Κολώνιες και αρώματα

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 11.016 μηνύματα.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.880 μηνύματα.
Το παλιό μύριζε τόσο ωραία. Το νέο μυρίζει σα γρασίδι που το ξέρασε μηρυκαστικό :cry_x:
Γι' αυτό το πουλάνε 5€-10€ στο Skroutz!
Αν σ' άρεσε τόσο το Qahwa πάντως προτείνω να δεις κάποια στιγμή κι αυτό που είναι πιο νεανικό, για περισσότερες περιστάσεις κι οικονομικό επίσης (φαντάσου Versace Eros πριν το reformulation με καφέ):
Halloween Man X Halloween κολόνια - ένα άρωμα για άνδρες 2019
Στην Αθήνα αρώματα σαν το Qahwa είναι μόνο για λίγα βράδια Ιανουάριο με Μάρτιο (και ΑΝ)...

Τελευταία επεξεργασία:

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 11.016 μηνύματα.
Σκέφτομαι το επόμενό μου να είναι είτε το afnan supremacy collector's edition είτε lattafa opulent dubai :hmm:

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.880 μηνύματα.
Σκέφτομαι το επόμενό μου να είναι είτε το afnan supremacy collector's edition είτε lattafa opulent dubai :hmm:
Θέλω αυτό, το Gold και το In Heaven για να «κλείσω» από Supremacy (45€ τα 100ml που παίζει τώρα μου φαίνονται ακόμη πολλά, πιθανότατα Νοέμβριο θα πέσει κι άλλο):

Afnan Collection.jpg

Κατά την άποψή μου το καλύτερο της σειράς (και προσωπικό αγαπημένο μου) είναι το Not Only Intense, μια πιο δυνατή και αρρενωπή παραλλαγή της Creed Aventus (για μεγαλύτερες ηλικίες)...δεύτερο κατά σειρά θα έβαζα σίγουρα το Collector's, αρωματάρα με δικό του μοναδικό DNA!

nearos

Επιφανές μέλος

Θέλω αυτό, το Gold και το In Heaven για να «κλείσω» από Supremacy (45€ τα 100ml που παίζει τώρα μου φαίνονται ακόμη πολλά, πιθανότατα Νοέμβριο θα πέσει κι άλλο):

View attachment 152411

Κατά την άποψή μου το καλύτερο της σειράς (και προσωπικό αγαπημένο μου) είναι το Not Only Intense, μια πιο δυνατή και αρρενωπή παραλλαγή της Creed Aventus (για μεγαλύτερες ηλικίες)...δεύτερο κατά σειρά θα έβαζα σίγουρα το Collector's, αρωματάρα με δικό του μοναδικό DNA!
Που το βρήκες το Supremacy Incense; Και πόσο έκανε;

ultraviolence

Συντονιστής

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 16.032 μηνύματα.
Eau de cèdre - Armani
Eros - Versace (το συνιστώ)

Παλιότερα έβαζα συχνά ένα της Dior αλλά το βαρέθηκα.

nearos

Επιφανές μέλος

@Valder κοιτάζοντας παλιά μηνύματα βλέπω είχες προτείνει το Encre Noir της Lalique.
Βλέποντας τις νοτες στο fragrantica, φαίνεται απλό και λιτό, αλλά βαρύ, χειμωνιάτικο, ξυλώδες. Θεωρείς πως θα άξιζε τα λεφτά του να το πάρω;

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Που το βρήκες το Supremacy Incense; Και πόσο έκανε;
17$ το βρήκα στο Abu Dhabi το Μάιο, αλλά απ' ότι τσέκαρα τελευταία παίζει κι Ελλάδα γύρω στο 30άρι...
1)Eau de cèdre - Armani
2)Eros - Versace (το συνιστώ)
1)Πολύ καλό αλλά ξεπερασμένο, πολλές παρόμοιες ποιοτικές designer επιλογές πλέον με μικρότερο κόστος!
2)Μετά από απανωτά reformulations που 'χει υποστεί μετά από το πρώτο μισάωρο εξαφανίζεται και το ψάχνεις και δεν το βρίσκεις, σκέτο κάτουρο (παρόμοια φάση με την σύγχρονη Cool Water EDT), από Eros πλέον μόνο EDP και Flame EDP...
@Valder κοιτάζοντας παλιά μηνύματα βλέπω είχες προτείνει το Encre Noir της Lalique.
Βλέποντας τις νοτες στο fragrantica, φαίνεται απλό και λιτό, αλλά βαρύ, χειμωνιάτικο, ξυλώδες. Θεωρείς πως θα άξιζε τα λεφτά του να το πάρω;
Η δεύτερη χειρότερη μπόχα που 'χω μυρίσει ever μετά τη Sauvage Elixir, θα μυρίζεις πικρίλα, σάπια ξυλίλα και τσιγαρίλα λες και βγήκες από καφενείο που κάπνιζαν πίπα 200 μπαρμπάδες (καμία σχέση οι νότες που βλέπω στο fragrantica με την πραγματικότητα του αρώματος)...τουλάχιστον αυτό σ' αντίθεση με τη Sauvage δεν κρατάει πολύ!:lol:

