L'abandon d’Angela Carini face à cette athlète qui présente un fort taux de testostérone a suscité la controverse. La boxeuse italienne est revenue sur les raisons de son renoncement dans la presse.
www.lefigaro.fr
Δηλώσεις της Αντζελα Καρινι και του προπονητη της, της αθλήτριας από την Ιταλία μετά τον αγώνα πυγμαχίας με την αθλήτρια από την Αλγερία.
"Η Άντζελα είχε ήδη πονόδοντο, έπαιρνε αντιβιοτικά, δέχτηκε ένα χτύπημα στη μύτη, πονούσε πολύ...", απάντησε στους έκπληκτους δημοσιογράφους ο προπονητής της Άντζελα, Emanuele Renzini.
Με δάκρυα στα μάτια, η Άντζελα Καρίνι αδυνατεί να μιλήσει μπροστά στις κάμερες, οι οποίες στρέφονται προς το μέρος της. Αλλά μπροστά στους αρθρογράφους του γραπτού Τύπου, απαντά, με τη φωνή της να σπάει από τους λυγμούς. «Είπα αμέσως στον εαυτό μου: κάτι δεν πάει καλά. Ένιωσα αυτό το χτύπημα. Με πλήγωσε. Πολύ άσχημα»
- «Είναι αυτό το πιο σκληρό χτύπημα της καριέρας σας»;
«Απλά σας λέω ότι δεν έχω ηττηθεί ποτέ με νοκ άουτ. Μέχρι σήμερα, δεν είχα βγει ποτέ από το ρινγκ πριν από το τέλος του αγώνα. Είμαι πολεμιστρια. Αλλά μερικές φορές ακόμα και οι πολεμιστές, όταν βλέπουν ότι η μάχη έχει χαθεί, χώνουν το σπαθί τους στη γη και παραδίδονται".
- Γιατί ξεκινήσατε το "It's not fair";
«Δεν είναι δίκαιο να εγκαταλείψω μια Ολυμπιάδα που ήταν η δική μου Ολυμπιάδα. (...) Αλλά δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνει την Ιμάν. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τίποτα για την αντίπαλό μου, εκτός από ένα πράγμα: δεν έχει να κατηγορήσει τον εαυτό της για τίποτα. Είναι μια γυναίκα που ήρθε εδώ για να αγωνιστεί, όπως κι εγώ. Ποια είμαι εγώ για να την κρίνω; Δεν είναι στο χέρι μου να το κάνω εγώ, είναι στο χέρι των άλλων».
- Γιατί, λοιπόν, δεν την χαιρετήσατε;
«Έκανα ένα λάθος. Βγήκα από το ρινγκ γεμάτη οργή. Δεν έχω τελειώσει ποτέ έναν αγώνα χωρίς να χαιρετήσω την αντίπαλό μου. Ζητώ συγγνώμη από την Ιμάν που δεν την χαιρέτησα", απάντησε η Άντζελα Καρίνι, η οποία δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν ενέδωσε σε πιθανές πολιτικές πιέσεις.