• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Ιατρικά Υποβοηθούμενη Ευθανασία

Η δωρεάν παροχή ΙΥΕ θα βελτιώσει πολύ τον τρόπο ζωής μας και τις κοινωνίες μας;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 19)

• Σύνολο ψηφοφόρων
    19
Ελπίζω να το ξεκαθάρισα πλήρως τώρα και στο εξής να ρωτάτε ότι θέλετε με κάθε άνεση.
Φιλε μου Μπαγκ θελω να σε ρωτησω κατι...επειδη μου ειναι δυσκολο να δω ολα τα ποστ σου σε αυτο το θεμα..και εεπειδη κατι ειδα πριν λιγο..πασχεις απο καρκινο για αυτο και θες οσο μπορεις να το παλεψεις να εισια εδω για τα παιδια σου..αλλα οταν ερθει η ωρα να φυγεις με αξιοπρεπεια; ΑΝ ΘΕΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ εννοειται.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
A, αυτο ειναι το μονο πρόβλημα με την ΙΥΕ. Διοτι το καθορίζεις εσυ. Η αυτοκτονια και ο φυσικός θάνατος εχουν κάποια δικαιολογία, η πρωτη εχει το δράμα, εν βρασμω και ο αλλος ειναι ανωτέρα βία.

Στην ΙΥΕ το αποφασιζεις μόνος σου σε απολυτη διαύγεια. Και ειναι πολύ σκληρό να περνάς και τα 5 στάδια του θανάτου εν πλήρη ηρεμία, γνώση και επιγνωση. Οτι δεν έχεις αλλη ελπίδα όσο κι αν παλέψεις οτι κι αν κάνεις. Αλλιως γιατι να το κάνεις; Ειναι πολύ σκληρο και απαιτεί μεγάλη ωριμότητα για να μη κάνεις λάθος εκτιμηση. Γιατι στην ΙΥΕ ξέρεις καλά ότι μετά δεν έχει τιποτα ποτέ ξανά, οτι αυτό πίσω δεν γυρνάει. Στους αλλους δυο τροπους πολλοί την έχουν γλιτώσει πολλές φορές.

Οπότε, απαντώντας στο ερώτημα σου συνοπτικά είναι οτι ευτυχώς ακόμη δεν νομίζω οτι έχει ερθει αυτή η ώρα. Ομως το οτι εχω παρει αυτή την απόφαση ήδη, με κάνει πιο ήρεμο απο τότε που το αποφάσισα ήδη, με βοηθάει να ζώ καλύτερα. Για να μη πω οτι θεωρώ ότι με βοηθησε πολύ να νικήσω τον καρκίνο μου. Το ξερω οτι ακουγεται αλλόκοτο ομως το μονο που μπορω να πω είναι οτι ετσι δούλεψε μεσα μου. Δεν το συνιστω σε άλλους καρκινοπαθείς γιατι δεν ξέρω πως θα δουλέψει μ'αυτους. Πιστεύω ότι πιο προσωπική κατάσταση απο αυτή δεν μπορεί να υπάρξει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το "θυμα" λες, κι αν "του άξιζε" αρα προφανώς αναφέρεσαι αποκλειστικα σε ευθανασίες που γίνονται σε ασυνειδητα άτομα σε κωμα κλπ. Αλλιως ισχύουν οσα έγραψα στην Αυρα, θα φταις δηλαδή μονον εσυ και το τι σου αξιζει θα το κρινεις μονον εσυ. Αλλιως δεν θα ήταν δύσκολο.

Πως σου ήρθε αυτό; Σε όλους αναφέρομαι που θέλουν ευθανασία.

Πώς φαντάζομαι τη διαδικασία της ευθανασίας:

Ο υποψήφιος μπορεί να διαλέγει τη διαμόρφωση του χώρου και τη μουσική που θα ακούγεται. Ανάλογα με την επιθυμία του είτε θα είναι μόνος είτε θα έχει γύρω τους αγαπημένα πρόσωπα. Ξαπλώνει στο κρεβάτι και ο γιατρός κάνει την κατάλληλη ένεση. Σιγά - σιγά κυριεύεται από έναν γλυκό ύπνο και τελικά σβήνει βλέποντας ό,τι αγάπησε και έχοντας ασκήσει το δικαίωμά του στη ζωή και το θάνατο.

1775070743496.png

A, αυτο ειναι το μονο πρόβλημα με την ΙΥΕ. Διοτι το καθορίζεις εσυ. Η αυτοκτονια και ο φυσικός θάνατος εχουν κάποια δικαιολογία, η πρωτη εχει το δράμα, εν βρασμω και ο αλλος ειναι ανωτέρα βία.

Στην ΙΥΕ το αποφασιζεις μόνος σου σε απολυτη διαύγεια. Και ειναι πολύ σκληρό να περνάς και τα 5 στάδια του θανάτου εν πλήρη ηρεμία, γνώση και επιγνωση. Οτι δεν έχεις αλλη ελπίδα όσο κι αν παλέψεις οτι κι αν κάνεις. Αλλιως γιατι να το κάνεις; Ειναι πολύ σκληρο και απαιτεί μεγάλη ωριμότητα για να μη κάνεις λάθος εκτιμηση. Γιατι στην ΙΥΕ ξέρεις καλά ότι μετά δεν έχει τιποτα ποτέ ξανά, οτι αυτό πίσω δεν γυρνάει. Στους αλλους δυο τροπους πολλοί την έχουν γλιτώσει πολλές φορές.

Οπότε, απαντώντας στο ερώτημα σου συνοπτικά είναι οτι ευτυχώς ακόμη δεν νομίζω οτι έχει ερθει αυτή η ώρα. Ομως το οτι εχω παρει αυτή την απόφαση ήδη, με κάνει πιο ήρεμο απο τότε που το αποφάσισα ήδη, με βοηθάει να ζώ καλύτερα. Για να μη πω οτι θεωρώ ότι με βοηθησε πολύ να νικήσω τον καρκίνο μου. Το ξερω οτι ακουγεται αλλόκοτο ομως το μονο που μπορω να πω είναι οτι ετσι δούλεψε μεσα μου. Δεν το συνιστω σε άλλους καρκινοπαθείς γιατι δεν ξέρω πως θα δουλέψει μ'αυτους. Πιστεύω ότι πιο προσωπική κατάσταση απο αυτή δεν μπορεί να υπάρξει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το "θυμα" λες, κι αν "του άξιζε" αρα προφανώς αναφέρεσαι αποκλειστικα σε ευθανασίες που γίνονται σε ασυνειδητα άτομα σε κωμα κλπ. Αλλιως ισχύουν οσα έγραψα στην Αυρα, θα φταις δηλαδή μονον εσυ και το τι σου αξιζει θα το κρινεις μονον εσυ. Αλλιως δεν θα ήταν δύσκολο.
Νομίζω ότι λες κάτι που θα διαλέγαμε πολλοί ,απλά δεν το έχουμε σκεφτεί. Αλλά μπορεί να ταυτιστεί και με ένα είδος ‘’αυτοκτονίας’’ , πριν να έρθει η ώρα μου , επιλέγω το θάνατο , ενώ μπορεί να μετάνιωνα, ενώ μπορεί να ένιωθα μια δυστυχία που μπορεί να περνούσε.

την μανία που εχετε ορισμένοι να κρατήσετε στην ζωή ανθρώπους που δεν γνωρίζετε και ούτε έχετε την παραμικρή ιδεα τι περνούν, με ξεπερνάει.
Μπορεί να μετάνιωνε, ας πήγαινε σε ψυχολόγο, ας έπεφταν γιατροί πάνω της και άλλα. Λες και θα φορτώνονταν οι ίδιοι όλες αυτές τις διαδικασίες.

Στην θεωρία όλοι πρώτοι, βέβαια.

Δεν μας χρωστάει ζωή κανένας, ερχόμαστε χωρίς να το θέλουμε και αν αποφασίσουμε να φύγουμε δε θα έπρεπε να δίνουμε λογαριασμό στον οποιονδήποτε.

Τις παράνοιες περί δικαιωματισμού που διάβασα δεν τις σχολιάζω καν.
Αυτό μας έλειπε να κάνουμε γκαλοπ για το τι θα κάνουμε με την ζωή μας.

Και το λέω πάρα πολύ σοβαρά. Ήταν δεν ήταν λάθος μετέπειτα λίγη σημασία εχει. Λαθος μπορεί να ήταν και η γέννησή του αλλά εκεί δεν ακούω γνώμες. Φυσικά.

Που το βρήκατε οτι τρολάρει η touvlo ακομα δε μπορώ να καταλάβω, είναι το θέμα λέμε τη γνώμη μας και τέλος, Αν δε συμφωνούμε με την άποψη του άλλου δε σημαίνει ότι ο άλλος ειναι τρολ.

Θα ήθελα να πω καποια πράγματα τώρα αλλα θα γινω κακος οποτε δε συνεχίζω ... Θα πω οτι δε συμφωνώ ακομα μια φορα με την ΙΥΕ τουλάχιστον με τον τροπο που έγινε στην Ισπανία.

Back