Κατάργηση του ΑΜΚΑ στους μετανάστες

Συμφωνείτε με αυτή την ενέργεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 8)
 • Ναι

  Ψήφοι: 7 87.5%
 • Όχι

  Ψήφοι: 1 12.5%
 • ΔΞ/ΔΑ

  Ψήφοι: 0 0.0%

fockos

Well-known member

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,858 μηνύματα.
Αν ορισμένοι είχαν απορίες για τις προθέσεις του νέου υπουργού Εργασίας, τις έλυσε ο ίδιος με ανάρτησή του στα social media: η εγκύκλιος που «κατήργησε αμέσως», η οποία απλοποιούσε τις διαδικασίες για την απόδοση ΑΜΚΑ σε μετανάστες, αιτούντες διεθνούς προστασίας, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε μετατρέψει τη χώρα μας σε ξέφραγο αμπέλι.

Με τη ρατσιστική ρητορική, πασπαλισμένη με επιχειρήματα περί δήθεν προχειρότητας της καταργημένης, πλέον, εγκυκλίου, ο κ. Βρούτσης επιβεβαιώνει την αντίληψη της νέας κυβέρνησης για το δικαίωμα ένταξης των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.


Yiannis Vroutsis
@VroutsisGiannis
Λιγες μέρες πριν τίς εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε εγκύκλιο διάτρητη & αντίθετη στο νόμο που παρείχε ΑΜΚΑ με αυθαίρετο τρόπο στους κατοίκους τρίτων χωρών!Οι ίδιες οι υπηρεσίες του Υπ Εργασιας ηταν αντίθετες & διαφωνούσαν!
Την κατήργησα αμεσως!
Η Χώρα μας δεν ειναι ξέφραγο αμπέλι!

2.979
12:53 π.μ. - 13 Ιουλ 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
1.080 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Το δόγμα φαίνεται ότι συνοψίζεται σε μία παλαιότερη δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη: «Πρέπει να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη για να καταλάβουν ότι είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα και να φύγουν» (2013).

Θυμίζουμε ότι η εγκύκλιος που μέσα σε μία νύχτα «ξήλωσε» με χαρά ο κ. Βρούτσης, είχε δημοσιευθεί στις 20 Ιουνίου και υπογραφόταν από τους πρώην υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο. Εκεί δίνονταν πρόσθετες οδηγίες για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους σε συνέχεια σχετικής ΚΥΑ του 2009.Πιο συγκεκριμένα, διευκρίνιζε το καθεστώς απόδοσης ΑΜΚΑ για πολίτες κρατών μελών της ΕΕ, για πολίτες τρίτων χωρών, για τους δικαιούχους διεθνούς προστασίας και για τους αιτούντες διεθνή προστασία. Για ειδικότερα θέματα που αφορούν στους δικαιούχους και αιτούντες διεθνή προστασία η ΚΥΑ παραπέμπει σε σχετική εγκύκλιο του 2018 η οποία διευκρινίζει ειδικότερα θέματα για την απόδοση ΑΜΚΑ (όπως π.χ. τι ισχύει σε περίπτωση ασυνόδευτων ανηλίκων κ.α.).

Ο Τ. Πετρόπουλος, μιλώντας την Παρασκευή 12/7 στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι ξαφνιάστηκε με την είδηση ότι καταργούν τη δυνατότητα να έχουν ΑΜΚΑ, να δουλεύουν, και να έχουν περίθαλψη (σ.σ.: οι μετανάστες και πρόσφυγες)» ενώ, τόνισε ότι «η εγκύκλιος έδινε τη δυνατότητα να αντιμετωπίζονται οι μετανάστες ισότιμα με όσους κατοικούν στη χώρα, όπως επιβάλει το Σύνταγμα. Περίμενα τουλάχιστον ότι θα ήταν άλλη η στάση της νέας κυβέρνησης» (δείτε στην αρχή του παρακάτω βίντεο το σχετικό απόσπασμα).
https://www.dailythess.gr/me-akrodexia-ritoriki-epivevaionei-o-vroytsis-tin-katargisi-toy-amka-ton-metanaston/

θα εκφέρω την άποψη μου στην συνέχεια του νήματος :/
 

akikos

Well-known member

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,337 μηνύματα.
Όποιος μπαίνει σε οποιοδήποτε σύστημα υγείας πρέπει να πέρνει αναγνωριστικό και να καταγράφεται το ιστορικό του. Είτε λέγεται ΑΜΚΑ είτε λέγεται καπώς.

Το πρόβλημα θαρρώ πως δεν είναι το ΑΜΚΑ αλλά όλα τα δικαιώματα που παίρνει κάποιος με την χορήγηση ΑΜΚΑ. Αυτά πρέπει να μειωθούν σε όλους.

Σε κάθε περίπτωση οι μετανάστες θα έχουν δωρεάν φαρμακοιατρική περίλθαψη είτε έχουν ΑΜΚΑ είτε όχι.
 

fockos

Well-known member

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,858 μηνύματα.
Θεωρώ ότι υπήρχε τεράστια εκμεταλευση των ΜΚΟ προς το ελληνικό δημόσιο με αφορμή την υγεία. Είμαι υπέρ να καταργηθεί τελείως και οι ΜΚΟ να πληρώνουν για τα νοσήλεια τους.

Ενώ οι μετανάστες έχουν κακή νοοτροπία αφού πιστεύουν ότι οι ΜΚΟ πληρώνουν για αυτούς και απαιτούν πολλές φορές πράγματα που το νοσοκομείο αδυνατεί να τους προσφέρει πχ άμεσα διερμηνέα.

Δυστυχώς η κυβέρνηση πρέπει να προστατεύσει τον Έλληνα φορολογούμενο και δεν υπάρχει άλλη λύση...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Ανώνυμος Αλκοολικός

Well-known member

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πετράλωνα (Αττική). Έχει γράψει 5,123 μηνύματα.
Στους νόμιμους μετανάστες να δίνεται ΑΜΚΑ στους παράνομους όχι
 

fockos

Well-known member

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,858 μηνύματα.
Στους νόμιμους μετανάστες να δίνεται ΑΜΚΑ στους παράνομους όχι
φίλε το 5% είναι νόμιμοι .. ουσιαστικά λες να μην δινεται ΑΜΚΑ. Εγώ ήμουν υπέρ να δίνεται ΑΜΚΑ αλλά αφού είδα την κερδοσκοπική κίνηση των ΜΚΟ βρίσκω ολόσωστη την τακτική της νέας κυβέρνησης.

Παιδιά στις ΜΚΟ δίνονται πολλά λεφτά δε μπορεί να παρατάνε τα παιδιά στα νοσοκομεία για να μένουν εκεί ή να μη δίνουν τα στοιχειώδη για να κάνει ένας ιατρός την δουλειά του.

Μια σωστή ΜΚΟ παίρνει ένα παιδί του κάνει ηλεκτρονικό φάκελο υγείας και με αυτό το προωθεί στις δομές για να κανει την δουλειά της.
 

grtt

Well-known member

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 341 μηνύματα.
Η όλη ιστορία είναι μάλλον ακόμα μια κουτοπονηριά της απερχόμενης κυβέρνησης καθώς εκδόθηκε 20/06/19, αφού δηλαδή είχαν προκηρυχθεί εκλογές. Δεν ήταν, δηλαδή, κάτι που ίσχυε χρόνια και ανακλήθηκε. Μάλλον γνώριζαν ότι θα ανακληθεί και το έκαναν ακριβώς για να προκαλέσουν θόρυβο.
 

Nelliel

Well-known member

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1,438 μηνύματα.
Ειναι τραγικο παντως ποσο μερικοι μεταναστες εκμεταλλευονται καλυτερα συστηματα υγειας προς ωφελος τους, χωρις να εχουν συνδραμει με φορολογια ή εισφορες. Θυμαμαι εναν μεσηλικα προσφυγα απο Συρια στο ιατρειο που ηρθε με αρθριτιδα στον καρπο. Παραμελημενη για τουλαχιστον 1 δεκαετια. Τωρα την θυμηθηκε. Ηρθε με μεταφραστη. 2 χρονια εδω και δεν ειχε μαθει ουτε μια λεξη στα αγγλικα. Μολις τελειωσε η εξεταση και ηταν ετοιμος να φυγει, ρωτουσε να βρει ορθοδοντικο να φτιαξει δωρεαν και τα δοντια του. Στην επομενη επισκεψη ειχε σιδερακια. Του τα πληρωσε ΜΚΟ. Τραγικο. Αυτα τα λεφτα θα μπορουσαν να ειχαν παει σε αλλον προσφυγα ή αστεγο που αντιμετωπιζει χειροτερο προβλημα υγειας απο το να εχεις στραβα δοντια.
 

Dreamweaver

Well-known member

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,081 μηνύματα.
Επειδη το αρχικο αρθρο ειναι λιγο ιδεολογικα φορτισμενο, τι καταργηθηκε και απο ποιους?
 

grtt

Well-known member

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 341 μηνύματα.
Επειδη το αρχικο αρθρο ειναι λιγο ιδεολογικα φορτισμενο, τι καταργηθηκε και απο ποιους?

Έχω την εντύπωση ότι επρόκειται για μια ΚΥΑ τεχνικής φύσεως και αφορούσε ττον τρόπο απόδοσης ΑΜΚΑ σε μετανάστες κάθε είδους.
Σε κάθε περίπτωση οι νόμιμοι μετανάστες εδώ και χρόνια λαμβάνουν ΑΜΚΑ κανονικά, οι παράνομοι, εφόσον είναι παράνομοι πώς θα λάβουν ΑΜΚΑ; Για τους πρόσφυγες, αν δεν υπάρχουν σύγχρονα οργανωμένα ιατρεία βασικών ειδικοτήτων στις δομές φιλοξενίας θα είναι καλό να οργανωθούν. Σε κάθε περίπτωση για έκτακτα περιστατικά τα δημόσια νοσοκομεία εξυπηρετούν τους πάντες. Αλλά όχι και να επιβαρύνεται ένα ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας με άλλους τόσους πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες...
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
  Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
 • Φορτώνει...
Top