Κοίταξε δε θέλω να το παίζω ξύπνια, αντιλαμβάνομαι οτι είναι πολύ δύσκολα όλα αυτά και μπορούν πολλά πράγματα να πάνε στραβά ακόμα κι αν ο γονιός έχει τις καλύτερες προθέσεις και τα κάνει όλα σχετικά σωστά. Αλλά ίσως όλο αυτό γίνει αφορμή οι γονείς να είναι περισσότερο εκεί, όπως τα περιγράφεις κι εσύ. Και κυρίως να κάνουν παιδιά μόνο όταν νιώθουν οτι έχουν τις ψυχικές και σωματικές δυνάμεις για να το κάνουν.
Δεν είναι θέμα «εξυπνάδας» και φυσικά εκεί είναι το ζητούμενο. Είναι και γνώση αυτό.
Κοίταξε τι λέω εγώ και τι μου λες εσύ τώρα.
Εσύ μιλάς για ξεκάθαρη παρουσία, πρόθεση και ευθύνη. Και ναι, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα θα πω και εξαιρετικά επικίνδυνα. Τίποτα δεν είναι εγγυημένο και το βασικό είναι να είσαι εκεί και να έχεις τη συνειδητοποίηση πριν γίνεις γονιός.
Εγώ όμως το πάω ένα βήμα παραπέρα και εκεί είναι η διαφορά μας. Και θα το πω ξεκάθαρα... αυτό το έχω αποκτήσει μέσα από την επιστημονική γνώση σε συνάντηση με το βίωμα της μητρότητας.
Δεν στέκομαι μόνο στο να είμαι εκεί αυτό είναι αυτονόητο νομιζω για πολλούς απο εμάς γι αυτο και δεν αναφέρομαι σε αυτό . Στέκομαι στο
πως είμαι εκεί. Μιλάω για σταθερότητα, για οριοθέτηση και κυρίως για τη συναισθηματική
αντοχή του γονέα να μην λυγίζει όταν το παιδί δοκιμάζει τα όρια.
Αυτό είναι ένα επίπεδο που εμφανίζεται μόνο όταν έρθεις αντιμέτωπος με το ίδιο το βίωμα.
Υπάρχουν γονείς που επειδή βίωσαν στερήσεις και τα δίνουν όλα. Από αγάπη το κάνουν. Όμως η αγάπη που περιέχει φόβο , φόβο μήπως τα παιδιά τους ζήσουν τα ίδια , αλλοιώνεται στην πράξη.
Ποιος γονεας θα το αντιληφθει αν δεν εχεις μια τριτη ουδετερη ματια να στο επισημαίνει .
Η παρουσία από μόνη της δεν αρκεί. Όταν η παρουσία ταυτίζεται με μια αγάπη που από κάτω κρύβει φόβο, τότε φέρνει σύγχυση.
Ακόμα και στο κομμάτι της «ετοιμότητας», εγώ το βλέπω διαφορετικά. Τι σημαίνει να είσαι έτοιμος; Υπάρχει άραγε μια ρεαλιστική, πιο ώριμη σκέψη που να σε κάνει να νιώθεις απόλυτα σίγουρος;
Εγώ θα πω όχι.Αλλος εχεις αλλη αποψη και το σεβομαι ...το αποτελεσμα ομως αλλάζει .
Όσο καλά πλαισιωμένος κι αν είσαι, πάντα θα έχεις αμφιβολίες.
Η ουσία είναι να είσαι έτοιμος να δουλέψεις με αυτές τις αμφιβολίες. Να μπορείς να σταθείς χωρίς τύψεις και ενοχές στο ότι ίσως χρειαστείς βοήθεια , χωρίς να το μεταφράζεις ως αποτυχία.
Στο κομμάτι της «ετοιμότητας», εσύ το βλέπεις πριν να είσαι έτοιμος για να κάνεις παιδί. Εγώ το βλέπω μετά στο τι κάνεις όταν έρθει η δύσκολη φάση. Γιατί στην πραγματικότητα, κανείς δεν είναι πλήρως έτοιμος για την εφηβεία. Το θέμα είναι αν μπορείς να σταθείς όταν χρειαστεί, όχι αν ένιωθες έτοιμος στην αρχή.
Εν ολίγοις, εσείς μιλάτε για πρόθεση. Εγώ μιλάω για στάση.
Η νευροεπιστήμη έχει εξελιχθεί. Δεν χρειάζεται ούτε εκφοβισμός του παιδιού, αλλά ούτε και ένα «gentle parenting» που, όταν βρίσκεται στα χέρια συναισθηματικά μη ρυθμισμένων ανθρώπων, μπορεί να λειτουργήσει ως επικίνδυνο εργαλείο.
Και ας ειπωθεί ξεκάθαρα όλα αυτά δύσκολα τα ανακαλύπτει κάποιος μόνος του.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 46 λεπτά πριν
Κατσε μαργαριτα γιατι λεγεται οτι εχει αλλαξει η ιστορια. Την βγαλανε εξω τη κοπελα ο τραβελος με τον αρσιβαρίστα και περιμεναν εκαβ λεγοντας το παραμυθι οτι την βρηκαν εκει, για να μην μοπλεξουν για χρηση ναρκωτικων. Σε 5 λεπτα εφτασε το εκαβ στην πλατεια ενω η μυρτω ηταν ζωντανη.Πεθανε στο νοσοκομειο γιατι δεν υπηρχε κανενας γιατρος στα επειγοντα και ολοι ηταν σπιτι τους.
Κατσε να δουμε τι εγινε οντως , εγω παιρνω αποστασεις.
Από την αρχή έχω την ίδια στάση. Δεν με ενδιαφέρει τι έκανε ή αν είχε βλεφαρίδες ή όχι.
Από τα πρώτα μου μηνύματα έγραψα για τους γαμιάδες.
Αυτοί είναι εκεί έξω. Πρόκειται για ένα τρελό κύκλωμα, και ο “παππούς” που λένε, μέσω των τρανς, ήταν μέσα σε αυτό.
Είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει.
Ας δούμε τώρα πώς θα αντιδράσει το κράτος και το νομικό πλαίσιο σε αυτά τα κυκλώματα, εχει και μεγάλα ονόματα μεσα ....
Είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι σήμερα η πορνεία, η παιδεραστία και τα ναρκωτικά συνδέονται μόνο με «μικρά ονόματα».Ο ενας με τετοιο μητρωο και ηταν εξω ...κανεις δεν σκέφτηκε πως ;
Αυτοί είναι απλώς τα τσιράκια.
Απλα μεχρι να δικαστεί το μονο που θα θυμούνται ολοι ειναι η Μυρτώ και το γεγονός "καλα να πάθει "...