Scandal
Διαχειριστής

Γενικά υπάρχει ένα κίνημα κατά των χημειοθεραπειών για την αντιμετώπιση του καρκίνου, κυρίως επειδή όπως λέγεται, επιβαρύνουν πολύ την άμυνα του οργανισμού και είναι αποτελεσματικά λίγο εως καθόλου.
Τι λέτε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαυρίκιος
Διάσημο μέλος

fockos
Επιφανές μέλος

Μαυρίκιος
Διάσημο μέλος

Nelliel
Περιβόητο μέλος

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Υπάρχουν καρκίνοι με εξαιρετικά ποσοστά επιβίωσης (π.χ. στον θυρεοειδή), καρκίνοι που αν τους πιάσεις νωρίς είναι ιάσιμοι (π.χ. στον μαστό), και καρκίνοι που σηκώνεις τα χέρια ψηλά (συνήθως σε στομάχι/ήπαρ/πάγκρεας γιατί εκεί δύσκολα παίρνεις χαμπάρι ότι κάτι πάει στραβά). Again, δεν μας φταίει η χημειοθεραπεία για την εξέλιξή τους, είναι ένα από τα διαθέσιμα μέσα για την αντιμετώπιση ή έστω την παράταση της ζωής των ασθενών.
Το θέμα με τα χημειοθεραπευτικά είναι ότι είναι ανοσοκατασταλτικά και αυτοί οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά ευάλωτοι και ειδικά τους χειμερινούς μήνες πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και πολλοί άλλοι άνθρωποι σε ανοσοκαταστολή, είτε εγγενώς είτε επειδή αντιμετωπίζουν π.χ. κάποιο αυτοάνοσο. Δεν είναι μόνο οι καρκινοπαθείς ευάλωτοι...όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, μπορούν απλά όσοι δυσπιστούν να ανατρέξουν στα σημερινά ποσοστά επιβίωσης σε σύγκριση με αυτά 30 χρόνων πριν.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

Με τον καρκίνο ο θάνατος είναι σίγουρος, η χημειοθεραπεία δίνει παράταση ζωής μάλλον δεν γίνεται διαφορετικά.
Οι χημειοθεραπείες δεν έχουν πάντα "παρηγορικό" ρόλο...χρησιμοποιούνται επίσης σε περιπτώσεις ασθενών με επιθετικούς καρκίνους που έχουν αφαιρεθεί χειρουργικά (με στόχο την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας υποτροπής κ.λπ.) αλλά και σε ορισμένους τύπους καρκίνων (π.χ. στο αίμα) για θεραπευτικούς λόγους!
Ακόμη και περιπτώσεις μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα έχουν αναφερθεί που θεραπεύτηκαν πλήρως με χημειοθεραπείες!
Έτσι λοιπόν, ακόμη και 1% πιθανότητες να έχει κανείς να θεραπευτεί κάνοντας χημειοθεραπείες, θα ακολουθήσει αυτή την οδό (και καλά θα κάνει)...
Μαυρίκιος
Διάσημο μέλος

Οι χημειοθεραπείες δεν έχουν πάντα "παρηγορικό" ρόλο...χρησιμοποιούνται επίσης σε περιπτώσεις ασθενών με επιθετικούς καρκίνους που έχουν αφαιρεθεί χειρουργικά (με στόχο την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας υποτροπής κ.λπ.) αλλά και σε ορισμένους τύπους καρκίνων (π.χ. στο αίμα) για θεραπευτικούς λόγους!
Το έγραψα επειδή είμαι και εγώ θύμα συγγενικών προσώπων που πέθαναν απο καρκίνο και δεν τους είχε προσφέρει τίποτα η χημειοθεραπεία την οποία έκαναν πραγματικά.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Scandal
Διαχειριστής

