Κίνημα «Σώστε τις παραλίες»: Κάτοικοι μαζεύουν υπογραφές ενάντια στην εκμετάλλευση των παραλιών

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.729 μηνύματα.
Αυτό πραγματικά ποτέ δεν το κατάλαβα ρε φίλε με τις ξαπλώστρες. Μια πετσέτα έστω δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου;

Γιατί έχουν καλομάθει όλοι ποτέ δεν μπορώ να καταλάβω. Από μικράκι θυμάμαι μόνο σε ψάθες ή πετσέτες και σε ομπρέλλα θαλάσσης μόνο καθόμουν που τα παίρναμε μαζί μας.
Ο μέσος Έλληνας θέλει το μπιτσόμπαρο, τη ξαπλώστρα του και το κοκτέιλ/καφέ του...

BeatrixKiddo

Περιβόητο μέλος

Η BeatrixKiddo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4.460 μηνύματα.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.510 μηνύματα.
Αυτό πραγματικά ποτέ δεν το κατάλαβα ρε φίλε με τις ξαπλώστρες. Μια πετσέτα έστω δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου;

Γιατί έχουν καλομάθει όλοι ποτέ δεν μπορώ να καταλάβω. Από μικράκι θυμάμαι μόνο σε ψάθες ή πετσέτες και σε ομπρέλλα θαλάσσης μόνο καθόμουν που τα παίρναμε μαζί μας.
Για τον ίδιο λόγο που π.χ. δεν πάει ν' αγοράσει μια αυτόματη εσπρεσιέρα με 2,5-3 κατοστάρικα να φτιάχνει το freddo του στο σπίτι με κόστος κάτω από 0,5€ και προτιμά να πίνει χειρότερης ποιότητας freddo έξω με 2€+...γιατί έχει νοοτροπία αρχοντοχωριάτη και γιατί «έτσι κάνουν όλοι»!;)

Δεν είμαστε Σουηδοί, Βαλκάνιοι είμαστε, μην το ξεχνάτε...

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.499 μηνύματα.
Τι σου φταίνε τα καημένα;

Ε μα με το κάθε τσοκαρο ρε φίλε. Με νοιάζει τώρα εμένα αν ηΣολωμου και η Τόνου βγήκε φωτογραφία με το κωλο έξω.

Εις τους παπαρους μου.

Απορώ με αυτους που τις συνοδεύουν κιόλας εγώ θα τους έλεγα αμα θέλετε να παμε για μπάνιο θα παμε κάπου ήρεμα μόνοι μας ουτε ξαπλώστρες ουτε μαλακιες...

Για αυτό δεν παω κ μπουζουκια κ κλαμπ γιατί όλο κάτι τέτοιες πυροβολημενες μαζευονται. Οχι όλες αλλά οι περισσότερες.

Και φαντάσου τώρα αν το άκουγε αυτό καμια από αυτές που είναι θυματα της εμφάνισης και της προσοχης θα έλεγαν " Αχ τι μπανάλ αυτός μόνο να πηδήξει θέλει. "

Και θα απανταγα κ εγώ ναι είμαι κ μ αρέσει η ουσία αλλιώς αι τραβα από εδώ ρε time waster που λέει και ο Βαλντερινιο.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.510 μηνύματα.
Ε μα με το κάθε τσοκαρο ρε φίλε. Με νοιάζει τώρα εμένα αν ηΣολωμου και η Τόνου βγήκε φωτογραφία με το κωλο έξω.

Εις τους παπαρους μου.

Απορώ με αυτους που τις συνοδεύουν κιόλας εγώ θα τους έλεγα αμα θέλετε να παμε για μπάνιο θα παμε κάπου ήρεμα μόνοι μας ουτε ξαπλώστρες ουτε μαλακιες...

Για αυτό δεν παω κ μπουζουκια κ κλαμπ γιατί όλο κάτι τέτοιες πυροβολημενες μαζευονται. Οχι όλες αλλά οι περισσότερες.

Και φαντάσου τώρα αν το άκουγε αυτό καμια από αυτές που είναι θυματα της εμφάνισης και της προσοχης θα έλεγαν " Αχ τι μπανάλ αυτός μόνο να πηδήξει θέλει. "

Και θα απανταγα κ εγώ ναι είμαι κ μ αρέσει η ουσία αλλιώς αι τραβα από εδώ ρε time waster που λέει και ο Βαλντερινιο.
Έλα όμως που στη χώρα που ζούμε η επικρατούσα κουλτούρα, lifestyle κ.λπ. χαρακτηρίζονται από τις ακριβώς αντίθετες συνήθειες από αυτές που μόλις περιέγραψες!
Είμαστε η μειοψηφία, τι να κάνουμε;:rolleyes:

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.929 μηνύματα.
Σήμερα είχαμε αυτή τη συζητηση σε μια παρέα.
Λέει λοιπόν ένας παληκαράς, άλλης κουλτούρας.
< Αν αυτοί οι ομπρελάδες είναι παράνομοι, τότε όλη η ...κατάληψη παραλίας είναι παράνομη. Τότε, πας ωραία και καλά σε μια ξαπλώστρα κάτω απ την ομπρέλα του, την αράζεις και όταν έρθει και σου γυρέψει λεφτά λες <εδώ τη βρήκα την ξαπλώστρα και κάθομαι και δε δίνω τίποτα. Αν έχεις αντίρρηση, φέρε την αστυνομία>.
Έτσι δημιουργείς την παρανομία της παρανομίας μεν, αλλά δεν ξεκίνησες εσύ. Ας βρει αυτός άκρη. Εσύ κάνεις τις διακοπές σου αραχτός>.
Τι λέτε για τέτοια αντίδραση.
Μαίστα ο παληκαράς, βρίσκει την αντίδραση του νέου κινήματος υπερβολική, διότι τους δίνεις πάτημα ύπαρξης. Αν τους γραφεις κανονικά εκεί που τους ταιριάζει και κάθεσαι σα να μην υπάρχουν, τότε τους μάχεσαι καλύτερα
Τι λέτε για αυτό τον τρόπο σκέψης;
Προσωπικά, όσο και αν με τρώει ο απαυτός μου για καβγά, δε θέλω να το τραβήξω όλο μόνη μου.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.499 μηνύματα.
Έλα όμως που στη χώρα που ζούμε η επικρατούσα κουλτούρα, lifestyle κ.λπ. χαρακτηρίζονται από τις ακριβώς αντίθετες συνήθειες από αυτές που μόλις περιέγραψες!
Είμαστε η μειοψηφία, τι να κάνουμε;:rolleyes:

Στα παπαρια μου. Εγώ περναω καλα ;

Εχω την δικιά μου ; περνάμε καλά;

Ποιος ο λόγος τώρα να είμαι σε τέτοια προβολη. Καλυτερα να είσαι αθόρυβος σήμερα.

Ζήσε και μη φαινεσαι. Απλά έχει καταντήσει σαχλαμάρα πλεον ακόμη και στο πρωτο θεμα βλέπεις η Σολωμου έβγαλε το κωλο έξω η Παπαγεωργίου έκανε τόπλες

Η στραβοκλανιδου γαμηθηκε στα 4 μέσα στα χωραφια και το έκανε στορυ στο only fans

Παιδιά ;;;

Στα Π Α Π Α Ρ Ι Α Μ Α Σ!

Τόσο απλό. Χωνέψτε το επιτέλους.

Για αυτό κ έκλεισα κ τα σοσιαλ.

Μετά απορουν κάποιοι δημοσιογράφοι γιατί τρώνε κλωτσες κ ροχαλες.

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.700 μηνύματα.
Σήμερα είχαμε αυτή τη συζητηση σε μια παρέα.
Λέει λοιπόν ένας παληκαράς, άλλης κουλτούρας.
< Αν αυτοί οι ομπρελάδες είναι παράνομοι, τότε όλη η ...κατάληψη παραλίας είναι παράνομη. Τότε, πας ωραία και καλά σε μια ξαπλώστρα κάτω απ την ομπρέλα του, την αράζεις και όταν έρθει και σου γυρέψει λεφτά λες <εδώ τη βρήκα την ξαπλώστρα και κάθομαι και δε δίνω τίποτα. Αν έχεις αντίρρηση, φέρε την αστυνομία>.
Έτσι δημιουργείς την παρανομία της παρανομίας μεν, αλλά δεν ξεκίνησες εσύ. Ας βρει αυτός άκρη. Εσύ κάνεις τις διακοπές σου αραχτός>.
Τι λέτε για τέτοια αντίδραση.
Μαίστα ο παληκαράς, βρίσκει την αντίδραση του νέου κινήματος υπερβολική, διότι τους δίνεις πάτημα ύπαρξης. Αν τους γραφεις κανονικά εκεί που τους ταιριάζει και κάθεσαι σα να μην υπάρχουν, τότε τους μάχεσαι καλύτερα
Τι λέτε για αυτό τον τρόπο σκέψης;
Προσωπικά, όσο και αν με τρώει ο απαυτός μου για καβγά, δε θέλω να το τραβήξω όλο μόνη μου.
Έτσι βρίσκεις τον μπελά σου εσύ και ας έχεις δίκιο.

