Κάδοι ανακύκλωσης ρούχων

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.289 μηνύματα.
Μα τα second hand τι το κακό έχουν; Ξέρεις ποιο είναι το νόημα της ανακυκλωσης-ανακυκλισης; Απο αυτά που γράφεις φαίνεται πως δεν έχεις καταλάβει την ουσία.
Η Himela μιλάει μάλλον για την ενδεχόμενη κοροϊδία. Το να τα βάζεις εσύ πχ για να πάνε σε άτομα που τα έχουν πραγματικά ανάγκη κι αυτοί απλά να βγάζουν λεφτά από αυτό. ( αναφέρομαι στα ρούχα)

ROM32

Δραστήριο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 713 μηνύματα.
Η Himela μιλάει μάλλον για την ενδεχόμενη κοροϊδία. Το να τα βάζεις εσύ πχ για να πάνε σε άτομα που τα έχουν πραγματικά ανάγκη κι αυτοί απλά να βγάζουν λεφτά από αυτό

Λοιπόν! Ας μιλήσουμε γενικά για ανακύκλωση και όχι μόνο για τα ρούχα. Για να είναι επιτυχημένη η ανακύκλωση πρέπει να πεισθεί η αγορά να αγοράσει το ανακυκλωμένο προϊόν, διότι αν δεν το αγοράσει, θα βρεθεί χωματερή και θα κάνει τον ανακυκλωτή να τα παρατήσει αν δεν στηρίζεται από το κράτος. Επομένως, η αγορά του παραγόμενου ανακυκλωμενου προϊόντος είναι το πιο κρίσιμο στάδιο της διαδικασίας, όλη η ύπαρξη της οφείλεται στο να πιστούν οι αγορές.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
Μα τα second hand τι το κακό έχουν; Ξέρεις ποιο είναι το νόημα της ανακυκλωσης-ανακυκλισης; Απο αυτά που γράφεις φαίνεται πως δεν έχεις καταλάβει την ουσία.
Το νόημα της ανακύκλωσης είναι οτι παίρνεις το προϊόν, το αναπαράγεις και δημιουργείς κάτι νέο από το ίδιο υλικό ώστε να μην ξοδέψεις έξτρα υλικό.

Τα second hand δεν έχουν πρόβλημα, πρόβλημα έχω με το να μανιπουλάρει τον πολίτη να δώσει τα ρούχα του ώστε να πάνε σε φτωχούς ανθρώπους υποτίθεται και μετά να τα πουλάνε σε μαγαζιά second hand και να έχουν κέρδος από αυτό. Δεν βλέπεις τη διαφορά;

Λοιπόν! Ας μιλήσουμε γενικά για ανακύκλωση και όχι μόνο για τα ρούχα. Για να είναι επιτυχημένη η ανακύκλωση πρέπει να πεισθεί η αγορά να αγοράσει το ανακυκλωμένο προϊόν, διότι αν δεν το αγοράσει, θα βρεθεί χωματερή και θα κάνει τον ανακυκλωτή να τα παρατήσει αν δεν στηρίζεται από το κράτος. Επομένως, η αγορά του παραγόμενου ανακυκλωμενου προϊόντος είναι το πιο κρίσιμο στάδιο της διαδικασίας, όλη η ύπαρξη της οφείλεται στο να πιστούν οι αγορές.
Γιατί να μην πάει το ρούχο αυτό σε ένα ορφανοτροφείο, σε έναν οίκο ευγηρίας, σε ένα νοσοκομείο με φτωχούς ανθρώπους κλπ; Γιατί πρέπει να γίνει αγορά ή χωματερή;

ROM32

Δραστήριο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 713 μηνύματα.
Τα second hand δεν έχουν πρόβλημα, πρόβλημα έχω με το να μανιπουλάρει τον πολίτη να δώσει τα ρούχα του ώστε να πάνε σε φτωχούς ανθρώπους υποτίθεται και μετά να τα πουλάνε σε μαγαζιά second hand και να έχουν κέρδος από αυτό. Δεν βλέπεις τη διαφορά;

Γιατί να μην πάει το ρούχο αυτό σε ένα ορφανοτροφείο, σε έναν οίκο ευγηρίας, σε ένα νοσοκομείο με φτωχούς ανθρώπους κλπ; Γιατί πρέπει να γίνει αγορά ή χωματερή;
Διότι παράγονται τόσα πολλά ρούχα φθηνά και πετιωνται τόσα υφάσματα που δεν καλύπτεται από το να τα δίνεις σε φτωχούς, άσε που και αυτοί κάποια στιγμή που το ρούχο δεν θα τους είναι χρήσιμο θα πρέπει η να το ανακυκλώσουν η να το πετάξουν. Η επαναχρησιμοποίηση που εσύ περιγράφεις εδώ, δεν έχει καμια σχέση με την ανακύκλωση που είναι άλλο πράγμα. Η ανακύκλωση προϋποθέτει πάντα διαδικασια αποδόμησης και μετατροπής του προϊόντος. Αν οι μαζικοί αγοραστές υφάσματος που είναι παίκτες της αγοράς, δεν αγοράσουν τα παλιά ρούχα που τα έχουν ξεκομλιασει και ξανακάνει ίνες υφάσματος, όλα τα ρούχα θα καταλήξουν στην χωματερή. Βέβαια, για κάποιες ύλες δεν υπάρχουν πολλοί κύκλοι ανακύκλωσης αλλά τουλάχιστον έτσι καθυστερούν τους παραγωγούς από το να βάλουν στην κυκλοφορία επιπλέον υλικό και έτσι δεν κατασπαταλιουνται πόροι.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.
Αν δε μας ενημερώσουν υπεύθυνα πού πάνε αυτά τα ρούχα ούτε κάλτσα δε θα αφήσω ποτέ. Μπορεί να τα παίρνουν τα second hands μαγαζιά και να τα πουλάνε κι εμείς να νομίζουμε οτι κάνουμε και καλό. Το ίδιο και με την ανακύκλωση. Δεν έχω ανακυκλώσει ποτέ ούτε σπίρτο.
τι τα κάνεις τα σκουπίδια;
Εσύ μου έδωσες διευθυνσεις εταιρειών που ανακυκλώνουν ηλεκτρικά. Τι λες τώρα;
win win: Μακάρι να κερδίζει κάποιος απ τα σκουπίδια μας
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μπορεί κανείς να ψαξει αυτές τς εταιρείες στο διαδίκτυο και να μάθει, τι γίνεται με τα ρούχα. Θα μου πεις, λένε αλήθεια; Ας πιστέψουμε και κάτι!
Εγώ πετώ πάρα πολλά. Όλα τα παλιά ρούχα σε κάδους τα ρίχνω. Όλα τα ρούχα του πατέρα μου, εκεί τα έριξα. Δε με νοιάζει σε ποιον θα πάνε, αρκεί να χρησιμοποιηθούν. Έχω δει κατά καιρούς, να κάθονται δίπλα κυρίες και να <ζητιανεύουν> ρούχα. Έδωσα και σ΄αυτές, όσα τους ταίριαζαν. Είπα: όχι όλη τη σακουλα, μόνο όσα χρειάζεστε, γιατί μπορεί τα υπόλοιπα να τα πετάξουν στη φύση και να είναι χειροτερα

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
τι τα κάνεις τα σκουπίδια;
Τα πετάω στον κάδο σκουπιδιών. Αν είναι ρούχα, τα πάω σε εκκλησία ή στη χειρότερη τα αφήνω δίπλα σε κάδο να τα πάρει κάποιος φτωχός.

Εσύ μου έδωσες διευθυνσεις εταιρειών που ανακυκλώνουν ηλεκτρικά. Τι λες τώρα;
Όχι για χάρη της ανακύκλωσης αλλά για να τα ξεφορτωθώ γιατί δεν επιτρέπεται να τα βγάλεις και να τα αφήσεις δίπλα στον κάδο. Χέστηκα για την ανακύκλωση. Σε λίγα χρόνια θα πεθάνω, δεκάρα δε δίνω τί θα απογίνει ο κόσμος μετά.

mixaelaaa

Νεοφερμένο μέλος

Η mixaelaaa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 77 μηνύματα.
Τα πετάω στον κάδο σκουπιδιών. Αν είναι ρούχα, τα πάω σε εκκλησία ή στη χειρότερη τα αφήνω δίπλα σε κάδο να τα πάρει κάποιος φτωχός.

Όχι για χάρη της ανακύκλωσης αλλά για να τα ξεφορτωθώ γιατί δεν επιτρέπεται να τα βγάλεις και να τα αφήσεις δίπλα στον κάδο. Χέστηκα για την ανακύκλωση. Σε λίγα χρόνια θα πεθάνω, δεκάρα δε δίνω τί θα απογίνει ο κόσμος μετά.
Και εγώ δίπλα σε κάδο τα αφήνω τα ρούχα και τα παίρνουν μετά

Χρήστες Βρείτε παρόμοια