Τελευταία επεξεργασία:

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6.195 μηνύματα.
ποιο ειναι το αγαπημενο σας αρωμα για τον εαυτο σας και ποιο το αγαλημενο σας για το αλο φυλλο?
Υπαρχει καποιο αρωμα που σας κολαζει?
Κατα την γνωμη μου το αρωμα λεει πολλα για εναν ανθρωπο και μπορει να προκαλεσει πολλα ερωτικα συναισθηματα...

Εγω λατρευω να φοραω το Angel
και
με τρελαινει η μυρωδια του αντρικου Issey Miyaki το καλσσικο ομως οχι το μπλε...
Το L’Homme Prada Eau de Toilette εχω αυτη τη στιγμη. Περιμενα λιγο μεγαλυτερη διαρκεια ωστοσο.

nearos

Επιφανές μέλος

@Jack of Spades Συγνώμη που σου τα πρήζω αδερφέ αλλά ξέρεις ΠΟΛΛΑ απο αρώματα (έχω δει σχεδον όλα τα μηνύματά σου εδώ)
Ξέρεις κάτι οικονομικό που να περιέχει νότες δέρμα, incense, myrrh, amber, ίσως oud; Και μπορείς να μου πεις σε ποια εποχή φορούνται αυτά; Χιλια ευχαριστφ

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.931 μηνύματα.
Παρατημενο το χω, θα το δινα ενα 20άρικο ή και χαμηλότερα, γεματο ειναι ακόμα, σα μαύρη μελάνη μυρίζει και σαν παλιά βιβλιοθήκη. Εχω πιο επιθυμητά αρωματα που θέλω να απλώνω το χέρι και να τα βάζω.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

@Jack of Spades Συγνώμη που σου τα πρήζω αδερφέ αλλά ξέρεις ΠΟΛΛΑ απο αρώματα (έχω δει σχεδον όλα τα μηνύματά σου εδώ)
Μην αγχώνεσαι, είναι απ' τ' αγαπημένα μου θέματα συζήτησης άλλωστε!;)
Ξέρεις κάτι οικονομικό που να περιέχει νότες δέρμα, incense, myrrh, amber, ίσως oud; Και μπορείς να μου πεις σε ποια εποχή φορούνται αυτά; Χιλια ευχαριστφ
Οι νότες που σ' ενδιαφέρουν σε γενικές γραμμές παίζουν σε χειμερινά/βραδινά αρώματα, πλην του amber που παίζει σα νότα (κυρίως μεσαία και βάσης) και σε καλοκαιρινά «μπλε» αρώματα π.χ. Davidoff Cool Water Intense, Afnan Turathi Blue κ.α.
Επίσης έχε υπόψη σου ότι «oud» σαν νότα υπάρχουν παραπάνω από μια (π.χ. Βιετναμέζικο, Αυστραλιανό, Μαλαισιανό κ.α.), σχεδόν όλες εκ των οποίων δεν «κουμπώνουν» καλά με τις υπόλοιπες νότες που παρέθεσες (όπως και το amber)...

Ο πιο καλός συνδυασμός που μπορώ να σκεφτώ σ' αυτές τις νότες (με τις 3 πρώτες) και το πιο ποιοτικό designer που δε θα σου βγει ο κούκος αηδόνι είναι αυτό:
Bottled Absolu Hugo Boss cologne - a new fragrance for men 2024

Επίσης έχω υπόψη μου κι αυτό:
Fahrenheit Absolute Dior cologne - a fragrance for men 2009
Αλλά χωρίς να είμαι 100% σίγουρος παίζει να 'χει σταματήσει η κυκλοφορία του...

