Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Υλικά
350 γρ. γιαούρτι (εγώ χρησιμοποίησα στραγγιστό)
150 γρ λάδι (χρησιμοποίησα καλαμποκέλαιο για να μην μυρίζει, κανονικά η συνταγή έλεγε ελαιόλαδο)
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά
Λίγο βανίλια (ανάλογα 1 φακελάκι βανιλέτα ή μισή φρέσκια βανίλια ή ένα κουτ. του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή)
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όχι που φουσκώνει μόνο του)
2 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
1 κοφτό κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
μισό κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 180 βαθμούς κελσίου. Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι (22 εκ διάμετρος).
2. Χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά, με τον αυγοδάρτη (σύρμα που λέμε) το γιαούρτι, το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπωλ.
3. Ρίχνουμε επίσης στο μίγμα το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το μίγμα να είναι αφράτο και κολλώδες. (Για αυτό μην ρίξετε το αλεύρι μπαμ μέσα σε μία δόση, αλλά λίγο λίγο, γιατί μπορεί και να μην το πάρει όλο) Αν πάλι δεν το πάρει όλο το αλεύρι δεν πανικοβαλλόμαστε, ρίχνουμε λίγο ακόμη γιαούρτι ή γάλα.
4. Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα μας και ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο αφού έχουμε βάλει στο κέντρο ένα μαχαιράκι ή μια οδοντογλυφίδα για να τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί μέσα.
Για ένα ελαφρύ κέικ μπορείτε να σταματήσετε εδώ. Εγώ δεν άντεξα και έφτιαξα μια επικάλυψη γιαουρτιού.
Χτύπησα 380 γρ ζάχαρη άχνη με 120 γρ βούτυρο και 2 κουταλιές γιαούρτι και το έστρωσα πάνω στο κέικ. Επειδή ήθελα να έχει πιο φρουτώδη γεύση στόλισα από πάνω με αποξυραμένα κράνα και το άφησα στο ψηγείο για 3 ωρίτσες.
Bon appétit !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος


Αχά οκ! Φαίνεται το ίδιο τέλειο πάντως. ^^ Θα περιμένω τσουφάκι.Όχι, αυτή είναι η light εκδοχή. Το άλλο θα το ανεβάσω όταν το ξανακάνω. Είναι πολύ πολύ πιο βαρύ![]()


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MissKit
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kit-kat
Πολύ δραστήριο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Morticia_
Επιφανές μέλος


Θα τσεκάρω αν έχω όλα τα υλικά και σπεύδω στο μίξερ μου κι ας μη χρειάζεται όπως λες.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος



Τι μίξερ τι απλός αυγοδάρτης, το ίδιο βγαίνει


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Morticia_
Επιφανές μέλος



Αυτή τη στιγμή μυρίζει υπέροχα και ευτυχώς φουσκώνει!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος



Άμα βλέπεις μόνο σόδα μέσα, κράτα και μία πισινή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sal Paradise
Δραστήριο μέλος


Καλησπέρα !Χτες είχα μια ανυπομονησία να φτιάξω κάτι, κάτι οτιδήποτε. Οπότε σκέφτηκα αφού θα το φάω ας μην έχει τουλάχιστον τόσο βούτυρο και τόση ζάχαρη...
SWEETS

WAT R U DOIN??

SWEETSS

STAHP!


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.