με απασχολεί ένα οικογενειακό θέμα με βάση τη κληρονομιά και θα ήθελα να ρωτήσω ειδικότερα :
- Αν σε 3 αδέλφια έχουν αφήσει 1 σπίτι και κάποιος από αυτούς θέλει να χτίσει και να επεκτείνει το σπίτι προς μία κατεύθυνση
- χωρίς όμως να έχουν γίνει συμβόλαια για το ποιος θα πάρει τι και ποια δωμάτια από το σπίτι ή ως προς ποια κατεύθυνση
- και βγάλει άδεια για να χτίσει(καταρχάς αφού δεν είναι δικό του πως θα τον αφήσουν να βγάλει άδεια;;
Και αν έχει βγει η άδεια να τον αφήσω να χτίσει επειδή κάνει του κεφαλιού του κ δεν ακούει και να του το γκρεμίσουν μετά ή είναι καλύτερο να κινηθώ το ταχύτερο δυνατό;;
Περιμένω με ενδιαφέρον τι απαντήσεις σας..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ioakos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Για να βγάλει άδεια, θα πρέπει να πάει τα συμβόλαια, τοπογραφικά διαγράμματα, κατόψεις, μελέτες μηχανικών κλπ
Αν δεν είναι ιδιοκτησία σου με συμβόλαιο, πως θα το κάνεις αυτό?
Neraida
Επιφανές μέλος

Εαν δεν υπαρχουν συμβολαια στο ονομα του, δεν μπορει να κανει τιποτα.
Εκτος των αλλων, εαν υπαρχουν χαρτια θα αναφερονται και τα 3 παιδια (δεδομενου του γεγονοτος, οτι οντως ειστε και οι 3 δικαιουχοι), οποτε για το οτιδηποτε χρειαζεται η συμφωνη γνωμη και των τριων...
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Πώς μπορώ εγώ να κινηθώ νομικά ή με κάποιο άλλο τρόπο???
Το πρόβλημα είναι πως με τα αδέρφια του, γενικώς και πάντα,
δεν συμφωνεί κανείς.
Exμ... νομικά στα είπαν.
Διαφορετικά,
θα μπορούσες να τον καλέσεις για καφέ στο σπίτι, και να του σιδερώσεις το πρόσωπο.
Υγ. Εντάξει, δεν είμαστε και απολίτιστοι, την πρώτη φορά που θα έρθει, να μην έχεις το σίδερο στην πρίζα.

πως γίνεται να προχωρήσει???
Προσπαθώ με το καλό και με τη συζήτηση αλλά τίποτα...
Δεν μου αφήνει άλλη επιλογή από το να αποφύγω στη δικαιοσύνη, άσχημο
να συμβαίνει αυτό σε μια οικογένεια...θα έπρεπε να έχουμε καλύτερη παιδεία σαν λαός αλλά όσο πάει χειροτερεύουμε αντί να γινόμαστε καλύτεροι...ένα ΝΤΟΥ χρειάζεται.-
Neraida
Επιφανές μέλος

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

ΥΓ: Αποδοχή κληρονομιάς κάνατε;

Έχει συζητηθεί και το θέμα εξαγοράς αλλά δίνει μια εξευτελιστική
τιμή οπότε...ή θα βάλουμε πολιτικό μηχανικό να μας πει μια γνώμη για την τιμή αλλά αν δαιφέρει θα πρέπει να βάλου κ οι άλλοι οπότε έτσι όπως το
βλέπω καλύτερα θα μου έρθει αν πάρω τα χρήματα που μου δίνει παρά να μπω σε ολόκληρη διαδικασία που θα μου κοστίσει περισσότερο....
Αλλά επειδή την αδικία δεν την αντέχω μάλλον θα τα πούμε στα δικαστήρια.
Μαρίζα Π.
Νεοφερμένο μέλος

Εγώ βέβαια έκανα λάθος κινήσεις γι' αυτό σου γράφω αυτή τη στιγμή. Μη μπεις στη διαδικασία να βγάλεις άκρη μέσω συζήτησης τουλάχιστον αυτή τη στιγμή γιατί απλά ο καθένας θα λέει τα δικά του.
Άσε ο χρόνος να περάσει και θα πάρουν τα πράγματα την κανονική τους πορεία. Άλλωστε ο νόμος σε καλύπτει.
Neraida
Επιφανές μέλος

Σημειωτεων, απο οτι καταλαβαινω, αυτος που καιγεται και εχει αναγκη τις δικες σας δυο υπογραφες ειναι εκεινος, οποτε μη φανειτε αφελεις και παρετε το ποσο εκεινο που με την "καλη" του καρδια εχει σκοπο να σας δωσει για την εξαγορα των μεριδιων σας.
Εχω την εντυπωση πως σας εχει υποτιμησει και αυτο που του χρειαζεται ειναι να πατησετε ποδι και εαν δεν εχετε αναγκη απο ρευστο αυτο το διαστημα , να του ζητησετε το ποσο που εσεις θελετε και εαν θελει να το δωσει, καλως.
Διαφορετικα να μεινει ανεκμεταλλευτο μεχρι να ερθει στα ισια του και κοψει τις μαγκες και τα συναφη, μηπως και τελικα μπορεσετε να συνεννοηθειτε χωρις κανεις να "ριξει" κανεναν.
Αυτοι που νομιζουν οτι ειναι οι "εξυπνοι" και μπορουν να κανουν ο,τι θελουν χωρις να υπολογιζουν τους αλλους και ποσο μαλλον τα υπολοιπα μελη της οικογενειας τους, ενω στην ουσια ειναι απλα κουτοπονηροι, με εκνευριζουν τα μαλα.
Blue Spirit
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria....
Πολύ δραστήριο μέλος

Το σπίτι είναι δικό σου?Δηλαδή είναι στο ονομά σου?Διαφορετικά δεν μπορείς να το διεκδηκήσεις αν δεν έχεις κάποιο δικαίωμα.γεια σας παιδιά!!μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σχετικά με τη διεκδίκηση πατρικού σπιτιού με επικαρπία;ζώ κοντά τέσσερα χρόνια σε ανεξάρτητη ισόγεια μονοκατοικία (οι γονείς μου ζουν από πάνω σε ανεξάρτητη οικία επίσης).οι λογαριασμοί είναι στο όνομά μου και ενώ μου το είχαν ταξει κάνουν την πάπια!πιστεύω ότι τους επηρρεάζει η μικρή μου αδελφή(πρόσφατα παντρεμένη με ένα παλικάρι που έχει δύο σπίτια ενα εκ των οποίων είναι και στο δικό της όνομα!!!).'οχι τίποτ'άλλο αλλά δίνω ανά καιρούς ένα κάρο λεφτά σε μερεμέτια,βαψίματα κ.τ.λ,λόγω παλαιότητας!!!![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Blue Spirit
Νεοφερμένο μέλος

maria....
Πολύ δραστήριο μέλος

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Blue Spirit
Νεοφερμένο μέλος

ΔΥΣΤΥΧΩΣ!Δεν ισχύει τίποτα απ'όλ'αυτά!οι γονείς μου δεν έχουν κάνει καμία κίνηση.Εχουμε μείνει μόνο στα λόγια,που χτίζουν ανωγεια και κατώγεια!Υποπτεύομαι ότι το κάνουν για να παντρευτώ,αλλά εαν δεν ήθελα μία τώρα δεν θέλω δέκα!!!!
maria....
Πολύ δραστήριο μέλος

είναι η δεύτερη φορά που παίρνω αυτή την απάντηση!τι να κάνουμε!αυτά έχει η ζωή!Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία!ΣΟΥ ΕΎΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!ΦΙΛΑΚΙΑ!!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!Δεν ισχύει τίποτα απ'όλ'αυτά!οι γονείς μου δεν έχουν κάνει καμία κίνηση.Εχουμε μείνει μόνο στα λόγια,που χτίζουν ανωγεια και κατώγεια!Υποπτεύομαι ότι το κάνουν για να παντρευτώ,αλλά εαν δεν ήθελα μία τώρα δεν θέλω δέκα!!!!
Δεν κάνει τίποτα!Ευχαριστώ!

maria....
Πολύ δραστήριο μέλος

To άλλο παιδί το είχε αναγνωρίσει?Γιατί αν δεν το έιχε τότε εσύ είσαι ο νόμιμος κάτοχος της περιουσίας του.Διαφορετικά αν το είχε αναγνωρίσει πάει δια δύο.Γεια σας. Εγω να δειτε τι επαθα! Πεθανε ο πατερας μου και εμαθα οτι ειχε κανει αγωγη διαζυγιου στη δευτερη γυναικα του (κατοικος μεξικου και ο γαμος πολιτικος τελεσμεμος στο μεξικο) και οτι ειχε και ενα εξωγαμο παιδι απο αλλη γυναικα στην κολομβια. Το αποτελεσμα ολων αυτων: δε μπορω να κανω ουτε αποδοχη κληρονομιας γιατι δε ξερω τα ποσοστα ιδιοκτησιας του καθενοσ! Καμια ιδεα;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.