Θρησκεία και ιερείς: Εκπροσωπούν στ' αλήθεια το Θεό;

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.202 μηνύματα.
Οταν λεω οτιμο Θεος την εχει ασχημα,σχημα λογω βεβαια αλλα το παω στο οτι με αυταβπου βλεπουν οι ανθρωποι απομακρυνονται απο τον θεο.
Ναι, σε έπιασε ο πόνος. Ευκαιρία δεν χάνεις να κράζεις τη θρησκεία, τώρα θα σε μάθουμε. Για την ταμπακέρα πάντως, όντως όσο πας πιο ψηλά στον κλήρο τόσο περισσότερη βρωμιά βρίσκεις αλλά αυτό αποτελεί φτηνή δικαιολογία για τους λαϊκούς που είτε βαριούνται να εκκλησιαστούν είτε αδιαφορούν τελείως για πνευματικά ζητήματα.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.469 μηνύματα.
Οταν λεω οτιμο Θεος την εχει ασχημα,σχημα λογω βεβαια αλλα το παω στο οτι με αυταβπου βλεπουν οι ανθρωποι απομακρυνονται απο τον θεο.
Αυτοί που απομακρύνονται, δεν ήταν και ποτέ κοντά. Διότι αν είσαι κοντά, ξέρεις ότι συμβαίνουν και αυτά (άνθρωποι είναι...)...

Άντε ν' απομακρυνθούν αλλάζοντας ενορία, το πολύ πολύ...

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.377 μηνύματα.
Ξεκινήσατε πάλι.
Αφήστε τη γυναίκα να έχει ο,τι άποψη θέλει.
Οχι που θα δώσουμε λογαριασμό για το τι πιστεύουμε και γιατι το πιστεύουμε.
Η πλειοψηφία του παπαδαριού είναι ένα μάτσο εκμεταλλευτές, αρπακώληδες και λαμόγια. Για να μην πω ολη η εκκλησια.
Αν σας πονάει η αλήθεια δεν αφορά κανέναν, κι αν η κάθε πουπουλίνα πιστεύει πως ο κόσμος απομακρύνεται απο τον «Θεό» για αυτόν τον λόγο είναι δικαίωμα της.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Τί ξεκινήσαμε ; Σ' εμένα απευθύνεσαι, στον Ηλία ή και στους δυο μας ;

Δηλαδή απαγορεύεται και ο διάλογος ;

Είπε κάτι και λέω/λέμε την άποψή μας πάνω σ' αυτό που είπε. Πού είναι το κακό...δικηγόρε ;

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.202 μηνύματα.
Ξεκινήσατε πάλι.
Αφήστε τη γυναίκα να έχει ο,τι άποψη θέλει.
Οχι που θα δώσουμε λογαριασμό για το τι πιστεύουμε και γιατι το πιστεύουμε.
Ποιος τη φίμωσε μωρέ... αλλά όχι και να παριστάνει ότι νοιάζεται κιόλας, χολή για τον Χριστιανισμό γουστάρει να βγάζει, όπως κι εσύ.
Η πλειοψηφία του παπαδαριού είναι ένα μάτσο εκμεταλλευτές, αρπακώληδες και λαμόγια. Για να μην πω ολη η εκκλησια.
Αν σας πονάει η αλήθεια δεν αφορά κανέναν, κι αν η κάθε πουπουλίνα πιστεύει πως ο κόσμος απομακρύνεται απο τον «Θεό» για αυτόν τον λόγο είναι δικαίωμα της.
Η αλήθεια μας «πονάει», όχι για τον λόγο που πιστεύεις αλλά γιατί νοιαζόμαστε για τη θρησκεία μας και -όπως είπα- πρώτοι εμείς το στηλιτεύουμε αυτό που περιγράφεις. Όμως, όποιος απομακρύνεται από τον Θεό λόγω του παπαδαριού, είναι απλά ηλίθιος. Άλλο να γίνει άθεος μετά από σκέψη και άλλο επειδή οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας είναι όπως είναι.

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.870 μηνύματα.
Αυτοί που απομακρύνονται, δεν ήταν και ποτέ κοντά. Διότι αν είσαι κοντά, ξέρεις ότι συμβαίνουν και αυτά (άνθρωποι είναι...)...

