Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Βέβαια, στις κροτίδες και τα λοιπά "όπλα" στα οποία αναφέρεσαι, όντως γίνεται κατάχρηση, όμως αρνούμαι να δεχτώ ως έθιμο αυτήν την άθλια συνήθεια.
Τα έθιμα μας ενώνουν με την παράδοση που έχουμε ως λαός, και έχουν τις ρίζες τους πολύ βαθειά στην ιστορία.
Οχι μόνο πρέπει να ανησυχούμε, αλλά πρέπει να εναντιωθούμε κιόλας απέναντι σε τέτοιες φονικές συνήθειες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

roumana
Διάσημο μέλος

me too...ακόμα ακούω κροτίδες και ταράζομαι.
Τι να πούμε και για τα ατυχήματα που προκάλεσαν? Είναι
πρωτόγονο και επικίνδυνο έθιμο…

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Να σου πω, μες στο μυαλό μου είσαι κατά κάποιον τρόπο. Αυτό σκεφτόμουν χθες, με αφορμή τις κροτίδες.Με αφορμή το γεγονός ότι ακόμα ακούω κροτίδες και ταράζομαι. Για να "τηρεί" κάποιος ένα έθιμο πρέπει να το γνωρίζει και να το σέβεται. Πιστεύετε ότι γίνεται κατάχρηση των εθίμων σήμερα και γενικότερα αυτή η υπερβολή πρέπει να προκαλεί κάποιου είδους κοινωνική ανησυχία;
Εγώ πάντως έχω διαπιστώσει ότι το Πάσχα, το οποίο υποτίθεται είναι μία γιορτή με άλλο νόημα από αυτό που έχουμε δώσει σήμερα, το περιμένουν πολλά πιτσιρίκια για να παίξουν μ' ένα επικίνδυνο "έθιμο", τις κροτίδες. Κι ακούμε κάθε χρόνο για τραυματισμούς κτλ κτλ...

deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Δεν είναι έθιμο οι κροτίδες και τα βαρελότα.......
roumana
Διάσημο μέλος

Βρε παιδιά, να προσέχουμε λίγο τι λέμε......
Δεν είναι έθιμο οι κροτίδες και τα βαρελότα.......
Ομολογώ ότι ήταν μια απορία μου. Ξέρεις κάτι παραπάνω;
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Πόσο παλιό μπορεί να είναι, και τι ακριβώς συμβολίζει ωστε να το κατατάξουμε στα έθιμα;

kleftra
Διάσημο μέλος

Προφανώς το έχουμε ανάγει εμείς σε έθιμο θέλοντας να δείξουμε την χαρά μας και στις δύο περιπτώσεις.Απο την άλλη χωρίς να ξέρω κάτι αλλά εντελώς υποθετικά λίγο το σούβλισμα του αρνιού λίγο τα βαρελότα συνειρμικά σκέφτομαι επανάσταση του '21 (οι περισσότεροι θα έχετε δει τις ελαιογραφίες με τους αρματωλούς να σουβλιζουν αρνιά) αλλά δεν ξέρω τι σύνδεση μπορεί να έχουν αν έχουν.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

off: Κατάχρηση είχε γράψει και το έκανα κατάχραση, γιατί αν θυμάμαι καλά απ' το σχολειό, είχαμε τονίσει τη διαφορά της σημασίας αυτών των λέξεων. Και σ' αυτήν την περίπτωση πάει το κατάχραση. Γιδάκι, μπορείς να μας διαφωτίσεις;Μήπως θέλει να πει "Κατάχρηση" ο ποιητής;;

Αν είναι λάθος, ευχαρίστως να με διορθώσετε. Είναι αρκετά ενδιαφέρον το κατάχρηση vs κατάχραση.
Όποιος βρει (Γιδάκι, τ' ακούς;

off: Κατάχρηση είχε γράψει και το έκανα κατάχραση, γιατί αν θυμάμαι καλά απ' το σχολειό, είχαμε τονίσει τη διαφορά της σημασίας αυτών των λέξεων. Και σ' αυτήν την περίπτωση πάει το κατάχραση. Γιδάκι, μπορείς να μας διαφωτίσεις;
Αν είναι λάθος, ευχαρίστως να με διορθώσετε. Είναι αρκετά ενδιαφέρον το κατάχρηση vs κατάχραση.
Όποιος βρει (Γιδάκι, τ' ακούς;) κάτι pm me.
![]()
Να ο φταίχτης

"Κατάχραση" δεν είμαι σίγουρη τι σημαίνει ακριβώς :-)
mania
Επιφανές μέλος

Paty
Πολύ δραστήριο μέλος

deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Τώρα σκοτώνονται χωρίς άδεια, μετά θα σκοτώνονται με άδεια.
Δεν βλέπω καμιά διαφορά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.