Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Συνένοχος στο έγκλημα δεν γίνομαι... και όπως είπε και η Κατερίνα, δε με ενδιαφέρει αν θα του έδινε κάποιος άλλος... Δε μπορώ να υποχρεώσω τον κόσμο να έχει τον ίδιο τρόπο σκέψης με μένα, το θέμα μου λοιπόν είναι ΕΓΩ τι στάση κρατάω (Αν ήταν δυνατόν να το πιάσω απ το αυτί να το πάω και στη μαμά του!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
misslittledevil
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
erodia
Δραστήριο μέλος

...
Demelene
Διάσημο μέλος

ΣωστόΑρχική Δημοσίευση από ΚΑΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ:το θέμα μου λοιπόν είναι ΕΓΩ τι στάση κρατάω (Αν ήταν δυνατόν να το πιάσω απ το αυτί να το πάω και στη μαμά του!)
Τελείως αναποδη ιδεολογία!Έτσι όπως το λες δεν είναι φυσιολογικό να κλέβεις το κράτος αφού κάποιος άλλο θα το κάνει?? Σωστά το σκέφτεσαι απλά η τακτική σου σλιγουρα διαινίζει την κατάσταση! Μπορείς να πεις ότι η δική μου απλά πετάει το μπαλάκι! Αλλά αν τελικά δεν βρεθεί κανένας να πιάσει το μπαλάκι τότε αυτό θα πέσει!Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Αν μου επιτρέπεις, δεν είναι λίγο υποκριτικό να μην κάνεις κάτι για να μην το διευκολύνεις, ενώ ξέρεις οτι θα το διευκολύνει άλλος;
Εγώ αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι φάση ήταν το παιδάκι!ήταν ζητιανόπαιδο ή απλά ένα κακομαθημένο μικρό!
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Demelene:Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Αν μου επιτρέπεις, δεν είναι λίγο υποκριτικό να μην κάνεις κάτι για να μην το διευκολύνεις, ενώ ξέρεις οτι θα το διευκολύνει άλλος;
χαχαχαχαχαχαχαχαχχα, και γαμώ τα ριβέρς επιχειρήματαΑρχική Δημοσίευση από Demelene:Τελείως αναποδη ιδεολογία!Έτσι όπως το λες δεν είναι φυσιολογικό να κλέβεις το κράτος αφού κάποιος άλλο θα το κάνει??

γουέλνταν!
Subject to change
e-steki.gr Founder

Demelene
Διάσημο μέλος

Πιθανά!Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Ίσως φταίει οτι δεν θεωρώ και τόσο τραγικό το κάπνισμα. Αν ήταν πχ για ναρκωτικά, ούτε εγώ δίνω ποτέ χρήματα.
Φαντάζεσαι να έρθει να μας ζητήσει κάποιος λεφτά για internet cafe?? Όλο το πορτοφόλι θα του δώσουμε!
Που να μας πει ότι θέλει να μπει και στο e-steki!
Καλά Doo πήγα να σε ρωτήσω τί είναι τα rivers επιχειρήματα?
Και μόλις το είδα Αγγλικά γραμμένο το έπιασα!! Boing

Subject to change
e-steki.gr Founder

bunny217
Διακεκριμένο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Το θέμα είναι να μην καπνίζει επειδή δεν βρίσκει τσιγάρο ή επειδή έχει καταλάβει γιατί είναι κακό βρε παιδιά;
bunny217
Διακεκριμένο μέλος

έχεις δίκιο σε αυτό που λες απλά ενα επιπλέον οτι δεν θα το βοηθούσα για κάτι τέτοιο που του κάνει κακό
Subject to change
e-steki.gr Founder

bunny217
Διακεκριμένο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Επίσης κάτι άλλο που σκέφτηκα τώρα... Πως ξέρετε οτι με το να μην του δώσετε δεν το ωθείτε σε χειρότερες πράξεις; (πχ κλοπή; )
faithplus1
Πολύ δραστήριο μέλος