giannhs2001
Επιφανές μέλος

Όπως έχει ειπωθεί και παραπάνω είναι ξεκάθαρα ο τύπος του καρκίνου και η έγκαιρη διάγνωση.Απορία (φτου να μην με βρει ποτέ η παλιαρρώστια) : βλέπω ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας ξεπεράσανε τον καρκίνο. Από τι εξαρτάται αυτό; δλδ αν ακούσεις ότι έχεις καρκίνο, ο θάνατος δεν είναι σίγουρος ξέρω γω μετά από 5 - 7 χρόνια; Έχω χάσει γιαγιά και θείους από αυτό, κάπου τόσο αντέξανε. Διαβάζω λοιπόν ότι άλλοι το ξεπεράσανε.
Θεός φυλάξοι μακριά από εμάς και από όλο το κόσμο αν γίνεται.
Nascentes morimur
Διάσημο μέλος

το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς για να το προλάβουμε
και
εδώ είναι όλο το μυστικό για να μπορέσεις να καταπολεμήσεις οποιαδήποτε αρρώστια βρεθεί μπροστά μας πόσο μάλλον ο καρκίνος ο καλοήθης ο κακοήθης ο μεταστατικός.
Θέλει δύναμη ψυχής για να αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις ειδικά για ανθρώπους που είναι στο τελικό στάδιο.
Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που γλιτώνουν από αυτή την αρρώστια με την σωστή καθοδήγηση του ιατρού τους. Ας μην ξεχνάμε όμως πως όλα είναι και θέμα οργανισμού
το ιστορικό που κουβαλάει κάθε ασθενής παίζει πολύ σοβαρό ρόλο στην πορεία και την εξέλιξη
Ας βάλουμε λοιπόν την πρόληψη στην ζωή μας ας κάνουμε κάθε χρόνο τις εξετάσεις που πρέπει για να σωθούμε από πολλά και όχι μόνο από τον Καρκίνο.
Η ιατρική δεν σταμάτα να προσπαθεί για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει ειδικά σε αυτό το κλάδο για να μην χρειάζεται να θρηνούμε άλλο κόσμο
Τότε, τα καλύτερα έρχονται
Αφήνω κάποια λινκς που θα βοηθήσουν περισσότερο για οποίον ενδιαφέρεται φυσικά.

Γενικά Στοιχεία για τον Καρκίνο

Τι είναι ο μεταστατικός καρκίνος; | EndoUnit
Το παρακάτω λινκ είναι του
Dr. Πανόπουλος Χρήστος / Παθολόγος - Ογκολόγος
ένας άνθρωπος που πραγματικά θαυμάζω.https://panopoulos-oncologos.gr/viografiko/
και τέλος
Οι 6 κανόνες του Ιπποκράτη κατά του καρκίνου
https://www.orthobiotiki.gr/el/oi-6-kanones-tou-ippokrati-kata-tou-karkinou
EvanescenceQ
Επιφανές μέλος

