• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Ιατρικά Υποβοηθούμενη Ευθανασία

Η δωρεάν παροχή ΙΥΕ θα βελτιώσει πολύ τον τρόπο ζωής μας και τις κοινωνίες μας;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 19)

• Σύνολο ψηφοφόρων
    19
Ναι..αυτα τα λες εσυ...εγω εχω αλλη αποψη να με συμπαθας.Και οχι...δεν ισχυει σε ολες τις περιπτωσεις αυτο που λες.Κια δεν μιλαω για νεους ανθρωπους..αλλα για μεγαλυτερης ηλικιας χωρις οικονομικο υποβαθρο που δε νε χουν κανεναν να τους φροντιζει και σαπιζουν στο δαφνι ή σε κανενα υπογειο και μπαινοβγαινουν.Δεν μιλαω ΚΑΘΟΛΙΚΑ...να διαβαζεις ξερεις; Μιλαω για συγκεκριμενες προυποθεσεις και βεβαια αφου σταθερα θελει ο αλλος να φυγει απο τη ζωη με τις αναλογες ξαναλεω συνθηκες.Ουτε για περιποτωσεις που μπορει αν εχουν μια καλη ζωη ουτε για περιπτωσεις που τη μια λεει και την αλλη ξελειε ο αλλος.ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.
εχει δει ποτέ σου άνθρωπο με σχιζοφρένεια ή τουλάχιστον διπολικο;

Πρόσφατα συμμετείχα-λόγω δουλειάς-σε ένα εκτεταμένο, ολοήμερο και επίσημο πρόγραμμα το οποίο παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες του εξωτερικού και το οποίο περιείχε και ολοήμερη εκπαίδευση πάνω στην αυτοκτονία συγκεκριμένα. Και το συμπέρασμα που έβγαινε είναι «ultimately it is the person’s decision”.
Κι αυτή είναι η αλήθεια. Δεν έχουμε λέγειν στο να έρθουμε, ας έχουν όσοι θέλουν στο πότε θα φύγουν.

Επειδή είναι απόφαση του ίδιου του ανθρώπου τότε γιατί το κράτος της Ισπανίας αναμείχθηκε; Αυτό δεν το κάνει ευθανασία, αλλά εκτέλεση. Από που και ως που συνεπικουρει το κράτος σε κάτι τέτοιο;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

ο λόγος που καθυστέρησαν τόσο είναι η Εκκλησία. Αν υπήρχε διαχωρισμός θα είχαν θεσπιστεί αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα δεκαετίες πριν. Όπως επίσης και άλλα ζητήματα που δεν έχουν θεσπιστεί ακομη και θέτουν την χώρα αιώνες πίσω βυθισμένη στον σκοταδισμό.
Δικαίωμα να θέλει κάποιος να χάσει την ζωή του; Μα τοσο πολύ μας έχει αλλοτρίωσει ο ατομικισμός και η έννοια της ιδιοκτησίας; Η ζωή η ίδια δεν έχει αυταξια; Ένα περιουσιακό στοιχείο του Εγώ μας είναι δηλαδή;

Ναι ρε μπρο λογικά αυτό είναι όχι ότι εφόσον δεν υπάρχει αντικειμενική καθολική ηθική όλα αυτά καταρρέουν.
Το γεγονός ότι πιστεύετε πως δεν υπάρχει αντικειμενική ηθική, είναι που δημιουργεί φαινόμενα σαν την ευθανασία της κοπέλας, αν υπήρχε ηθική αντικειμενική (πχ ότι η ζωή είναι ιερή και δεν αφαιρείτε ποτέ γιατί το έγραψε ένα ον σε κάτι πλάκες η δεν ξέρω γω τι άλλο κλπ) δεν θα έβλεπες τέτοια φαινόμενα.

Αυτοκτόνησε. Απλά δεν έχωσε η ίδια τη σύριγγα στη φλέβα.

