική γνωμάτευση πάντως κολλήσατε και μια ταμπέλα στα βρωμοζάκια που στάνταρ σφάζουν υπο την επήρεια.

Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.881 μηνύματα.

22-01-24

00:15
Θανατική ποινή όχι. Είναι πολύ εύκολος τρόπος να μπει ένα τέλος, και εντάξει, καθόλου ηθικός. Ισόβια θα έπρεπε να υπάρχει με την ολική έννοια της λέξης, χωρίς να βλέπουν ήλιο και ουρανό, ακόμη και αν τρώνε και κοιμούνται τζάμπα. Ωστόσο εγώ πιστεύω πως αν είναι ένοχος θα σπάσει και θα μιλήσει, δεν μπορεί. Το ελπίζω τουλάχιστον.Το θέμα είναι ότι αν δεν βρεθεί το σώμα του νέου το κτήνος παίζει να αφεθεί ελεύθερος. Για κάτι τέτοια άτομα κανονικά έπρεπε να υπάρχει θανατική ποινή και όχι να τους πληρώνει το κράτος τσάμπα φαγητό και τσάμπα ύπνο. Μακάρι αύριο να μάθουμε περισσότερα όπως λες και εσύ.
Wonderful
Πολύ δραστήριο μέλος

22-01-24

00:20
Πάντως εγώ στην άλλη ζωή (αν υπάρχει) εκτός από μητέρα πολλών παιδιών θα ήθελα να ασχοληθώ και με την εγκληματολογία και την έρευνα, αν και είπα ότι δεν με ενδιαφέρει η καριέρα ωστόσο θα ήθελα να βοηθάω ως χόμπι..
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.367 μηνύματα.

22-01-24

01:10
Εγώ ξέρεις τι σκέφτηκα..Εγώ ήθελα να ρωτήσω αν οι αρχες έχουν κάνει έρευνα στο μαγαζί του κρεοπωλη, πραγματικά σκέφτομαι τις μηχανές που υπάρχουν εκεί και τρομάζω με το τι μπορεί να έκανε στο θύμα.
Δεν τα διάβασα όλα όσα είπατε να δω αν αναφέρθηκε.
Αυτοι ξέρουν και κτηνοτροφους ή πολλοί έχουν ζώα
Τα γουρούνια από όσο γνωρίζω τρώνε τα πάντα εκτός από δόντια, δηλαδή και κόκκαλα...
Η υπόθεση σε βάζει να δοκιμάσεις τη φαντασία σου, είναι τρομακτικό.
American Economist
Επιφανές μέλος

22-01-24

09:30
Εγώ ξέρεις τι σκέφτηκα..
Δεν τα διάβασα όλα όσα είπατε να δω αν αναφέρθηκε.
Αυτοι ξέρουν και κτηνοτροφους ή πολλοί έχουν ζώα
Τα γουρούνια από όσο γνωρίζω τρώνε τα πάντα εκτός από δόντια, δηλαδή και κόκκαλα...
Η υπόθεση σε βάζει να δοκιμάσεις τη φαντασία σου, είναι τρομακτικό.
Πολλά μπορεί να έχει κάνει ο ψυχοπαθής στον άτυχο νέο, το θέμα είναι να μπει στην φυλακή μια και καλή.
Επίσης, το μεγάλο μάθημα σε αυτήν την ιστορία είναι ότι δεν δανείζουμε ποτέ χρήματα σε άλλους ακόμα και αν είναι φίλοι μας, ειδικά τέτοια μεγάλα ποσά, καθώς δεν ξέρεις πως θα σε εκμεταλλευτεί ο άλλος.
American Economist
Επιφανές μέλος

22-01-24

17:10
Κρίμα δεν έχω λόγια να πω.
www.newsit.gr

Εξαφάνιση Μπάμπη στο Μεσολόγγι: Βρέθηκε η σορός του στην περιοχή Ευαγγελίστρια
Ύστερα από 18 ημέρες εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, η σορός του εντοπίστηκε σε βάλτο στην περιοχή Ευαγγελίστρια, όπου - σύμφωνα με
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος

22-01-24

17:14
Αναμενόμενο ήταν ότι είναι νεκρός. Τουλάχιστον βρέθηκε και δεν επιβεβαιώθηκαν τα φρικτά σενάρια και υποθέσεις που έγιναν.
Τώρα ας δούμε τι θα πει ο κρεοπώλης ως βασικός ύποπτος.
Τώρα ας δούμε τι θα πει ο κρεοπώλης ως βασικός ύποπτος.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.605 μηνύματα.

