Aναγκη καθαρά!
(Στην εποχη μας ομως εχει καταντησει για τους περισσοτερους μοδα διχως ορια)
Το κινητο τηλεφωνο ειναι ενα μεσο επικοινωνιας το οποιο μπορεις να το εχεις παντα μαζι σου και να μην εχεις την ανασφαλεια π.χ.
"Ωχ...μου χαλασε το αμαξι στις 12 στην εθνικη...τον πουλοβιτς!"
Ακομα και σε παιδι του γυμνασιου ενα κινητο τηλεφωνο απλο, δινει πολυ μεγαλη σιγουρια και ασφαλεια στους γονεις οτι ανα πασα στιγμη μπορουν να βρουν το παιδι τους.
Και οχι αν το παιδι εχει μεγαλωσει οπως πρεπει μεσα απο το σπιτι του και ξερει μεχρι που φτανει η τσεπη των δικων του,
ΔΕΝ θα ζητησει αλλο επειδη ζηλεψε απο καποιο αλλο παιδακι...
κι εγω οταν πηγαινα σχολειο "ζηλευα" τα αθλητικα παπουτσια των 60 χιλιαδων δραχμων *τοτε* που φοραγαν μερικοι, αλλα ταυτοχρονα ηξερα και
τι πρεπει να ζητησω,
ποτε να το ζητησω, και
γιατι.
Τα κινητα φτιαχτηκαν για αυτον τον λογο αρχικα.
απλουστατα εμεις οι ανθρωποι εχουμε κανει την λεξη "υπερ" να μπαινει παντου...
Υπερβαλλουμε, υπερκαταναλωνουμε και και και...
Και ακομα και το οτι εχουν βαλει τοσα σε ενα κινητο, αχρηστα δεν ειναι..οχι για ολους.
Εγω εχω κινητο με windows,καμερα κτλ κτλ.
Εμενα αυτο μου ειναι απολυτα χρησιμο...
Με εχει βολεψει πολλες φορες στο πανεπιστημιο*με τα προγραμματα*, η καμερα του σε ωρα αναγκης μπορει να μου λυσει τα χερια, το ραδιοφωνο(αν και δεν εχει) και το οτι παιζει mp3 με βοηθαει στο να μην σκυλοβαριεμαι σε διαφορα ταξιδια, και και και.
Αλλιως θα εππρεπε να ειχα, ενα mp3 player epanv, μια ψηφιακη,κι ενα laptop για τις αναγκες του πανεπιστημιου..
Φυσικα ενα τετοιο τηλεφωνο σε ενα παιδι 15-16 ειναι συνηθως αχρηστο, αλλα και παλι υπαρχουν και ατομα σε εκεινη την ηλικια που ξερουν γιατι το θελουν.
Ελαχιστα μεν αλλα υπαρχουν.
Η καταληξη ειναι οτι το marketing κανονικα θα επρεπε να μας κανει πιο "επιλεκτικους" και οχι για να μας φυτεψει ακομα περισσοτερο την μανια να καταναλλωνουμε.
Δυστυχως ομως συμβαινει το αντιθετο μιας και ο ανθρωπος με αυτο τον τροπο (να αγοραζει οτι βρει δηλαδη) καλυπτει πολλα κενα που εχει μεσα του,ανασφαλειες κτλ κτλ.