Δηλαδή του δίνουμε τσιγάρο από τη μία και μετά προσπαθούμε να του εξηγήσουμε πόσο κακό κάνει το κάπνισμα...Και μας ακούει, γιατί λίγο πριν του δώσαμε τσιγάρο...Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Πιστευω ότι αν του δώσεις θα σε ακούσει περισσότερο. Αν δεν του δώσεις θα γίνεις ο κακός και θα κλείσει κάθε γέφυρα επικοινωνίας. Αν του δώσεις, τουλάχιστον απο ευγνωμοσύνη θα σε ακούσει και ίσως κάτι του μείνει.
Επίσης κάτι άλλο που σκέφτηκα τώρα... Πως ξέρετε οτι με το να μην του δώσετε δεν το ωθείτε σε χειρότερες πράξεις; (πχ κλοπή; )

Μάλιστα.
Δε θα αναλάβω και την κηδεμονία του παιδιού για να φροντίσω μην κάνει κακές πράξεις μετά.
Δες το κι αλλιώς.Μπορείς να μην του δώσεις τσιγάρο και να το κάνεις αυτό για τον εαυτό σου.Για να πεις ότι έκανες κάτι καλό (με το να μην κάνεις έμμεσα κακό στο παιδί,δίνονταάς του τσιγάρο, αλλά στερώντας του έστω και λίγο το κάπνισμα).Κάνε το καλό και ρίχτο στο γυαλό που λένε.Τώρα αν το παιδί βρει άλλο τρόπο να καπνίσει, ας το κάνει.Πρόβλημα δικό του είναι.Δε θα σκάσω κιόλας.Τουλάχιστον έχω ήσυχη τη δίκή μου συνείδηση ότι εγώ δεν το βοήθησα.
DiavolakoS
Πολύ δραστήριο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Σίγουρα σε ακούει περισσότερο κάποιος που έχεις βοηθήσει. Και το παιδί έτσι το βλέπει, ως βοήθεια.Αρχική Δημοσίευση από faithplus1:Δηλαδή του δίνουμε τσιγάρο από τη μία και μετά προσπαθούμε να του εξηγήσουμε πόσο κακό κάνει το κάπνισμα...Και μας ακούει, γιατί λίγο πριν του δώσαμε τσιγάρο...
Μάλιστα.
Και ο Πόντιος Πιλάτος τα ίδια έλεγεΔε θα σκάσω κιόλας.Τουλάχιστον έχω ήσυχη τη δίκή μου συνείδηση ότι εγώ δεν το βοήθησα.

ΥΓ: Μια παρατήρηση: Παρατηρώ οτι οι περισσότεροι σε αυτό το θέμα που είπαν οτι δεν θα έδιναν, δεν μπορούν να δώσουν ούτως ή άλλως γιατί δεν καπνίζουν!!

(δεν είναι μπηχτή, απλά μια αστεία -κατ'εμε- παρατήρηση)
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Το θέμα είναι να μην καπνίζει επειδή δεν βρίσκει τσιγάρο ή επειδή έχει καταλάβει γιατί είναι κακό βρε παιδιά;
Εννοειται να μην καπνιζει επειδη εχει καταλαβει οτι στα 12 του δεν ειναι καλο για την υγεια του. Ομως αν δεν το χει καταλαβει, γιατι να γινω εγω αυτη που θα του επιτρεπει (κι αν οχι εγω, καποιος αλλος?) να το συνεχισει ενω δεν ειμαι συμφωνη μ'αυτο?
Το θεμα μου φαινεται εντελως ιδιο με το θεμα των τοξικομανων που εθιξε η κακη επιρροη. Ουτε στα πρεζακια δινω ευρα, δε θα τα διευκολυνω εγω να παρουν τη δοση τους. Θα παρουν πιθανον 20λεπτο απο τον επομενο, αλλα απο μενα οχι. Το θεμα ειναι να μην κανουν χρηση επειδη δεν βρισκουν φραγκα η επειδη εχουν καταλαβει οτι ζημιωνονται? Στο θεμα του τσιγαρου για να επιστρεψω..και τα δυο αν περνανε απο το χερι μου, γιατι καμια φορα απλως δεν ψαχνεις ωριμη σκεψη σε 12χρονα.
(Για την ιστορια, καπνιζω)
Subject to change
e-steki.gr Founder

Το τσιγάρο είναι διαφορετικό.
weak and powerless
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:δεν γίνεται να είσαι μεθυσμένος και να καταλάβεις οτι δεν πρέπει να πιείς άλλο.
αυτό δεν ισχύει βασικά. καταλαβαίνεις (εγώ ατ λιστ) ότι δεν πρέπει να πιείς άλλο, απλά... δε δίνεις ένα θκατό να το πω;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 22 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.