23-01-24

13:53
Μου φαινεται απολυτα λογικο.Ελεος...τοσα λεφτα να εχει ρε παιδια απο μεροκαματο στην ιταλια...για δειτε..
Στο μεταξυ ειναι δυνατον να δανειζεςι ρε παιδια τοσα λεφτα; και χωρις κανενα χαρτι που να το αποδεικνυει; Ή ηλιθιοος πρεπει να εισια ή κατι αλλο επαιζε.![]()
Μεσολόγγι: «Βόμβα» από τον Κατερινόπουλο για τον Μπάμπη- «Τον έφαγε το κύκλωμα»
Την εκτίμησή του ότι ο Μπάμπης δολοφονήθηκε από κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, που δραστηριοποιείται στην περιοχή, εξέφρασε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, σχολιάζονταςwww.enikos.gr
Την εκτίμησή του ότι ο Μπάμπης δολοφονήθηκε από κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, που δραστηριοποιείται στην περιοχή, εξέφρασε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, σχολιάζοντας τις δραματικές εξελίξεις μετά την ανεύρεση της σορού του 31χρονου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιανουαρίου στο Μεσολόγγι.
«Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα» τόνισε ο ταξίαρχος ε.α. στο Mega και υπογράμμισε: «Από την πρώτη στιγμή που αρχίσαμε να συζητάμε, μίλησα για ένα έγκλημα με συμμετοχή περισσοτέρων ανθρώπων και όχι του ενός. Ο φερόμενος ως δράστης δεν μίλησε ποτέ και λέει “δεν το έκανα εγώ”. Είναι λογικό να το λέει αυτό με την προϋπόθεση ότι υπήρχαν κι άλλα άτομα. Ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε αυτήν την εξέλιξη, μετέφερε τον Μπάμπη στο σημείο οπού εκεί τον περίμεναν κάποιοι. Αυτοί οι κάποιοι είχαν κάθε λόγο να τον βγάλουν από τη μέση, γι’ αυτό και τούτος αρνείται, και με τον φόβο ότι αν μιλήσει και αποκαλύψει πράγματα θα έχει την ίδια τύχη. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι υπάρχουν και άλλα άτομα».
Ο Θανάσης Κατερινόπουλος μίλησε για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας και για τα χρήματα που δάνειζε ο Μπάμπης στον κρεοπώλη αλλά και σε άλλα άτομα. «Θα σταθώ στο θέμα της αρχαιοκαπηλίας. Εκεί κοντά υπάρχουν δύο αρχαιολογικοί χώροι ανεκμετάλλευτοι, μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάνοιξη της Ιόνιας Οδού είχαν βρεθεί αρχαία στην περιοχή. Το παιδί (σ.σ. ο Μπάμπης) βεβαίως ήταν δουλευταράς, αλλά όσο δουλευταράς και αν είσαι δεν μαζεύεις -κατά τη μητέρα του η οποία βγήκε και είπε ότι είχε ένα τεφτέρι στο σπίτι και έχει δανείσει κάπου κοντά στις 70.000 ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά. Ένας άνθρωπος που είναι στην Ιταλία, δεν στέλνει δανεικά λεφτά από την Ιταλία μέσω λογαριασμού. Άνοιξαν οι λογαριασμοί και θα φανεί από εκεί αν αυτές οι δανειοδοτήσεις γίνοντας τραπεζικά ή χέρι με χέρι».
Υποστήριξε, δε, στη συνέχεια πως «αν συμμετείχε και ο ίδιος στο κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας, καταλαβαίνετε ότι εκεί κάπου χάλασε το παιχνίδι στη μοιρασιά με αποτέλεσμα να τον βγάλουν από τη μέση. Αν η μάνα του άτυχου αυτού παιδιού, που μια ζωή θα είναι πονεμένη, επιχειρήσει κάποια στιγμή να φρεσκάρει λίγο το μυαλό της, ίσως να δώσει περισσότερα στοιχεία στις Αρχές. Για να μην φτάσουμε και παραπέρα να μιλήσουμε για γραφολογικές εξετάσεις, που υποθέτω ότι οι αρχές θα κάνουν».
Το κύκλωμα και οι δύο θάνατοι
Ο Θανάσης Κατερινόπουλος επέμεινε ότι «μιλάμε για ένα κύκλωμα το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή του Μεσολογγίου και όχι μόνο στο Μεσολόγγι» και θύμισε τις περιπτώσεις δύο νεκρών στην περιοχή: «Μην ξεχνάτε ότι εκεί τα προηγούμενα χρόνια είχαμε άλλους δύο νεκρούς και ο ένας μάλιστα ήταν και αρχαιοφύλακας, ο άλλος βοσκός που δεν δικαιολογείται ο θάνατός του».
«Ποιος θα πάει για κυνήγι στις 9 το βράδυ» συνέχισε και εξέφρασε την πεποίθησή του «τον έφαγε το κύκλωμα, εγώ αυτό πιστεύω, ήταν μπροστά (σ.σ. ο κρεοπώλης) και φοβάται να μιλήσει. Ίσως κάποια στιγμή να μιλήσει, αλλά εγώ πιστεύω θα μιλήσουν τα υπόλοιπα στοιχεία, η σορός. Το κινητό δεν πιστεύω να βρεθεί, όπως και το όπλο, αν υπάρχει κύκλωμα. Γιατί να το αφήσουν εκεί; Μπορεί να τον αιφνιδίασαν. Το άλλο θέμα είναι ότι είναι ένα σημείο που δεν είχε ψαχτεί τις προηγούμενες ημέρες. Θα πρέπει να ψαχτούν κι άλλα πράγματα, υπάρχουν κι άλλες κάμερες. Πρέπει να ψαχτούν και οι κάμερες. Θα πρέπει να ψάξουν και τις προηγούμενες ημέρες, γιατί αν αυτό ήταν σχεδιασμένο δεν πήγαν τελευταία στιγμή στο σημείο. Σίγουρα έγινε μια αυτοψία».
Από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν προκύπτει ότι ο Μπάμπης πάλεψε με τον δολοφόνο του, τόνισε. «Δεν υπήρξε πάλη μεταξύ του φερόμενου ως δράστη και του θύματος. Αν υπήρχε πάλη θα φαινόταν γιατί εξετάστηκε ο δράστης. Δεύτερον, δεν χρησιμοποιήθηκε το όπλο του δράστη. Τρίτον, δεν ξέρουμε αν χρησιμοποιήθηκε το όπλο που είχε μαζί του ο Μπάμπης ή κάποιο όπλο, που δεν θα βρεθεί ποτέ. Μιλάμε για αιφνιδιασμό. Αν ήταν οι δυο τους και δεν υπήρχε τρίτος θα έπρεπε ο φερόμενος ως δράστης να πάρει την καραμπίνα του Μπάμπη και με αυτήν να τον πυροβολήσει. Εκεί θα υπήρξαν αντιδράσεις, θα έρχονταν στα χέρια, κάτι θα γινόταν. Εκτιμώ ότι το όπλο δεν είναι εκεί, διότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε αντίδραση του Μπάμπη και δεν υπήρξε πάλη μεταξύ τους».