Τότε αυτό ΔΕΝ είναι αυτοκτονία, για να είναι αυτοκτονία πρέπει να το κάνεις ο ίδιος. Το Ισπανικό κράτος με τι δικαιολογία προσφέρθηκε να το κάνει; Ποια ήταν πιστεύω του δηλαδή;

Είναι ηθικό να του αρνούμαστε το δικαίωμα σε έναν θάνατο που είναι γρήγορος και ανώδυνος ; Εν τέλει το άτομο θα κάνει αυτό που θέλει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Το ερώτημα είναι, κερδίζουμε κάτι με το να του το κάνουμε πιο δύσκολο και επίπονο ; Η ενέργεια μας θα πρέπει να εστιάζεται στην

Νομίζω πως όλοι μας αγανάκτησαμε και στεναχωρήθηκαμε με αυτή την απόφαση. Αν το θεωρούσαμε ηθικό δεν θα το σχολιαζαμε, θα χαιρομασταν η θα ήμασταν ουδετεροι. Αυτή είναι η απαντη σου, γιατί όλοι στενοχωριόμαστε; Γιατί όλοι ξέρουμε από τις προσωπικές μας εμπειρίες πως υπάρχει και η μεταμέλεια και οι μετέπειτα καλές στιγμές της ζωής που ο χρόνος φαίρνει και τις οποίες αυτή τις στερήθηκε. Άρα δεν είναι ηθικό το να θανατώνει κόσμο επειδή κάποιος και μόνο το θέλει.

Τελευταία επεξεργασία:
Ψυχιατρικά η αυτοκτονία μήπως ξέρεις πως αντιμετωπίζεται; μπορώ να έχω διαύγεια πνεύματος και ελεύθερη βούληση η αντιμετωπίζεται πάντα σαν σύμπτωμα κατάθλιψης ;
Στην ψυχιατρική η αυτοκτονία δεν θεωρείται αυτόματα πάντα σύμπτωμα μιας μόνο κατάστασης( κατάθλιψη) και δεν αντιμετωπίζεται ως μια ελεύθερη επιλογή,ειναι βαθιά αντιδεοντολογικό . Έχεις να κάνεις με μια πολυσύνθετη περίπτωση που μπορεί να συνδέεται με κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, διπολική διαταραχή, διαταραχές προσωπικότητας, όπως στο θέμα μας όπου το κορίτσι είχε οριακή διαταραχή και OCD , χρήση ουσιών, φάσμα σχιζο κ.ά.

Μην ξεχνάμε ότι δεν έχει να κάνει μόνο με διαγνώσεις.Μπορεί να επηρεάζεται και από έντονο ψυχικό πόνο, τραυματικές εμπειρίες, κοινωνική απομόνωση και μεγάλες αλλαγές ή απώλειες. Το πένθος είναι πλέον τόσο λεπτό ζήτημα, γι’ αυτό και προσεγγίζεται αυστηρα απο ειδικούς ψυχικής υγείας που έχουν πιστοποιηθεί πάνω σε αυτό, μέσα από την ψυχολογία, την ποιμαντική ψυχολογία κ.ά. Δεν αρκεί μονο να εχεις τελειώσει ψυχολογία ..Αυτο το κομμάτι ειναι ξεκάθαρο πλέον .

Αν σου απαντήσω από την πλευρά της βιοηθικής όπου εκει και δεν υπάρχει απόλυτη συμφωνία, τα πράγματα αλλάζουν. Ακόμα και αυτοί που υποστηρίζουν πως η απόφαση σε ορισμένες περιπτώσεις είναι συνειδητή, αναγνωρίζουν ότι η ψυχική κατάσταση τη δεδομένη στιγμή της απόφασης είναι καθοριστική.

Κάθε περίπτωση είναι μοναδική και αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα αυτός είναι ο βασικός κανόνας. Στο πλαίσιο της ψυχολογίας είναι παραπλανητικό άτοπο και ταυτόχρονα αντιδεοντολογικό να ταυτίζουμε όλες τις περιπτώσεις αυτοκτονικού ιδεασμού ή αυτοκτονίας .

Έχω σκαλώσει μ΄ αυτό μήνυμα...

Δεν ξέρω τί να πω. Δηλαδή έχω πάρα πολλά να πω, αλλά επιλέγω να σωπάσω.

