Κοινωνική και συναισθηματική αποβλάκωση των Ελλήνων και εθισμός στα κινητά τηλέφωνα

Andante

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Andante αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 273 μηνύματα.
Τα τελευταία χρόνια βλέπεις όλο ανθρώπους στον δρόμο που το μόνο με το οποίο ασχολούνται είναι το κινητό τους...Οδηγούν και γράφουν στο κινητό, βγαίνουν με τον/την σύντροφό τους και παίζουν με το κινητό τους, μιλάνε με κάποιον και του δείχνουν κάτι "αστείο" στο κινητό. Τα πάντα πλέον γίνονται με ενδιάμεσο το....κινητό. Άνθρωποι και μάλιστα ενήλικες αποβλακωμένοι να χαιδεύουν το κινητό τους για να δούν το επόμενο story είναι πλέον η κοινωνική πραγματικότητα. Επίσης γυναίκες που συνέχεια κρατάνε σφιχτά το κινητό στο χέρι....Τι κατάντια και ξεφτίλα της κοινωνίας είναι αυτή....τόσο έρμαια είναι πλέον οι περισσότεροι της τεχνολογίας; Θα ήθελα να μάθω πως βλέπετε οι υπόλοιποι την κατάσταση και αν αυτό το θέμα και το πώς θα εξελιχθεί σας προβληματίζει ή απασχολεί καθόλου. Ολο λένε για εθισμό εφήβων στο διαδίκτυο και έχουν ξεχάσει τους Ελληνες Ενήλικες που είναι οι πιο εθισμένοι από όλους! Εμένα προσωπικά η κατάσταση μου φαίνεται τραγική καθώς νομίζω οτι έχω να κάνω με ρομποτάκια κ όχι κανονικούς ανθρώπους!

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Πριν 50 χρόνια λέγανε ακριβώς τα ίδια για τα περιοδικά και πριν 70 ακριβώς τα ίδια για τις εφημερίδες

Andante

Εκκολαπτόμενο μέλος

Πριν 50 χρόνια λέγανε ακριβώς τα ίδια για τα περιοδικά και πριν 70 ακριβώς τα ίδια για τις εφημερίδες
ναι αλλά εδώ το πρόβλημα σήμερα είναι πραγματικό κ χειροπιαστό....όλη μέρα ασχολούνται με ενα κινητό. Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι μόνο εγώ το βλέπω? Εφημερίδα διάβαζες μια ώρα και μετά έκανες κάτι άλλο, τώρα το κινητό απορροφά την ύπαρξη των σύγχρονων ανθρώπων...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Και πριν τα κινητά οι άνθρωποι ήταν ρομποτάκια.

Τσιλ.
Για εξήγησε λίγο....

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
ναι αλλά εδώ το πρόβλημα σήμερα είναι πραγματικό κ χειροπιαστό....όλη μέρα ασχολούνται με ενα κινητό. Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι μόνο εγώ το βλέπω?
Ε και συ γραφεις τα παραπονα σου για τις ηλεκτρονικες συσκευες σε ενα φορουμ μεσω μιας ηλεκτρονικης συσκευης. Ναι, ισχυει, ειδικα η νεολαία είναι 24/7 στο κινητο της, αλλα δεν ειναι και κακο απαραιτητα

Andante

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ε και συ γραφεις τα παραπονα σου για τις ηλεκτρονικες συσκευες σε ενα φορουμ μεσω μιας ηλεκτρονικης συσκευης. Ναι, ισχυει, ειδικα η νεολαία είναι 24/7 στο κινητο της, αλλα δεν ειναι και κακο απαραιτητα
χαχαχα....

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.227 μηνύματα.
ναι αλλά εδώ το πρόβλημα σήμερα είναι πραγματικό κ χειροπιαστό....όλη μέρα ασχολούνται με ενα κινητό. Οι άνθρωποι είναι άρρωστοι μόνο εγώ το βλέπω? Εφημερίδα διάβαζες μια ώρα και μετά έκανες κάτι άλλο, τώρα το κινητό απορροφά την ύπαρξη των σύγχρονων ανθρώπων...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Για εξήγησε λίγο....
Τέλος πάντων, δεν είμαι σε μούντ για αντιπαραθέσεις για τέτοια ζητήματα.

Η σύντομη βερσιόν είναι πως όσα νομίζεις ότι άλλαξαν προς το χειρότερο, στη πραγματικότητα δεν άλλαξαν ουσιωδώς.

Andante

Εκκολαπτόμενο μέλος

Τέλος πάντων, δεν είμαι σε μούντ για αντιπαραθέσεις για τέτοια ζητήματα.

Η σύντομη βερσιόν είναι πως όσα νομίζεις ότι άλλαξαν προς το χειρότερο, στη πραγματικότητα δεν άλλαξαν ουσιωδώς.
εγώ νομίζω πάντως οτι άλλαξαν, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των αυθόρμητων και ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων που έχω είναι με ηλικιωμένους οι οποίοι δεν είναι εθισμένοι στο κινητό τους. Οι νέοι είναι σαν να βρίσκονται στην κοσμάρα τους....λές και παίρνουν ψηφιακά ναρκωτικά....Με τις κοπέλες που κρατάνε σφιχτά το κινητό στα χέρια τους λές και κρατάνε την Καινή Διαθήκη τι θα γίνει; Πώς λέγεται ακριβώς αυτή η ψυχική διαταραχή και τι θα πάθουν αν τους πάρεις το κινητό?