«Είμαι βέβαιος, σχεδόν, ότι υπήρχαν κι άλλα άτομα. Ήταν ένα ραντεβού θανάτου, για το οποίο μπορεί και να μην γνώριζε ο φερόμενος ως δράστης ότι θα καταλήξει σε θάνατο. (…) Έχουν δουλειά να κάνουν οι αρχές. Είτε είναι αυτός (σ.σ. ο δράστης), που κατά την εκτίμησή μου δεν είναι, θα πρέπει να ξετυλιχτεί το κουβάρι», κατέληξε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.
Τσούκαλης: Δύσκολα θα μιλήσει ο κρεοπώλης – Ο Μπάμπης παγιδεύτηκε
Την εκτίμησή του ότι ο κρεοπώλης «δύσκολα θα μιλήσει» διατύπωσε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό. «Μακάρι να ρίξει φως, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ σκληρός άνθρωπος. Δεν ξέρουμε μήπως από τις νεότερες καταθέσεις κάποιων ή κάποιου άλλου βρεθεί άκρη στο τι ακριβώς συνέβη», τόνισε ο κ. Τσούκαλης.
Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή, «το σημείο (σ.σ. όπου βρέθηκε η σορός) είναι κοντά στο σημείο όπου χάνεται το σήμα του 50χρονου και επιστρέφει ξανά στο σπίτι του. Είναι και κοντά στο σημείο που χάνεται και το σήμα του άτυχου Μπάμπη. Η περιοχή είναι κοντά σε όλα τα συμβάντα. Ο χρόνος ήταν δικός του για να διαπράξει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, είτε μόνος του είτε μαζί με κάποιον άλλον. Πιστεύω ότι υπήρξε τουλάχιστον κάποιος, ο οποίος γνώριζε τι έγινε ή τον βοήθησε… Ή ήταν παρών ή κάποιο ρόλο έπαιξε ή κάτι γνωρίζει. Αν δεν έγινε εκεί (σ.σ. το έγκλημα) ένας λόγος παραπάνω να πιστέψουμε ότι κάποιος να μεταφέρει τη σορό, διότι στο δικό του αυτοκίνητο δεν υπάρχουν σημάδια».
Εξήγησε ότι η οικογένεια του Μπάμπη «βρίσκεται σε μια κατάσταση τραγική», ενώ υπογράμμισε πως «οι έρευνες συνεχίζονται μέχρι να δούμε τι ακριβώς συνέβη. Πιστεύω ότι παγιδεύτηκε ο Μπάμπης. Υπάρχει ένα άρωμα χρυσοθηρίας, υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να διερευνηθούν. Υπάρχει ένα τετράδιο στην κατοχή της μητέρας, το οποίο έχει κάποιες σημειώσεις σημαντικές και αυτό μπορεί να μιλήσει πάρα πολύ. Ο Μπάμπης είχε δώσει χρήματα σε αρκετούς, ενδεχομένως δεν ήταν μόνο οι 17.000 του κρεοπώλη».
American Economist
Επιφανές μέλος

