Κεφαλονιά: Από ανακοπή ο θάνατος της Μυρτούς

Μα κάθε γενιά αφήνει στην επόμενη εναν κόσμο που δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πως θα εξελιχθεί.
Δεν ειναι ακριβως έτσι. Δεν εχει ξαναγινει ποτε αυτό που γινεται σημερα. Ειμαστε η πρώτη γενιά στην ιστορια της ανθρωπότητας που οι ανθρώπινες αξίες παρουσιάζονται καθημερινα σαν αδυναμία και ηλιθιοτητα. Κυρίως μεσα απο τα σοσιαλ μιντια. Εκατομμύρια φορες τη μερα σε δισεκατομμυριοα αποδεκτες. Εως τωρα οι κακοι ηταν κακοι και οποτε νικούσαν δεν γινονταν "καλοι" εξυπνοτεροι ή αξιοτεροι. Ολοι ηξεραν οτιο ηταν μόνο επειδη ειχαν περισσότερα οπλα.

Μόνο σήμερα οι κακοι, παρουσιάζονται με χιλιαδες επαναλήψειες μπρος στα ματια ανυποψίαστων παιδιων όχι μονο καλοι αλλα και οι καλύτεροι ολων. Υστερα κροκοδειλια δακρυα απο το συστημα που τα παιδια θελουν να γινουν το ίδιο "καλά". Σαν να θελει ταχα αλλιωτικους ανθρώπους. Μονον δολοφονους, πόρνες, ψευτες και κλεφτες θελουν. Ολες τις αλλες δουλειες θα τις κανουν σε λιγο οι μηχανές ....

Εως τώρα λοιπον υπήρχε η διαρκής μαχη όμως υπήρχε εστω η εννοια "εγκλημα κατα της ανθρωπότητας". Οπότε υπήρχε και η μάχη για την εξέλιξη, πρωτα των γονέων που εκαναν παιδιά θεωρώντας και γνωρίζοντας οτι θα την συνεχίσουν.Υπήρχε λόγος.

Τελευταία επεξεργασία:

Είτε είχε πάει σε αγρυπνία, είτε σε πάρτι με ούζα, είτε σε βραδιά ποίησης, είτε σε βραδιά κατανάλωσης δηλητηριωδών ουσιών, είτε σε όργια, το αποτέλεσμα είναι ένα:

Τρία αποβράσματα την παράτησαν να πεθάνει. Υπόλογοι είναι οι θύτες. Ποτέ τα θύματα. Το τι έκανε μέχρι εκείνη τη στιγμή ως lifestyle και τι κακες επιλογές και κακές συναναστροφες ειναι άσχετο στο φως των νέων αποκαλύψεων. Ζουσε και την άφησαν να πεθάνει στην κατάσταση αυτή για να καλυψουν τους εαυτους τους "να μην μπλεξουν", ανθρωποκτονια λέγεται.

Τι σημασία έχει αν ντυνοταν υπερβολικά, αν ειχε κανει πλαστικές, αν ειχε φουσκωμενα χειλη, αν ηταν only fan μοντελο, αν εκανε βιζιτες, αν ηταν της εκκλησίας με τον σταυρό στο χερι, αν ειχε προτυπο την καρντασιαν ή... τον κασιδιαρη (τι αλλο θα ακούσουμε εδω μεσα απο τους ηθικούς αυτοκλητους λιβελογραφους-ορνεα που ξεσκονιζουν προφιλ νεκρών κοριτσιών και αν συμπαθούν το lifestyle τους μονο τοτε παίρνουν το μερος τους αλλιως κανουν victim blaming ως "κριμα κριμα, αλλα να πουμε και την αληθεια πηγαινε γυρευοντας"). Έκανε ναρκωτικά, ο,τι ήθελε ας εκανε οσο λαθος επιλογές και να ηταν. Απο τη στιγμη που οι αλλοι την παράτησαν να πεθάνει και δεν εκαναν τις σωστές ενέργειες για να την σώσουν, ενω υπήρχε χρόνος και θα ζούσε, φταινε αποκλειστικά εκεινοι, ξεκαθαρη ανθρωποκτονια ειναι. Τι σημασία έχει αν εκανε λάθος επιλογές ή το τι την ώθησε σε αυτο το lifestyle ή αν οι γονείς την ανέθρεψαν σωστα; Δεν ειναι υποθεση μυστηριου για να κανουμε θεωρητικές αναλύσεις μπας και βρουμε κανενα στοιχειο που θα οδηγησει στον δολοφονο, είναι γνωστοί οι θύτες και ειναι ανθρωποκτονια.

