Εσύ νιώθεις άσχημα γιατί δεν θέλεις να γίνεσαι βάρος σε κανένα, νιώθεις ότι κάνεις χαλάστρα και σου καρφώνεται στο μυαλό το σκηνικό αυτό: Αν συνεχίσεις να νιώθεις όπως νιώθεις, αν συνεχίσεις να εισπράττεις αυτή τη δυσαρέσκεια επικαλυμμένη με υποκριτική γαρνιτούρα ενθαρρυντικών λόγων με το ένα μάτι όμως λοξό, αν συνεχίσεις να νιώθεις κάποιου είδους πίεση στη ζωή του συζύγου σου, να πάρεις τα μπογαλάκια σου και να σηκωθείς να πάεις στους γονείς σου.
εγώ θα σου θέσω ένα προβληματισμό
είσαι σίγουρη ότι απλά δεν τα έχεις βάλει ΕΣΥ με τον εαυτό σου?
είσαι σίγουρη ότι τα πεθερικά απ τη μία σε ενθαρρύνουν αλλά είναι όλα υποκριτικά?
Τον Αύγουστο που μας πέρασε, στον τρίτο μήνα έχασα μια εγκυμοσύνη που δεν προχωρούσε ομαλά....
Ένοιωθα ακριβώς το ίδιο με σένα.... ότι ναι μεν με υποστηρίζουν αλλά ότι όλα είναι "και καλά" για τα μάτια του κόσμου και ότι στην πραγματικότητα άλλα σκέφτονται
Και σκέψου... για μένα δεν τέθηκε και θέμα υγείας μου...
Είχα κι εγώ συνεχώς τον άντρα μου δίπλα μου και την αγάπη του και την υποστήριξη του....
κι όμως κάπου ένοιωθα "κάπως" απ την "άλλη πλευρά"
Η αλήθεια ξέρεις ποια ήταν?
ότι ήταν τόσο μεγάλη η ΔΙΚΗ ΜΟΥ απογοήτευση που έψαχνα να βρω που να ρίξω το βάρος του τι αισθάνομαι
Ενα σωρό αναπάντητα γιατί και η πίκρα που κάπου έπρεπε να εκτονωθεί...
Σήμερα, μερικούς μήνες μετά και ενώ είμαι στον 6ο μήνα της δεύτερης εγκυμοσύνης μου, μπορώ να σου πω με ΣΙΓΟΥΡΙΑ ότι, ενώ δεν ξέρω ποια ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η στάση τους .... αν ήταν όντως έτσι ή αν τα ονειρεύτηκα όλα αυτά... Η ΟΥΣΙΑ δεν βρίσκεται εκεί
η ουσία βρισκόταν και βρίσκεται στη σχέση μου με τον άντρα μου
στο πως ξεπεράσαμε αυτό το "χτύπημα"
στο πόσο κοντά ήρθαμε
στο πως μου στάθηκε εκείνος
στο πως του στάθηκα εγώ γιατί κι εκείνος υπέφερε κρυφά και δεν μου το έδειχνε για να μην με πληγώσει περισσότερο
Μπορεί λοιπόν να είναι όλα του μυαλού σου.... μπορεί απλά να θες κι εσύ κάπου να ρίξεις ένα μπαλάκι γιατί εσύ αισθάνεσαι σκατά (εγώ το έκανα)
Μπορεί όμως και να μην είναι... και να είναι αλήθεια...
αλλά ΑΝ είναι αλήθεια? τι σημασία έχει στα αλήθεια τι σκέφτονται και τι κάνουν ΕΚΕΙΝΟΙ?
ΕΣΥ ΚΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ σου... πάνω απ όλα!