Oralee
Τιμώμενο Μέλος


Υλικά:
-200 γρ σοκολάτα μαύρη (κατά προτίμηση Nestle Desert ή κάποια με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο)
- 200 γρ βούτυρο
- 50-70 γρ ζαχάρη
- 3 αυγά (χωριστά κρόκοι και ασπράδι)
- 70 γρ αλεύρι
- μερικές βανίλιες
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μπεν μαρί (ή σε μια κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά), το βούτυρο, τη σοκολάτα και τη ζάχαρη να λιώσουν. Ανακατεύουμε συχνά και μόλις λιώσει η σοκολάτα βγάζουμε από την φωτιά (η σοκολάτα καίγεται πανεύκολα και έχει χάλια γεύση καμμένη).
Στο μεταξύ ανάβουμε τον φούρνο να ζεσταθεί και πασαλείβουμε μια φόρμα με βούτυρο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα (όσο πιο σφιχτή γίνεται).
Μόλις αποσύρουμε την σοκολάτα από την φωτιά, βάζουμε έναν έναν τον κρόκο, μετά το αλεύρι και τις βανίλιες (ανακατεύοντας και με το μίξερ αν θέλουμε). Στο τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα λίγη λίγη και ανακατεύουμε αυστηρά με το χέρι και πολύ απαλά. Βάζουμε το μείγμα στον φούρνο να ψηθεί στους 180 (δεν φουσκώνει ειδικά) για περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα (με μαχαίρι που βουτάμε μέσα ελέγχουμε αν είναι έτοιμο ή όχι.. ναι μεν μένει λασπωμένο σχετικά, αλλά δεν πρέπει να αφήνει πολύ μείγμα στο μαχαίρι- ελάχιστο).
Αν θέλετε να το κάνετε εντελώς κόλαση, λιώνετε μια κουβερτούρα και ζεσταίνετε ένα φλιτζάνι του καφέ γάλα φρέσκο(να μη βράσει όμως, απλά να ζεσταθεί). Μόλις λιώσει η κουβερτούρα την ανακατεύετε με το γάλα σιγά σιγά (όσο γάλα πάρει είναι, μέχρι να έχει την ρευστότητα που θέτε. Αν στην αρχή κάνει γρομπαλάκια μην αγχωθείτε, βάλτε την πάλι στη φωτιά και προσθέστε κι άλλο γάλα) και μετά το σιρόπι αυτό το περιχύνετε πάνω στη σοκολατόπιτα (1976 θερμίδες η μπουκιά μετά

Α.. και τέλος για να σας πετυχαίνουν όλα τα κέικ και λοιπά, καλό είναι τα υλικά να είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου!
Καλή επιτυχία (και περιμένω γνώμες!)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


Κολασμένη Σοκολατόπιτα
όχι ρε... γιατι μου το κάνεις αυτό...

θα την κάνω μεσα στο σουκου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
io-io
Διάσημο μέλος



Απο αυριο!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος


όχι ρε... γιατι μου το κάνεις αυτό...
θα την κάνω μεσα στο σουκου![]()
Περιμένω να μου πεις αν πέτυχε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος


Περιμένω να μου πεις αν πέτυχε!![]()
Κι εγώ έχω στο πρόγραμμα να την κάνω αύριο, πήρα σήμερα ότι υλικό μου έλειπε από σουπερμάρκετ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος



μου πήρε ώρα το παστίτσιο, κι ήρθαν και επισκέψεις με ένα ταψάκι γαλακτομπούρεκο στο χέρι..

next week

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
io-io
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
io-io
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος


Καλή επιτυχία, έφυγα.. σχεδόν ήρθαν να με πάρουν κι εγώ είμαι με τις πιτζάμεες!!


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος




Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zanin
Διάσημο μέλος


250γρ μαυρη σοκολατα λιωμένη
250γρ γαλακτος σοκολατα λιωμένη
1κουπα αλευρι
μιση κουπα ζαχαρη
4 αβγα
200-250 γρ φουντουκια ή αμυγδαλα
100 γρ βουτυρο
ανακατευω όλα εκτος από σοκολατες λιωμένες που μπαινουν στο τέλος.
ψήνω στους 180 προθερμασμενο για 10-12 λεπτά ανάλογα τον φουρνο
το γλυκο ειναι υγρουλι εσωτερικά...σκέτη σοκολαση
συνόδευσέ το με μπάλα παγωτό βανίλια ή και σκέτο ακόμα καλύτερα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Τα υλικά συνήθως υπάρχουν στο σπίτι οπότε καλό μαμ.

Υλικά
- 50 gr βιτάμ
- 250 gr σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα.
- Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος


Πολύ γευστική συνταγή σοκολατόπιτας είναι αυτή του Παρλιάρου
ΥΛΙΚΑ:
120 γρ. κουβερτούρα
110 γρ. βούτυρο
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. αλεύρι
15 γρ. κακάο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Πολύ εύκολη και πεντανόστιμη....Γιάμι.....
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν και ενσωματώνουμε στη λιωμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα, ανακατεύουμε προσθέτοντας το ξύσμα. Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210οC για 15-20 λεπτά.
Εγώ από πάνω ρίχνω και μια στρώση merendas.... για έχτρα γεύση....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.