Κορμός σοκολάτας (μωσαϊκό)

gregory nub

Διάσημο μέλος

Ο gregory nub αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.619 μηνύματα.
Πολυ ωραιο γλυκισμα :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22.988 μηνύματα.
kormos11.png

kormos22.png

Να και φωτογραφίες του γευστικού αποτελέσματος......
Λαχταριστό ε;;;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gregory nub

Διάσημο μέλος

Ο gregory nub αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.619 μηνύματα.
Με τετοιες φωτογραφιες που βαζεις με βλεπω να αρχιζω την μασα οπου νανε :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σπυρακος (^^)

Περιβόητο μέλος

Ο Σπυρακος (^^) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 5.410 μηνύματα.
Κορμός σοκολάτας (μωσαϊκό) σοκο-κόλαση...μια σοκολατένια αμαρτία!


Ή αλλιώς γλυκό σαλάμι.


Συστατικά
750gr μπισκότα πτι μπερ
1 1/5 φλυτζάνι τσαγιού άχνη
2 κουταλιές σούπας κακάο
125 γρ μαργαρίνη
1 φλυτζάνι του καφέ λικέρ
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα
1/2 πακέτο βούτυρο






Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γάλα, το κακάο και το βούτυρο με το μίξερ.






  • Σπάστε τα μπισκότα σε μέτρια κομμάτια και ανακατέψτε τα με την κρέμα.





  • Απλώνετε το μείγμα σε λαδόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το πλάθετε, έτσι ώστε να δημιουργηθεί σε σχήμα κορμού.
  • Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει. Οταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο ή τρούφα. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Επίσης, μπορείτε πριν το βάλετε στην κατάψυξη να επικαλύψετε την επιφάνεια με μερέντα.




Αχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ το καμα χτες δεν αντεξα με αυτην την συνταγηηηη!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

ἅλς

Διάσημο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 3.891 μηνύματα.
Κλεό, φάτε μάτια .......κορμό!:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rosa azul

Πολύ δραστήριο μέλος

Η rosa azul αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.945 μηνύματα.
Το έφτιαξα κι εγώ μόνο που αντί για λικέρ έριξα κονιάκ ή αν είχα πορτοκάλι θα τα βούταγα σε χυμό πορτοκάλι
και αντί για κακάο εγώ έβαλα σοκολάτα σκόνη και το πασπάλισα μετά από πάνω με σοκολάτα....
και προσθεσα κομμένα καρυδια και αμύγδαλα......
....και το έβαλα σε ταψάκι όποτε το έκοψα σε τριγωνακια...
γινεται με λειωμενη κουβερτουρα ,για πιο μπιττερ γευση;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Boom

Επιφανές μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 12.243 μηνύματα.
Το καλοκαίρι το τρως άνετα σε μία μέρα αν το έχεις στην κατάψυξη. :μιαμ μιαμ:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει από Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.956 μηνύματα.
Μμμμ φτιάχτε μου κι εμενα ενα ρε παιδιά και στειλτε το μου!! :P :D
Δε θα μείνει ούτε ψίχουλο, σας το υπόσχομαι! :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22.988 μηνύματα.
γινεται με λειωμενη κουβερτουρα ,για πιο μπιττερ γευση;
Ναι γίνεται, θα είναι και πιο σκούρο το αποτέλεσμα όπως της θεματοθέτριας Drama Prinzessin
απλά εμένα μου αρέσει πιο πολύ με σκόνη σοκολάτα drinking chocolate να είναι κι ανοιχτόχρωμο.....:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

grotesque_mask

Πολύ δραστήριο μέλος

Η in bianco e nero αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.189 μηνύματα.
πεθαίνω για κορμόοοοοο χαχα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Drama Prinzessin

Περιβόητο μέλος

Η Drama Prinzessin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.086 μηνύματα.
Και ποιος δεν πεθαίνει για αυτόν. :inlove:

Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή μου. :happy:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεσμώτης

Περιβόητο μέλος

Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 4.604 μηνύματα.
εμένα μου αρέσει πιο πολύ με σκόνη σοκολάτα drinking chocolate να είναι κι ανοιχτόχρωμο....


προκρίνω μερεντούλα :P:redface:
(ή τρώμε ή δε τρώμε)


...ήσαν κι αυτό μια κάποια λύσις
στη λιγουρίτσα.
Θα το φτιάξω και θα βάλω φωτογραφία
του άδειου πιάτου, αμέ. :redface:

χαίρομαι που σας άρεσε

Σωραία!

:)


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10.399 μηνύματα.
πρεπει να του πηγαινει και το πορτοκαλι..:hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Drama Prinzessin

Περιβόητο μέλος

Η Drama Prinzessin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.086 μηνύματα.
Πολλοί βάζουνε μέσα και αυγά. :hmm:
Αλλά πιστεύω ότι δεν είναι απαραίτητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22.988 μηνύματα.
Πολλοί βάζουνε μέσα και αυγά. :hmm:
Αλλά πιστεύω ότι δεν είναι απαραίτητα.
όχι αυγά από τη στιγμή που δεν το ψήνεις σαν κεικ
είναι επικίνδυνα τα ώμα αυγά, ειδικά για μικρά παιδιά
για σαλμονέλα κι αλλα βακτηρίδια......
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Drama Prinzessin

Περιβόητο μέλος

Η Drama Prinzessin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.086 μηνύματα.
Ακριβώς. Αλλά σε μερικές υπάρχουν. =\
Π.χ. σε αυτή τη συνταγή βάζει 2 κρόκους αβγών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnnaousa

Επιφανές μέλος

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και μας γράφει από Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 18.241 μηνύματα.
Και ποιος δεν πεθαίνει για αυτόν. :inlove:

Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή μου. :happy:
περιμενω να μου φτιαξεις εσυ εναν ομως:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

rosa azul

Πολύ δραστήριο μέλος

Η rosa azul αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.945 μηνύματα.
Ακριβώς. Αλλά σε μερικές υπάρχουν. =\
Π.χ. σε αυτή τη συνταγή βάζει 2 κρόκους αβγών.
εαν βαλουμε λειωμενη κουβερτουρα αλαζει κατι στις δοσολογιες;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

blackgirl

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Take care of the one you love αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει από Μυτιλήνη (Λέσβος). Έχει γράψει 895 μηνύματα.
Ευχαριστώ πολύ...το γλυκό αυτό είναι υπέροχο!!!! θα το κάνει η μαμά μου και ελπίζω να πετύχει....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

Η venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22.988 μηνύματα.
εαν βαλουμε λειωμενη κουβερτουρα αλαζει κατι στις δοσολογιες;
Δεν μπορείς να βάλεις μόνο δυο κουταλιές λιωμένη κουβερτούρα αντι για δυο κουταλιές σκόνη κακάο θα βάλεις παραπάνω τόσο ώστε να δεις τη ζύμη κανονική (να μπορεί να δέσει με τα μπισκότα) και όχι υδαρή....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top