touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.903 μηνύματα.

08-08-24

07:27
Η εξέταση δηλ ήταν ψηλάφιση, όχι κάποιο μηχάνημα (μαγνητική, υπέρηχος κλπ);Καλησπέρα και πάλι!
Πήγα αρχικα σε γενικό χειρουργό και μου έκανε μια συγκεκριμένη εξέταση όπου έβαλε το δάχτυλο του στην περιοχή πάνω από το όσχεο και μου είπε ότι είναι κηλη των αθλητών και μου πρότεινε χειρουργείο. Ύστερα πήγα σε έναν ορθοπεδικο και μου είπε ότι δεν βλέπει κάποιο ορθοπεδικο πρόβλημα ( την ίδια εξέταση έκανε)και ότι είναι πολλαπλές τενοντιτιδες καθώς και ο πόνος που έχω στο ισχιο είναι επίσης τενοντιτιδα.
Όταν του είπα ότι ο πρώτος γιατρος μου είπε για σύνδρομο προσαγωγων ( συνώνυμο της κηλης αθλητών) ότι εφόσον δεν πονάω στους προσαγωγους δεν είναι.
Γενικά ο πόνος εντοπίζεται στη βουβωνικη χώρα κυριως στην ηβικη συμφηση και πάνω ακριβώς από το οσχεο ( εκεί ο ορθοπεδικος μου είπε ότι δεν είναι προσαγωγος) άμα ζουληχτεί κάποιες φορές.
Πραγματικά ούτε με τους γιατρούς βγάζεις άκρη.
Ήταν και οι δυο ιδιώτες γιατροί;
Αν συνδιάσουμε όσα είπαν οι γιατροί, βγαίνει άκρη. Όπως διάβασα εδώ, όχι επιστημονικό άρθρο, η κήλη αθλητών δεν είναι βουβωνοκήλη. Είναι τραυματισμός ιστών, δηλ θα μπορούσε να είναι ένα είδος τενοντίτιδας. Τώρα, μπαμ και κατευθείαν χειρουργείο για μια ενόχληση; Δεν το θεωρώ αναγκαίο. @paskmak, ti λες εσύ;
Πόσο πολύ σε ενοχλεί; Τα χειρουργεία είναι για βαριές περιπτώσεις.
Πες μου τα εξής: Η ενόχληση έχει ελαττωθεί, αυξηθεί, ή παραμένει η ίδια;
Η προπόνηση συνεχίζει να έχει σπαγγάτα; Ελάττωσε τις διατάσεις για λίγο και πες μας σε δυο βδομάδες πάλι.
Και αν τέλος πάντων, δεν αντέχεις, πήγαινε σε γενικό νοσοκομείο, με ραντεβού, για να πάρεις απάντηση. Έτσι κι αλλοιώς, σε νοσοκομείο θα χειρουργηθείς, αν.... Ψάξε ένα καλό, κλείσε ραντεβού και μάθε. Γιατί οι ιδιώτες γιατροί, ό,τι νά ναι λένε
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Κήλη των Αθλητών - Σύνδρομο Κοιλιακών Προσαγωγών
Κήλη των Αθλητών - Σύνδρομο Κοιλιακών Προσαγωγών | Όλα ΄όσα πρέπει να γνωρίζετε από τον Δρ. Καλοχριστιανάκη | Γενικός Χειρουργός

george777
Νεοφερμένο μέλος
Ο george777 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 47 μηνύματα.