Το μόνο που θα ευχηθώ είναι : ν΄ αργήσουν πάρα πολύ να τελειώσουν οι υποχρεώσεις προς τα παιδιά σου...
Και γω εδώ σταμάτησα!
Αν κάποιος έχει παιδιά, επιβάλλεται να καθυστερήσει το θάνατό του, όχι να τον επιταχύνει. Τα παιδιά, όσο ενήλικα και αν είναι, δε θέλουν υλικά αγαθά, που μάλλον εννοεί ο ποιητής όταν λέει, ότι εκπληρώνει υποχρεώσεις. Περισσότερο θέλουν τους γονείς του. Και λέει ο ίδιος, πως του δίνει χαρά αυτό, επομένως δεν είναι <<χαμένος>>, έχει μια ελπίδα χαράς.
Τέλος πάντων, δε μιλώ, θα με πάρει και θα με σηκώσει. Θα αρχίσει τις επιθέσεις και ύβρεις εναντίον μου και στο κάτω κάτω δικό του θέμα είναι. Αν ο ίδιος δε λυπάται τα παιδιά του, κρίμα στα παιδιά, που τα βάζει σε τέτοια οδύνη

Εστω οπτι καποιος πασχεια πο καταθλιψη λη ειναι σχιζορενης ρε αδελε.Υποερει λιγοτερο αποτπυς αλλους που δεν πασχουν ψυχιατρικα; ΟΧΙ.Μαλλον το αντιθετο.Γιατι θα πτεπει να εχεις σωας τας ρενας
Έλεος βρε @Πουπουλίνα μου, τι γλωσσοδέτης για τα μάτια ειναι αυτό το μνμ :-) Εχει χαλάσει το πληκτρολόγιο σου; λολ

Επι της ουσίας τώρα...
Σε καταννοω απολυτα και εγω θα ηθελα να το κανω αν βασανιζομαι και δε θελω αλλο να ζω που σημαινει θα ποναω πολυ ή δεν θα μπορω να αυτοεξυπηρετηθω και δεν θα εχω αλλη λυση.
Νομιζω οτι σε γενικές γραμμές κάλυψες όλες τις περιπτώσεις. Απλά άλλοι πονάνε περισσότερο αλλά αυτοεξυπηρετούνται, οπότε ο πονος ειναι το σημαντικό, αλλοι δεν πονάνε αλλά δεν αυτοεξυπηρετούνται οπότε η αξιοπρέπεια ειναι το σημαντικό και στην τελευταία περιπτωση προφανώς το σημαντικό είναι η απελπισία.
αν και μπορει να σε προλαβει ο θανατος..οποτε μην αγχωνεσαι. :hehe:
Χα χα, να σου πω την αλήθεια αυτό ειναι το μόνο για το οποιο αγχώνομαι. Αγωνίζομαι απο το 2007 με νυχια και με δόντια να παραμείνω ζωντανός γιατι τα παιδια μου με χρειαζονται. Ήταν μωρα τότε και δύο πολύ δυνατά αντράκια σήμερα, ομως με χρειάζονται ακομα. Μια δυο κουβέντες μου ξεκλειδώνουν ξεμπερδευουν και διώχνουν πολλούς φοβους, αγχη, αμφιβολίες και αγωνίες τους. Που αυτή η εποχή δεν κουράζεται να φορτώνει τους νεους με τους τόνους. Τους είμαι πολύτιμος σαν το πολυτιμο αντισωμα απέναντι σε όλη αυτή τη τοξικότητα και τη παράνοια σημερα που μοιαζουν να μην τελειώνουν πουθενά. Εδω μεχρι πρό τινος στις ΗΠΑ, την παραδοσιακα πιο προοδευτική χώρα στον κόσμο, τα ανθρώπινα φύλα ήταν... 43! Φαντασου τι τραβάνε οι σημερινοι νέοι. Δεν θέλω να τους εγκαταλείψω μεχρι να έχουν αναπτύξει αρκετά αντισώματα δικά τους πλέον οπότε να μη με χρειάζονται.
Αλλα μπορει να ειμαι και κοτσανατη γρια,,τρελλογρια...:crazy: και να με βρει μια καρδια ας πουμε.
Ε καλά, αν είναι να το ευχεσαι τότε καλύτερα άρχισε να συνηθιζεις την ιδέα ότι θα κάνεις ΙΥΕ. Που θα τη κανεις οταν θες εσυ αντι να περιμενεις να σε βρεί η καθε γκαντεμιά. Που δεν ειναι κι απαραίτητο ότι θα σε αφήσει χωρίς κανενα πρόβληα, ήσυχη και χαρούμενη μεσα στο φέρετρο. Ισα ισα, συνηθως αυτά ειναι η αρχή ενος πολύ μακρυ εφιαλτη μεχρι τελικά να ησυχάσεις.