Αυτοί που πιστεύουν πραγματικά είναι ελάχιστοι, όλα γίνονται για κοινωνικούς λόγους, απόδειξη ακόμα και σήμερα Μεγάλη Βδομάδα τα πάντα ότι έχει σχέση με φαγητό δηλαδή είναι κλειστά επειδή υποτίθεται το επιβάλει η νηστεία.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Αυτοί που πιστεύουν πραγματικά είναι ελάχιστοι, όλα γίνονται για κοινωνικούς λόγους, απόδειξη ακόμα και σήμερα Μεγάλη Βδομάδα τα πάντα ότι έχει σχέση με φαγητό δηλαδή είναι κλειστά επειδή υποτίθεται το επιβάλει η νηστεία.
Διαφωνώ. Aυτοί που πιστεύουν πραγματικά είναι πάρα πάρα πάρα πολλοί (μην πω αμέτρητοι και τρομάξετε...). Μέσα σ΄ αυτούς είναι και η προλαλήσασα...

Ελάχιστοι είναι αυτοί που κάνουν αυτά που πρέπει, όταν πρέπει και για όσο πρέπει.

Τίποτα δεν είναι για κοινωνικούς λόγους. Δεν είμαστε μουσουλμάνοι να μας επιβάλλεται να κυκλοφορούμε με χαλάκι προσευχής παραμάσχαλα και να το απλώνουμε καταγής...

Η νηστεία (μιας και τόσος λόγος γίνεται γι΄ αυτή κατά καιρούς...), είναι όριο...Αν κάποιος δεν μπορεί να οριοθετήσει το στόμα του (και τί μπαίνει και τί βγαίνει...), δεν μπορεί να κάνει πολλά απ΄ αυτά που πρέπει. Γι΄ αυτό και δίνεται τόση βάση σ΄ αυτό το κομμάτι. Δεν είναι αποχή από το φαγητό μόνο. Κρύβονται πολλά και πάρα πολύ σημαντικά από πίσω...

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.377 μηνύματα.
Μέσα σε αυτούς τους πάρα πάρα πάρα ΠΑΡΑ (δείτο το ντε!!) πολλούς πιστούς η πλειοψηφία είναι ψεύτο χριστιανοί και σκατόψυχοι, ρατσιστές που ανα πάσα στιγμή θα σου έθαβαν τον λάκκο για να βολέψουν τον κώλο τους.
Εκκλησιάζονται και στραβοκοπιούνται και η μαυρίλα μέσα τους δεν έχει τελειωμό.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Έτσι είμαι κι εγώ ακριβώς. Όπως τα λες.

Ένα παλιοθήλυκο και μια σκατόψυχη, διπρόσωπη (ικανοποιημένη τώρα ;...) που προσπαθεί να βελτιωθεί και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Προσπαθεί, όμως...

Δεν είπα ποτέ ότι δεν είμαι/είμαστε αμαρτωλοί. Και πρώτη εγώ...

Για αυτό και Τον χρειάζομαι τόσο. Εξαιτίας της αμαρτωλότητάς μου αυτής...

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.870 μηνύματα.
Τίποτα δεν είναι για κοινωνικούς λόγους. Δεν είμαστε μουσουλμάνοι να μας επιβάλλεται να κυκλοφορούμε με χαλάκι προσευχής παραμάσχαλα και να το απλώνουμε καταγής...

Μην είσαι τόσο σίγουρος για αυτό, άλλωστε μην ξεχνάς ότι είμαστε όλοι μας εξαρτημένοι οικονομικά από άλλους οι οποίοι μπορεί να μην σου πάρουν το κεφάλι αλλά να σου κάνουν κακό με άλλους τρόπους.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Μην είσαι τόσο σίγουρος για αυτό, άλλωστε μην ξεχνάς ότι είμαστε όλοι μας εξαρτημένοι οικονομικά από άλλους οι οποίοι μπορεί να μην σου πάρουν το κεφάλι αλλά να σου κάνουν κακό με άλλους τρόπους.
Δεν είμαι...σίγουρος (ούτως ή άλλως έχω διαψευσθεί πολλές φορές σ΄ αυτά που ορκιζόμουν ότι είναι έτσι...). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι για κάτι. Δεν μας υποχρεώνει η θρησκεία μας, με το ζόρι να πιστέψουμε, να νηστέψουμε, να μπούμε ν΄ ανάψουμε κερί κ.λπ.