Εναλλακτικά (κρίνοντας απ' το γούστο σου) θα σου πρότεινα αυτό:
Bentley for Men Intense Bentley κολόνια - ένα άρωμα για άνδρες 2013
Κατά την προσωπική μου άποψη, το καλύτερο leathery/boozy άρωμα της αγοράς...δεν είναι πλέον όσο δυνατό ήταν τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του που «σκότωνε» (αλλά και πάλι αρκετά δυνατό) αλλά μυρίζει σαν άρωμα των 300€ (ενώ κοστίζει μόλις 25€-30€) και παρ' ότι έχει πάνω από δεκαετία στην πιάτσα πολύ λίγοι το ξέρουν/χρησιμοποιούν στην Ελλάδα...αν το Hugo Boss και το Dior σου φαίνονται ακριβά (που είναι, αλλά αξίζουν και το τελευταίο €) πάρε αυτό κι άσε τους μισούς Έλληνες να φοράνε Khamrah και τους άλλους μισούς να τα σκάνε στον Tom Ford για το Ombré Leather και να μυρίζουν σαν δερμάτινοι καναπέδες!:lol:

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.465 μηνύματα.
Εγώ Tom ford πάντως μύρισα το noir πρόσφατα και το έκανα δώρο στο αγόρι μου για χειμερινό άρωμα ! Μαρεσε πολύ 🫠

τώρα δεν ξέρω αν είναι της κατηγορίας που λες αλλά μαρεσει πολύ η βάση που αφήνει μετά. 🫶

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Εγώ Tom ford πάντως μύρισα το noir πρόσφατα και το έκανα δώρο στο αγόρι μου για χειμερινό άρωμα ! Μαρεσε πολύ 🫠

τώρα δεν ξέρω αν είναι της κατηγορίας που λες αλλά μαρεσει πολύ η βάση που αφήνει μετά. 🫶
Εγώ αναφέρθηκα σ' αυτό:
Ombré Leather (2018) Tom Ford άρωμα - ένα άρωμα για γυναίκες και άνδρες 2018

Εσύ αναφέρεσαι σ' αυτό:
Noir Extreme Tom Ford κολόνια - ένα άρωμα για άνδρες 2015
Ή σ' αυτό:
Noir Extreme Parfum Tom Ford κολόνια - ένα νέο άρωμα για άνδρες 2022

Που είναι μια χαρά αρώματα, αλλά στα χρήματα που παίζουν (150€-250€ τα 100ml) εννοείται πως υπάρχουν ΠΑΡΑ πολλές καλύτερες και φθηνότερες επιλογές!

Γενικά ο οίκος Tom Ford είναι πολύ υπερεκτιμημένος...και κάνει και κάτι άλλο που προσωπικά θεωρώ χυδαίο: βγάζει την πιο ποιοτική σειρά αρωμάτων του σε ένα συγκεκριμένο τύπο μικρού μπουκαλιού (παραθέτω ένα απ' αυτά ενδεικτικά) τ' οποίο για ν' αποκτήσεις στα 100ml θες έναν part-time Ελληνικό μισθό...
Oud Wood Tom Ford άρωμα - ένα άρωμα για γυναίκες και άνδρες 2007
...και σε διάφορα άλλα «κανονικά» μπουκάλια τις φθηνότερες «δευτεράτζες» (που περιλαμβάνουν τ' αρώματα για τα οποία συζητάμε συν κάποια ακόμη), οι οποίες δευτεράτζες εν τω μεταξύ κοστίζουν όσο αρώματα niche οίκων όπως Creed, Parfums de Marly, Penhaligon's, Nishane, Maison Francis Kurkdjian κ.α.

Σου λέει δηλαδή π.χ. «φέρε 200€ για τα 100ml του Tom Ford Noir, σαν το Noir de Noir (που κάνει 400€ στα ίδια ml) δεν θα 'ναι, δεν πειράζει όμως, τουλάχιστον απέκτησες κι εσύ ένα Tom Ford φτωχούλι μου»!:rolleyes:

Παρ' όλα αυτά οι περισσότεροι Έλληνες νομίζοντας ότι ο οίκος Tom Ford είναι niche (ενώ δεν είναι, απλώς έχουν αυτή την εντύπωση γιατί είναι άσχετοι κι επειδή έχει τα πιο ακριβά αρώματα στα καταστήματα που επισκέπτονται στην Ελλάδα καταλήγουν σ' αυτό το συμπέρασμα από μόνοι τους:whatever:) πάνε και τους γδύνει και χαίρονται κι από πάνω!:lol:

Τελευταία επεξεργασία:

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.931 μηνύματα.
Προσυπογράφω ότι ειπώθηκε για τα αρωματα του Τομ Φόρντ.

Και MFK που αναφέρθηκε, κι αυτά υπερτιμημένα τα θεωρω, μεταξύ μας.

Από PDM ήθελα Herod αλλά το κάνανε πορδή στον άνεμο.

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια