Κίνημα «Σώστε τις παραλίες»: Κάτοικοι μαζεύουν υπογραφές ενάντια στην εκμετάλλευση των παραλιών

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.530 μηνύματα.
Παιδιά τί ξεφτίλα είναι αυτή και γιατί οι κάτοικοι και τουρίστες τόσα χρόνια το ανέχονται; Άκουγα τώρα μία κυρία που έλεγε οτι δέχτηκαν καταγγελία από μια ηλικιωμένη κυρία στη Νάξο που πήγε να κάνει μπάνιο κι άφησε τις σαγιονάρες της μπροστά σε ξαπλώστρες και ΤΗΝ ΕΔΙΩΞΑΝ γιατί απαγορεύεται λέει να αφήσει τις σαγιονάρες της εκεί. Καλά αν ήμουν εγώ εκεί παίζει και να μας έδειχναν τα κανάλια. Ντροπή και αίσχος να είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ και να βγάζουν και γλώσσα οι ξεδιάντροποι. Αυτοί είναι οι Έλληνες που πολλοί εδώ μέσα αγαπάτε. :sick:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.047 μηνύματα.
Το Νόμος και Τάξη της κυβερνήσεως εφαρμόζεται επιλεκτικά.

Αυτό το καλοκαίρι έχουν αποθρασυνθεί για τα καλά στις παραλίες. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν στείλει και μπράβους σε ανθρώπους που επέλεξαν να καθίσουν κάτω με την πετσέτα τους και να μην πληρώσουν ξαπλώστρα. Αυτό το καλοκαίρι δεν ξέρω τι παίζει αλλά έχουν παρασηκώσει το κεφάλι και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος να τους το κατεβάσει με την βία.

Ακυβερνησία και αναρχία επικρατεί σε αυτή τη χώρα. Στη χώρα που ο καθένας κάνει ό,τι θέλει :)

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.728 μηνύματα.

Αυτό το καλοκαίρι έχουν αποθρασυνθεί για τα καλά στις παραλίες. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν στείλει και μπράβους σε ανθρώπους που επέλεξαν να καθίσουν κάτω με την πετσέτα τους και να μην πληρώσουν ξαπλώστρα. Αυτό το καλοκαίρι δεν ξέρω τι παίζει αλλά έχουν παρασηκώσει το κεφάλι και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος να τους το κατεβάσει με την βία.

Ακυβερνησία και αναρχία επικρατεί σε αυτή τη χώρα. Στη χώρα που ο καθένας κάνει ό,τι θέλει :)
Το Νόμος και Τάξη θα έλεγα δεν εκφράζει καμία κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά..περισσότερο λογίζεται σαν αυταρχικό κατάλοιπο, παρά σα δομικός λίθος για την ευημερία και συνέχεια των κοινωνιών.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.560 μηνύματα.

Ναι, το πάμε κι όπου βγει, άσχετο που δεν προήλθε από στέλεχος της κυβέρνησης, την χαρακτηρίζει απόλυτα. Όχι μόνο αυτή, αλλά και τη γενικότερη πορεία της Ελλάδας. Θα συμφωνήσω παραπάνω με τη Χιμέλα, για τα άσχημα του Νεοέλληνα, που είναι διαχρονικά θρασύδειλος, έτοιμος να πετάξει μια γριούλα από την παραλία και ταυτόχρονα να γίνει η πιο εξυπηρετική δουλάρα για τους τουρίστες με φράγκα.

Αυτή η χώρα δεν μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από ένα τουριστικό μέρος για φραγκάτους Ευρωπαίους και λοιπούς. Όσοι δεν το δέχονται απλά εθελοτυφλούν. Δεν είμαστε (ούτε ήμασταν ποτέ) για τίποτα περισσότερο. Να κλείσω με τον πάντα επίκαιρο Σουρή:

Ω, Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.032 μηνύματα.
Η εκμεταλευση των παραλιων δεν ειναι κακο πραμα ..αλλα πρεπει να γινεται με μετρο και να αφηνουν χωρο ελευθερο για τους αλλους και οχι στην ακρες αλλα και στα φιλετα.