Μεγάλη κουβέντα, όμως. Και καραδοκούν "εχθροί", τριγύρω...Δε θέλω να μπω σ΄ αυτό το τρυπάκι, γιατί θ΄ αρχίσουν τα όργανα και βαριέμαι...

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Έτσι είμαι κι εγώ ακριβώς. Όπως τα λες.

Ένα παλιοθήλυκο και μια σκατόψυχη, διπρόσωπη (ικανοποιημένη τώρα ;...) που προσπαθεί να βελτιωθεί και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Προσπαθεί, όμως...

Δεν είπα ποτέ ότι δεν είμαι/είμαστε αμαρτωλοί. Και πρώτη εγώ...

Για αυτό και Τον χρειάζομαι τόσο. Εξαιτίας της αμαρτωλότητάς μου αυτής...
Δεν είμαι ικανοποιημένη απο κάτι, λέω μια αλήθεια, δεν το έστρεψα σε εσένα προσωπικά ποτέ, δεν σε γνωρίζω, μπορεί να είσαι και ο καλύτερος άνθρωπος στον πλανήτη.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως για να είναι η πλειοψηφία έτσι, δεν έχουν λάβει σωστά το μήνυμα ή έχει συμβάλλει η εκκλησία στη διαστρέβλωση του ως κυρίαρχο «μέσο» ας το πω ετσι συντήρησης και διάδοσης της πίστης.
Ή εκτός αν ο «Θεός» θέλει τους ανθρώπους να είναι αμαρτωλοί και να διαστρεβλώνουν το μήνυμα του ώστε να τους κρατά δέσμιους και να τον αναζητούν για σωτηρία και εξιλέωση.

Άγνωστες οι βουλές του Κυρίου δεν λέτε; Μπορεί να είναι και τελείως κακόβουλες.

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.013 μηνύματα.
Μέσα σε αυτούς τους πάρα πάρα πάρα ΠΑΡΑ (δείτο το ντε!!) πολλούς πιστούς η πλειοψηφία είναι ψεύτο χριστιανοί και σκατόψυχοι, ρατσιστές που ανα πάσα στιγμή θα σου έθαβαν τον λάκκο για να βολέψουν τον κώλο τους.
Εκκλησιάζονται και στραβοκοπιούνται και η μαυρίλα μέσα τους δεν έχει τελειωμό.
Ας πούμε πως έστω είναι έτσι και πως η ιεραρχία κινείται βάσει ωφελιμιστικων κινήτρων και διακρίνεται από κάθε λογής σκάνδαλα, εμείς γιατί να ασχοληθούμε με όλα αυτά ;ωφελεί κάπως με κάποιο τρόπο την ψυχή μας ;
η πίστη είναι κάθε προσωπικό θέμα πέρα απο τύπους και προσπάθεια επίδειξης θρησκευτικού φρονήματος γιατί έτσι πρέπει.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Ας πούμε πως έστω είναι έτσι και πως η ιεραρχία κινείται βάσει ωφελιμιστικων κινήτρων και διακρίνεται από κάθε λογής σκάνδαλα, εμείς γιατί να ασχοληθούμε με όλα αυτά ;ωφελεί κάπως με κάποιο τρόπο την ψυχή μας ;
η πίστη είναι κάθε προσωπικό θέμα πέρα απο τύπους και προσπάθεια επίδειξης θρησκευτικού φρονήματος γιατί έτσι πρέπει.
Εγώ δεν διαφωνώ, εδω μέσα ομως βρίσκονται ορισμένοι για να υπερασπιστούν την εκκλησία και κάνω εύλογα ερωτήματα όπως τα παραπάνω που έθεσα. Μήπως τελικά η εκκλησία διαστρεβλώνει το μήνυμα του Θεού με αποτέλεσμα να παρεκκλίνουν κατα ριπάς τόσοι πιστοί;

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Άγνωστες οι βουλές του Κυρίου δεν λέτε; Μπορεί να είναι και τελείως κακόβουλες.
Αυτό μου έκανε κλικ περισσότερο απ΄ όλα...