Ο,τι λαθος επιλογές και να εκανε, σιγουρα δεν ήθελε να πεθάνει.

Το παρακάτω είναι η αποθέωση της κοινωνίας στην οποία ποτέ και κανείς δεν φταίει για τις πράξεις του.
Τρία αποβράσματα την παράτησαν να πεθάνει. Υπόλογοι είναι οι θύτες. Ποτέ τα θύματα. Το τι έκανε μέχρι εκείνη τη στιγμή ως lifestyle και τι κακες επιλογές και κακές συναναστροφες ειναι άσχετο στο φως των νέων αποκαλύψεων. Ζουσε και την άφησαν να πεθάνει στην κατάσταση αυτή για να καλυψουν τους εαυτους τους "να μην μπλεξουν", ανθρωποκτονια λέγεται.
Ναι, ανθρωποκτονία δια παραλείψεως.
Τι σημασία έχει αν ντυνοταν υπερβολικά, αν ειχε κανει πλαστικές, αν ειχε φουσκωμενα χειλη, αν ηταν only fan μοντελο, αν εκανε βιζιτες, αν ηταν της εκκλησίας με τον σταυρό στο χερι, αν ειχε προτυπο την καρντασιαν ή... τον κασιδιαρη (τι αλλο θα ακούσουμε εδω μεσα απο τους ηθικούς αυτοκλητους λιβελογραφους-ορνεα που ξεσκονιζουν προφιλ νεκρών κοριτσιών και αν συμπαθούν το lifestyle τους μονο τοτε παίρνουν το μερος τους αλλιως κανουν victim blaming ως "κριμα κριμα, αλλα να πουμε και την αληθεια πηγαινε γυρευοντας"). Έκανε ναρκωτικά, ο,τι ήθελε ας εκανε οσο λαθος επιλογές και να ηταν. Απο τη στιγμη που οι αλλοι την παράτησαν να πεθάνει και δεν εκαναν τις σωστές ενέργειες για να την σώσουν, ενω υπήρχε χρόνος και θα ζούσε, φταινε αποκλειστικά εκεινοι, ξεκαθαρη ανθρωποκτονια ειναι. Τι σημασία έχει αν εκανε λάθος επιλογές ή το τι την ώθησε σε αυτο το lifestyle ή αν οι γονείς την ανέθρεψαν σωστα; Δεν ειναι υποθεση μυστηριου για να κανουμε θεωρητικές αναλύσεις μπας και βρουμε κανενα στοιχειο που θα οδηγησει στον δολοφονο, είναι γνωστοί οι θύτες και ειναι ανθρωποκτονια.

Εγώ θα πάω αύριο σε ένα δάσος με λύκους Τσέστερ, κι αν με φάνε μετά θα φταίνε οι λύκοι, όχι εγώ.
Όπως πχ αν πάει μία που τα έχει πετάξει όλα έξω το βράδυ σε μία περιοχή με λάθρο, δεν θα φέρει καμία ευθύνη αν πάθει κάτι, ε;

Επικίνδυνα αυτά που λέτε, γαλουχούν άτομα που μαθαίνουν να ζουν με το «θα κάνω ό,τι μου κατέβει και για ό,τι μου συμβεί δεν φέρω καμία ευθύνη».