Τελευταία επεξεργασία:
Και γω εδώ σταμάτησα!
Αν κάποιος έχει παιδιά, επιβάλλεται να καθυστερήσει το θάνατό του, όχι να τον επιταχύνει. Τα παιδιά, όσο ενήλικα και αν είναι, δε θέλουν υλικά αγαθά, που μάλλον εννοεί ο ποιητής όταν λέει, ότι εκπληρώνει υποχρεώσεις. Περισσότερο θέλουν τους γονείς του. Και λέει ο ίδιος, πως του δίνει χαρά αυτό, επομένως δεν είναι <<χαμένος>>, έχει μια ελπίδα χαράς.
Τέλος πάντων, δε μιλώ, θα με πάρει και θα με σηκώσει. Θα αρχίσει τις επιθέσεις και ύβρεις εναντίον μου και στο κάτω κάτω δικό του θέμα είναι. Αν ο ίδιος δε λυπάται τα παιδιά του, κρίμα στα παιδιά, που τα βάζει σε τέτοια οδύνη
Κοίταξε...δεν ξέρει κανείς με τί δαίμονες παλεύει ο καθένας. Ούτε θα καθίσει να τους αναλύσει εδώ μέσα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τέτοιες αποφάσεις δεν παίρνονται ελαφρά τη καρδία.

Αν εσύ λυπάσαι για τα παιδιά του, φαντάσου ο ίδιος πώς θα νιώθει που, στην τελική, είναι και δικά του...

Είναι πολύ λεπτά τέτοιου είδους θέματα. Προσωπικά δεν ξέρω πώς να "τ΄ ακουμπήσω". Οι χειρισμοί είναι διαφορετικοί. Δε μιλάμε για σχέσεις ή αν κοιμόμαστε μαζί ή χώρια...

την μια μερα θελουν να πεθανουν και την αλλη το μετανιώνουν.
αν ρυθμισουν σωστα αν ρυθμισουν σωστα μπορεί να εχουν μια ζωή χωρίς να θελουν πεθανουν να κανουν παιδια να τα μεγαλωσουν κοκ...
Αντε παλι ευκολα η ευθύνη στα θύματα. Τη μια θελουν να ζήσουν και νομίζουν οτι θα τα καταφέρουν και μετά, για πολλοστή φορά διαπιστώνουν οτι τα προβλήματα είναι ανυπερβλητα. Οπως η ακραία φτωχεια π.χ. Η διπολική διαταραχή μπορεί να διαγνωσθει μονον αν οι πιθανές λύσεις υπάρχουν και ο ασθενής δεν τις βλεπει. Αλλιώς, και η γιαγια μου αν είχε ρόδες θα ηταν τραμ.

Επειδή είναι απόφαση του ίδιου του ανθρώπου τότε γιατί το κράτος της Ισπανίας αναμείχθηκε;
Παλι καλά που αναμείχθηκε αλλιώς ο μπαμπάς της θα την βίαζε ακομη.

Εν τέλει το άτομο θα κάνει αυτό που θέλει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
Μακάρι να ήταν ετσι ομως δυστυχως ακόμη στη χώρα μας δεν ισχύει. Υπάρχει, επιτρέπεται μονον ο ένας τρόπος, αυτός που βολεύει ολους τους άλλους εκτός απο το ίδιο το άτομο.

Τελευταία επεξεργασία:
Σαφως ο καθενας μπορει να αυτοκτονισει..αλλα θα εχει οδυνη,αγωνια και πονο.

ΑΥΤΟ προσπαθουμε να κανουμε.Δικαιωμα σε αξιοπρεπη και ανωδυνο θανατο.
Χαιρω πολυ...ξερεις τι ειναι να πεφτεις απο τον ισθμο;Το λεω γιατι πριν μετακομισω Λουτρακι..δεν ηξερα ποσες αυτοκτονιες γινονται στον ισθμο.Δεν ειναι ωραιος θανατος..αλλα ειναι μια λυση για αυτους που θελουν να πεθανουν
Έλεος βρε @Πουπουλίνα μου, τι γλωσσοδέτης για τα μάτια ειναι αυτό το μνμ :-) Εχει χαλάσει το πληκτρολόγιο σου; λολ
Και γραφω γρηγορα και ακομα χειροτερα πλεον καποια γραμματα και νουμερα δεν τα γραφει εξαρχης θελουν δυνατο πατημα..οποτε την πατησατε.. :hehe:
Αλλα μετα τα διορθωνω ομως.:hehe:

Τελευταία επεξεργασία:
και ακομα χειροτερα πλεον καποια γραμματα και νουμερα δεν τα γραφει εξαρχης θελουν δυνατο πατημα.
Καλά το υπεθεσα οτι εχει προβλημα το πληκτρολόγιο. Ομως πολλές φορές πληκτρολογείς και λιγουλακι ανάποδα, δλη απανοδα ... παρε ενα πληκτρολογιο πριν τρελαθούμε ολοτελα και πηδήξουμε απο τον Ισθμο χα χα

Σαφως ο καθενας μπορει να αυτοκτονισει
ναι, δυστυχως αυτο, ατυπα μεν, αλλά επιτρέπεται και ύστερα

αλλα θα εχει οδυνη,αγωνια και πονο.
με μεγάλες πιθανοτητες μαλιστα αποτυχιας και επιπλοκών, βλ. Νοέλια

Το γεγονός ότι πιστεύετε πως δεν υπάρχει αντικειμενική ηθική, είναι που δημιουργεί φαινόμενα σαν την ευθανασία της κοπέλας, αν υπήρχε ηθική αντικειμενική (πχ ότι η ζωή είναι ιερή και δεν αφαιρείτε ποτέ γιατί το έγραψε ένα ον σε κάτι πλάκες η δεν ξέρω γω τι άλλο κλπ) δεν θα έβλεπες τέτοια φαινόμενα.
Εγώ πιστεύω πως υπάρχει αντικειμενική ηθική και ξέρω και τι ακριβώς περιλαμβάνει. Αλλά πολλοί θεωρούν ότι όλα πρέπει να είναι αποδεκτά για όλους. Δηλαδή απόλυτη ατομικότητα και υποκειμενικότητα.

για να είναι αυτοκτονία πρέπει να το κάνεις ο ίδιος
Καλά, αν κάποιος σου πει σκότωσε με υποφέρω δεν μπορώ να το κάνω εγώ, αυτός είναι ηθικός αυτουργός. Μόνο πρακτικά είσαι "δολοφόνος".

Τελευταία επεξεργασία:
Εγώ πιστεύω πως υπάρχει αντικειμενική ηθική και ξέρω και τι ακριβώς περιλαμβάνει. Αλλά πολλοί θεωρούν ότι όλα πρέπει να είναι αποδεκτά για όλους. Δηλαδή απόλυτη ατομικότητα και υποκειμενικότητα.

Καλά, αν κάποιος σου πει σκότωσε με υποφέρω δεν μπορώ να το κάνω εγώ, αυτός είναι ηθικός αυτουργός. Μόνο πρακτικά είσαι "δολοφόνος".

Ενδιαφέρον! Τι περιλαμβάνει η αντικειμενική ηθική;

Ε! Όχι! Αν κάποιος σε σκοτώσει επειδή το θες εσύ, είναι δολοφονία. Όπως σωστά δικάστηκε ως τέτοιος ο Μονσελάς όταν σκότωσε εκείνη την οδοντιατριο.

Επειδή είναι απόφαση του ίδιου του ανθρώπου τότε γιατί το κράτος της Ισπανίας αναμείχθηκε; Αυτό δεν το κάνει ευθανασία, αλλά εκτέλεση. Από που και ως που συνεπικουρει το κράτος σε κάτι τέτοιο;
Τα σκεφτεσαι πριν τα εκτοξευσεις; Εκανε ενσταση ο μαλακοπαΤΕΡΑΣ και επρεπε να παρθει αποφαση.Ετσι οριζει η νομοθεσια.
Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΛΕΜΕ.
Δικαίωμα να θέλει κάποιος να χάσει την ζωή του; Μα τοσο πολύ μας έχει αλλοτρίωσει ο ατομικισμός και η έννοια της ιδιοκτησίας; Η ζωή η ίδια δεν έχει αυταξια; Ένα περιουσιακό στοιχείο του Εγώ μας είναι δηλαδή;
Εχεις δικιο.Το ΕΓΩ τοιυ καθε ανθρωπου δεν του ανηκει.Μηπως ανηκει σε εσενα για να αποφασιζεις εσυ για αυτον; :whatever: Α...ξεχασα/Εννοεις οτι πιστευεις στον θεουλη και θεωρεις οτι η ζωη του καθενος μας ανηκει σε εκεινον.
ΟΚ..απολυτα δεκτο να πιστευεις σε αυτα τα παραμυθακια... ΕΣΥ...οι αλλοι τι σου φταινε;
Εσυ μην κανεις ευθανασια.
Εβηξες;

Αν ο αλλος δεν πιστευει που ειναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ και συνταγματικα κατοχυρωμενο δικαιωμα του...θα κανει αυτο που θελουν τα πιστα;
Τι πινεις;

Τελευταία επεξεργασία:
Τα σκεφτεσαι πριν τα εκτοξευσεις; Εκανε ενσταση ο μαλακοπαΤΕΡΑΣ και επρεπε να παρθει αποφαση.Ετσι οριζει η νομοθεσια.
Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΛΕΜΕ.

