glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.

15-01-23

10:20
Όταν η σύγχρονη κοινωνία έχει ταυτίσει το " Ευ ζην " Με τη δυνατότητα κατανάλωσης ποικίλων πραγμάτων εσάς τι σας αρέσει να καταναλώνετε που να μην είναι υλικό αγαθό;
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.822 μηνύματα.

15-01-23

15:50
Ό,τι μη-υλικό και να "καταναλώσεις" αν δεν το μοιραστείς με άλλους δεν έχει πραγματική αξία.
Να ακούς ή να παίζεις μουσική θέλεις να την επικοινωνήσεις.
Να διαβάζεις ένα ποίημα ή ένα ωραίο απόσπασμα, αποκτάει νόημα αν αυτό κυκλοφορήσει και κάποιος έξω από σένα το επιβεβαιώσει.
Διάβασα κάπου στο cnf ότι είμαστε ευτυχισμένοι μόνο εκεί που οι άλλοι το επιτρέπουν.
"Η κόλαση είναι οι άλλοι", έλεγε ο Σαρτρ. Από την στιγμή που γεννιέσαι βρίσκεσαι σε μια κατάσταση στην οποία είσαι αναγκασμένος να υποταχθείς. Στο τέλος θα υποταχθούμε όλοι στο θάνατο.
Για να αντιστρέψεις αυτή την κόλαση σε παράδεισο, στο "ευ ζειν" ή σε αυτό που αξίζει να ζει κανείς, θα πρέπει οι άλλοι να "υποταχθούν" σε σένα, ακόμα και ο ίδιος ο θάνατος.
Κάθε μέρα "τρώμε λίγο απ' το θάνατό μας", λένε οι ασκητές στο Άγιο Όρος. Οι άλλοι "υποτάσσονται" μέσω της αγάπης.
Με απλά λόγια, πάω μία εκδρομή ή μια βόλτα, αν είμαι μόνος μου βαριέμαι, παίρνω και το σκύλο μαζί μου.
Να διαβάζεις ένα ποίημα ή ένα ωραίο απόσπασμα, αποκτάει νόημα αν αυτό κυκλοφορήσει και κάποιος έξω από σένα το επιβεβαιώσει.
Διάβασα κάπου στο cnf ότι είμαστε ευτυχισμένοι μόνο εκεί που οι άλλοι το επιτρέπουν.
"Η κόλαση είναι οι άλλοι", έλεγε ο Σαρτρ. Από την στιγμή που γεννιέσαι βρίσκεσαι σε μια κατάσταση στην οποία είσαι αναγκασμένος να υποταχθείς. Στο τέλος θα υποταχθούμε όλοι στο θάνατο.
Για να αντιστρέψεις αυτή την κόλαση σε παράδεισο, στο "ευ ζειν" ή σε αυτό που αξίζει να ζει κανείς, θα πρέπει οι άλλοι να "υποταχθούν" σε σένα, ακόμα και ο ίδιος ο θάνατος.
Κάθε μέρα "τρώμε λίγο απ' το θάνατό μας", λένε οι ασκητές στο Άγιο Όρος. Οι άλλοι "υποτάσσονται" μέσω της αγάπης.
Με απλά λόγια, πάω μία εκδρομή ή μια βόλτα, αν είμαι μόνος μου βαριέμαι, παίρνω και το σκύλο μαζί μου.

glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.

15-01-23

15:58
Σίγουρα ο διαμοιρασμος συμβάλει θετικά στη νοηματοδοτηση όσων κάνουμε ή απολαμβάνουμε.. Ωστόσο υπάρχουν και ερεθίσματα πχ η σχέση μας με τη φυση.. Που μπορούμε να απολαύσουμε εξίσου και μόνοιΌ,τι μη-υλικό και να "καταναλώσεις" αν δεν το μοιραστείς με άλλους δεν έχει πραγματική αξία.
Με απλά λόγια, πάω μία εκδρομή ή μια βόλτα, αν είμαι μόνος μου βαριέμαι, παίρνω και το σκύλο μαζί μου.![]()
dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.651 μηνύματα.

15-01-23

20:39
καλή παρέα και ελεύθερο χρόνο. 
νομίζω ότι έχω γεννηθεί για πλούσιος, να μην χρειάζεται να δουλεύω, αλλά κάπου το έχασα στην πορεία.

νομίζω ότι έχω γεννηθεί για πλούσιος, να μην χρειάζεται να δουλεύω, αλλά κάπου το έχασα στην πορεία.

Lorraine1
Νεοφερμένο μέλος
Η Lorraine1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.

31-03-23

15:29
Παίρνω απίστευτη ευχαρίστηση από τα ταξίδια και τα διάφορα master classes. Φυσικά, χωρίς χρήματα αυτό είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, επομένως δεν μπορεί να λεχθεί εντελώς ότι πρόκειται για άυλα οφέλη. Μου αρέσει να πηγαίνω σε μαθήματα ζωγραφικής, μοντελοποίησης και να μαζεύω ανθοδέσμες. Παρεμπιπτόντως, εμπνέομαι από πολλές ανθοδέσμες εδώ
, https://expressflowers.gr/. Μερικές φορές πηγαίνω σε τέτοια master class με τους φίλους μου, και αποδεικνύεται ότι αξέχαστη διασκέδαση.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 44 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...