Βασικα πρεπει να αλλαξη η λογικη των διαγωνισμων των δημων....
Την παιρνει αυτος που θα δωσει τις καλυτερες υπηρεσιες και τις καλυτερες τιμες.
Αυτη η ντροπη με 60-100 € η ομπρελα πρεπει να φυγει,,βασικα καθολου ...οτι κοστος στο ποτο που δεν μπορει να ειναι ιδιαιτερα ακριβωτερο απ οτι στο τραπεζι.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.047 μηνύματα.
Το Νόμος και Τάξη θα έλεγα δεν εκφράζει καμία κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά..περισσότερο λογίζεται σαν αυταρχικό κατάλοιπο, παρά σα δομικός λίθος για την ευημερία και συνέχεια των κοινωνιών.
Στην Μεταπολίτευση και ιδίως το '80 επί ΠΑΣΟΚ καλλιεργήθηκαν κάκιστες νοοτροπίες στον ελληνικό λαό. Μια από αυτές ήταν και το αίσθημα ανομίας. Ο ελληνικός λαός ήτο φιλόνομος έως τότε.

Παρ'όλα αυτά το Νόμος και Τάξη ήταν προεκλογικό πανί της Νέας Δημοκρατίας το 2019. Όπως τώρα ήταν η αποφυγή της ακυβερνησίας και η επιδίωξη της σταθερότητας (που εν τέλει ακυβερνησία έχουμε με αυτά τα παρτάλια).

Πουθενά δεν είδα εν πράξει το Νόμο και Τάξη πέρα από κάτι εκκενώσεις αναρχικών καταλήψεων.

Ναι, το πάμε κι όπου βγει, άσχετο που δεν προήλθε από στέλεχος της κυβέρνησης, την χαρακτηρίζει απόλυτα. Όχι μόνο αυτή, αλλά και τη γενικότερη πορεία της Ελλάδας. Θα συμφωνήσω παραπάνω με τη Χιμέλα, για τα άσχημα του Νεοέλληνα, που είναι διαχρονικά θρασύδειλος, έτοιμος να πετάξει μια γριούλα από την παραλία και ταυτόχρονα να γίνει η πιο εξυπηρετική δουλάρα για τους τουρίστες με φράγκα.

Αυτή η χώρα δεν μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από ένα τουριστικό μέρος για φραγκάτους Ευρωπαίους και λοιπούς. Όσοι δεν το δέχονται απλά εθελοτυφλούν. Δεν είμαστε (ούτε ήμασταν ποτέ) για τίποτα περισσότερο. Να κλείσω με τον πάντα επίκαιρο Σουρή:

Ω, Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα.

Είμαστε γελοιογραφία χώρας, το έχω πει πολλές φορές. Το αστείο είναι πως για κάποιους όλα πάνε τόσο καλά που απλά γκρινιάζουμε για να γκρινιάζουμε. Έλεος.

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4.061 μηνύματα.
Βρέθηκα πριν 1 βδομάδα σε παραλία της Χαλκιδικής που ήταν κατειλημμένη από ξαπλώστρες. Αηδία. Στην Νάξο πέρυσι τα ίδια. Τώρα είναι Πάτμο και δεν έχω δει ξαπλώστρες εκεί που έχω πάει. Έχει δέντρα για σκιά και δεν θέλεις ούτε ομπρέλα. Προτιμώ πλέον αυτές τις παραλίες και μάλλον η Πάτμος θα γίνει τακτικός προορισμός μου. Έχει δίπλα και ένα εστιατόριο σε πολυ καλές τιμές. Καταλαβαίνεις διακοπές έτσι. Στην ξαπλώστρα νιωθω ότι είμαι σε πισίνα.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.843 μηνύματα.

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4.061 μηνύματα.
Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να σε διώχνουν. Αηδία έχει καταντησει. Τις προαλλες ήμουν σε παραλία στο σουνιο και το καλό τμήμα το είχαν καταλάβει οι ξαπλώστρες (20€ το σετ) και ότι είχε απομείνει ήταν βράχια και αχινοί. Δεν πήγα στην ξαπλώστρα. Έχω πληρώσει ως και 100€ το σετ αλλά πλέον δεν πρόκειται να δουν ούτε 1€ από εμένα. Ανυπομονώ να πάω Αρκιους για ακόμα καλύτερη εμπειρία. Είναι τόσο όμορφα εδώ κάτω από το δεντρο, χωρίς πολυκοσμία και χωρίς δυνατή μουσική.
PXL_20230803_133624666.jpg

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.530 μηνύματα.
Συγγνώμη να ρωτήσω κάτι; Πώς ακριβώς σε διώχνουν; Έρχεται ο μπράβος και σε βγάζει σηκωτό; Γιατί αν εγώ αποφάσιζα να κάτσω κάπου και κάποιος πήγαινε να με ακουμπήσει θα έπαιρνα επί τόπου το 100.