08-08-24

10:58
Ο 1ος ήταν ιδιώτης ο 2ος διευθυντής του ορθοπεδικου τμήματος στο ΙΚΑ.Η εξέταση δηλ ήταν ψηλάφιση, όχι κάποιο μηχάνημα (μαγνητική, υπέρηχος κλπ);
Αν συνδιάσουμε όσα είπαν οι γιατροί, βγαίνει άκρη. Όπως διάβασα εδώ, όχι επιστημονικό άρθρο, η κήλη αθλητών δεν είναι βουβωνοκήλη. Είναι τραυματισμός ιστών, δηλ θα μπορούσε να είναι ένα είδος τενοντίτιδας. Τώρα, μπαμ και κατευθείαν χειρουργείο για μια ενόχληση; Δεν το θεωρώ αναγκαίο. @paskmak, ti λες εσύ;
Η προπόνηση συνεχίζει να έχει σπαγγάτα; Ελάττωσε τις διατάσεις για λίγο και πες μας σε δυο βδομάδες πάλι.
Και αν τέλος πάντων, δεν αντέχεις, πήγαινε σε γενικό νοσοκομείο, με ραντεβού, για να πάρεις απάντηση. Έτσι κι αλλοιώς, σε νοσοκομείο θα χειρουργηθείς, αν.... Ψάξε ένα καλό, κλείσε ραντεβού και μάθε. Γιατί οι ιδιώτες γιατροί, ό,τι νά ναι λένε
![]()
Κήλη των Αθλητών - Σύνδρομο Κοιλιακών Προσαγωγών | Όλα ΄όσα πρέπει να γνωρίζετε από τον Δρ. Καλοχριστιανάκη | Γενικός Χειρουργόςkalochristianakis.gr
Εδώ και 20 μέρες έχω σταματήσει και είμαι σε φάση πλήρους αναπαυσης.Η εξέταση δηλ ήταν ψηλάφιση, όχι κάποιο μηχάνημα (μαγνητική, υπέρηχος κλπ);
![]()
Κήλη των Αθλητών - Σύνδρομο Κοιλιακών Προσαγωγών | Όλα ΄όσα πρέπει να γνωρίζετε από τον Δρ. Καλοχριστιανάκη | Γενικός Χειρουργόςkalochristianakis.gr
Γενικά δε θα έλεγα ότι είναι καμιά τρομερή ενόχληση απλά είναι λίγο σπαστικό.
Ο 2ος γιατρος δεν είπε ότι βρίσκει κάποιο ορθοπεδικο πρόβλημα και απλά να σταματήσω την άσκηση. Ουτε πρωσαγωγοι είπε ότι είναι γτ δεν πονεσα οταν με έπιασε εκεί.
Γενικά μετά από 20 μέρες υπάρχει βελτίωση αλλά όχι στο 100%. Για παράδειγμα τα σημεία που όταν τα ζουλαγα ποναγαν τώρα δεν πονάνε αλλά έχω κάποιους εσωτερικους πολυ ελαφριους πόνους.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.903 μηνύματα.

08-08-24

14:16
να ακούσεις το γιατρό του ΙΚΑ, λέω. Πιο λογικά πράματα λέει και δεν έχει συμφέρον. Ο άλλος μπαμ και μαχαίρι, δε με πείθει.Ο 1ος ήταν ιδιώτης ο 2ος διευθυντής του ορθοπεδικου τμήματος στο ΙΚΑ.
Εδώ και 20 μέρες έχω σταματήσει και είμαι σε φάση πλήρους αναπαυσης.
Γενικά δε θα έλεγα ότι είναι καμιά τρομερή ενόχληση απλά είναι λίγο σπαστικό.
Ο 2ος γιατρος δεν είπε ότι βρίσκει κάποιο ορθοπεδικο πρόβλημα και απλά να σταματήσω την άσκηση. Ουτε πρωσαγωγοι είπε ότι είναι γτ δεν πονεσα οταν με έπιασε εκεί.
Γενικά μετά από 20 μέρες υπάρχει βελτίωση αλλά όχι στο 100%. Για παράδειγμα τα σημεία που όταν τα ζουλαγα ποναγαν τώρα δεν πονάνε αλλά έχω κάποιους εσωτερικους πολυ ελαφριους πόνους.
Βέβαια και εντελώς να κόψεις την άσκηση, δεν το βρίσκω καλό.
Άκου, εφόσον έκανες το πείραμα 20 μέρες και είδες αποτέλεσμα, επομένως βρήκαμε την κατεύθυνση του προβλήματος. Τώρα να ξαναρχίσεις να γυμνάζεσαι με το μαλακό. Μην κάνεις πολλές διατάσεις και όταν αρχίζεις να πονάς, σταμάτα την κίνηση. Κάνε δυνάμωμα, τρέξιμο. Νέος άνθρωπος δεν πρέπει να είσαι αραχτός.
Και συ ρε παιδί μου, πολύ ευαισθητούλης είσαι. Λίγη ενόχληση, δε χάθηκε ο κόσμος.
george777
Νεοφερμένο μέλος
Ο george777 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 47 μηνύματα.

08-08-24

15:12
Και αυτός από το ΙΚΑ μου είπε ότι γενικά το χειρουργείο αποφεύγεται όσο γίνεται. Ίσως όντως να του δίνω περισσότερη σημασία από αυτή που πρέπει απλά αγχωθηκα αρκετά με τον πρώτο που μου είπε απευθείας χειρουργείο και με κάποια πράγματα που διάβασα στο ίντερνετ. Σε ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 40 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...