Αρχική Δημοσίευση από Valder:
Έχεις ακούσει αυτό που λένε: "Το δημόσιο όλοι το βρίζουν αλλά όλοι εκεί θέλουν να εργαστούν"; Ναι είναι οι περισσότεροι τεμπελχανάδες του κερατά εκεί μέσα, πεινασμένα στόματα που δεν μελέτησαν ούτε επιφυλλίδα...πόσο μάλλον ακαδημαϊκά πονήματα. Είναι όμως και κάποιοι πολύ μορφωμένοι άνθρωποι που έχουν αποκτήσει πτυχία επι πτυχίων, εργάζονται κανονικά και πολλές φορές τους τρώει η μαρμάγκα και η μαγκουφιά των συναδέλφων τους οι οποίοι τελευταίοι έχουν τη λογική "Καλά τα ξύναμε... τώρα ήρθε ο περισπούδαστος και τα βάζει όλα σε τάξη; Θα εκτεθούμε στους ανωτέρους οτι τα ξύναμε τόσα χρόνια" και τον τρώνε ζωντανό.
Θα συμφωνήσω Val μόνο που με την έννοια μόρφωση δεν εννοώ απαραιτήτως την κατοχή πτυχίων αλλά την κοινωνική μόρφωση.Δεν προυποθέτει το ένα το άλλο.Βεβαίως σε κάποιες θέσεις είναι απαραίτητο το πτυχίο Πανεπιστημίου/Τει όχι για πιστοποίηση της μόρφωσης αλλά των γνώσεων που χρειάζονται.
Σε αυτή την κατηγορία που πάνε να τον φάνε ζωντανό ανήκει και ο γνωστός μου που λέω.
Αλλά όταν έχεις γερές βάσεις κάνεις παντού ευσυνείδητα και φιλότιμα τη δουλειά σου,δημόσιο ή ιδιωτικό,χωρίς να επηρεάζεσαι από κλίκες και κλικίδια .( το ίδιο φυσικά που ισχύει και στη ζωή γενικώς

)
Εμείς σαν λαός είμαστε υπεύθυνοι φιλενάδα, που όλα πάνε χάλια. Ο Έλληνας είναι καλοβολεψάκιας και όταν τον πιάσουν τα σκ@τά από τα πόδια, τότε σκούζει για δικαιώματα.
Εδώ συμφωνάω.Αυτό μου θυμίζει (νομίζω Μπρεχτ αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος):
Στην αρχή κυνήγησαν τους Εβραίους , αλλά δεν είμουν Εβραίος και το θέμα δεν με αφορούσε , οπότε αδιαφόρησα.
Ύστερα κυνήγησαν τους ομοφυλόφιλους , αλλά δεν είμουν ομοφυλόφιλος και το θέμα δεν με αφορούσε , οπότε πάλι αδιαφόρησα.
Αργότερα κυνήγησαν τους Τσιγγάνους , αλλά δεν είμουν Τσιγγάνος και το θέμα δεν με αφορούσε , οπότε αδιαφόρησα ξανά.
Μετά κυνήγησαν τους ανάπηρους , αλλά δεν είμουν ανάπηρος και το θέμα δεν με αφορούσε , οπότε αδιαφόρησα για άλλη μια φορά.
ΩΣΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΚΙ ΕΜΕΝΑ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ...
Και συμπληρώνω κι εγώ....
Ε και στο τέλος μετανάστευσα
Σκέφτομαι σχετικά σοβαρά το ενδεχόμενο όταν αποφοιτήσω από το πανεπιστήμιο να φύγω για εξωτερικό (για εργασία)
Aυτό ειναι λύση για να βγεις από τα περιττώματα (σικ

).Τα περιττωματα όμως παραμένουν .
π.σ.Θα σε ακολουθούσα αλλά πολύ φοβάμαι ότι δε θα χω με τι να γκρινιάζω εκεί