Πόσο κακός μπορεί να είναι κάποιος που πλησίαζε πόρνες ή εγκληματίες και ληστές ; Πιο πολύ αυτοί Τον ενδιέφεραν. Πιο πολύ αυτούς αγαπούσε, παρά τους φαριασαίους. Ούτε να τους φτύσει αυτούς...

Οπότε τίποτα κακόβουλο δεν υπάρχει. Τουλάχιστον στη δική Του πρόθεση...

Ο Θεός δε θέλει τίποτα πέρα απ΄ το καλό μου/καλό μας. Ξέρω, σου φαίνεται τελείως κουφό αυτό που λέω (και το βρίσκω λογικό, ως ένα σημείο...μη σου πω και δύο...), αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Δεν επιβάλλει τίποτα με το ζόρι, αν το καλοσκεφτείς. Περιμένει...Κι αν τον ψάξεις, Τον βρίσκεις. Αν όχι......

ilias90

Περιβόητο μέλος

Αυτό που θέλω να πω είναι πως για να είναι η πλειοψηφία έτσι, δεν έχουν λάβει σωστά το μήνυμα ή έχει συμβάλλει η εκκλησία στη διαστρέβλωση του ως κυρίαρχο «μέσο» ας το πω ετσι συντήρησης και διάδοσης της πίστης.
Ποιό μήνυμα, ρε Αμαρέλια, ποιό μήνυμα; Αυτό που οι άθεοι/άθρησκοι (και να έλεγα ότι ήσασταν διαβασμένοι στα της θρησκείας να σας ακούσω) μας μιλάτε για το «αληθινό νόημα του Χριστιανισμού που το έχουμε διαστρεβλώσει» πόσο αριστερίστικα γραφικό είναι πια. Έχουν πάρει 2-3 ρητά του Ιησού που μιλούν περί αγάπης (και αγνοούν επιδεικτικά άλλα τόσα και περισσότερα που δεν συμφέρουν) και προσπαθούν να βγάλουν μια εικόνα αναρχοχίπη για τον Χριστό μας.

Νισάφι πια, πόσο θα ακούω αυτή την καραμέλα και να μου κουνάνε το δάχτυλο άσχετοι με το άθλημα. Σε αυτό πάντως που θα συμφωνήσω είναι ότι όντως οι περισσότεροι Χριστιανοί δεν έχουν λάβει το μήνυμα, μάλιστα πολλοί εξ αυτών δεν ξέρουν καν σε τι πιστεύουν, λένε εκεί ότι είναι Χριστιανοί για να το λένε.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Γι΄ αυτό και ο κάθε χριστιανός πρέπει να κοιτάει την πάρτη του και μόνο. Τί αυτός/η κάνει ή δεν κάνει...

Αν κοιτάς τί κάνει ο δίπλα, το παιχνίδι χάνεται...

Δε θέλει πολύ μυαλό, άλλωστε. Κι ένα μικρό παιδί το καταλαβαίνει ότι πολλοί λένε "πιστεύω, ναι", αλλά απέχουν απ΄ όλα αυτά που ο λόγος τού Χριστού υποδεικνύει. Και αυτό συμβαίνει και στους κόλπους της εκκλησίας, φυσικά. Αλλά έλα που εκεί...είναι ο οίκος Του. Έλα που εκεί...πρέπει ο Χριστιανός να πάει. Και όχι γιατί επιβάλλεται μόνο, αλλά γιατί πολλοί το νιώθουν, το θέλουν, το επιδιώκουν...

Και το μαγικό είναι...ότι για όσο είναι εκεί, είναι κι άλλος άνθρωπος...Σαν βγαίνει γίνεται πάλι ο ίδιος άνθρωπος (δηλαδή αμαρτωλός...)...

Γι΄ αυτό θέλει συνεχή προσπάθεια και ποτέ δε θα είναι κανείς τέλειος. Γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχει τέλειο. Σε ανθρώπινο επίπεδο...

Οπότε...ας σταματήσει και αυτό με την εκκλησία. Δεν έχει νόημα. Τα ξέρουμε, τα ξέρουν...

