στο συναινετικό διαζύγιο κατατίθεται υποχρεωτικά ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, εφ' όσον υπάρχουν ανήλικα τέκνα, που ρυθμίζει με κοινή συμφωνία των μερών την επιμέλεια και την επικοινωνία, ήτοι:
ο πατέρας οικοιοθελώς πολλές φορές δίνει την επιμέλεια στη μητέρα.
Επίσης η διατροφή και η επιμέλεια όταν υπάρχει ακόμα διάσταση ή μέχρι να εκδοθεί το διαζύγιο, ρυθμίζονται προσωρινά με ασφαλιστικά μέτρα, ώσπου να συζητηθούν οι αγωγές.
Πολλές φορές αυτές οι διατροφές δεν πληρώνονται από τους πατέρες, όταν ακόμα δεν έχει κριθεί οριστικά το θέμα της επιμέλειας.
Πολλοί όχι επειδή δεν έχουν αλλά επειδή θέλουν να "τσακίσουν" το άλλο μέρος,
όταν δε η μη καταβολή διατροφής σε ανήλικο διώκεται και ποινικά.
Επειδή το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις δεν θα δίνεται φορολογική ενημερότητα στον υπόχρεο διατροφής που δεν την καταβάλλει.
Λυπάμαι για την περίπτωσή σου Χάος, κατανοώ όσο δε φαντάζεσαι τη δυσκολία της κατάστασης αλλά αποτελείς εξαίρεση.
Δεν είναι τα λεφτά, είναι ότι πάντα πρώτες έρχονται οι ανάγκες του παιδιού.-
Δεν αμφισβητώ ότι ο πατέρας παίζει τεράστιο ρόλο στη ζωή του παιδιού αλλά οι δικές μου εμπειρίες επαγγελματικές και μη μου έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άντρες δεν μπορούν να αναλάβουν φουλ τιμε μόνοι τους ένα ή δύο μικρά παιδιά.
Επίσης αυτό που έχω δει με μεγάλη μου λύπη είναι ότι οι περισσότεροι αρέσκονται να είναι μπαμπάδες του σκ , γιατί δεν έχουν πολλές ευθύνες και μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους άνετα.
Δε λέω ότι δεν υπάρχουν μάνες που δεν θα έπρεπε να πάρουν την επιμέλεια αλλά αυτό είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.