Εγώ θα πάω αύριο σε ένα δάσος με λύκους Τσέστερ, κι αν με φάνε μετά θα φταίνε οι λύκοι, όχι εγώ.
Το παράδειγμα που φέρεις Ηλία είναι άτοπο καθώς οι λύκοι δρούν ενστικτωδώς χωρίς να έχουν συναίσθηση του τι κάνουν οπότε προφανώς γνωρίζοντας το την ευθύνη φέρεις εξ ολοκλήρου εσύ που δράς με τη συνείδηση και τη λογική.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όπως πχ αν πάει μία που τα έχει πετάξει όλα έξω το βράδυ σε μία περιοχή με λάθρο, δεν θα φέρει καμία ευθύνη αν πάθει κάτι, ε;
καλά αυτό απο που να το πιάσεις

Απο την φωτογραφία;
Στη φωτογραφία κρατάει μπαλόνια που λένε 18. Κι εξάλλου δεν είναι μόνο τα fillers. Όλη της η εμφάνιση με τα κοσμήματα, τα ρούχα, τα μαλλιά, σε παραπέμπουν σε αθώο 19χρονο κορίτσι;

Το παράδειγμα που φέρεις Ηλία είναι άτοπο καθώς οι λύκοι δρούν ενστικτωδώς χωρίς να έχουν συναίσθηση του τι κάνουν οπότε προφανώς γνωρίζοντας το την ευθύνη φέρεις εξ ολοκλήρου εσύ που δράς με τη συνείδηση και τη λογική.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Και οι δύο περιπτώσεις είναι περιπτώσεις που αυξάνω τις πιθανότητες με αυτά που κάνω να πάθω κάτι στο τέλος.
καλά αυτό απο που να το πιάσεις
Από πού να πιάσεις αυτό που λέτε εσείς (πλέον βέβαια ευτυχώς όχι τόσο πολύ), ότι μία γυναίκα μπορεί να πηγαίνει ντυμένη όπως γουστάρει όπου θέλει, κάτι που δεν ισχύει προφανώς και είναι επικίνδυνο για την ίδια.
Αλλά ας πάμε σε άλλο παράδειγμα, αν πάω εγώ στον Δεντροπόταμο μόνος βραδιάτικα θα φταίω εγώ πάνω από όλα αν με κλέψουν.

To αντιθετο ισχύει και το ξερεις καλά. Απλα εσενα δεν σε ενδιαφερει καθόλου γιατι ήθελε τόσο να πεθάνει που εκανε τοσο θανατηφορες επιλογές.

Τη συγκεκριμένη κοπελα την εφεραν καποιοι στον κοσμο πριν 20 χρόνια, δηλαδή 2006. Τοτε ουτε το φβ δεν ειχε ξεκινήσει καλά καλά. Που να φανταζονταν οτι ο κοσμος θα γινόταν ετσι; Μονο απ τους διδυμους πύργους; Πολύ επιστημονικη φαντασία θα επρεπε να εχουν.
Αν δεν είσαι έτοιμος ως γονιός να αντιμετωπίσεις τα πάντα και κυρίως να περάσεις σωστές αξίες στο παιδί σου, το πιο απλό, η εμφάνιση δεν είναι το παν, τα ναρκωτικά είναι λάθος, οι αξίες πρέπει να είναι το μυαλό σου κι όχι η μούρη σου, κλπ κλπ, τότε μην κάνεις παιδί. Για μένα είναι τόσο απλό.

Φρίκη είναι το να μην μιλάς σε ένα παιδί για τους κινδύνους της κοινωνίας και πχ να του λες ότι δεν θα πάθει τίποτα αν πάει σε ένα γκετο με λάθρο. Του μεταδίδεις μια ψεύτικη εικόνα για την κοινωνία απλά για να επιβεβαιώσεις την ιδεολογία που έχεις στο μυαλό σου και το σπρώχνεις στον κίνδυνο.

Φρίκη, ξεφρίκη είναι οι απόψεις πολλών από εμάς...

Δε γίνεται ν΄ απομονωθούν τα διάφορα παρατράγουδα και να εστιάσουμε μόνο στο αποτέλεσμα.

Άλλωστε, έχουμε να κάνουμε με μια πολύ νέα κοπέλα που έκανε χρήση. Αυτό δεν μπορεί να περάσει στο έτσι...Και ύστερα πάνε αλυσίδα. Το ΄να φέρνει, τ΄ άλλο. Αρέσει, δεν αρέσει, έτσι πάει...

Αν δεν είσαι έτοιμος ως γονιός να αντιμετωπίσεις τα πάντα και κυρίως να περάσεις σωστές αξίες στο παιδί σου,
Μα εδω ειναι ολο το ζητημα, στη μαγική αυτή λεξουλα, "σωστες" αξίες. Ποιες είναι; Δεν πρεπει με αυτές να επιβιώσει και να ειναι ευτυχισμένο; Αλλιως πόσο αξιο και σωστό θα κρινει οτιδήποτε του πεις;

ξεκαθαρη ανθρωποκτονια ειναι.
Δεν το αμφισβήτησε κανείς αυτό.

Προσπαθώ, εγώ τουλάχιστον, να δείξω πόσο λάθος είναι να παίρνουμε όλη αυτή τη νοοτροπία και το lifestyle ως κάτι αθώο. Ξαναλέω, η εμφάνιση αυτή προσελκύει υπόκοσμο. Μπλέκεις. Αν όχι με ναρκωτικά, όμως με κακές παρέες που σε σέρνουν σε ένα βούρκο. Η ανάγκη να βάζεις πλαστικά στη μούρη σου δείχνει οτι έχεις θέματα που πρέπει να λύσεις. Κι αν δεν βλέπουν οι γονείς να σου δώσουν τη χείρα βοηθείας που χρειάζεσαι, τότε ποιος; Δεν είναι οι δολοφόνοι το θέμα μου. Είναι ένα καμπανάκι κινδύνου για άλλα νέα παιδιά.

Κι αν δεν βλέπουν οι γονείς να σου δώσουν τη χείρα βοηθείας που χρειάζεσαι, τότε ποιος; Δεν είναι οι δολοφόνοι το θέμα μου.
Ελα ντε, τότε ποιος; Αλλα δεν ειναι οι δολοφονοι το θεμα σου, και σιγουρα ακομη λιγοτερο οι ηθικοι αυτουργοί. Ποιο ειναι το θεμα σου;

Το είπα. Να σταματήσει ο γονιός να θεωρεί κάτι φυσιολογικό τη μανία αυτή να αλλάζει μούρη και σώμα το παιδί του. Να επέμβει. Να βοηθήσει.
Πως βρε παιδι μου να βοηθήσει; Εχει πεσει ολοκληρος αστεροειδής πανω σ'αυτή τη γενια απο το συστημα κι εσυ λες οτι ο καθε γονιος μπορει ταχα να βοηθήσει; Δες πόσα reactions εχουν παρει τα σχολια μου απο το πρωί και θα καταλαβεις ακριβως πόσες ελπίδες υπάρχουν να βοηθήσει πραγματικα οποιοσδήποτε γονέας τα παιδια του σήμερα.

Τελευταία επεξεργασία:
Ξεκάθαρα και εστιάζουμε απο την αρχή !

Αν υπήρχε έστω και ένας μώλωπας, θα είχε αλλάξει σε γυναικοκτονία και τότε το αφήγημα της επιλεκτικής ευαισθητοποίησης θα ερχόταν τούμπα, σκεπάζοντας τη χυδαιότητα των σχολίων ακόμα και για «conservation» ..

Κουκουλώνεται και ομαλοποιείται η βια εφόσον σε λίγα χρονάκια και με έναν καλό δικηγόρο, θα είναι πάλι έξω οι διακινητές και τα βαποράκια...

Δεν ξέρω αν οι γονείς της ήταν σωστοί στον ρόλο τους.
Δεν ξέρω τι είδους παρέες είχε και γιατί τις επέλεξε.
Δεν ξέρω πώς και γιατί έμπλεξε με τα ναρκωτικά.
Δεν ξέρω τι επίδραση είχαν τα social media πάνω της (μου στέλνουν φίλοι βιντεάκια και βλέπω τα τέρατα, θα μπορούσα να τα περιγράψω αλλά ειλικρινά ντρέπομαι να το κάνω, δεν έχει πάτο αυτό το βαρέλι του ξεπεσμού).
Δεν ξέρω την συμπεριφορά των αγοριών που ήταν μαζί της. Τι της έκαναν, αν την κακοποίησαν, αν της επέβαλαν να πάρει ουσίες κτλ.
Δεν ξέρω πού βρήκε τα χρήματα για να κάνει πλαστικές, ν΄αγοράζει λούσα κτλ.
Αυτά μένει ν΄αποδειχθούν, ΑΝ αποδειχθούν.

Το μόνο που ξέρω είναι η εμφάνιση επειδή μόνο αυτήν βλέπω.
Και ό,τι και να πείτε, δικαίωμά μου είναι να συνεχίσω να πιστεύω ότι "οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή".
Και καθόλου δεν μ΄ενδιαφέρει αν υπάρχει κάποια νεότερη θεωρία επ΄αυτού.
Εγώ την αρχική θεωρία ασπάζομαι.
Το "μέσα" μας με το "έξω" μας είναι συμβατά επειδή δεν είμαστε διχασμένες προσωπικότητες που άλλο είμαστε και άλλο δείχνουμε.
Δεν είναι Απόκριες για να ντυθούμε τροτέζες.
Δεν έχει τίποτα άλλο να επιδείξει η καθεμία που πετάει τον κώλο της και τα βυζιά της έξω και κάνει προκλητικές πόζες στα social media;
Σε τι αποσκοπεί άραγε αυτό;

Για μένα αυτό δεν είναι θέμα γούστου. Είναι θέμα αξιοπρέπειας.
Ξεχασμένη και παραμορφωμένη έννοια θα μου πείτε η αξιοπρέπεια... Σωστό κι αυτό.
Και η αξιοπρέπεια δεν έχει ηλικία επειδή υποτίθεται ότι αυτοί που σε έφεραν στον κόσμο είχαν την υποχρέωση να σου την διδάξουν από πολύ νωρίς.

Πλεον δεν με σοκαρει ενα γεγονος. Με σοκαρει τι γραφεται γενικα εδω μεσα. Πραγματικα μου ειναι αδιαφορο αν η κοπελα στην Κεφαλλονια ηταν η χειροτερη. Την παρατησαν την πεταξαν στο δρομο για να πεθανει. Αυτη ειναι η μοναδικη αληθεια

Y.Γ Oλοι κυρ παντεληδες γεννηθηκατε ρε πουστη μου? Ποτε δεν κανατε μια μαλακια μικροι? Τοσα απωθημενα πια?

Δε ξέρω αν είναι ή δεν είναι έτσι αλλά γιατί έχουν συμπεράνει τόσοι πολλοί ότι η κοπέλα ήταν ναρκομανής, ότι έπινε μπάφους κόκες και δε ξέρω τι σε τακτική βάση; Λόγω εμφάνισης;

Δηλαδή το σενάριο ότι γνώρισε γκόμενο που έπινε, αυτός την έπεισε να δοκιμάσει, δεν ήξερε και πήρε παραπάνω ή είχε κάποιο θέμα υγείας που δεν γνώριζε και της δημιούργησε πρόβλημα είναι τόσο απίθανο;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back