Είναι σαν ο άλλος να χτίσει αυθαίρετο με πισίνα καταπατώντας δημόσιο οικόπεδο, να πηδήξεις τον φράχτη και να πας να κάνεις μπάνιο στην πισίνα του επειδή κανονικά είναι δημόσιος χώρος.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.929 μηνύματα.
Έτσι βρίσκεις τον μπελά σου εσύ και ας έχεις δίκιο.

Είναι σαν ο άλλος να χτίσει αυθαίρετο με πισίνα καταπατώντας δημόσιο οικόπεδο, να πηδήξεις τον φράχτη και να πας να κάνεις μπάνιο στην πισίνα του επειδή κανονικά είναι δημόσιος χώρος.
δηλαδή, αν τελικά έρθει η αστυνομία, θα διώξει εσένα; Γιατί αν σε χτυπήσει ή σπρώξει για να πέσεις απ την ξαπλώστρα, τότε έχει ασκήσει βία.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

βλέπεις η Σολωμου έβγαλε το κωλο έξω η Παπαγεωργίου έκανε τόπλες

Η στραβοκλανιδου γαμηθηκε στα 4 μέσα στα χωραφια και το έκανε στορυ στο only fans
Devil, χάλασες!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τώρα που το ξανασκέφτομαι..... έχεις κάτι ιδέες όμως, τέλειες!

back2967

Διάσημο μέλος

δηλαδή, αν τελικά έρθει η αστυνομία, θα διώξει εσένα; Γιατί αν σε χτυπήσει ή σπρώξει για να πέσεις απ την ξαπλώστρα, τότε έχει ασκήσει βία.
Θεωρώ πως ναι γιατί η αστυνομία δεν είναι η αρμόδια να κρίνει αν αυτός έχει νόμιμες τις ξαπλώστρες ή οχι, είναι άλλη υπηρεσία που το κάνει.

Η αστυνομία λογικά θα κάνει ότι προβλέπεται για όποιον αρνείται να πληρώσει. Αν κάνεις καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία για τις ξαπλώστρες είναι άλλη υπόθεση.

Όπως στο παράδειγμα η αστυνομία δεν μπορεί να ξέρει αν το σπίτι είναι αυθαίρετο ή οχι.

Που και στην ουσία μπορεί να έχει δίκιο γιατί συνήθως πληρώνουν-δικαιούνται να βάλουν ομπρέλες σε ένα τμήμα της παραλίας και βάζουν σε πολύ μεγαλύτερο. Που ξέρεις αν η ομπρέλα που έκατσες είναι νόμιμη ή παράνομη.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Η αστυνομία θα ζητήσει άδεια και αν δεν υπάρχει δεν προκειται να βεβαιώσει κανένα προστιμο.

Αμα θέλει ο ιδιοκτητης ας κάνει μήνυση στον λουομενο και στη συνέχεια θα ενημερώθει ο εισαγγελέας ο οποίος θα δώσει οδηγίες πχ λήψη μαρτυρικων καταθέσεων κτλ.

Εκεί έγκειται η εξυπνάδα του αστυνομικου να πει στον ιδιοκτήτη ξέρεις δεν σε παιρνει να κάνεις μήνυση θα τεθεί στο αρχείο.

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4.061 μηνύματα.
Εδώ και 4 μέρες πάω μόνο σε μέρη χωρίς ξαπλώστρες και έχω καταλάβει διακοπές. Ειδικά σε κάτι απόκρημνες ακτές. Στην Αντίπαρο που θα βρίσκομαι σε λίγες ημέρες δεν παίζει να πάω σε ξαπλώστρα και ας με διώξουν. Δεν θα φύγω.
Από τις αγαπημένες μου παραλίες που δεν τις έχουν μολύνει ακόμα ξαπλώστρες, σκάφη και κόσμος:
PXL_20230804_124438256.MP.jpg

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Θεωρώ πως ναι γιατί η αστυνομία δεν είναι η αρμόδια να κρίνει αν αυτός έχει νόμιμες τις ξαπλώστρες ή οχι, είναι άλλη υπηρεσία που το κάνει.

Η αστυνομία λογικά θα κάνει ότι προβλέπεται για όποιον αρνείται να πληρώσει. Αν κάνεις καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία για τις ξαπλώστρες είναι άλλη υπόθεση.

Όπως στο παράδειγμα η αστυνομία δεν μπορεί να ξέρει αν το σπίτι είναι αυθαίρετο ή οχι.

Που και στην ουσία μπορεί να έχει δίκιο γιατί συνήθως πληρώνουν-δικαιούνται να βάλουν ομπρέλες σε ένα τμήμα της παραλίας και βάζουν σε πολύ μεγαλύτερο. Που ξέρεις αν η ομπρέλα που έκατσες είναι νόμιμη ή παράνομη.

Εκείνο που προβλεπεται είναι να γίνουν μηνυσεις. Αυτά είναι κατ έκκληση άρα πρεπει κάποιος από τους δυο να κανει μήνυση. Αν και συνήθως αυτά καταλήγουν σε κλωτσοπατιναδες οπότε έχουμε μηνυσεις για εξύβριση κτλ.

back2967

Διάσημο μέλος

Wonderkid

Διακεκριμένο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.729 μηνύματα.
Δε φτάνει που κάνουν τη παρανομία, είναι και θρασύδειλοι από πάνω... αυτό υποτίθεται είναι το ελληνικό επιχειρείν... δε τους τσουβαλιάζω όλους, αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι περισσότεροι δεν είναι σωστοί επαγγελματίες, αλλά αρπαχτές και ιδίως επιχειρήσεις νυχτερινών κέντρων, με ποτά μπόμπες.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Δε φτάνει που κάνουν τη παρανομία, είναι και θρασύδειλοι από πάνω... αυτό υποτίθεται είναι το ελληνικό επιχειρείν... δε τους τσουβαλιάζω όλους, αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι περισσότεροι δεν είναι σωστοί επαγγελματίες, αλλά αρπαχτές και ιδίως επιχειρήσεις νυχτερινών κέντρων, με ποτά μπόμπες.
Άνθρωποι της νύχτας το 95%+ όλων αυτών...μόνο τη δική τους «γλώσσα» καταλαβαίνουν!:beating:

touvlo

Διάσημο μέλος

Αυτά που λέγαμε

Δεν είναι δυνατά αυτά ρε παιδιά!

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Αυτά που λέγαμε

Εντάξει, δεν υπάρχει αυτό...Έχουμε ξεφύγει, τελείως...Σαν να λέμε έδειρε τους 'γονείς του'...

Ρε ένας νταής...

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ρε ένας νταής...
Έτσι και είχε συμβεί κάτι τέτοιο σε ανθρώπους του φιλικού ή οικογενειακού μου περιβάλλοντος (έστω κι αν επρόκειτο για μπαρμπαδοσυγγενείς που υπό κανονικές συνθήκες σιχαίνομαι και να τους καλημερίζω) θα είχα κατέβει στην παραλία μ' άλλους 50-100+ και θα είχαμε κάνει ασήκωτους αυτόν, τους πορτιέρηδες, τους μπαρίστες, τους σερβιτόρους κι όποιον άλλο σχετικό βρίσκαμε τριγύρω...και να δούμε με τι μούτρα θα καλούσε μετά αστυνομίες και θα έκανε αγωγές!:rolleyes:

Αλλά δυστυχώς γεννητικοί αδένες δεν περισσεύουν στην Ψωροκώσταινα κι ο πιο ισχυρός θρασύδειλος πάντα «κυβερνά»!:yes:

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Έτσι και είχε συμβεί κάτι τέτοιο σε ανθρώπους του φιλικού ή οικογενειακού μου περιβάλλοντος (έστω κι αν επρόκειτο για μπαρμπαδοσυγγενείς που υπό κανονικές συνθήκες σιχαίνομαι και να τους καλημερίζω) θα είχα κατέβει στην παραλία μ' άλλους 50-100+ και θα είχαμε κάνει ασήκωτους αυτόν, τους πορτιέρηδες, τους μπαρίστες, τους σερβιτόρους κι όποιον άλλο σχετικό βρίσκαμε τριγύρω...και να δούμε με τι μούτρα θα καλούσε μετά αστυνομίες και θα έκανε αγωγές!:rolleyes:
Ασήκωτους, όπως το λες. Να μην μπορούν (όσοι ενεπλάκησαν, με οποιοδήποτε τρόπο...) να πάρουν τα πόδια τους...
Αλλά δυστυχώς γεννητικοί αδένες δεν περισσεύουν στην Ψωροκώσταινα κι ο πιο ισχυρός θρασύδειλος πάντα «κυβερνά»!:yes:
Οι παριστάμενοι τί έκαναν, αναρωτιέμαι ; Κανείς δεν υπήρχε τριγύρω να τους πιάσει και να τους χώσει τα μούτρα στην άμμο (επιεικώς μιλώντας...) ;

Κάπου διάβασα ότι η ηλικιωμένη γυναίκα καλούσε σε βοήθεια, αλλά εις μάτην. Μόνο μια κοπέλα βρέθηκε που κάλεσε ασθενοφόρο...Ο δε γιατρός έμεινε έκπληκτος από τη βαρβαρότητα της επίθεσης...

Τί να πω, δεν ξέρω. Τα ΄χω χαμένα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια