prime
Πολύ δραστήριο μέλος

Με ενδιαφέρει περισσότερο η άποψή σας για τα πρώτα ραντεβού που τα πράγματα είναι ακόμα περίεργα και υπάρχει μια συστολή σε αυτό το θέμα..
Να κερνάει ο άντρας μόνο?
Να κερνάει η γυναίκα?
Ο καθένας τα δικά του?
Μισά-μισά?
Προσωπικά αν στο πρώτο πρώτο ραντεβού δεν κάνει έστω την κίνηση να κεράσει, δεν θα επιτρέψω να υπάρξει δεύτερο.
Είναι θέμα αρχής νομίζω για έναν άντρα όταν προσκαλεί μια γυναίκα έξω, έστω να προσφερθεί να την κεράσει ή ακόμη περισσότερο να επιμείνει να το κάνει.
Από κει και πέρα δεν έχω πρόβλημα στις μετέπειτα συναντήσεις να κεράσω εγώ.
Πώς το βλέπετε το θέμα και ποιες οι σχετικές εμπειρίες σας?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsitsilegas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σύμφωνοι.Αρχική Δημοσίευση από prime:Προσωπικά αν στο πρώτο πρώτο ραντεβού δεν κάνει έστω την κίνηση να κεράσει, δεν θα επιτρέψω να υπάρξει δεύτερο.
Είναι θέμα αρχής νομίζω για έναν άντρα όταν προσκαλεί μια γυναίκα έξω, έστω να προσφερθεί να την κεράσει ή ακόμη περισσότερο να επιμείνει να το κάνει.
Αν μία γυναίκα προσκαλεί έναν άντρα; Πληρώνει αυτή;

Πώς θα σου φαινόταν να μοιράζονται τα έξοδα των συναντήσεών τους;Αρχική Δημοσίευση από prime:Από κει και πέρα δεν έχω πρόβλημα στις μετέπειτα συναντήσεις να κεράσω εγώ.
Θίγεις πάντως ένα ακανθώδες θέμα και, όσο και να υπερτερεί ο ιπποτισμός μας, κάπου αρχίζει να γίνεται εκνευριστικό. Είχα κοπέλα που μου είχε δηλώσει απερίφραστα ότι δεν ανοίγει το πορτοφόλι της όταν βγαίνει έξω με το γκόμενο. Στην προκειμένη περίπτωση, ήμουν "νέο απόκτημα" και μάλλον ξεκαθάριζε εξ αρχής τη θέση της.
Εκεί αναρωτήθηκα [όχι φωναχτά φυσικά, επιθυμούσα να κρατήσω στη θέση τους τα γεννητικά μου όργανα] κατά πόσο την τιμά αυτό. Ή την ευτελίζει.
Μήπως το συνεχές κέρασμα των γυναικών από τους άντρες συντρόφους τους αποτελεί... προκαταβολή για ό,τι επακολουθήσει;
Ομιλώ κατ'αρχήν για ανεξάρτητα οικονομικά άτομα [γυναίκες και άντρες].
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prime
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από tsitsilegas:Σύμφωνοι.
Αν μία γυναίκα προσκαλεί έναν άντρα; Πληρώνει αυτή;![]()
αν το αντέχει ο εγωισμός του άντρα..why not?
Σε σχέση με το παράδειγμα που έφερες από την προσωπική σου ζωή, θα πω ότι πολλές γυναίκες είναι γαλουχημένες κατ' αυτόν τον τρόπο..
βρίσκουν κάποιον να τις πληρώνει..και όσο και αν δεν συμφωνώ αν το αποδέχεται ο άντρας είναι θεμιτό..
Δεν είμαι της άποψης ότι είναι σωστό να εξαγοράζει κάποιος την παρέα σου και πόσο μάλλον να το απαιτείς και από πάνω ...παραπέμπει και σε άλλους χαρακτηρισμούς στους οποίους δε θα ήθελα να αναφερθώ..
Μην ξεχνάς πάντως φίλτατε tsitsilega ότι είναι και ζήτημα ''τιμής'' -άψογη έκφραση εν προκειμένω

hamsteraki
Δραστήριο μέλος

tsitsilegas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σε διαβεβαιώ ότι ο εγωισμός του υποφαινόμενου το αντέχει μια χαρά.Αρχική Δημοσίευση από prime:αν το αντέχει ο εγωισμός του άντρα..why not?

Στην προκειμένη περίπτωση, η [πρώην για άλλους λόγους] κοπέλα μου, μιλούσε για το παρελθόν της. Της ξεκαθάρισα εξ αρχής ότι μου φαίνεται όχι μόνο ηλίθιο αλλά και υποτιμητικό για την ίδια να την κερνάω και μάλιστα κατ'απαίτησή της, λες και την... πληρώνω για προσφερθείσες υπηρεσίες.Αρχική Δημοσίευση από prime:Σε σχέση με το παράδειγμα που έφερες από την προσωπική σου ζωή, θα πω ότι πολλές γυναίκες είναι γαλουχημένες κατ' αυτόν τον τρόπο..
βρίσκουν κάποιον να τις πληρώνει..και όσο και αν δεν συμφωνώ αν το αποδέχεται ο άντρας είναι θεμιτό..
Κάποιους τέτοιους χαρακτηρισμούς έχω κι εγώ υπ' όψιν μου.Αρχική Δημοσίευση από prime:παραπέμπει και σε άλλους χαρακτηρισμούς στους οποίους δε θα ήθελα να αναφερθώ..

Αρχική Δημοσίευση από hamsteraki:Όταν οι γυναίκες ζητούν ισότητα έχω την εντύπωση ότι πρέπει να σκεφτούν τα πάντα και όχι τους τομείς που τους συμφέρει. Ναι μου αρέσει να κερνάει ο άνδρας αλλά όχι πάντα. Όταν έχω τη δουλειά μου, βγάζω καλά χρήματα, κάνω καλή ζωή και απαιτώ από τον σύντροφό μου να με κερνάει συνέχεια για μένα είναι λίγο έως πολύ ξεφτίλα. Ούτε είμαι της άποψης στα μισά/μισά. Ίσως κάποιες φορές ο ένας κάποιες ο άλλος. Δεν θα έλεγα όχι όμως σε μία καλή πρόταση για ένα εστιατόριο..ή κάποιες διακοπές έκπληξη..όπως το κάνω και εγώ και μου αρέσει πολύ..
Συμφωνώ απολύτως.

Κατ'εμέ είναι υποβιβασμός της θέσης της γυναίκας να δέχεται συνεχώς κέρασμα. Φυσικά εξαιρούνται τα, λόγω ιδιαίτερου ηθικού καθήκοντος* ή αβροφροσύνης, κεράσματα καθώς και οι εκπλήξεις.
* η prime ίσως χαμογελάσει εδώ...
misslittledevil
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από prime:Προσωπικά αν στο πρώτο πρώτο ραντεβού δεν κάνει έστω την κίνηση να κεράσει, δεν θα επιτρέψω να υπάρξει δεύτερο.
+1
Τουλαχιστον να κανει την κινηση.. Δεν με ενδιαφερει αν οντως θα πληρωσει.
Απο εκει και περα στα επομενα ραντεβου μπορω να πληρωσω τα δικα μου κι εκεινος τα δικα του, ή να κερασω εγω "αυτην την φορα". Γενικως, οποτε εχω βγει "πρωτο ραντεβου" απ' οτι θυμαμαι, δεν εχω πληρωσει ουτε μια φορα.. Τωρα μπορει και να με απατα η μνημη μου, δεν ειμαι σιγουρη.

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Πάντως, αν και ξέρω οτι δεν ειναι λογικό, δεν θέλω να με κερνάνε ειδικά άτομα οικονομικά ανεξάρτητα!
adespoto
Περιβόητο μέλος

weak and powerless
Διάσημο μέλος

νταξ, κι εγώ συνήθως στα πρώτα ραντεβού (αν θυμάμαι καλά

πάντως βλέποντας το θέμα συνειδητοποίησα πως δεν το είχα σκεφτεί ποτέ μέχρι τώρα

Demelene
Διάσημο μέλος

Αν περιμένω μια γυναίκα στο πρώτο ραντεβού να με κρίνει από αυτό?? Σωθήκαμε. Αν είναι να εξαγοράσω την συμπάθεια της? να το βράσω.
Εγώ με την κοπελα θέλω να βγω και να περάσω καλά.Το τι κάνει η τσέπη μου μόνο εγώ το ξέρω και στην τελική δεν της πέφτει και λόγος. Αν το κριτήριο είναι αυτό τότε συγνώμη αλλά κάπου μάλλον στον δρόμο δεν θα τα βρούμε γιατί μάλλον θα θεωρεί και άλλες βλακείες ως προαπαιτούμενες. Το να κεράσω είναι εξίσου εύκολο με οποιαδήποτε κολακεία. Εύκολα λέγεται και δύσκολα εννοείται.
Αλλά έτσι είστε οι περισσότερες κοπέλες! Προτιμάτε την κολακεία από την ουσία που μετρά και περισσότερο. Άνθρωπος που βασίζεται στην κολακεία σίγουρα θα σου βγεί μάπας μετά, και θα ακολουθήσουν το τι μ******ς είναι. Άλλά η επιιλογή ήταν οφθαλμοφανής!
Τώρα που οικονομικά μου επιτρέπεται το κάνω και εγώ καμιά φορά αλλά μόνο για κάτι παραπάνω τέτοιες αντιλήψεις. Φυσικά έχω πλήρη επίγνωση όμως της κατάστασης βλέπε άποψη tsitsilega. Το ποιος είναι περισσότερο μ@@@@@ας δεν είναι πάντα αυτό που φαίνεται!
Και δεν καταλαβαίνω! Το πρόβλημα είναι αν θα κάνει την κίνηση ο άλλος και μετά να αρχίσεις να κάνεις την δύσκολη/ο? Αν ο άλλος σε έχει ψυχολογήσει τότε απλά σε έπιασε κορόιδο.
Το κέρασμα είχε νόημα την εποχή που κακώς οι γυναίκες δεν είχαν τις ελευθερίες του σήμερα και δεν είχαν την οικονομική ανεξαρτησία!
Για να μην παρεξηγηθώ.Σε όλα τα παραπάνω το πρώτο πρόσωπο είναι υποθετικό και αόριστο. Επίσης το κέρασμα είναι μια χαρά και ας το κάνει όποιος θέλει από την πρώτη ως την τελευταία φορα! Το πρόβλημα προκύπτει όταν αποτελεί κριτήριο για τον χαρακτήρα του άλλου και το πόσο καλός γκόμενος material είναι!
Προσωπικά πιστεύω ότι όταν η τσέπη κάποιου/ας είναι πιο βαθιά αυτός/η πρέπει να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις αυτόβουλα.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Αλλά με ενοχλεί πάντα, ανεξάρτητα από το αν είναι πρώτο ή 1001 πρώτο ραντεβού το εξής: Πάμε για καφέ. Πόσο κάνει ένας καφές 3 ???? Ε εκεί θα σπαστώ πολύ άμα μπούμε στη διαδικασία να βγάζουμε φραγκοδίφραγκα. καλύτερα να τα πληώσω όλα εγώ. Και με ξενερώνει απίστευτα ο άλλος να πάρει πχ την απόδειξη και να πει κάτι του στυλ" α, 3.20 ευρώ ο καφές μου, 2.80 ο δικός σου" και να μου αρχίσει τα μαζεύει τα 10λεπτα, 50λεπτα να συμπληρώσει τα λεφτά... Οκ, αν είναι να πάμε για φαί ή κάτι ακριβό φυσικά και δεν θα με πληρώνει όλη την ώρα αλλά σε τέτοια μικρά ποσά αυτή η νοοτροπία με ξενερώνει...

Αν φυσικά κάποιος από τους δύο έχει διάθεση να κεράσει, τότε εντάξει, ποιο θα ήταν το πρόβλημα? Για πρώτο ραντεβού απλώς λείπει η οικειότητα και πιθανώς δεν ξέρουν οι παρευρισκόμενοι λεπτομέρειες ο ένας για τον άλλο, άρα είναι κάπως τραβηγμένο ο ένας να απαιτήσει με τη στάση του από τον άλλο να πληρώσει, γι'αυτό το πιο δίκαιο είναι να πληρώνει ο καθένας τα δικά του για να ξεμπερδεύουμε... η απλοχεριά και η γενναιοδωρία κάποιου δε φαίνεται από το αν πλήρωσε τον καφέ σου τελικά.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από QsLv:η απλοχεριά και η γενναιοδωρία κάποιου δε φαίνεται από το αν πλήρωσε τον καφέ σου τελικά.
Σε αυτό συμφωνούμε αλλά η δική μου τουλ εμπειρία έχει δείξει ότι κάποιος που δεν είναι απλόχερος ή γενναιόδωρος σε κάτι τόσο μικρό όσο ένας καφές, έχει μια γενικότερη τέτοια νοοτροπία... οπότε δεν είναι τα 3? του καφέ που θα με ξενερώσουν [εμένα τουλ] αλλά το ότι σπάνια κάποιος [εκτός κι αν υπάρχει πρόβλημα] μένει εκεί...
dooo
Διακεκριμένο μέλος

γιορτάζω έναν ακόμη καημό
να 'σαι καλά ρε ζωή
που ό,τι αγαπώ μου το παίρνεις εσύ.
Χτύπα κι άλλο

θα τ' αντέξω

τι λέω πάλι μεσημεριάτικα

tsitsilegas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από XRZ:Σε αυτό συμφωνούμε αλλά η δική μου τουλ εμπειρία έχει δείξει ότι κάποιος που δεν είναι απλόχερος ή γενναιόδωρος σε κάτι τόσο μικρό όσο ένας καφές, έχει μια γενικότερη τέτοια νοοτροπία... οπότε δεν είναι τα 3? του καφέ που θα με ξενερώσουν [εμένα τουλ] αλλά το ότι σπάνια κάποιος [εκτός κι αν υπάρχει πρόβλημα] μένει εκεί...
Γιατί, αντιστρέφοντας το παράδειγμα, να μην υποθέσει και ο άντρας το αυτό για την γυναίκα;

Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από tsitsilegas:Γιατί, αντιστρέφοντας το παράδειγμα, να μην υποθέσει και ο άντρας το αυτό για την γυναίκα;![]()
MA δεν με κατάλαβες! το αυτό θεωρώ και για μια γυναίκα! Γενικά η νοοτροπία [οκ δεν λέω για την μπατηροφοιτητική μου παρέα που κάναμε απίστευτες καραγκιοζιές τέτοιου είδους!]αυτή με ενοχλεί! Το αυτό που λέω πιο πάνω πιστεύω και για την περίπτωση που βγαίνουν πχ 2 φίλες ή 2 φίλοι έξω. Ένας πληρώνει [τι δεν θα την ξαναδώ τη φίλη μου? Η αν είναι από τους φίλους που βλέπω 1 στο τόσο θα πέσω έξω από έναν καφέ??]
Vkey
Επιφανές μέλος

Στην συνέχεια παίζουν πολλά σενάρια κι αυτό εξαρτάται από την οικονομική δυνατότητα του καθένα μας...Βασικά αυτό που εγώ προτείνω είναι το εν'αλλαξ αυτός ο γύρος δικός σου, ο επόμενος γύρος δικός μου...Βασικά δεν μου αρέσει η εικόνα να ψαχνόμαστε να δώσουμε ακριβώς πόσα χρωστά ο άλλος....Έλεος

Όσον αφορά στις σχέσεις μου εκεί είχα τσακωμούς επειδή ο άλλος πλήρωνε συνέχεια....Μάλλον έχω πέσει σε περιπτώσεις

tsitsilegas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από XRZ:MA δεν με κατάλαβες! το αυτό θεωρώ και για μια γυναίκα! Γενικά η νοοτροπία [οκ δεν λέω για την μπατηροφοιτητική μου παρέα που κάναμε απίστευτες καραγκιοζιές τέτοιου είδους!]αυτή με ενοχλεί! Το αυτό που λέω πιο πάνω πιστεύω και για την περίπτωση που βγαίνουν πχ 2 φίλες ή 2 φίλοι έξω. Ένας πληρώνει [τι δεν θα την ξαναδώ τη φίλη μου? Η αν είναι από τους φίλους που βλέπω 1 στο τόσο θα πέσω έξω από έναν καφέ??]
Mea culpa. Όντως δεν κατάλαβα, απ' ότι φαίνεται.
Giovanna
Επιφανές μέλος

τωρα πρεπει να σκεφτω κατι αλλο να γραψω, περα απο το προφανες ασμα...
για να δουμε λοιπον...

Brain -->ON
PROCESSING
Thought finished

εγω θελω να μου πληρωνει τον καφε, και το ποτο, και το μαμ και ολα.
και τα σαββατοκυριακα να με πληρωνει και εξτρα, γιατι υπο νορμαλ συνθηκες δουλευω και κουραζομαι... και μετα του κανω και τη χαρη να ΒΓΩ μαζι του.

παμε για κανα καφε?

weak and powerless
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 134 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- touvlo
- Natalia26
- Requiem
- iren
- Ωρορα
- thequickbrownfox
- thenutritionist
- paolo1
- okatapeltis
- Μήτσος10
- lugar
- Nat21
- Janne 007
- Human being
- KostasPan
- JimmyIT
- SlimShady
- kalhkardia
- Jack of Spades
- taketrance
- Roulaki
- Paragontas7000
- Joji
- charmander
- Memetchi
- Ilma
- spring day
- camil
- User2350
- vasilikileo1988
- rafaela11
- Anonymous girl
- parrot/παπαγάλος
- Εριφύλη
- tsiobieman
- giannhs2001
- Scandal
- Wonderkid
- fourkaki
- back2967
- hirasawayui
- Chrysak25
- Nickx
- Sevasti
- Stelios725
- Mt73
- Athens2002
- CiNeFiL
- Panos_02
- ggl
- T C
- Viedo
- Εχέμυθη
- Johnny15
- Libertus
- georgianna
- Ria99
- Citylights
- ag97
- physicscrazy
- kapa1405
- πεταλουδα001
- norbit
- Superhuman
- Danaoula2020
- American Economist
- Καμικάζι_αγαπη_μου
- Anna@2020
- Serotonin
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.