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Ποιό μήνυμα, ρε Αμαρέλια, ποιό μήνυμα; Αυτό που οι άθεοι/άθρησκοι (και να έλεγα ότι ήσασταν διαβασμένοι στα της θρησκείας να σας ακούσω) μας μιλάτε για το «αληθινό νόημα του Χριστιανισμού που το έχουμε διαστρεβλώσει» πόσο αριστερίστικα γραφικό είναι πια. Έχουν πάρει 2-3 ρητά του Ιησού που μιλούν περί αγάπης (και αγνοούν επιδεικτικά άλλα τόσα και περισσότερα που δεν συμφέρουν) και προσπαθούν να βγάλουν μια εικόνα αναρχοχίπη για τον Χριστό μας.

Νισάφι πια, πόσο θα ακούω αυτή την καραμέλα και να μου κουνάνε το δάχτυλο άσχετοι με το άθλημα. Σε αυτό πάντως που θα συμφωνήσω είναι ότι όντως οι περισσότεροι Χριστιανοί δεν έχουν λάβει το μήνυμα, μάλιστα πολλοί εξ αυτών δεν ξέρουν καν σε τι πιστεύουν, λένε εκεί ότι είναι Χριστιανοί για να το λένε.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί με κράζεις ενώ φτάνεις στο ίδιο συμπέρασμα με αυτό που είπα εξαρχής.

Επίσης η Βίβλος και όλα τα γραπτά είναι διαθέσιμα σε όλους δεν σας τα παραχώρησε κρυφά ο Θεός. Ξέρουμε να διαβάζουμε και να ερμηνεύουμε πολύ καλά.
Ο μόνος εδω πέρα που ξεχείλωσε τα μηνύματα όπως τον βόλεψαν και ορισμένες φορές και με ρατσιστικό χαρακτήρα είσαι εσύ και στα εχω επισημάνει με λεπτομέρειες οταν τα έγραφες.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.951 μηνύματα.

Ουτε οι αλλοι ειναι κοντα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ναι, σε έπιασε ο πόνος. Ευκαιρία δεν χάνεις να κράζεις τη θρησκεία, τώρα θα σε μάθουμε. Για την ταμπακέρα πάντως, όντως όσο πας πιο ψηλά στον κλήρο τόσο περισσότερη βρωμιά βρίσκεις αλλά αυτό αποτελεί φτηνή δικαιολογία για τους λαϊκούς που είτε βαριούνται να εκκλησιαστούν είτε αδιαφορούν τελείως για πνευματικά ζητήματα.
Δεν με επιασε ο πονος...ΑΠΛΑ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΖΗΣΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ.

Ο εκκλησιασμος καιτα τυπολατρικα ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΚΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΦΑΡΙΣΑΙΣΜΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.
ΤΟΥΣ ''ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ ''ΟΛΟΥΣ.
Αγαπουλα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η πλειοψηφία του παπαδαριού είναι ένα μάτσο εκμεταλλευτές, αρπακώληδες και λαμόγια.
Βαλε και πισωγλεντιδες κρυφοι.Μ ε τους φανερους δενε χω θεμα.

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Επίσης η Βίβλος και όλα τα γραπτά είναι διαθέσιμα σε όλους δεν σας τα παραχώρησε κρυφά ο Θεός. Ξέρουμε να διαβάζουμε και να ερμηνεύουμε πολύ καλά.
Θα μου επιτρέψεις να πω ότι όταν φτάνεις στο σημείο να λες αυτό :..."Άγνωστες οι βουλές του Κυρίου δεν λέτε; Μπορεί να είναι και τελείως κακόβουλες"...ή αυτό..."Ή εκτός αν ο «Θεός» θέλει τους ανθρώπους να είναι αμαρτωλοί και να διαστρεβλώνουν το μήνυμα του ώστε να τους κρατά δέσμιους και να τον αναζητούν για σωτηρία και εξιλέωση"....τίποτα δεν ερμηνεύεις σωστά. Γιατί αν το έκανες, δε θα έφτανες να πεις (και) αυτά που είπες.

Αυτός που ενδιαφέρεται, Αμαρέλια, αυτός που δεν ξέρει και θέλει να μάθει κάτι παραπάνω (κι από περιέργεια και μόνο, αν θες...), φαίνεται.

Όπως επίσης φαίνεται και αυτός που έχει αλλεργία στις λέξεις...Χριστός/Θεός/χριστιανισμός/εκκλησία...

Ας το δεχτούμε και ας πάμε παρακάτω...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.