Οριστικά τελείως είναι να το προλάβεις στο στάδιο μηδέν. Και πάλι να μην σταματήσεις εφορου ζωής τις όποιες εξετάσεις πρόληψης οφείλεις να κάνεις.Απορία (φτου να μην με βρει ποτέ η παλιαρρώστια) : βλέπω ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας ξεπεράσανε τον καρκίνο. Από τι εξαρτάται αυτό; δλδ αν ακούσεις ότι έχεις καρκίνο, ο θάνατος δεν είναι σίγουρος ξέρω γω μετά από 5 - 7 χρόνια; Έχω χάσει γιαγιά και θείους από αυτό, κάπου τόσο αντέξανε. Διαβάζω λοιπόν ότι άλλοι το ξεπεράσανε.
Ένας καθηγητής ογκολογος μου είχε πει σε ένα από τα ραντεβού, ότι ο καρκίνος δε σε ξεχνάει ποτέ.
Κάποια στιγμή θα ξαναβγεί.
Μπορεί να αργήσει μεν αλλά ξαναβγαίνει σε ένα συντριπτικό ποσοστό ανθρώπων.
Κάποιοι λένε ότι το ξεπέρασαν ναι.
Υπάρχουν και αυτοί.
Τελείως δεν νομίζω όμως. Μπορεί να συμβαίνει ναι.
Τώρα κάτι πάει να γίνει με τα νέα εμβόλια σε πειραματική ακόμα μορφή, ας ελπίσουμε να είναι μια σωτηρία να μην πεθαίνει πια άλλος κόσμος από αυτήν την αρρώστια.
Αφήνω εδώ την ιστορία ενός παιδιού τη διάβασα με αφορμή τη δική μου αρρώστια και με συγκλόνισε.
Σε υπερευχαριστω για τα άκρως κατατοπιστικα άρθρα είμαι ευγνώμων!Το σώμα είναι αυτό που μας προειδοποιεί για το καθετί
το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς για να το προλάβουμε
και
εδώ είναι όλο το μυστικό για να μπορέσεις να καταπολεμήσεις οποιαδήποτε αρρώστια βρεθεί μπροστά μας πόσο μάλλον ο καρκίνος ο καλοήθης ο κακοήθης ο μεταστατικός.
Θέλει δύναμη ψυχής για να αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις ειδικά για ανθρώπους που είναι στο τελικό στάδιο.
Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που γλιτώνουν από αυτή την αρρώστια με την σωστή καθοδήγηση του ιατρού τους. Ας μην ξεχνάμε όμως πως όλα είναι και θέμα οργανισμού
το ιστορικό που κουβαλάει κάθε ασθενής παίζει πολύ σοβαρό ρόλο στην πορεία και την εξέλιξη
Ας βάλουμε λοιπόν την πρόληψη στην ζωή μας ας κάνουμε κάθε χρόνο τις εξετάσεις που πρέπει για να σωθούμε από πολλά και όχι μόνο από τον Καρκίνο.
Η ιατρική δεν σταμάτα να προσπαθεί για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει ειδικά σε αυτό το κλάδο για να μην χρειάζεται να θρηνούμε άλλο κόσμο
Τότε, τα καλύτερα έρχονται
Αφήνω κάποια λινκς που θα βοηθήσουν περισσότερο για οποίον ενδιαφέρεται φυσικά.
![]()
Γενικά Στοιχεία για τον Καρκίνο
Το σώμα μας αποτελείται από τρισεκατομμύρια κύτταρα. Φυσιολογικά, το καθένα από αυτά έχει μία συγκεκριμένη λειτουργία. Ο καρκίνος προκαλείται από κύτταραpatients.uroweb.org
![]()
Τι είναι ο μεταστατικός καρκίνος; | EndoUnit
Κατά τη διάρκεια της μετάστασης, τα καρκινικά κύτταρα εξαπλώθηκαν από το σημείο όπου σχηματίστηκαν για πρώτη φορά σε άλλα μέρη του σώματοςwww.endounit.gr
Το παρακάτω λινκ είναι του
Dr. Πανόπουλος Χρήστος / Παθολόγος - Ογκολόγος
ένας άνθρωπος που πραγματικά θαυμάζω.
https://panopoulos-oncologos.gr/viografiko/
και τέλος
Οι 6 κανόνες του Ιπποκράτη κατά του καρκίνου
https://www.orthobiotiki.gr/el/oi-6-kanones-tou-ippokrati-kata-tou-karkinou

Κάποιοι το μετατρέπουν σε χρόνια ασθένεια, για παράδειγμα ξέρω μια κοπέλα διαγνώσθηκε με κακοήθη καρκίνο έπειτα λευχαιμία και τώρα μετά από δέκα χρόνια χειρουργειων και χημειοθεραπειων κάνει μια ένεση το χρόνο συν εξετάσεις βεβαίως.Απορία (φτου να μην με βρει ποτέ η παλιαρρώστια) : βλέπω ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας ξεπεράσανε τον καρκίνο. Από τι εξαρτάται αυτό; δλδ αν ακούσεις ότι έχεις καρκίνο, ο θάνατος δεν είναι σίγουρος ξέρω γω μετά από 5 - 7 χρόνια; Έχω χάσει γιαγιά και θείους από αυτό, κάπου τόσο αντέξανε. Διαβάζω λοιπόν ότι άλλοι το ξεπεράσανε.
Δεν έχει απαλλαχτεί πλήρως.
Είναι ανάλογα την περίπτωση του ασθενή και φυσικά την αρρώστια.
Εγώ πιστεύω το μέλλον είναι αβέβαιο πως το λένε.
Μέχρι τώρα πάει καλά ναι είναι μια χαρά ναι αλλά δεν μπορεί να ξέρει σε δέκα χρόνια ας πούμε κατάλαβες.
Υπάρχει ο φόβος εκείνος ο πρωταρχικός.
zizi xatzi
Νεοφερμένο μέλος

Έχω υποβληθεί σε χημειοθεραπείες σε συνδυασμό με ακτινοβολίες εδώ και δύο χρόνια κι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον λέω ότι είμαι καλά

Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος

Κι άλλοι πάλι που δεν βρίσκουν νόημα να αντισταθούν και το αφήνουν να εξελιχτεί χωρίς παρέμβαση. Τους σεβόμαστε. Όσο πάει κι όσο δεν πάει.
Το μόνο σίγουρο είναι η επιτακτική ανάγκη πλαισίου νόμιμης και αθόρυβης εθελούσιας αποχώρησης για όσους το έχουν επιλέξει
zizi xatzi
Νεοφερμένο μέλος

Θα το αποδεχτώ,στην περίπτωση που η ασθένεια είναι σε τελικό στάδιο.υπάρχουν άνθρωποι που πολεμούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο και η έννοια της παραίτησης τους είναι άγνωστη. Τους θαυμάζουμε. Και ίσως τους ζηλεύουμε και λιγάκι. Αρκετά λιγάκι.
Κι άλλοι πάλι που δεν βρίσκουν νόημα να αντισταθούν και το αφήνουν να εξελιχτεί χωρίς παρέμβαση. Τους σεβόμαστε. Όσο πάει κι όσο δεν πάει.
Το μόνο σίγουρο είναι η επιτακτική ανάγκη πλαισίου νόμιμης και αθόρυβης εθελούσιας αποχώρησης για όσους το έχουν επιλέξει
Εκεί αλλάζουν τα πράγματα...
Έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέξουν....
Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος

όχι όχι όχι!!!Θα το αποδεχτώ,στην περίπτωση που η ασθένεια είναι σε τελικό στάδιο.
Εκεί αλλάζουν τα πράγματα...
Έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέξουν....
Σε καμιά περίπτωση δεν απευθύνθηκε προσωπικά και σε κανέναν. Οπότε όχι προσωπικές απαντήσεις παρακαλώ.
Εντάξει, ψέματα. Είναι προσωπικό. Μόνο που ο αποδέκτης έχει πάρει το μήνυμα χρόνια τώρα. Και ναι, αποτελεί την μόνη εναλλακτική που ηρεμεί τον στριμωγμένο στο υποτιθέμενο αδιέξοδο
Guest 881237
Επισκέπτης

juste un instant
Επιφανές μέλος

Γι' αυτό ο προληπτικός έλεγχος είναι απαραίτητος.Το κακό είναι ότι πολλές φορές μπορεί να μην γίνει έγκαιρη διάγνωση αφού πολλοί δεν εμφανίζουν συμπτώματα... Ή όταν τα εμφανίσουν είναι ήδη αργά ...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 80 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Μαυρίκιος
- fockos
- giannhs2001
- DimitraA.
- χημεια4λαιφ
- Abiogenesis
- P.Dam.
- camil
- rafaela11
- synthnightingale
- Joji
- Wonderkid
- User2350
- Libertus
- marww
- ggl
- charmander
- Athens2002
- Ωρορα
- Meow
- iew
- Scandal
- fmarulezkd
- Kostas_Athens
- Paragontas7000
- taketrance
- touvlo
- J.Cameron
- fourkaki
- louminis
- Natalia143
- Ariana2018
- nicks1999
- Εχέμυθη
- mpapa
- oups
- Αλκης Κ.
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.