fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chester20080
Επιφανές μέλος

N95 vs FFP3 & FFP2 masks - what's the difference?

Comparison of Nanoparticle Filtration Performance of NIOSH-approved and CE-Marked Particulate Filtering Facepiece Respirators

Δεν ξέρω κατά πόσο τα δεδομένα της έρευνάς τους ήταν αξιόπιστα. Πολλά ακούγονται γενικά για τις μασκες και την αποτελεσματικοτητα τους απεναντι στον κορωνοϊό.. Αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι οι N95 και FFP2 και FFP3 έχουν ελάχιστο particle penetration στις τιμές μεγέθους των παθογόνων μικροοργανισμών που προσπαθούμε να αποφύγουμε, οπότε έχουμε έτσι περισσότερες πιθανότητες να προστατευτούμε φορώντας τες. Αυτό το particle penetration ανά μέγεθος μικροοργανισμού το δείχνουν τα παραπάνω paper. Είχα βρει και ένα άλλο που το έδειχνε πιο καλά αλλά δεν το βρίσκω τώρα.
Εκ κατασκευής, όλες αυτές οι N95 μάσκες καλύπτουν το 95% των σωματιδίων από 300nm και πάνω. Κάποιοι αντιλέγουν ότι δεν κάνει για τον κορωνοϊό επειδή ο ιος αυτός είναι στο εύρος 80-200nm και περνάει. Όμως αν δεις τα datasheet και τα papers, αυτό δε σημαίνει ότι αυτές οι μάσκες είναι ΜΟΝΟ αποτελεσματικές στο εύρος εκείνο. Επίσης προστατεύουν και αρκετά καλά και για εύρος κάτω των 100nm ας πούμε, απλά σε κάποια σημεία nm όχι τόσο όσο στην ονομαστική τιμή λειτουργίας τους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος

Libertus
Συντονιστής

Εμ μου ήθελες διακοπές, να καθοσουν σπίτι σου όπως οι υπόλοιποιΒρυξέλλες σήμερα: 10 ευρώ η μάσκα σε όλα τα φαρμακεία.

Libertus
Συντονιστής

Θα μπω σε καραντίνα.Εμ μου ήθελες διακοπές, να καθοσουν σπίτι σου όπως οι υπόλοιποιόχι δε ζηλεύω, αλήθεια

Αντικειμενικός
Διακεκριμένο μέλος

chester20080
Επιφανές μέλος

Αισχροκέρδεια για κορωνοϊό: Πουλάνε χαρτί υγείας για… 12 ευρώ! (VIDEO)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...