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.
Ενω στο εξωτερικο δεν συμβαινει αυτο..μονο οι ελληνες το εχουν.Τι διαβαζουμε ωρε;

Andante

Εκκολαπτόμενο μέλος

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.128 μηνύματα.
να απαντήσεις επί της ουσίας μπορείς?
Ναι...ολος ο συφερτος ειναι παγκοσμιως.Παγκοσμιο προβλημα ειναι..,οχι μονο για τους ελληνες.Οποιος δεν ειναι οχλος..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.Εσυ που βρισκεσαι;

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.124 μηνύματα.
Έχω μια βασική αρχή όταν κυκλοφορώ στο δρόμο ή στα μέσα ή όταν είμαι έξω με φίλους ή χωρίς.
Το κινητό (βασικά tablet), μόνο για να βλέπω την ώρα ή κάποιο επείγον e-mail (δεν απαντάω ποτέ σε e-mail όταν είμαι έξω) και ποτέ μουσική και ακουστικά.
Αυτά τα κάνω σπίτι μου.

Είναι λίγο άβολο γιατί πχ στο μετρό αν δεν κοιτάς το κινητό σου, κάπου πρέπει να κοιτάς (ας πάει στα κομμάτια το λεωφορείο που κοιτάς έξω από το παράθυρο), αλλά δεν το αλλάζω με τίποτα. Θέλω να είμαι σε επαφή με το περιβάλλον όταν κυκλοφορώ. Ούτε βιβλία διαβάζω εκτός σπιτιού.

Andante

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ναι...ολος ο συφερτος ειναι παγκοσμιως.Παγκοσμιο προβλημα ειναι..,οχι μονο για τους ελληνες.Οποιος δεν ειναι οχλος..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.Εσυ που βρισκεσαι;
Συγνώμη αλλά δυσκολεύομαι να βγάλω νόημα καθώς τα ελληνικά σου είναι λίγο περίεργα σε αυτό το μήνυμα. Εχω ζήσει σε κάποιες χώρες της Βόρειας Ευρώπης και σε πληροφορώ ότι στην Ελλάδα το θέμα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Τι πρέπει να γίνει...μήπως πρέπει να πέσει κατάργηση γιατί βλέπω οτι οι περισσότεροι είναι ρομποτάκια πλέον κ τους ενδιαφέρει μόνο το κινητό τους.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Συγνώμη αλλά δυσκολεύομαι να βγάλω νόημα καθώς τα ελληνικά σου είναι λίγο περίεργα σε αυτό το μήνυμα. Εχω ζήσει σε κάποιες χώρες της Βόρειας Ευρώπης και σε πληροφορώ ότι στην Ελλάδα το θέμα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Τι πρέπει να γίνει...μήπως πρέπει να πέσει κατάργηση γιατί βλέπω οτι οι περισσότεροι είναι ρομποτάκια πλέον κ τους ενδιαφέρει μόνο το κινητό τους.
Κοιτα...εγω χρησιμοποιω ελαχιστα το κινητο.Θελώ να πω οτι δεν ειμαι απο αυτους τους εθισμενους.
Αλλα να λες ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
1737313190042.png

nearos

Επιφανές μέλος

Andante

Εκκολαπτόμενο μέλος

Κοιτα...εγω χρησιμοποιω ελαχιστα το κινητο.Θελώ να πω οτι δεν ειμαι απο αυτους τους εθισμενους.
Αλλα να λες ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
View attachment 143884
Την καλύτερη δουλειά κάνεις. προσωπικά δεν βλέπω άλλη λύση πέρα από κατάργηση, παγκόσμια ή και κρατική αρχικά. Αλλιώς τους βλέπω όλους σύντομα να τρελένονται.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Την καλύτερη δουλειά κάνεις. προσωπικά δεν βλέπω άλλη λύση πέρα από κατάργηση, παγκόσμια ή και κρατική αρχικά. Αλλιώς τους βλέπω όλους σύντομα να τρελένονται.
Αυτο δεν γινεται.Δυστυχως.

Andante

Εκκολαπτόμενο μέλος

nearos

Επιφανές μέλος

δεν ξέρω έχω μια βαθιά πεποίθηση οτι η επόμενη μεγάλη επανάσταση των ανθρώπων θα είναι η απαλλαγή από τον εθισμό των κινητών.
Εδω δεν επαναστατούν εναντια στο εκ φύσεως εκμεταλλευτικό σύστημα (κάτι πήγε να γίνει τελευταία με τον Luigi mangione στις ΗΠΑ αλλά χάθηκε η φλόγα πρωτού ξεκινήσει καν).
Θα επαναστατήσουν για να ξεφορτωθούν τα φωτιζόμενα κουτάκια που τους τιγκάρουν σεροτονίνη;

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.124 μηνύματα.
Καλά πως θα απαγορευτεί ή "θα έπρεπε να απαγορευτεί" το κινητό από τους ενήλικες, καθημερινούς ανθρώπους; :blink: