Καταρχην να δηλωσω την απορια μου - χωρις να θελω να θιξω φυσικα τις αποψεις κανενος!

- για το οτι καποιοι απο εμας αμφισβητουν "αποψεις" που ασπαζεται σχεδον η πλειονοτητα της επιστημονικης κοινοτητας...
Περαν αυτου, και μιας και εμενα με καλυπτει η θεωρια του δαρβινου, ας προσπαθησω να απαντησω (χωρις παντα να εχω τις εξειδικευμενες γνωσεις που χρειαζονται για να
αποδειξω την αποψη μου)
Αρχική Δημοσίευση από kleftra:
1....Δεν αποδεικνύεται πουθενά μέσα στη θεωρία του Δαρβίνου ο λόγος για τον οποίο έπρεπε να διμιουργηθεί ή μάλλον να εξελιχθεί ο πίθηκος σε άνθρωπο πχ.για να τραφεί ή να προστατευτεί.Δλδ οι λόγοι οι οποίοι θα τον έκαναν να εξελίξει την νοημοσύνη του,να χάσει το τρίχωμα του κτλ.
Η ασφαλεστερη επιβιωση δεν σου αρκει ως λογος εξελιξης; Η επικρατηση επι των αλλων ειδων ως μεσο επιβιωσης; Ο λογος πχ που εχασε ο ανθρωπος το τριχωμα του ειναι προφανης: Καθως εξελισσοταν και εβρισκε πιο αποτελεσματικους τροπους για να προστατευει τον εαυτο του απο το κρυο, επαψε να χρειαζεται να συντηρει κατι που του ηταν περιττο. Να τονισω, οτι δεν ειναι θεμα
αποφασης ή καποιας δυναμης που αναγκαζει καποιο ειδος να εξελιχθει αλλα απλα και μονο το γεγονος οτι τα μελη μιας ομαδας οργανισμων που ειναι καλυτερα προσαρμοσμενα στο περιβαλλον τους, τεινουν να επιζουν επι των υπολοιπων μελων, και ετσι να πολλαπλασιαζονται αυτα.
Κάθε σχέση πρέπει να ισχύει και αντίστροφα(οι λάτρεις των μαθηματικών και είναι πολλοί εδώ μέσα το γνωρίζουν)
Γιατι
πρεπει να ισχυει αυτο;

Το οτι κατι ισχυει στα μαθηματικα (που εν προκειμενω δεν ισχυει κιολας! Πολλες σχεσεις δεν ισχυουν και αντιστροφα παρα μονο προς μια κατευθυνση!) δεν σημαινει οτι θα ισχυει και στη ζωη...
2.Κάποια ανθρώπινα χαραχτηριστικά (πχ γαλανά μάτια) είναι αδύνατον να προήλθαν απο τον πίθηκο αφού δεν υπήρχαν στο dna του ούτε σε λανθάνουσα μορφή και σε καμμιά γενιά(μιας και κάποια χαραχτηριστικά κληρονομούνται στη 2η ή 3η γενιά).
1ον: Που το ξερεις αυτο; Το οτι δηλαδη καποιοι αυστραλοπιθηκοι αποκλειεται να ειχαν γαλανα ματια; Εγω δεν μπορω ουτε να το επιβεβαιωσω ουτε να το διαψευσω.
2ον: Θα μπορουσε πολυ απλα να χρησιμευει για καποιο λογο. Ενας απλος λογος που μου ερχεται προχειρα, ειναι το να προσελκυσει το εν λογω ατομο το αλλο φυλο λογω διαφορετικοτητας-εντυπωσιασμου (αυτος πχ ειναι ο λογος που τα παγωνια εχουν τοσο εντονα χρωματα στις ουρες τους)
EDIT: Ξαναδιαβαζοντας το μηνυμα σου, προσεξα αυτο το σημειο:
Νομίζω ότι διμιουργηθήκαμε έτσι ακριβώς.
Προφανως, αν πιστευεις οτι αυτο ισχυει για το ανθρωπινο ειδος, πιστευεις οτι ισχυει και για ολα τα υπολοιδα ειδη ζωων (Λεω προφανως, γιατι η φυση δεν μπορει να λειτουργει διαφορετικα για ενα και μονο ειδος) Δηλαδη θεωρεις οτι καποια στιγμη κατα την πορεια του πλανητη μας (ή απο την αρχη του

εμφανιστηκαν ξαφνικα ολα τα ζωα μαζι;

Απο το τιποτα;;; :exclamati Και πως εξηγεις την ομοιοτητα πολλων ειδων; Συμπτωση;
Υ.Γ: Ξερω οτι το υφος μου φαινεται επιθετικο, αλλα ειλικρινα δεν ειναι. Ελπθζω να μην το παρεξηγησεις. Απλα παραξενευτηκα παρα πολυ απο την αποψη σου και επειδη μου εκανε εντυπωση σε ρωταω καποια πραγματα...