Πουπουλινα πάλι δεν κατάλαβες τίποτα! Αν θες ρωτά να μάθεις, μην πετάς άσχετα με τον πατέρα.

Εχεις δικιο.Το ΕΓΩ τοιυ καθε ανθρωπου δεν του ανηκει.Μηπως ανηκει σε εσενα για να αποφασιζεις εσυ για αυτον; :whatever: Α...ξεχασα/Εννοεις οτι πιστευεις στον θεουλη και θεωρεις οτι η ζωη του καθενος μας ανηκει σε εκεινον.
ΟΚ..απολυτα δεκτο να πιστευεις σε αυτα τα παραμυθακια... ΕΣΥ...οι αλλοι τι σου φταινε;
Εσυ μην κανεις ευθανασια.
Εβηξες;

Αν ο αλλος δεν πιστευει που ειναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ και συνταγματικα κατοχυρωμενο δικαιωμα του...θα κανει αυτο που θελουν τα πιστα;
Τι πινεις;

Πιστεύεις ότι η ζωή είναι κάτι πολύτιμο που αξίζει κάποιος να την έχει ναι η όχι; Απλή ερώτηση.

Πουπουλινα πάλι δεν κατάλαβες τίποτα! Αν θες ρωτά να μάθεις, μην πετάς άσχετα με τον πατέρα.

Πιστεύεις ότι η ζωή είναι κάτι πολύτιμο που αξίζει κάποιος να την έχει ναι η όχι; Απλή ερώτηση.
Μα το άτομο θα κρίνει αν η ζωή του αξίζει η όχι.

Αν περνας ωραια μια χαρα ειναι..αν βασανιζεσαι ειναι κολαση.Το τι πιστευω εγω δενε χει καμια σημασια..σημασια εχει το τι ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ.

Σοβαρα τωρα; Αξια εχει κατι οταν μας κανει να νιωθουμε καλα..οχι να υποφερουμε..
Η ζωη μπορει να ειναι κολαση για καποιον.Να την υπομενει ΓΙΑΤΙ;

ΥΓ Τι ποιος δεν καταλαβε ειναι ξεκαθαρο.

Μα το άτομο θα κρίνει αν η ζωή του αξίζει η όχι.

Δεν διαφωνω, εγώ εδώ μπήκα κρίνοντας την συνεπικουρια της Πολιτείας. Αν πιστεύεται οτι η ζωή είναι μια αξία-αυταξια απο την Πολιτεία μας, δεν θα έπρεπε το κράτος να κάνει ευθανασία. Αν όμως αντιμετωπίζεται ως ένα αντικείμενο ιδιόκτητο από την Πολιτεία ισάξιο με ένα πχ σπιτι, τότε μόνο δικαιολογείται η πράξη του Ισπανικού κράτους. Αυτή η δεύτερη περίπτωση θεωρώ πως είναι μια ευτελεία της σημασίας της ζωής. Στην υπόθεση του Μονσελά που ανέφερα, θα επρεπε το Ισπανικό κράτος να μην τον θεωρουσε δολοφόνο αλλά ως χορηγό. Εσύ τον Μονσελά τον θεωρείς κάτι τέτοιο;

