Έλεος! Αντί να λέμε τι καλά που λύνονται οι διαφορές έξω, με δημοψηφίσματα, όπως κάποτε και στην Τσεχοσλοβακία (τώρα Τσεχία κ Σλοβακία) καθόμαστε και κάνουμε σενάρια για μεγάλους και μικρούς Αλβανούς που έχουν επεκτατικές βλέψεις!!!
Τι άλλο καρατζαφερικό θα ακούσουμε εδώ μέσα; ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται το δάχτυλο της Σιών; Για μια φορά ας σταματήσουμε τις συνωμοσιολογίες και τις μετα-αναλύσεις και όλα να τα συνδέουμε με τον Χ ή Ψ τρόπο με την χώρα μας.
Crow, δεν αναφέρομαι μόνο σε εσένα στα πιο πάνω. Απλά στάθηκε το ποστ σου η αφορμή. Κάτι παρόμοια άκουσα (ή διάβασα...

και από κάπου αλλού και ήρθε και έδεσε.
Με λίγα λόγια θεωρώ εντελώς λανθασμένη τη βάση της συζήτησης που θα ακολουθήσει σε αυτό το thread από όσους έχουν όρεξη να κάνουν ανατομία στην πολύπαθη περιοχή των Βαλκανίων και να ξεσκονίσουν τα βιβλία της Βαλκανικής Ιστορίας.
Οι Αλβανοί σιγά μην έχουν βλέψεις στην παρούσα φάση! Οικονομία χάλια, λαός σε μαύρο χάλι (και ως ενότητα και ως συνθήκες ζωής), οι πολιτικοί έχουν θέσει άλλους στόχους από τις επεκτατικές βλέψεις (βλ. Ε.Ε. - all time classic) και με μηδαμινά περιθώρια αντίδρασης, τουλάχιστον απέναντι στην χώρα μας η οποία (ναι γελάστε...) στηρίζει την οικονομία της Αλβανίας και μάλιστα πολύ καλά, όπως βέβαια και τις οικονομίες άλλων γειτονικών χωρών (ακόμη και κάτι για ΠΓΔΜ πήρε το αυτί μου). Ακόμη και από την ψυχρή πολιτικη/οικονομική πλευρά να το δούμε το θέμα δηλαδή απλά δεν έχουν όρεξη και μυαλό για τέτοιες βλακείες, εκτός βέβαια από τα εθνικιστικά κινήματα που πάντα έχουν τέτοιες βλέψεις, όπως και στην χώρα μας (Μεγάλη Ελλάδα, Κων/πολη, θάνατος στους Τούρκους, Ελληνική Κύπρος και δεν συμμαζεύεται).
Ας χαρούμε που άλλοι στο εξωτερικό λύνουν τις όποιες διαφορές τους με ψηφοφορία και όχι με τα όπλα. Οι "ειρηνικες επαναστάσεις" είναι ένα μεγάλο μήνυμα αισιοδοξίας για τον κόσμο αυτό και νομίζω πως είναι ντροπή να τις αμαυρώνουμε....

Άποψή μου πάντα...