Skiyo

Διάσημο μέλος

Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.605 μηνύματα.
Φέτος που πήγα στη παραλία που πάω εδώ και χρόνια, πέρυσι ήταν κατειλημμένο με ξαπλώστρες το 1/3 τμήμα της παραλίας, φέτος ήταν κατειλημμένο το 2/3 αλλά τουλάχιστον το σετ ειναι 10€ και όχι 15€ όπως πέρυσι. Το 1/3 τμήμα που είναι άδειο έχει δέντρα με σκιά και ωραίο σημείο

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.700 μηνύματα.
Συγγνώμη να ρωτήσω κάτι; Πώς ακριβώς σε διώχνουν; Έρχεται ο μπράβος και σε βγάζει σηκωτό; Γιατί αν εγώ αποφάσιζα να κάτσω κάπου και κάποιος πήγαινε να με ακουμπήσει θα έπαιρνα επί τόπου το 100.
Σου λέει ευγενικά να φύγεις γιατί ενοχλείς.
Αν δεν φύγεις στο λέει λιγότερο ευγενικά.

Δεν θα σε βγάλει σηκωτό αλλά δεν έχει νόημα να τσακωθείς για να κάνεις μια βουτιά και έχουν άλλους τρόπους.

Πχ αν σε βάλουν στο μάτι όταν βουτήξεις μπορεί να μην ξαναβρείς τα πράγματα σου ή να τα βρεις πεταμένα μέσα στη θάλασσα και αντε να αποδείξεις ποιος το έκανε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.
Ξαπλώστρες ισοδυναμούν με έσοδα στη τοπική κοινωνία και στο κράτος. Γι' αυτό το κράτος δεν πρόκειται να σταματήσει την εξάπλωσή τους.

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.700 μηνύματα.
Ξαπλώστρες ισοδυναμούν με έσοδα στη τοπική κοινωνία και στο κράτος. Γι' αυτό το κράτος δεν πρόκειται να σταματήσει την εξάπλωσή τους.
Ισορροπία χρειάζεται.
Το κράτος για αυτό που λες έκανε τα στραβά μάτια όταν ο άλλος που του αντιστοιχούσε να βάλει ξαπλώστρες σε 50τμ έβαζε σε 100.

Όταν έγινε άπληστος και αντί για 100 έβαλε σε όλη την παραλία και ξεσηκώθηκαν κάποιοι την πάτησε.
Πληρώνει το πρόστιμο και πάει στα νόμιμα 50 γιατί το κράτος δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια όταν πάρει δημοσιότητα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.876 μηνύματα.
Στη Χίο όλες οι παραλίες σου προσφέρουν και τις 2 επιλογές ευτυχώς. Δηλαδή η μισή παραλία είναι οργανωμένη ενώ η υπόλοιπη είναι ελεύθερη για άτομα που δεν θέλουν να πληρώσουν.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.993 μηνύματα.

Ναι καλα. Πολλα εσοδα προσφερουν οι νταβατζηδες των παραλιων στο κρατος. Με κερδος μερικες εκαντονταδες χιλιαδες και δηλωμενο ουτε 1/100000.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
Αρκεί να μην υπάρχει απληστία. Δεν μπορείς να καταπατας όλο τον αιγιαλό.

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.728 μηνύματα.
Και συνήθως δε τους ακουμπάει κανείς από τους κρατικούς φορείς..φανταστείτε για τι πελατειακό μηχανισμό και διαφθορά μιλάμε..

ark178

Διάσημο μέλος

Ο ark178 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.131 μηνύματα.
Αρκεί να μην υπάρχει απληστία. Δεν μπορείς να καταπατας όλο τον αιγιαλό.
Όπα juste, κάτσε. Δηλαδή τι θα κάνει ο ιδιοκτήτης μπιτσομπαρού ? κλέφτης θα γίνει ?
Πρέπει να τελειώνουμε με τη λογικού του κράτους αφέντη που επεμβαίνει. Να αφήσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία ελεύθερη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια