Και μάλιστα, μπορώ να πω ότι ίσα-ίσα από αυτό μπορούμε ΕΜΕΙΣ να καταλαβαίνουμε λίγα πράγματα για το ποιόν της κοπέλας.
Ας δώσω μια ιστορία προς γέλιο, γνώση και συμμόρφωση.
Είναι λοιπόν η Ελβετία γνωστή χώρα για τα όμορφα τοπία της. Όπου και να πας πάντα έχει υπέροχα μέρη να δεις: γαλάζιες, καθαρές λίμνεις, δάση, γρασίδια, νεοκλασικά σπίτια, εμπορικούς δρόμους, μοντέρνα κτίρια, κάστρα. Ειδικά αν έχεις αμάξι εδώ πέρα ποιος στην τύχη σου, έτσι;
Ένας κανόνας που έχω στον εαυτό μου είναι, όταν έρχεται κάποιος/α να με δει, να δείχνω τις ομορφιές της χώρας. Μία περίπτωση βέβαια, ήταν λίγο ιδιάζουσα. Γιατί, ενώ είχα χαλάσει περί τα 100-200 Ελβετικά Φράγκα σε βενζίνη, έχοντας επίμονα αρνηθεί μάλιστα να πάρω λεφτά για την μισή, είχα μετέπειτα "σκηνή" για ένα δικό της ποτό των... 8 φράγκων που δεν κέρασα.
Γιατί πολύ απλά κερνάω όταν μου βγαίνει. Σε εντελώς διαφορετική περίπτωση, φερ' ειπείν, ένα (πεντανόστιμο) παγωτό των 10 φράγκων το κέρασα γιατί εκείνη την ώρα μου βγήκε αυθόρμητα.
Περιττό να πω ότι δεν επέτρεψα να ξαναπατήσει το πόδι της εδώ πέρα, γιατί "παιχνιδάκια" και αχαριστίες δεν γουστάρω.-
Ας γίνουν τροφή για σκέψη τα παραπάνω και ας σκεφτούμε λίγο μήπως, όταν θέλουμε να κρίνουμε κάποιον, εστιάζουμε σε ένα δέντρο, χάνοντας όλο το υπόλοιπο δάσος...