Δεν διαφωνω, εγώ εδώ μπήκα κρίνοντας την συνεπικουρια της Πολιτείας. Αν πιστεύεται οτι η ζωή είναι μια αξία-αυταξια απο την Πολιτεία μας, δεν θα έπρεπε το κράτος να κάνει ευθανασία. Αν όμως αντιμετωπίζεται ως ένα αντικείμενο ιδιόκτητο από την Πολιτεία ισάξιο με ένα πχ σπιτι, τότε μόνο δικαιολογείται η πράξη του Ισπανικού κράτους. Στην υπόθεση του Μονσελάς που ανέφερα, θα πρέπει το Ισπανικό κράτος να μην τον θεωρήσει δολοφόνο αλλά ως χορηγό. Εσύ τον Μονσελάς τον θεωρείς κάτι τέτοιο;
Καλα αυτα που λες που τα βρηκες; Υπαρχει κατι που λεγεται ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και αυτο εξεταζει καθε κρατος.Το κρατος ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ.Το κρατος αναγνωριζει το δικαιωμα σε ευθανασια οποτε και εκτελει την θεληση του ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ..οταν κρινει οτι δεν υπαρχει κατι καλυτερο να γινει.
Αλλες χωρες εχουν δεχθει αυτο το δικαιωμα αλλες οχι..αλλα σιγουρα θα ακολουθησουν και αυτες,
Αυτα ΄που λες αυτη η θεωρια περι κρατους και ευθανασια/εκτελεση με το συμπαθειο ειναι δικες σου θεωριες/μπαρμπουτσαλα.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ/
Τελεια και παυλα/.

Αν περνας ωραια μια χαρα ειναι..αν βασανιζεσαι ειναι κολαση.Το τι πιστευω εγω δενε χει καμια σημασια..σημασια εχει το τι ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ.

Σοβαρα τωρα; Αξια εχει κατι οταν μας κανει να νιωθουμε καλα..οχι να υποφερουμε..
Η ζωη μπορει να ειναι κολαση για καποιον.Να την υπομενει ΓΙΑΤΙ;

ΥΓ Τι ποιος δεν καταλαβε ειναι ξεκαθαρο.

Βγες από την πλύση εγκεφάλου της Δυτικής εμμονής με την ευτυχία και τις μπαρουφες περί θετικής σκεψης. Η ζωή είναι πάνω από αυτά ως αξία. Εμπεριέχει και δυστυχίες. Και τι πάει να πει το θέλει το άτομο; Αν θέλει ας το κάνει μονος του, δεν μπορεί η Πολιτεία να ξέρει πότε κάποιος το εννοεί, ποτέ το θέλει πραγματικά, ποτέ θα μετανιώσει η σε τι βαθμό και πάνω δυστυχίας θα πρέπει να επέμβει με ευθανασία. Υπάρχουν και χαρούμενοι τετραπληγικοί που ζούνε αξιοπρεπώς.

Καλα αυτα που λες που τα βρηκες; Υπαρχει κατι που λεγεται ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και αυτο εξεταζει καθε κρατος.Το κρατος ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ.Το κρατος αναγνωριζει το δικαιωμα σε ευθανασια οποτε και εκτελει την θεληση του ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ..οταν κρινει οτι δεν υπαρχει κατι καλυτερο να γινει.
Αλλες χωρες εχουν δεχθει αυτο το δικαιωμα αλλες οχι..αλλα σιγουρα θα ακολουθησουν και αυτες,
Αυτα ΄που λες αυτη η θεωρια περι κρατους και ευθανασια/εκτελεση με το συμπαθειο ειναι δικες σου θεωριες/μπαρμπουτσαλα.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ/
Τελεια και παυλα/.

Τα ανθρώπινα δικαίωμα τα δεν είναι πάνω από αξίες σε Πολιτειακό επίπεδο, ο άκρατος φιλελευθερισμός που στηρίζεται υπερβολικά στα δικαιώματα είναι ακραία στάση. Στην πανδημία περιορίστηκαν γιατί η αξία της ζωής προηγούνταν.

Τι περιλαμβάνει η αντικειμενική ηθική;
Οτιδήποτε έχει ηθικά εδραιωθεί στον Χριστιανισμό (μόνο Ορθόδοξο) όπου υπάρχει η απόλυτη εξουσία κάποιου τέλειου όντος. Με φιλοσοφικά κριτήρια πάντα και θρησκευτικά μόνο όσον αφορά τη γνησιότητα των διδαχών. Με κανένα άλλο κριτήριο δεν υπάρχει αντικειμενική καθολική απόλυτη ηθική με σύστημα δικαιοσύνης. Αν πραγματικά θες να μπεις σε λεπτομέρειες γιατί στο 80% ακούγεται κουλό αυτό απλά στείλε πμ.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και αυτο εξεταζει καθε κρατος
Σε ποιο ηθικό σύστημα βασίζονται αυτά; Ή αυθαίρετα αποφασίστηκαν;

Back