23-01-24

15:17

Δολοφονία στο Μεσολόγγι: Ο σκύλος Echo που εντόπισε το θύμα
«Τεχνολογικά, δεν έχει φτιαχτεί καμία συσκευή μέχρι τώρα που να μπορεί να αντικαταστήσει τη μύτη ενός ζώου και ειδικά ενός εκπαιδευμένου σκύλου» δηλώνει στο

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.605 μηνύματα.

02-02-24

16:56
Να τη και η αρχαιοκαπηλια!!!
Κυκλωματαρα ολε!
Δειξε μου τον φιλο σου να σου πω ποιος ευσαι..
Κυκλωματαρα ολε!
Δειξε μου τον φιλο σου να σου πω ποιος ευσαι..
14:07, Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2024![]()
Μεσολόγγι: Σύλληψη 36χρονου φίλου του κρεοπώλη για αρχαιοκαπηλία - Ετοιμαζόταν να πουλήσει κεφαλή του Ομήρου
Αρχαία αντικείμενα, ιδιαίτερης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας, κατηγορείται ότι κατείχε και επιχείρησε να πουλήσει, μέσω του Διαδικτύου, ένας 36χρονος πουwww.enikos.gr
κοινωνία
![]()
Αρχαία αντικείμενα, ιδιαίτερης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας, κατηγορείται ότι κατείχε και επιχείρησε να πουλήσει, μέσω του Διαδικτύου, ένας 36χρονος που συνελήφθη στο Μεσολόγγι, ύστερα από επιχείρηση του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, ο 36χρονος φέρεται να είναι φίλος του 36χρονου κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η σύλληψη του 36χρονου δεν συνδέεται με την δολοφονία του Μπάμπη και τη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη.
Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, κατόπιν υπόδειξής του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα αρχαία αντικείμενα σε αποθήκη στην Αθήνα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα για τα εξής:
– δεξιό τμήμα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης
– μαρμάρινη κεφαλή παιδιού
– και μαρμάρινο τμήμα επιστυλίου αναθηματικού ναΐσκου.
Επιπλέον, βρέθηκε χάλκινη εικονιστική κεφαλή του ποιητή Ομήρου, η οποία χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.
![]()
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
Η κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και η επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη 36χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Ειδικότερα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω επιχειρούσε να πουλήσει αρχαιότητες ιδιαίτερης αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας.
![]()
Πρωινές ώρες της 31-01-2024, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, όπου εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο δράστης, ενώ ακολούθησε έρευνα σε αποθηκευτικό χώρο στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Επιπλέον, βρέθηκε χάλκινη εικονιστική κεφαλή του ποιητή Ομήρου, η οποία χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.
- δεξιό τμήμα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης,
- μαρμάρινη κεφαλή παιδιού,
- μαρμάρινο τμήμα επιστυλίου αναθηματικού ναΐσκου, τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
![]()
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

06-02-24

19:37
![]()
Μεσολόγγι: «Μιλάει» το κινητό του κρεοπώλη - Αποκαλύψεις «φωτιά» μετά την ανάκτηση των διαγραμμένων μηνυμάτων του
Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι. Οι αρχές φαίνεται πως έχουν ανακτήσει ορισμένα από τα μηνύματα που είχεwww.enikos.gr
Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι. Οι αρχές φαίνεται πως έχουν ανακτήσει ορισμένα από τα μηνύματα που είχε διαγράψει ο 51χρονος κρεοπώλης από το κινητό του τηλέφωνο και τα ευρήματα δίνουν μία σημαντική τροπή στην υπόθεση, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το κίνητρο της δολοφονίας του 31χρονου.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από 20 ημέρες είχε γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου του 51χρονου κατηγορούμενου. Από τις πρώτες έρευνες εντοπίστηκαν κάποιες ύποπτες συναλλαγές με ποσά που δεν δικαιολογούνταν. Τότε ξεκίνησε μία νέα έρευνα των αστυνομικών, καθώς φάνηκε να προκύπτουν ενδείξεις για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, το οποίο δρα στην περιοχή του Μεσολογγίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», οι ενδείξεις αυτές επιβεβαιώθηκαν σήμερα και με στοιχεία, καθώς από την ανάκτηση των πρώτων διαγραμμένων μηνυμάτων του κρεοπώλη προκύπτουν συνομιλίες του για αρχαία αντικείμενα και τρόπους διάθεσής τους προς πώληση.
Ο 31χρονος Μπάμπης έπεσε θύμα δολοφονίας, στο Μεσολόγγι
Συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε, ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε επικοινωνίες με έξι πρόσωπα, με τα οποία μιλούσε για λαθρανασκαφές, παράνομα ευρήματα και τρόπους πώλησης αρχαίων αντικειμένων.
Τα πρόσωπα αυτά με τα οποία συνομιλούσε ο κρεοπώλης αναμένεται να κληθούν για κατάθεση και θεωρείται δεδομένο ότι τα κινητά τους θα κατασχεθούν για περαιτέρω έρευνες, όπως επισημάνθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και σήμερα, ο κρεοπώλης δεν έχει ομολογήσει το παραμικρό αναφορικά με την στυγερή δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου. Η οικογένεια του 31χρονου, που αναζητά απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, επρόκειτο να καταθέσει νέα αιτήματα στην ανακρίτρια, ώστε να γίνουν κι άλλες, συγκεκριμένες, ενέργειες. Μεταξύ άλλων, η οικογένεια θα ζητούσε να καταθέσουν στον εισαγγελέα όλα τα πρόσωπα, με τα οποία επικοινώνησε ο κρεοπώλης πριν και μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 45 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.