

Ξέρετε τίποτα αρνητικό για αυτά?
Εγώ τα αγοράζω πάντα νωπά, όμως πρόσεξα ότι τα κατεψυγμένα (τύπου Καλλιμάνη), είναι πολύ οικονομικά.
Αναρρωτιόμουν μήπως έχει κάποιο λάκκο η φάβα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Αναρρωτιόμουν μήπως έχει κάποιο λάκκο η φάβα...
Ναι
Ειναι κατεψυγμενα και κοστιζουν λιγοτερο διοτι η μεταφορα τους δεν κοστιζει
Βαθυς ο λακκος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Κάτι άλλο αρνητικό υπάρχει?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sal Paradise
Δραστήριο μέλος


Αυτό δεν το θεωρώ κακό, το ότι η μεταφορά τους δεν κοστίζει.
Κάτι άλλο αρνητικό υπάρχει?
Ναι.τα κατεψυγμενα ψαρια ειναι(μαλλον ηταν) πολιτικοι προσφυγες απο την αρκτικη.
υ.γ.και τα πιασαν αιχμαλωτα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


αλλά
ειναι ευαισθητα,,και θελουν καλη καταψυξη
αυτα του ωκεανου γαλεοι ξιφιες φετες πχ βακαλαοι κλπ ειναι σταθερα κατεψυγμενα στο καραβι..μολις τα ψαρεψουν.
αλλα μικροτερα ντοπια και αγνωστες εταιριες λιγο να ανεβοκατεβαινει η ψυξη,,παλι τα τρως,,αλλα μπορει να εχουν μια λυρωδια που δεν εχουν τα φρεσκα
εγω παιρνω φρεσκα παντως απο το καρφουρ ιχθυοτροφειου οταν εχει τσιπουρες ,φτηνες,,φρεσκες,,εξαιρετικες και γαλεους
αυτα του καλλιμανη ειναι καλα
το κρεας πχ ειναι αψογο κατεψυγμενο,,ως μη ευαισθητο τοσο,,
αλλα το ψαρι..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Προσωπικά όταν είναι να φτιάξω ψάρια, προτιμώ να πάω στη βαρβάκειο και να πάρω πχ σαρδέλα παρά να πάρω πχ σκουμπρί κατεψυγμένο. Μια φορά είχε αγοράσει η μητέρα μου για σούπα ένα ψάρι από το σουπερμάρκετ, μεγάλο ήταν, δεν θυμάμαι το όνομά του, από το Βιετνάμ και είχαμε πάθει οικογενειακή δηλητηρίαση.
Τώρα για γαρίδες και καλαμάρια αναλόγως την περίσταση. Είναι θέμα γεύσης και θέμα οικονομικής κατάστασης. Οι φρέσκες γαρίδες πχ στη γαριδομακαρονάδα είναι φανταστικές στο να βράζεις τα μακαρόνια στο ζωμό τους, αλλά στις κατεψυγμένες όχι. Όταν χρησιμοποιώ κατεψυγμένα μαλάκια κλπ πάντα τα ζεματάω για 5 λεπτά σε βραστό νερό, πριν τα μαγειρέψω.
Θα συμφωνήσω με τον Άγγελο, τα ψάρια είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τα κρέατα (Βέβαια τα κρέατα τα έτοιμα κατεψυγμένα δεν είναι συνήθως κρέατα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


ναι καλα..Να αποφεύγεις τα ψάρια ειρηνικού και ινδικού ωκεανού, καθώς μπορεί να είναι μολυσμένα (ραδιενέργεια κλπ)
αμα τηαν τοτε θα ημουν πρασινος με φτερα στην πλατη
τεραστιοι ωκεανοι,,
τα μεγαλα ψαρια λενε βασικα γαλεοι ξιφιες που ζουνε πολυ εχουν υδραργυρο παραπανω πχ
τα καλαμαρακια κατεψυγμενα ειναι μια χαρα παλι..αψογα
βασικα θελει μαρκα και οχι αγνωστα μαγαζια με οχι καλα συντηρημενα ψυγεια
εχω φαει απειρα λαυρακια κατεψυγμενα μια χαρα ηταν..αλλα το φρεσκο ψαρι -αν ειναι φρεσκο και οχι σαπιο οποτε ειναι χειροτερο
το καλυτερο παντως ειναι αν βρεις γαυρο φρεσκο και σφιχτο,,φρεσκο..εξαιρετικο
ειναι καλυτερο
αν δεν ξερεις,,και το φρεσκο πιο επικινδυνο ειναι..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


ναι καλα..
αμα τηαν τοτε θα ημουν πρασινος με φτερα στην πλατη
τεραστιοι ωκεανοι,,
τα μεγαλα ψαρια λενε βασικα γαλεοι ξιφιες που ζουνε πολυ εχουν υδραργυρο παραπανω πχ
τα καλαμαρακια κατεψυγμενα ειναι μια χαρα παλι..αψογα
βασικα θελει μαρκα και οχι αγνωστα μαγαζια με οχι καλα συντηρημενα ψυγεια
εχω φαει απειρα λαυρακια κατεψυγμενα μια χαρα ηταν..αλλα το φρεσκο ψαρι -αν ειναι φρεσκο και οχι σαπιο οποτε ειναι χειροτερο
το καλυτερο παντως ειναι αν βρεις γαυρο φρεσκο και σφιχτο,,φρεσκο..εξαιρετικο
ειναι καλυτερο
αν δεν ξερεις,,και το φρεσκο πιο επικινδυνο ειναι..
Δεν αντιλέγω, αν δεν ξέρεις να διαλέξεις ψάρια υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος

Έχω μεγαλώσει σε χωριό με θάλασσα και ψαρεύω χρόνια, ε μου είναι δύσκολο να συγκρίνω το φρέσκο ψάρι με το κατεψυγμένο. Γι'αυτό προτιμώ να περιοριστώ στην Αθήνα στα ψάρια παρά να παίρνω συνέχεια κατεψυγμένα. Άμα θελήσω ψάρι, όπως ξαναείπα πάω στην ψαραγορά. Εκεί βρίσκεις και καλό φρέσκο ψάρι και βρωμόψαρα ω διαλογής

Αλλά προϋπόθεση να ξέρεις από ψάρια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Ο Καλλιμάνης καλή εταιρεία δεν είναι?
Αγόρασα σολομό, γλώσσα και πέρκα.
(Γράφει πάνω χωρίς χημικά, πρόσθετα κτλ.).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


η περκα μαρεσει πολυ ειναι σαν μπριζολα ενα πραγμα..

και τα ιδιωτικης ετικετας καρφουρ πχ καλα ειναι παλι και φθηνοτερα
τι χημικα να γραφουν?

αν ειχε πανω κατω η θρμοκρασια στη μεταφορα ,θα το καταλαβεις στο ξεπαγωμα και καθαρισμα μυρισμα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Ο Καλλιμάνης καλή εταιρεία δεν είναι?
Αγόρασα σολομό, γλώσσα και πέρκα.
(Γράφει πάνω χωρίς χημικά, πρόσθετα κτλ.).
Πάντως ο καλλιμάνης ισχυρίζεται ότι δεν βάζει συντηρητικά.
Λάθος διάβασα, νόμιζα είπες έγραφε συντηρητικά


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Τα κατεψυγμενα σου ερχονται πιο φτηνα επειδη η μεταφορα τους δεν κοστιζει,οσο των νωπων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Γιλδα το οτι δεν καταλαβαινεις τι σου λεω,δε σημαινει πως δεν απαντω σοβαρα.
Τα κατεψυγμενα σου ερχονται πιο φτηνα επειδη η μεταφορα τους δεν κοστιζει,οσο των νωπων.
Αναφερόμουν σε αυτό το σχόλιο..
Ναι.τα κατεψυγμενα ψαρια ειναι(μαλλον ηταν) πολιτικοι προσφυγες απο την αρκτικη.
υ.γ.και τα πιασαν αιχμαλωτα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος


Αυτό δεν το θεωρώ κακό, το ότι η μεταφορά τους δεν κοστίζει.
Κάτι άλλο αρνητικό υπάρχει?
Nαι.
Δεν έχουν καμία σχέση με ψάρι. Φεύγει η έντονη γεύση και μένει κάτι ουδέτερο που φέρνει σε καλαμάρι πχ, αλλά δεν είναι.
Εγώ δεν τα προτιμώ λόγω γεύσης και μόνο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Εγώ φοβόμουν μήπως τους ρίχνουν τίποτα χημικά κτλ.
(Γιατί συνήθως πάντα κάτι κρύβεται).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


η καταψυξη ειναι φυσικος τροπος συντηρησης
γιατι να ριξουν χημικα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.